bricsPresident Dilma Rousseff van Brazilië heeft de creatie van een “World Internet System Independent from US and Britain” aangekondigd. Het nieuwe alternatieve internetsysteem, genaamd ‘The BRICS Cable’, zou klaar moeten zijn in de tweede helft van 2015. De internetaansluiting zal lopen door Rusland over China, India, Zuid-Afrika tot in Brazilië. De Brazilianen vertrouwen de Amerikanen voor geen cent meer na de afluisterpraktijken van de NSA.

Brazilië pikt het niet

Omdat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA telefoon- en e-mailverkeer van Rousseff in de gaten zou hebben gehouden, heeft het hoofd van Brasil eerder deze maand het staatsbezoek aan de Verenigde Staten afgezegd. Brazilië zou via Edward Snowden achter deze informatie zijn gekomen.

BRICS versus VS/VK

De spionage door de Amerikaanse geheime dienst NSA en het afgelasten van een top met president Obama zijn maar twee voorvallen die Brazilië sterken dat dit de enige juiste stap is: scheiden van “the US-centric Internet“.  Meer over het nieuw internetsysteem van de BRICS leest u hier.

2 Responses

  1. Dus een hoop nieuwe glasvezelkabels op de oceaanbodem, die onmiddellijk door sleepankers van vissersboten (lees CIA/NSA boten) kapot worden getrokken. Of met duikboten een aftappunt zal worden geinstalleerd. Zijn ze nu werkelijk zo dom, de BRICs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: