Celente: Elk einde kent een nieuw begin

8

Begin 2011 mochten Biflatie.nl en Goudportal.nl Gerald Celente interviewen (beluister hier het interview). Toentertijd waarschuwde Celente al dat het in 2011 flink mis zou gaan in de wereld. Dalende beurzen, stijgende voedselprijzen en rellen in verschillende landen. Inmiddels in de AEX gedaald tot 270 punten en is de kans op een nieuwe recessie, ofwel een dubbele dip, groot.

Ook zijn er momenteel grote rellen aan de gang in Londen. Hier wordt in de main stream media weinig over gesproken. Op Pluspost.nl, kwamen we het volgende artikel tegen: Trendwatcher en systeemscepticus Gerald Celente doorspekt zijn commentaren en interviews op radio en tv over de huidige financieel economische gebeurtenissen met onder andere de volgende slogans: “When people lose everything, and have nothing left to lose, they lose it.”, “When the people have been bled dry financially and have nothing left to give, blood will flow on the streets.” “When the money stops flowing down to man on the street, the blood starts flowing in the streets”.

Celente koppelt de onrusten in Noord-Afrika, de protesten nadien in Zuid-Europa en de rellen van nu in Londen en andere Engelse steden aan de uitzichtloze situatie waarin werkenden en werkzoekenden zo langzamerhand terecht zijn gekomen. Er is een gebrek aan banen, er is geen genoeg geld om de maand rond te komen, de prijzen van levensmiddelen blijven stijgen door de aanhoudende inflatie en er is een grote mate van ontevredenheid over het uitblijven van structurele oplossingen en het vertrouwen in de politiek en politici is vrijwel verdwenen. Lees verder op Pluspost.

 

8 REACTIES

 1. jep, ik weet niet of men dat “interview” met die meisjes op de BBC hebben gehoord (stond ook op NOS.nl). maar die zeiden iets in de strekking van:

  Wij laten nu gewoon zien dat we dit kunnen. Dat de rijken kunnen zeggen wat ze willen maar dat we ze dit altijd aan kunnen doen.

  Welnu hier heb je het, dit gaat nu alleen nog maar over dat de londenaar geen geld heeft voor een console, iphone of sneakers… laat staan wat er gaat gebeuren als hij geen geld meer heeft voor voedsel.. Dan kan cameron, of wie ook in het westen, 100.000 politie mensen op straat zetten… het gaat het volk niet tegenhouden…

  Het enige redmiddel voor overheden is dan nog fascisme… wanneer hebben we dat toch voor het laatst meegemaakt?

 2. Die meisjes van de BBC waren heerlijk gehersenspoeld dat ieder die een eigen winkeltje heeft rijk is en het verdiend om beroofd te worden. Weer een hele sterke case voor vrij wapen bezit (dan kan de winkelier in ieder geval een poging doen om zich te beschermen).

  De rellen in London zijn puberaal klote gedrag en hebben verdomde weinig met uitzichtloosheid te makenals je het mij vraagt. Gewoon ordinaire pubers

 3. @ Fluminis: “De rellen in London zijn puberaal klote gedrag en hebben verdomde weinig met uitzichtloosheid te makenals je het mij vraagt. Gewoon ordinaire pubers”

  Inderdaad, ‘Gewoon ordinaire pubers’. Maar hun daden zijn er wel naar…! Natuurlijk is het niet goed te praten. Tuig moet gewoon hard worden aangepakd. Maar een ‘harde aanpak’ neemt nog niet de oorzaak van de ellende weg. Het contrast tussen arm en rijk is in Engeland veel groter dan hier in NL. Daar is decennia lang niets aan gedaan. Van die tikkende tijdbom ziet men nu de explosie.

  Alhoewel ook hier in NL we zo’n tikkende tijdbom hebben. Marokaanse vs NL-cultuur. Ik las deze week over Helmond waar men een knokploeg van 200 man had opgericht, om die Marokanen aan te pakken. En dat is te begrijpen, want de Marokaanse jeugd gaat ver in het terroriseren van mensen. En dan is er nog Wilders, die nu en dan olie op het vuur komt gooien. Ander voorbeeld zijn de Osdorp rellen van ’n paar jaar terug.

  En nogmaals: Iedereen die de fout in gaat, mag van mij goed hard worden aangepakd.
  Echter; Dit soort problemen zijn zeer complex. De problemen zijn natuurlijk al in de jaren ’50/’60 begonnen toen de gastarbeiders hier heen werden gehaald. Je creëert het probleem, dat je personeel met een cultuurshock hebt.

  Terzijde: Ik las van de week ook dat door het Japanse energietekort er een aantal fabrieken zijn stil gelegd. Zeker 6 Duitse bedrijven, waaronder Siemens, hebben nu al een tekort aan onderdelen (chips, enz). Oftewel; De wereld is een dorp geworden, en daar lopen we nu tegen aan. De verwachting is, dat economieën weer lokaler gaan draaien. Zie hier: ‘Eurocrisis is symptoom van mondiale machtsverschuiving’ http://www.biflatie.nl/artikelen/58-crisis/16264-eurocrisis-is-symptoom-van-mondiale-machtsverschuiving

 4. Ook hier en in andere landen zal de pleuris uitbreken. Zeker als de economie totaal crasht, de handel stil komt te vallen en supermarkten leeg raken!

 5. de vraag is : wie is eigenlijk het tuig? Denk eens aan wie de crisis veroorzaakt heeft. Volgens mij is het echte tuig, degenen die met de stropdassen rondlopen en zichzelf een vorstelijk salaris laten betalen en zichzelf belonen met mega bonussen. Mensen denk toch eens na.

 6. @ frans: Ja natuurlijk, zijn de witte boorden criminelen het echte tuig.
  Maar het gajes dat de winkel van een kleine hardwerkende man sloopt, daar kan ik ook geen respect voor hebben.
  Met als absoluut dieptepunt de 3 jongens die hun carwash-bedrijfje probeerden te beschermen, en zo overhoop werden gereden. De totale walgelijkheid.

 7. @ Marco: ja, klopt volledig wat je zegt, is zeker niet goed te praten, maar de diepere oorzaak zit bij de witteboordcriminelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.