Ingezonden artikel van Frank Knopers | Deze week staat Brazilië nog helemaal in het teken van het WK voetbal, maar volgende week staat er ook een belangrijk evenement op het programma. Van 14 tot en met 16 juli organiseert Brazilië namelijk het zesde BRICS topoverleg, waar opkomende economieën als Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika de veranderingen in de wereldwijde financiële structuur zullen bespreken.

Contingent Reserve Arrangement

De BRICS-landen introduceren na dit topoverleg het langverwachte Contingent Reserve Arrangement (CRA), een nieuwe organisatie die taken zal vervullen die vergelijkbaar zijn met die van Westers georiënteerde instituties als de Wereldbank en het IMF. Deze nieuwe CRA ontwikkelingsbank kan landen helpen die in de financiële problemen zijn gekomen, waardoor de rest van de wereld minder afhankelijk wordt van de Verenigde Staten en Europa.

De CRA krijgt volgens de plannen beschikking $100 miljard, dat voor het grootste deel ingebracht zal worden door China. De Chinezen leggen in totaal $41 miljard in, gevolg door Brazilië, India en Rusland die elk $18 miljard in het fonds stoppen. Zuid-Afrika levert met $5 miljard de kleinste bijdrage. Vorig jaar bereikten de BRICS-landen al een overeenkomst over de oprichting van een alternatief voor de Wereldbank en het IMF.

BRICS Development Bank

De BRICS Development Bank kan aan de slag met $50 miljard aan kapitaal, waarbij alle BRICS-landen $10 miljard voor hun rekening nemen. Daar bovenop hebben de vijf BRICS-landen garanties afgegeven om nog eens $40 miljard in deze ontwikkelingsbank te steken, mocht dat ooit nodig zijn. Binnen twee jaar beschikt de BRICS Development Bank over $100 miljard en binnen vijf jaar is dat verdubbeld tot $200 miljard. Binnen vijf jaar moet deze BRICS Development Bank een financieringscapaciteit hebben van $350 miljard. Volgens Russia Today zal het hoofdkantoor van de BRICS Development bank waarschijnlijk in Shanghai gevestigd worden.

Ondertussen werkt China op eigen houtje ook aan een alternatief voor de Asian Development Bank, zo maakte de Financial Times onlangs bekend. De Asian Development Bank is ooit opgericht door de Verenigde Staten en haar bondgenoot Japan.

BRICS-landen introduceren na topoverleg in Brazilië alternatief voor Wereldbank en IMF (Afbeelding via Forbes)

BRICS-landen introduceren na topoverleg in Brazilië alternatief voor Wereldbank en IMF (Afbeelding via Forbes)

Bron: MarketUpdate

10 reacties

 1. Now that even that bedrock of the Keynesian voodoo religion, the Gross Domestic Product calculation, has become a ridiculous farce, with everyone in Europe suddenly adding the uncalculable “contribution” from drug dealers and hookers all in a mad dash to make debt/GDP ratios appear better than they are, it is truly time to unleash the clowns as none other than the country which has taken fabricating economic data to an artform, no not the US for those confused but China, is preparing to change the way its calculates its GDP, with the biggest contribution coming from, hold on to your hats, R&D. One wonders if “reverse engineering” of pirated products and services is covered in this “non-GAAP GDP” category. The end result? GDP for the country which cumulatively will be several percentage points higher once the entire fudging/recasting exercise is completed.

  http://www.zerohedge.com/news/2014-07-08/china-prepares-boost-economy-also-revising-its-gdp-definition

  1. Om hun schuld/bbp ratio te pimpen.

   Maar als iedereen het doet, kan men de ponzi rekken, ongelooflijk….; en precies daar zijn we; de vos heeft het kippenhok reeds compleet uitgewoond, binnen zitten slechts overheden en centrale bankiers tok-geluiden te maken om via de lamestream media de illusie van “all is well” te propageren.

   Zo af en toe rolt er een rot ei naar buiten.

   1. Goede Tijden Slechte Tijden… Tralala…

    Met Rutte, uh, wat zeg je voor diensten?
    Oh ze verricht bepaalde diensten en je krijgt er een lijntje bij.
    Vervolgen, nee, nee, de misdaad cijfers moeten omlaag en het BNP omhoog. Ja, joh, ik ben vrijgezel en jij als getrouwde man zal toch ook weleens. En volhouden in dit kippenhok kan alleen met een lijntje erbij.
    Kortom, afblijven. Ja, de boten moeten weer open en de wallen vol. Maar wel belasting betalen hè. Ja, we gaan die handelaartjes ook een T biljet sturen. Hoe ze het doen boeit niet als er maar geld binnenkomt.
    Ja, we moeten weer een opbouwmissie doen.
    De opium met gas vermengen en door de pijpleiding van Balkenende?
    En dan in Slochteren weer splitsen?
    Dat vind ik nou geniaal van je Ivo. Doen we!
    Gaan we vavaond weer, ik weet een heel lekkertje en met een tientje erbij krijg je het beste spul. Aanbieding, het is crisis hè, ja wahaha, zie je later rakker!

    In de volgende aflevering…
    Met Ivo, wat doen we met die opium in het gas?
    Kan dat niet via een Amerikaanse basis?
    Kiev? Ja, ik bel Victoria wel even…

    Jongeluy

  2. Correctie: De bijdrage van drugs aan het BNP is precies bekend sinds drugsdealers, dankzij onze TBTF banksters, hun geld niet meer in matrassen hoeven te stoppen.

 2. Het zou pas echt leuk worden als Merkel bij een paar van die vergaderingen aanwezig mocht zijn. Er een paar dagen aan vastknopen lijkt me geen bezwaar. En een dubbele finale winnen lijkt me echt wat voor de Duitsers.

 3. IMF & WERELDBANK
  Het IMF en de Wereldbank worden door Amerikaans en EU kapitaal gedomineerd. De belangrijkste positie bij deze 2 financiële instellingen worden meestal bezet door een Amerikaan en af en toe mag een Europeaan (Christine Lagarde) aanschuiven. De taak van deze instellingen is vnl te kijken in welke mate landen wel/niet voldoen aan criteria van het westers (Amerikaans) kapitalisme. Vanaf hun ontstaan aan het einde van de 2e wereldoorlog ivm de wederopbouw hebben deze zg. ‘Ontwikkelingsbanken’ alleen de VS en Europa van gelden voorzien ten koste van wat later is gaan heten “De 3e Wereld”. Rusland was ook een van de winnaars van de 2e wereldoorlog en die hebben hun land op eigen kracht weer opgebouwd na het doden van 20 miljoen Russen door de Duitsers. Nu de BRICS landen ook een IMF en een Wereldbank (Ontwikkelingsbanken) gaan starten wordt de wereld weer een stuk minder afhankelijk van de grillen en grollen van de oorlogsidioten in Amerika en de EU. Landen als Cuba, Zimbabwe, Noord Korea, Iran, China, Bolivia hebben reeds aangetoond dat zij zonder de bemoeienissen van IMF en Wereldbank (instrumenten van VS buitenlandse politiek) kunnen overleven. Er zullen nog meer volgen. VS is bijna bankroet en Europa is aan het afbrokkelen. Zelfs Merkel wordt bespioneerd door Obama/VS. Drs. Ing. L. A. Callender. http://www.Facebook.com/LeendertCallender & http://www.Twitter.com/Leencallender

 4. LS…

  Ik weet niets van de financiële wereld maar als deze wereld ontdaan kan worden van de Rothschilds/ Zionisten / Ashkenazi Kahzaren / Jezuïeten de bank van het Vaticaan en ander tuig dan lijkt mij dat een hele verbetering.

  1. Beste Caesar,

   Hier is het begin van de revolutie.
   Vul hem naar believen aan:

   Bush Blair Balkenende!
   Oh ja, Obama ook en familie Rothschild en familie Rockefeller, Cheney, Rumsfeld, Nuland, Rice, Lieberman, Livni, Netanyahu, Peres, Verhofstadt, De Hoop Scheffer, Zalm, Sarkozy, Brown, Cameron, Rasmussen, Leden van clubjes als Trilateral Commision (Rockefeller), AIPAC, PNAC, National Endowment for Democracy en Council on Foreign Relations (CFR).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: