[youtube id=”nX7J8-VTG08″ align=”center”]

15 reacties

 1. Geinig dat 90%+ van de mensen in de westerse landen nog steeds geen goud/zilver aangeschaft hebben.

  Maar ja, het lijkt er op dat veel westerlingen tegen natuurwetten zijn. Of er simpelweg geen notie van hebben, als trieste, slaafse hondjes op het verkeerde afgericht.

  1. Jammer genoeg heb je gelijk en zijn de meeste mensen inderdaad net als trieste, slaafse hondjes. Men kijkt en denkt niet buiten de kaders en heeft te veel vertrouwen in het systeem en dat het wel goed zal komen.

   De samenleving is vrij complex en er zijn er maar weinigen die hun best doen om het systeem te begrijpen. Daarbij kan je ook nog eens op verschillende conclusies komen. Zo is de één voor een vrijere samenleving en denkt de andere dat de oplossing ligt in juist nog meer overheidsingrijpen.

   Zelf probeer ik niet eens andere mensen te overtuigen van mijn afwijkende wereldbeelden, wat vooral te maken heeft met hoe verrot het financiële fiat-geld systeem in elkaar zit. Ik neem gewoon de beslissingen voor mij, mijn gezin en mijn bedrijf die ik denk die juist zijn op basis van wat ik denk dat ons te wachten staat en probeer daar mijn voordeel mee te doen.

   1. @lyberty, dat is ook het beste, gewoon zelf zorgen dat je goed zit, een ander veranderen kun je toch niet, dat kan ie alleen zelf, of de juiste tijd en met de juiste wil.

   2. Financiele fiat systeem is verrot is niet de juiste term, het is een uiterst ingenieus systeem om de hele wereld te knechten. Voor ons is die verrot, voor de mensen die erin zitten is het de caviar en jachten.

    Hopelijk gaat iedereen inzien dat het geen toeval is hoe dit spelletje gespeeld wordt. Net als de rol van die maxima en microkredieten hopelijk ook eens doorzien gaan worden.

   3. @Liberty En wat denk je dat ons te wachten staat in Europa? Deflatie/recessie/depressie door volledig wegvallen van vraag uit US door dollar collapse, of juist ecb QE om defaults te voorkomen na ingestorte export richting US?
    En valt de dollar binnenkort eigenlijk wel?, er zijn veel grote dollar houders die hier op korte termijn geen belang bij hebben.
    Grote onzekerheden die bepalen wat juist is om te doen…

    Ik behoor bij die (wellicht) kleine groep die, enigszins, snapt hoe onze fiat-wereld werkt, maar dat betekent niet dat ik nu weet hoe dit gaat eindigen.

   4. Misschien zitten er hier te veel die denken dat het niet goed komt. Aléja, uiteindelijk zal het wel eens fout lopen, maar ik twijfel hard of het nog in ons leven zal zijn. De romeinen hebben er 600 jaar over gedaan voor het helemaal verkeerd liep…. dus deze game kan nog lang doorgaan.

  2. Mensen leven totaal omgekeerd aan hoe het zou moeten, nl in harmonie met de natuur, ipv te leven op een manier waarbij ze denken er boven te staan.

   Het systeem waarbij een klein groepje profiteert van de slaafse arbeid van velen wordt al met de paplepel ingegoten via ouders die er aan gewend zijn gemaakt door hun ouders en het door het systeem opgezette onderwijssysteem. Je kunt nl niet vroeg genoeg beginnen met controle.
   Rockefeller zei een keer…Dacht je dat emancipatie iets was wat zomaar ontastaan is? Nee, wij hebben het aangewakkert en gestimuleerd om vrouwen ook in het arbeidsproces te krijgen. Meer werkslaven en sneller controle over de jonge kinderen die al snel naar de creche, school moeten….2 vliegen in 1 klap.

   Denk niet dat dit complotten is, want zo werken die lui nou eenmaal.

   Rupsje nooitgenoeg kan er een hoop van leren.

   1. “Rockefeller zei een keer…Dacht je dat emancipatie iets was wat zomaar ontastaan is? Nee, wij hebben het aangewakkert en gestimuleerd om vrouwen ook in het arbeidsproces te krijgen. Meer werkslaven en sneller controle over de jonge kinderen die al snel naar de creche, school moeten….2 vliegen in 1 klap.”

    Inderdaad, en die jaren zestig en jaren zeventig gekkies maar fantaseren dat “gelijkheid” en “vrijheid” gingen afdwingen, arrangeren en inrichten.
    En nu willen de demoncraten deze slaafse, blinde slavernij op “subtiel” Stalinistische wijze blijven afdwingen. Want het is toch normaal, goed, nobel, modern etc. etc. … Inderdaad, om de hypotheek en allerlei gekunstelde zgn. comforts te kunnen blijven betalen, haha.

 2. Jammer dat ik deze nog niet gezien voordat ik mijn aankomende stukje schreef. Grappig is wel dat anderen er eigenlijk precies zo over denken, maar natuurlijk in andere termen. De boodschap echter blijft hetzelfde.

 3. Simpel gezegd: alles naar de klote. Ik vraag me elke dag af wie er nou gek is. Ik of de rest (op een paar anderen na). Hoe kunnen we ons zo voor de gek laten houden? Ik hoop dat er binnenkort een boek geschreven wordt met alle namen van mensen die het tegendeel beweren. De numero 1 is Ben Bernanke. Of toch eerst Keynes. Net als Marx. Allemaal hemel op aarde beloven zonder er voor te hoeven werken.

 4. Dank voor het artikel en de leerzame reactie’s. Dat dit kaartenhuis gaat instorten lijkt onontkoombaar. Hoe kan ik als eenvoudig burger dit financieel overleven? Wat te doen met spaargeld? Hoge inflatie komt er ongetwijfeld aan; dit deels omzetten in fysiek edelmetaal? Is je aandelenpakket doorgaans inflatieproof en kan je dit beter gewoon aanhouden? Ik heb al veel gelezen over aflossen van je hypotheek, aanschaf van zonnepanelen, ga ik ook zeker doen.

 5. Iedereen mag zich dan wel afvragen wat er met de EU gaat gebeuren maar we kunnen ons betere afvragen wat er met Nederland te gebeuren staat!
  Voor mij is dat heel duidelijk. Ons vastgeroeste, ingeslapen en verwende landje kan zijn borst natmaken. Kijk maar eens naar welke onkundige lieden zonder overwicht en leiderscapaciteiten het in ons land voor het zeggen hebben. Rutte, Asher, Samson en noem ze maar op. Alternatieven als Pechtholt, Roemers en Wilders moet je toch ook niet aan denken. Die hebben we allemaal gegeten en gedronken met hun mooie praatjes. Een hele nieuwe wind zou er moeten waaien met een zakenkabinet met vakkundige ministers. Specialisten in hun vakgebied. Ook zouden we het niet moeten pikken dat we, na onze vreselijke overheids betutteling, ook nog eens vanuit Brussel betutteld gaan worden. Terug naar een soort EEG dus. Dat Nederland medeverantwoordelijk wordt voor het gerotzooi binnen landen als Griekenland, Cyprus, Spanje, Italië, Portugal en noem ze maar op is toch te gek voor woorden omdat je weet dat dit ons land verder mee de afgrond in trekt. Dat zie je heel simpel in België met Wallonië en Vlaanderen die door verschillen in eigen land al niet door een deur kunnen. Het is gewoon weer een soort achterhaald totalitair gedachten goed waarvan al lang is bewezen dat dit niet werkt. Als je weet dat het maandloon in Polen gemiddeld 300€ bedraagt en in Nederland zeg 1800€ dan weet je dat wij problemen hebben met onze concurrentiepositie binnen onze eigen EU. Hoe staat dat dan t.o.v. onze andere EU broeders? Wil ik weleens weten.

 6. Zo kan je t ook zien en…. verwoorden……de Speld: Rutte dreigt met visie…reacties. …(met een knipoog van een concurrent…)

  Einde van de dollar weet een ieder. India China en Rusland zijn wijs, sterk en enig hoop. Wellink zit niet voor niets bij de chinese centrale bank om te redden wat er te redden is en om alle informatie door te spelen naar de Fed ECB.en.. en.. en powers that be..

  Met slechts een klein software bug haalt NSA nu alle info omtrent China na 20 minuten binnen. Ook wachtwoorden zijn binnen 10 minuten gekraakt op zich heel leerzaam hoe ze dit voor elkaar krijgen..

  E. Snowden moet gaat hopelijk eens voor de dag komen met ook die feiten.
  Dat die jongen nog leeft is een wonder….stuur hem mentaal eens wat kracht e.a toe ….

 7. @Rob Knaapen klasse hoe en dat iemand dit begrijpt. Als je dit begrijpt en beseft ken je Edward Bernays ….

  Hoe gemakkelijk om een volk of de vrouw of de eu-er ” te sturen.”. Je laat haar roken of niet… je laat hem betalen of niet.

  Het mooiste voorbeeld van deze methodolgie is nu Dijsselblom..
  Hij zegt dat we 6 miljard moeten bezuinigen….met alle gevolgen voor en allen ..allen zeer negatief…
  Nog meer MKB over de kop..

  Jij weet dat dit bedrag in slecht s 4 uur zo van de kapitaalmarkt opgehaald kan worden en….tegen negatieve rente..!
  Ja binnen 4 uur is dit bedrag binnen,
  Ook voor de totale schuld van Nederbrand maakt t niets mee r uit.

  Weet: Nederland geeft het IMF nog steeds jaarlijks 15 miljard zo..Mag ook niet meer in de media komen…besef 15 miljard weggeven in 2013 doch anderzijds wel bezuinigen om 6 miljard met alle gevolgen van dien voor de Nederlander..

  Indien je dit goed laat doordringen weet je hoe onbeschoft ze zijn. Zelfs cyclon B is aan hen verspild.

  Bestudeer eens hoe ze deze informatie en insteek weg houden uit ALLE media…

 8. Tot zover heeft niemand inhoudelijk gereageerd op wat Ned Goodman zei of over wie Goodman nu eigenlijk is. Wat stoort is dat je met wat simpel Googelen heel wat te weten kunt komen over deze man.

  Wat mij betreft trapt hij met zijn praatje voor de zoveelste keer een open deur in. Zijn agenda is duidelijk, hij heeft net een aantal bankaandelen omgeruild voor goud. Geen wonder dus dat hij de dollar om zeep wil helpen.
  http://www.caseyresearch.com/gsd/edition/dundee-corp.s-ned-goodman-ditches-bank-stocks-for-gold

  Dus waarom zouden we juist deze man dan vertrouwen? Omdat hij een investerings guru is?
  Afgezien van de agenda betreffende de dollar, heeft deze man nog een andere agenda. Zie hier:
  http://www.maccabicanada.com/maccabicanada/myweb.php?hls=1011&id=240
  en
  http://www.feduja.org/updates/

  Nog even verder zoeken en misschien is-ie wel lid van AIPAC. Ugh!

  Biflatie zou ook eerst eens wat onderzoek moeten plegen, voordat zo iemand zijn woordje mag doen. Simpel overnemen van ZeroHedge doet het niet voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: