Breaking News!!! Jachtvergunning voor drones

4

Van onze verslaggeefster in Deer Trail, Colorado

Drone-300x199Het kleine stadje Deer Trail in Colorado overweegt een drastische stap. De gemeenteraad zal binnenkort stemmen over een verordening die het mogelijk maakt jachtvergunningen af te geven voor drones en het uitloven van premies voor neergehaalde onbemande luchtvaartuigen.

Een inwoner van het stadje heeft inmiddels al een concept voor deze vergaande verordening opgesteld en gaf daarbij als toelichting: ‘Wij willen helemaal geen drones boven onze stad en als ze toch overvliegen zullen ze worden neergeschoten. Ook al is het tegen de wet dat je geen federaal eigendom mag vernielen.’ De betreffende voorgestelde verordening voorziet ook al in met welke wapens er gejaagd mag worden, wat voor soort munitie, welke jachttechnieken geoorloofd zijn en hoe hoog de premie voor een drone zal zijn.

In de verordening staat o.m.: ‘De stad Deer Trail zal aan iedere jager een premie van $ 100 uitloven voor het neerschieten van een drone, mits hij of zij in bezit is van een geldige jachtvergunning en de volgende identificeerbare onderdelen van een onbemand luchtvaartuig kan overleggen, waarvan onomstotelijk vaststaat dat het overeenkomt met de merktekens en bouwwijze van overeenkomstige luchtvaartuigen zoals die bekend zijn dat ze gebruikt worden door de Amerikaanse Federale regering.

Op de vraag of er ooit zo’n drone boven het stadje gesignaleerd was, werd ontkennend geantwoord. Het moet dan ook gezien worden van een symbolische verordening. En als de gemeenteraad de verordening zal goedkeuren zal de prijs van de jachtvergunning vastgesteld worden op $ 25 per jaar.

De verwachting is dat deze jachtvergunning als warme broodjes bij de bakker over de toonbank zullen gaan. Het zou de eerste jachtvergunning zijn voor de ‘Drone hunt’ en de economie van het stadje een flinke boost kunnen geven.

In de verordening staat ook precies aangegeven met welke wapens er ‘gejaagd’ mag worden. Ieder geweer van het kaliber 12 gauge of kleiner en een looplengte van 18 inch of meer is toegestaan. Verder zal er voor deze jachtvergunning geen achtergrond onderzoek naar de aanvrager gedaan worden, maar moet men wel minstens 21 jaar oud zijn en Engels kunnen lezen en schrijven en ook begrijpen.

De stemming hierover zal ergens in augustus plaatsvinden.

Zelf mis ik nog een paar items die niet genoemd worden zoals dat er niet gejaagd mag worden als er gejongd wordt en hoe het verder moet met zieke en aangeschoten drones. Maar ongetwijfeld zal de nieuwe jachtvergunning ook daar in voorzien.

Lees het originele bericht er nog maar eens op na

Over de auteur

Altijd geïnteresseerd in de goud- en zilvermarkt. Artikelen vaak geschreven vanuit een historische invalshoek. Dick is in september 2016 overleden.