CEO Twitter & Square: ‘Bitcoin wordt belangrijker dan de Dollar’

Jack Dorsey, de opperbaas van micro-blog Twitter en betaalbedrijf Square, heeft altijd al een interessante visie over digitale valuta gehad. Hij doet nu een gewaagde uitspraak. Volgens de CEO van de twee techbedrijven wordt bitcoin belangrijker dan de dollar in de toekomst. Hij definieert bitcoin als dé toekomstige ‘single currency for the world’.

Bitcoin wordt mondiale eenheidsmunt

Inmiddels heeft Dorsey de stap al genomen om via zijn bedrijf Square bitcoin te kunnen kopen, verkopen en gebruiken. Hij verwacht dat de grootste cryptocurrency ter wereld een soort mondiale eenheidsmunt zal gaan worden, vertelt hij aan de krant The Times. ‘Het internet heeft een soort valuta nodig. Ik geloof persoonlijk dat het Bitcoin zal zijn.’ Deze verschuiving naar de wereldwijde acceptatie van de cryptocurrency zal meer dan tien jaar kunnen duren. Maar het zou door onvoorziene economische omstandigheden ook sneller kunnen gaan. Er zijn al analisten die de prijs van bitcoin naar 100.000 dollar zien stijgen in 2018.

Geloof in Lightning

Dorsey doet de uitspraken na de recente waardedaling van de cryptocurrencies. Bitcoin viel begin 2018 fors terug, nadat het daarvoor tot nieuwe records was gestegen. Een fundamentele vraag voor bitcoin is nog altijd de schaalbaarheid. Als iedereen wereldwijd de crypto zal gaan gebruiken, zouden de transacties dan niet veel te duur worden, zoals eerder is gebleken? Jack verwacht dat het Lightning Network daar verandering in zal gaan brengen. Hij is dan ook investeerder in Lightning Labs, een bedrijf met als doel technologie te leveren die Bitcoin-transacties sneller en goedkoper maakt.

Transactions for the Future

Instant Payments. Lightning-fast blockchain payments without worrying about block confirmation times. Security is enforced by blockchain smart-contracts without creating a on-blockchain transaction for individual payments. Payment speed measured in milliseconds to seconds.

Scalability. Capable of millions to billions of transactions per second across the network. Capacity blows away legacy payment rails by many orders of magnitude. Attaching payment per action/click is now possible without custodians.

Low Cost. By transacting and settling off-blockchain, the Lightning Network allows for exceptionally low fees, which allows for emerging use cases such as instant micropayments.

Cross Blockchains. Cross-chain atomic swaps can occur off-chain instantly with heterogeneous blockchain consensus rules. So long as the chains can support the same cryptographic hash function, it is possible to make transactions across blockchains without trust in 3rd party custodians. Via Lightning.network

Het heeft tijd nodig

Het werk aan Lightning lijkt een oplossing te bieden voor de grootste problemen: de tijd die het kost om transacties te verwerken en de kosten die miners maken om dit te doen. Dorsey beschrijft de huidige Bitcoin-transacties als “traag en duur” en geeft toe dat bitcoin “op dit moment nog niet de mogelijkheden heeft om een ​​effectieve wereldvaluta te worden”. Hij is duidelijk van mening dat Lightning Labs dat kan veranderen. Op zijn minst gelooft hij er dus genoeg in om deze uitspraken te durven doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: