Bent u de Brexit/Bremain story nog niet beu? De Britse bevolking vast wel. We zagen iemand op straat aldaar die letterlijk sprak: “We’re sick of the word”. Ondertussen houdt deze never ending story (?) wel de hele Europese Unie in haar greep. Waar het VK tot nader order nog altijd deel van uitmaakt. De patsituatie roept reminiscenties op aan de song van Talking Heads: ‘Road to Nowhere’. Lang kan het niet meer duren evenwel, zou je denken, tot een beslissing (hard of zacht? nieuwe verkiezingen? uitstel? nieuw referendum?) zich vanzelf opdringt. 12 April 2019 komt er met rasse schreden aan. Het zou meteen het laatste uitstel betekenen dat het VK krijgt van Europa.

Verschillende agenda’s

Op 1 april jl. (géén grap helaas) werd voor de vierde keer gestemd in de Britse parlement. Het was echter weer voor nop. Over niet één voorstel konden de politici het eens worden. Daarbij komt nog: elke eventuele beslissing is zowiezo niet bindend voor de Britse regering. De tegenstellingen binnen de politiek aldaar zijn nooit zo groot geweest. Elke partij heeft haar eigen agenda. Iedereen schijnt een ander objectief aan te houden. Niet bepaald een situatie om ‘de politiek’ dichter bij de burger te brengen… Kent u de vakdefinitie van waanzin? Het is steeds hetzelfde doen maar een andere uitkomst verwachten. Tja, het is wat het is. Keren we terug naar de realiteit van de dag. Wat staat er op die andere agenda, de officiële dan?

Countdown naar 12 april 2019

Zoveel stemmingen, zoveel non-events. Eerst legde premier May ‘haar’ plan voor aan het Britse parlement. Dat deed ze tweemaal. Er werd over acht alternatieven gestemd. En op 1 april jl. nogmaals over vier alternatieven. Zonder resultaat. Wat schrijven we net over ‘waanzin’? ‘Mrs May will now hold a crucial cabinet meeting to decide what to do and whether to put her deal to MPs again.’

Wat volgt:

13 reacties

 1. Schuifie, schuifie. Geen deadline, maar lange baanwerk.
  Uitstel. Nieuwe verkiezingen. What the hell is ‘brexit’? Glas, plas, was.
  Dat is een andere ‘agenda’ (anno 2016). City en markten tevreden. Brussel ook. Leidt lekker af van de echte problemen. “Kijk,” zou aanstichter David Cameron zeggen, ”Zo werkt nu eenmaal democratie!”

 2. Interessant dat ook hier nog velen de mainstream media geloven. En de mainstream media MOETEN jou laten geloven dat de EU en Brussel ‘goed’ is. En dat Brexit dom en slecht is. Als het de Britten lukt om uit de EU te komen, dan zijn ze uit de gevangenis van de overheersers. En hebben ze netjes de sleutel van hun eigen voordeur weer in handen en hoeven ze hun portemonnee niet meer te delen met alle andere bewoners van de EU. Dan zijn ze weer baas in eigen huis en kunnen goede handelsafspraken maken.
  Het kost ze veel moeite, maar als we tijd van leven hebben en ze kunnen ontsnappen en we bekijken over vijf jaar wat de resultaten zijn, dan zullen we jaloers op hen zijn. Wij zullen moeten buigen onder het juk van de ‘zachte diktatuur’ van Brussel en zij zijn vrij!

  Kijk eens hoe goed Noorwegen en Zwitserland het doen… Geen centje pijn. IJsland is tijdens de crisis van 2008 ontspoord, maar het gaat daar al vanaf 2012 crescendo! Hun bankiers werden opgesloten, hun economie hervormd.
  Griekenland is ook ontspoord en kijk eens hoe de bevolking daar lijdt. Ook wij krijgen ons deel nog. Het wordt straks betalen aan Brussel, nog veel meer dan nu het geval is. De politiek correcte partijen leveren ons uit aan Brusselse overheersing. We zullen steeds vaker te horen krijgen dat iets ‘moet’ of ‘niet mag’ van Brussel. Kijk naar ( recent) de verplichting om 6 maanden WW uit te keren aan iedere werknemer die hier een maandje werkt en dan teruggaat naar zijn thuisland. Kijk naar de pulsvisserij..

  1. Precies, ook ik wordt helemaal niet goed van die kliek in Brussel. Twee internet site’s kiezen blijkbaar al eieren voor hun geld: Xandernieuws (kan ik niet meer vinden) en Lang leve Europa, sluit af met de mededeling:

   “Internet: het was leuk zolang het duurde. Rest mij u veel online vrijheid van meningsuiting toe te wensen. Dat duurt nu helaas niet lang meer.”

   Het zal me benieuwen hoe lang deze site nog “on the air” is.

   Europa maakt meer kapot dan je lief is. Bah, vrijheid van meningsuiting zegt men dan. Gewoon alles en iedereen monddood maken zullen ze bedoelen. Afliggen en bibberen.

   Gisteren ook weer op het nieuws: Over die Nordstream gaspijp, waar Duitsland veel gebruik van gaat maken. Ja, nee afhankelijkheid van Rusland…slecht..verkeerd…bla, bla ,bla. We worden geregeerd door een stel meelopers en broekepoepers.

   Overigens die politiek in Groot-Brittannië is ook volledig van het padje af. Wat een circusvertoning. Ze moeten zich doodschamen.

   1. Die site is verplaatst en nu te vinden met .net achter de naam. Vind ik persoonlijk een nogal (ultra) rechtse site en de auteur geeft graag een eigen draai met toegevoegde mening aan sommige vertaalde columns van buitenlandse internetfora. Zou de site niet onder nepnieuws rangschikken maar meer zien als propaganda voor (extreem) rechtse politiek. Overigens zouden deze sites een volledig bestaansrecht moeten genieten op het vrije internet. Als alternatieve nieuwssites als deze worden weg gecensureerd dan is er wat mis met de vrije meningsuiting in onze ‘vrije’ westerse welvaartsstaat. Of je nu een linkse of rechtse politieke mening uit, het maakt niet uit, het is nog altijd ons recht van vrije meningsuiting. Ook Biflatie is een discussieplatform waar we geen blad voor de mond nemen. Zolang wij vooral onze mening maar blijven geven, zolang mogen we niet vrezen voor censuur. Juist daarmee houden we de discussie levendig en laten we zien dat er behoefte is aan dialoog.

    1. Oke, bedankt Gerrit. Ik weet dat ik veel dingen op die site met een korrel zout moet nemen zo nu en dan. Echter af en toe heeft hij wel eens artikelen, die me tot nadenken stemmen. Hij berichtte al een paar jaar terug over de problemen met asielzoekers bijvoorbeeld, zelfs voorzien van een boel links naar Duitse media. We zien nu zelf waar we staan. Sommige asielzoekercentra hebben grote problemen met bepaalde gasten.

     Jammer vind ik wel het uit de lucht zijn van, lang leve Europa. Je kon merken dat de auteur terugtrekkende bewegingen was aan het maken. Er waren in het verleden erg leerzame stukken te vinden en hij gaf duidelijk aan waar het misgaat/ging met Europa. Is een slimme gast, dus het uit de lucht gaan van zo’n site beloofd weinig goeds voor de rest.

     1. Hier zien we dus het effect van het grootdenken door een Europese Unie. Het (klein)burgerschap telt niet meer. Men wil invloed krijgen in het publieke debat door dat zogenaamde filteren. Zal op den duur niet werken wanneer burgers in de gaten krijgen dat hun bewegingsvrijheid en uitingsvrijheid worden aangetast. De Franse Revolutie kon ook ontstaan zonder internet. Met de tamtam, de postduif, rooksignalen, en via de openbare weg kunnen nog vele berichten worden uitgewisseld. Maar zover gaat het niet komen. Als mensen zien dat verworvenheden worden afgenomen zal men diezelfde verworvenheden inzetten om ze te behouden. Zie maar hoe een partij als de FvD via sociale media heeft weten te scoren. Vooral bij de jeugd. Vlak de jeugd niet uit; het internet is hun ding. Zodra studenten merken dat hun internetvrijheid wordt beperkt komen ze in opstand.

  1. Precies, ze zouden er niet verkeerd aan doen om een beetje hier en daar te dreigen met een Nexit of zo, als dingen ze niet bevalt. Moet je eens opletten hoe snel de EU zich dan malser gaat opstellen. Ze moeten wat meer lef tonen en mogen wat mij betreft best een beetje vals spelen. Zijn ze in Brussel immers ook niet vies van.

  2. Het werkt dus nog steeds. Ooit was het ‘Jeroen’, nu ‘Wopke
   for President’. De ‘filler’ moet zich vooral profileren in de EU baantjesmolen.
   ‘David’ die ‘Goliath’ op zijn nummer zet is alvast een goed begin.

   Voor gevoelige Fransen en andere mede-Europeanen bestaat de bevolking van de Maas/Rijndelta uit botte piraten die uiteindelijk toch braaf tekenen bij het kruisje. Altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: