Niet onze woorden maar van een bron om ´u´ tegen te zeggen, Bloomberg. Een van de prominentste nieuwsbrengers ter wereld. Dus niét de slager of warme bakker om de hoek, of een of andere arme broodschrijver genaamd ´Joost´ en nog wat. We citeren:

´Guggenheim’s Scott Minerd Says Bitcoin Should Be Worth $400,000´

Guggenheim Global Chief Investment Officer Scott Minerd  stelt inderdaad dat, gebaseerd op de schaarste van de digitale munt, en ook de historiek, die hoogte in prijs moet kunnen gehaald worden – nog in 2021! En de werkgever van mister Minerd neemt niet bepaald een geringe plaats in het financieel landschap in, kijk maar. ´Guggenheim Investments is the global asset management and investment advisory division of Guggenheim Partners and has more than $246 billion* in total assets across fixed income, equity and alternative strategies.´Indrukwekkend! 

Toch nog realistisch

Wat ook indrukwekkend is en zelfs verbazingwekkend, is dat dit koersdoel nog ver boven dat van PlanB ligt. Diens Stock-to-Flow bitcoin Model berekent een koers van 100.000 tot 288.000 dollar, ook nog in 2021. Wel zegt deze Nederlandse econometrist er bij dat de ATH, all time highs, nog hoger kunnen gaan. Dus in feite behoort in de ideale wereld (?!) het reusachtige bedrag van 400.000 dollar voor 1 BTC in 2021, dit jaar, tot de mogelijkheden. De nadruk lig inderdaad op ´schaarste´. En voor schaarste, uniek-zijn, enig, en wat voor sommen men in een andere deel van the digital space men wel over heeft, moeten we niet heel ver gaan kijken. Voor NFT´s, non-fungible tokens worden miljoenen gevraagd, geboden en betaald. Nou ja, de toekomst zal het als altijd uitwijzen. Bitcoin van afgerond 55.000 dollar binnen 8 of 9 maanden nog eens maal twee, of maal vijf, of zelfs keer zeven? Een nuchtere Nederlander denkt dan: eerst zien en dan cashen, toch? Cashen, of hodlen misschien?

De kenners en believers

We laten in deze nog twee andere prominenten aan het woord: Madelon Vos die haar licht op e.e.a. laat schijnen. En wel de grootste fan van bitcoin – Didi Taihuttu van De Bitcoin Familie. Laat ons luisteren naar deze kenners en believers. En over believers gesproken, dit zijn er ook: ´American professional baseball team Oakland Athletics is now accepting Bitcoin as payment for the tickets.´ Wat zegt namelijk de president van dit Amerikaanse team van professionele baseball spelers, Dave Kaval: (Bitcoinexchangeguide.com) ´What’s more interesting is that Oakland A’s plans to hold any BTC that they receive; as Kaval said, “we are believers in it.”´ En u weet hoe populair alles van (prof)sport in de VS wel is, hoe ernstig e.e.a. ook vaak genomen wordt? Tiens, dat is dan net zoals Elon Musk verklaart: de bitcoins die hij voor zijn Tesla´s ontvangt gaat hij eveneens houden, hodlen. Dus niet in dollars omwisselen. Dit gaan we meer en meer vernemen, beste lezers, en het is een omen: betalen in crypto en ontvangen in crypto…en aanhouden in crypto. Dit is het, beste mensen; dit wordt het. Dit is al bezig…

REVOLUTIE!

Madelon Vos zegt hieromtrent (en onder veel meer) iets heel belangrijks, dat volledig aanslaat met wat we hier stellen. Zij omschrijft het zo, en veel duidelijker en plastischer ook. Wanneer beleggers bitcoin kopen om er rijker van te worden, de koers najagen om…om wat? Tja, de gewonnen buit dan maar om te zetten in euro´s zeker? Of dollars? Yen, ponden, noem maar op want we zijn met 106+ miljoen cryptofanaten in de wereld. Zo lang dat gebeurt, is of kan BTC in een bubbel zitten. Maar (!) Wanneer beleggers beginnen bitcoin ook aan te houden, te hodlen, en ze noemt Elon Musk en anderen… Dan mogen we spreken van een REVOLUTIE! Dat is het, en dank aan juffrouw Vos, want beter kunnen we het zelf niet uitdrukken. Arme scribent, we vernoemden het al, die maar wat aanmoddert in de marge, met wat digitale muntjes, ach ja, u begrijpt… 

 

6 reacties

 1. 400.000 dollar per bitcoin in 2021… dat zou de totale marktkapitalisatie ervan brengen op 7,4 biljoen dollar! Dat zou meer als 1/3 van de totale Amerikaanse economie zijn van 2020. Volgens mij is Scott Minerd totaal van het padje af als hij dit de waarde van bitcoin vindt want laten we wel wezen, een bitcoin is niets meer en minder dan een hoop energieverslindende gebakken lucht. Ondanks z’n “schaarste” van 21 miljoen stuks.

  In 1632 was een tulpenbol een grachtenpand “waard”. De tulpenbol was immers ook heel uniek want genetisch gezien is geen tulp dezelfde. Grappig dat de wereld er al die eeuwen nog steeds niks van geleerd heeft en nog steeds in dezelfde fouten stinkt.

 2. Beste B, ik laat u in uw onwijsheid; maar bitcoin wordt geproduceerd (gemijnd) met meer dan 70 procent hernieuwbare energie, en waste, dat is overproductie die anders tot niets zou dienen. Met 7,4 biljoen zit u er inderdaad niet ver af. Meer kenners (en met alle respect, ik weet niet of mister Minerd een kenner is, maar gezien zijn werkgever…denkelijk wel) voorspellen dat BTC zelfs de goudmarkt op termijn zal benaderen en mogelijk nog overtreffen. Dan spreken we over meer dan 10 trillion (biljoen). Not out of the question zou ik persoonlijk ook zeggen! Er zou al bewijs zijn dat sommigen hun goudbelangen hebben ingeruild voor bitcoin. Bitcoin is trouwens schaarser dan het gele edelmetaal, dat weet u misschien wel, want ik denk dat u – minstens gedeeltelijk – goed op de hoogte bent van e.e.a.? Over uw opmerking van ´gebakken lucht´ schreef er iemand (heb die persoon of zijn uitspraak ook ergens aangehaald): de dollar is gebakken lucht, bitcoin is gebakken lucht, naar tenminste gelimiteerd! Ik parafraseer omdat ik de precieze, denkelijk Engelstalige uitspraak niet zo direct terugvind. Ik ga u nu laten, nuttiger zaken te doen zoals de laatste noteringen van mijn coins checken. Ajuus! Met respect voor uw mening en dank voor uw bijdrage aan Biflatie, toch hoor!

 3. Geachte Joost,

  Ik denk niet dat overheden Bitcoin gaan tolereren en zullen het gewoon verbieden als het te groot wordt en een gevaar gaat opleveren voor de overheid zelf. Al heb ik begrepen dat China dat in het verleden geprobeerd heeft maar ze dat niet voor elkaar kreeg. Toch blijft de vraag wat maakt Bitcoin nu zo uniek en waardevol. Zou het niet kunnen zijn en dat vind ik erg realistisch dat ernog veel betere techniek aankomt die nog waardevoller zou kunnen zijn dan Bitcoin.
  Bv Hedera die zijn ook goed op weg.
  Toch blijven de crypto,s een recente ontwikkeling en kan natuurlijk nog lang niet in de schaduw staan van goud. Het blijft spannend zonder meer en voor de spekulanten en op snel geld jagende crypto fanaten een geld hemel.

 4. Ik denk dat ook, beste Pieter, en heb dat o.m. op Biflatie ook zo geschreven. Het is ook wat de door mij (en een miljoen anderen, vast) zeer gerespecteerde Jim Rogers zegt. Ze zullen de macht over het geld niet zonder slag of stoot opgeven! Echter, het wordt wel heel moeilijk nu bitcoin ook bij zoveel institutionelen zit… Tja, bitcoin was en is het origineel hé Pieter, en er is nooit een digitale speld tussen gekregen. Wat denk je van PlanB´s S2F Bitcoin Model? 100.000 tot 288.000 dollar nog dit jaar?! Hedera was een flop in het begin, daalde meteen met 90 procent of zo. Schint een uniek project e zijn. Herinner je steeds dat álles startte en grotendeels ook via bitcoin begon hoor! Madelon – ik schreef het hier ergens in een artikel – formuleerde het perfect. Zolang beleggers de koers van bitcoin najagen (er is zoveel meer dan BTC, maar dit nu terzijde) is er de kans op een bubbel. Wanneer echter beleggers hun bitcoins niet meer omwisselen naar fiat, is er sprake van een revolutie. Want kijk: er zijn al minstens Elon Musk, en een Amerikaans baseball team, tickets mogen in BTC betaald worden en de president van dit team zegt de ontvangsten OOK in BTC te houden…wordt ´t een trend, dé trend? Ga je laten, drukdruk met schrijven voor andere media, lees je eventuele antwoord later nog, zeker, nice talking to you, Sir!

 5. Het is natuurlijk wel zo Bitcoin is het beginpunt om in andere crypto,s te gaan en heeft een geweldig marktaandeel ook. Ik ben niet zo bekend met S2F bitcoin model maar verwacht dat alle crypto,s nu een orkaanwind in de rug hebben. Er is gewoon teveel geld in het systeem en met de spacs word het nog waanzinniger.
  Hedera nog steeds prachtig project kan zo weer terugveren dat is gewoon zowat de norm bij deze flitshandel die crypto,s zijn. Vandaar dat ik Marco Wutzer graag volg hij weet er echt veel van en Doug Casey vertrouwt hem veel geld toe. Dat zou toch wel wat zijn als Bitcoin een eigen leven zou gaan leiden maar dat moet ik nog zien. Ik zag deze week een promotie film van de chinese centrale bank wist je dat ze het fiat geld helemaal niet gaan afschaffen daarmee zouden ze hun eigen ruiten ook ingooien want de overheid zelf houd ook echt niet van kontrole hoe zij hun geld uitgeven. In elk geval de chinese overheid heeft er goed overna gedacht. Toch is het nog flink risico voor bedrijven om Bitcoins te accepteren ze zullen ze denk ik dan meteen omzetten in stablecoins of usd anders zal het risico te groot zijn. Intressante tijd leven we in maar ook erg financieel instabiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: