Boeren, bakkers, winkels, douchen en stoken, waarom moet àlles minder?

Ja, werkelijk alles moet minder. Van wie? Waarvoor? Is het voor het klimaat, is het vanwege de sancties tegen Rusland? Of is er een diepere oorzaak waar we van weg kijken. We konden er op wachten, het was een kwestie van tijd. De eerste bakker maakte bekend te moeten sluiten vanwege de onbetaalbare energierekening. Er zullen nog vele bakkers volgen wanneer de energierekening in de mailbox ploft, en de bakker in woede ontploft. Nee, beladen berichten komen niet meer aangetekend in de brievenbus, ook de postzegels zijn duur. Alle berichtenverkeer gaat digitaal tegenwoordig, mooi makkelijk en geen gejank ten overstaan van de koerier. Er volgt hooguit een boos belletje naar een centraal telefoonnummer waar je in de wachtrij wordt geparkeerd. Als het stemmetje van de digitale telefoonmiep vervolgens 20 keer haar digitale riedeltje opdreunt is de woede al afgekoeld. Het heeft geen zin om een telefoonmuts de huid vol te schelden want de bakkers en zeker de boeren snappen wel dat andere krachten de boel manipuleren.

Incassobureaus en Jeugdzorg

In deze nieuwe wereld gaat het nu eenmaal anders dan in vroeger tijden. Toen waren er kantoorklerken die in opdracht van de baas een afwijkend hoge rekening persoonlijk aan de deur kwamen afgeven. Daar moest een sociaal praatje bij om te weten of de betaling problemen kon geven. Dat was het menselijk gedrag in de tijd dat kleinschalige regionale energieleveranciers nog niet gefuseerd waren tot grote multinationale bedrijven. Toen de lokale bevolking de medewerkers van het plaatselijk gas- en elektriciteitsbedrijf, van gasfitter tot directeur, nog bij naam kenden. Wanneer een klant een slordig hoog energieverbruik vertoonde en fors moest bijbetalen, opereerde het gasbedrijf tactisch en sociaal. Daar zijn afstandelijke multinationals niet op ingericht. Zij maken gebruik van incassobureaus die voor opdrachtgevers incasseren en hoge kosten declareren. Vervolgens komen bewindvoerders, schuldhulpverlening, en tegenwoordig ook het Bureau Jeugdzorg, in actie wanneer weer een gezin de vernieling in is geholpen.

King Charles is WEF-member

In deze 21ste eeuw zijn we afhankelijk van de macht van de grote multinationals, Big Tech, Big Farma en Big Brother, die onder auspiciën van hun belangenclubs de VN/WEF/WHO/EU/ECB, enzovoort, een andere agenda volgen dan de argeloze burgers die met de kleine dingen des levens bezig zijn. Werken voor brood, bad en warmte en niet zien dat er een “Great Reset” wordt uitgevoerd volgens de verguisde Agenda 2030. Een herstart van ons monetaire, krediet gestapelde, systeem dat door in slaap gesuste politici wordt uitgelegd als een complottheorie omdat het slechts een idee is van een praatclubje.  Dat is dan het WEF, met grote baas Klaus Schwab, die zogenaamd “Young Global Leaders” heeft opgeleid om westerse regeringen aan te sturen. Laat nou de “verse” King Charles van GB ook lid zijn van de club. Is dat voor de show of is dat vanwege zijn invloedrijke positie.

“You own nothing…”

Dat intussen ook topambtenaren op diverse ministeries via mailberichten worden ingefluisterd is al wel bekend bij de onderzoeksjournalisten die bezig zijn om via opgevraagde WOB-documenten te onderzoeken in hoeverre er in onze ministeries is geïnfiltreerd. Helaas worden hun onderzoeksresultaten hooguit via de alternatieve media verspreid en pakt de mainstream media het niet op. Best wel begrijpelijk als je ziet dat de meeste kranten, weekbladen, radio en TV-stations, en persbureaus, zijn samengeklonterd tot Big Media en heel slim afhankelijk zijn gemaakt van het grootkapitaal. Beursgenoteerd, dus in bezit van de elite die hun dividenden ontvangen om daarmee hun omvangrijke rijkdom te financieren. Daarmee is de kapitaalkringloop rond en worden we door de elite bestuurd en digitaal gestuurd. Met snelle digitale technologie is de invloed van de elites groter dan ooit. De gevolgen ondervinden we nu. De elites regeren en het WEF treedt op als coördinator. Wie dit ziet als een complottheorie is niet bij de tijd want de echte WAP(Wakker Alert Persoon) ziet dat veel beloftes uit “The Great Reset” langzaam worden waar gemaakt. “You own nothing, but you will be happy!”

GW

19 reacties

 1. Eu legt santies op aan Rusland en het Europese volk voelt de pijn…
  Rusland voelt (bijna) niks van de santies….grappig tog….???

 2. Aha, wat lief van het Kabinet: https://nos.nl/artikel/2444350-kabinet-wil-schulden-overnemen-van-mensen-die-energie-niet-kunnen-betalen

  “Als mensen echt in betalingsproblemen komen en dreigen afgesloten te worden, nemen de overheid en de energiebedrijven de rekening over. Het systeem is gevoelig voor misbruik, maar volgens de bronnen neemt het kabinet dat op de koop toe.”

  Dus maar niet meer betalen? Wie gaat dit allemaal beoordelen? Nou ja, misbruik wordt op de koop toe genomen. Grote vraag, waar gaat dit heen?

 3. jaja, tis allemaal wat.

  feitelijk is het enige moment van ‘vrede op aarde’ wanneer de mensen allemaal slapen.
  als ze wakker zijn is het toch altijd maar strijd en ellende.
  daarom hou ik van de nacht.

  de totale stupiditeit van het dagelijks ‘bestaan’ ligt even stil. prachtig en heerlijk! een mooie kans om te contempleren.
  een tijd zonder dat gekakel, zonder al die meningen van jan en alleman met een toetsenbord , de media en de psychopaten.

 4. Nog steeds dezelfde, halsstarrige tunnelvisie als Piet Pineut, 10+ jaar geleden. Discussie overbodig, want afwijkende meningen of opmerkingen worden hier niet meer als ‘ongepast’ verwijderd, maar compleet genegeerd.

  Probeer het eens tot je te laten doordringen: ‘we’ worden niet door ‘manipulatie’ aan het ‘minderen’ gezet, maar juist doordat manipulatie niet meer werkt.
  Een niet meer dan logische conjunctuurcorrectie is dan het gevolg.

  In denken en doen zal niet alleen de economische teruggang een enorme aanpassing vergen, vooral van arrogante lieden die nooit iets anders dan groeiende voorspoed hebben gekend.

  1. Citaat: “Discussie overbodig, want afwijkende meningen of opmerkingen worden hier niet meer als ‘ongepast’ verwijderd, maar compleet genegeerd.”

   Oneens. Meningen, maar ook feiten en linkjes naar artikelen in de msm, worden doorgaans wel gelezen. Soms helpen die om het voortschrijdend inzicht wat bij te schaven. Juist de inbreng van verschillende meningen brengt het debat op gang. Soms is er consensus wat er toe leidt dat lezers terug komen om te zien of er nog wat te ‘leren’ valt.

   Zo heeft Piet Pineut geleerd om onder eigen naam te schrijven en zich niet te verbergen achter een anoniem account. Geeft iets meer vertrouwen in de oprechtheid van de auteur. Let wel, oprechtheid is iets anders dan volmaaktheid. Overigens is hier iedereen welkom, ook anoniem, mits men een (eerlijke) mening geeft zonder te schelden.

   1. Welnu, die eerlijke mening heb ik je dus gegeven (zelfs zonder schelden of een linkje naar de mening van een ander) en die staat haaks op je ’tunnelvisie’, waarin alles is geprogrammeerd en gemanipuleerd door een vermeende ‘elite’.
    Wat doen we ermee? Zou de tegenstelling waarachtig rijp kunnen zijn voor een serieuze discussie, of zelfs een apart artikel?

    Beste Gerrit, ‘Vertrouwen’ is tegenwoordig een beladen begrip, maar ik heb (sinds veelschrijver ‘Piet’) zeker respect voor je volhardende schrijfvlijt die echter – naar mijn idee – contrasteert met het rendement ervan.

 5. Recessie komt eraan….alle grondstoffen gaan omlaag….energie prijs normaliseert de komende maanden naar een niveau dat wat hoger ligt dan voor 2021…..alle paniekverhalen kunnen straks weer opgebirgen worden…..de bakker bakt gewoon z’n brood(in 1972 ging ik voor mijn moeder wel eens een brood kopen, casino heette dat, gesneden 1 gulden…..nu kun je het voor 1 euro kopen, dat betekent met inflatie meegerekend , dat het nu 60% goedkoper is…..tja….nu halen we een beetje in….big deal)….de slager verkoopt gewoon z’n vlees…. beetje duurder….dan gaan we maar van gemiddeld 20 kilo overgewicht naar 15 kilo….erg he…..stelletje paniekzaaiers…..wees trots op jezef…..

 6. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1375169791/noodplan-brussel-verplicht-allemaal-10-procent-stroom-besparen

  “Daarbij kijkt Brussel in het bijzonder naar consumenten.”
  Aha, hoe gaan we dat controleren? Ach natuurlijk, elkaar controleren. Hey buurman, zag ik bij jou nog licht branden om half twaalf? Da’s asociaal man!

  Misschien ook de omroepen maar de uitzendingen om 23:00 uur beëindigen. Of is een avondklok een idee? Krijg bijna spijt van deze reactie, je brengt anderen op een idee.

  1. Gerrit…..beetje zelfreflectie….je kunt alles overdrijven en 100 keer zo erg maken tov het werkelijk is…..blijf rustig…kalm….het gaat idd niet goed….en we gaan slechte tijden tegemoet….dan kun je op diverse manieren reageren….overdrijven….paniek zaaien….amok maken….. of rustig blijven en proberen in alle redelijkheid tot een nieuw evenwicht te komen…..denk er eens over na….en geef vooral geen antwoord…..

    1. Toen ik zes was , in 1967, hadden we één kamer met een kolenkachel….de rest van het huis was koud….2 keer vlees per week, verder aardappels en groente, weinig mensen waren dik, diabetes was zeldzaam….niks mis mee….iedereen is verwend en vindt dat hij recht heeft op van alles en nog wat…..dat is het probleem….niet de hoge prijzen…..

     1. Dus een kind van 11 jaar dat drie dagen niets te eten heeft en ziek ervan op school verschijnt, is prima? Want daar wordt ie hard van ofzo? Kom op, zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: