Britse centrale bank: ‘Cryptomunten kunnen de dominantie van de dollar temperen’

Zo’n lovende woorden vanwege een centrale bank. Die dan ook nog eens wààr zijn. Uit een land dat steevast aan het handje loopt van de VS? Dat zal de Amerikaanse administratie vast niet graag horen. Maar het klopt: dat is wat Mark Carney als Gouverneur van de Bank of England de wereld instuurt. Of liever: dat is wat hij in de VS is gaan vertellen! Gelukkig voor hem worden behandelingen met pek en veren niet meer toegepast aldaar, toch?

De Gouverneur waarschuwt

De Gouverneur was spreker tijden de jaarlijke meeting van de Fed (Amerikaanse centrale bank) in Jackson Hole, Wyoming. Letterlijk zegt Carney: ‘“(…) the combination of heightened economic policy uncertainty, outright protectionism, and concerns that further, negative shocks could not be adequately offset because of limited policy space is exacerbating the disinflationary bias in the global economy.”‘ Op korte termijn kunnen we de situatie nog controleren, maar voor de langere termijn moet er een andere oplossing komen, waarschuwt hij. Specifiek over de dollar stelt Carney dat die best vervangen zou worden door een ‘soort Libra’ (de would be cryptomunt van Facebook)!

Renminbi als wereldreservemunt

Weet u wat het is beste lezer: de Britse centrale bank voorziet al wat er gaat gebeuren. Met China’s cryptomunt klaar om gelanceerd te worden. Beter is het nu te anticiperen bedoelt de Gouverneur, dan straks naar het achterplan te worden verschoven. ‘Specifically, Carney identified the dollar’s status as the world’s reserve as something that needs to be replaced by a form of digital currency similar to Facebook Libra, believing that would be a better option than letting another fiat currency like the renminbi replace the dollar.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: