China richt zich rechtstreeks tot Amerikaanse boeren

In een Amerikaanse krant richt China zich rechtstreeks tot de soyaboeren van Iowa met een verklaring waarom het land binnenkort geen zaken meer met hen kan doen. Het omvangrijke stuk verscheen in de grootste krant van deze Amerikaanse staat in het mid-Westen, de Des Moines Register. ‘Onze decennia lange handelsrelatie zal afgebroken worden en dat is de fout van ùw president‘. Aldus China bij monde van de China Daily, zoveel als de staatskrant bij uitstek.

Fruit of a presidents’s folly

En dit op zondag 23 september, één dag voor de hogere importtarieven op Chinese goederen vanwege de regering Trump in gingen (maandag 24 september 2018.)  De Chinese krant kocht de omvangrijke ruimte in de Amerikaanse krant als ‘paid advertising’. De veelzeggende titel van het stuk luidt: ‘Dispute: Fruit of a presidents’s folly‘…

China grootste importeur van soja ter wereld

China is de grootste importeur van sojabonen ter wereld en zal voornamelijk naar Zuid-Amerika uitwijken voor leveranciers. De schade die alleen al de staat Iowa leed met de buitenlandse reacties op de sancties en verhoogde importtaksen tot nu toe aan diverse landen opgelegd, loopt fors op. Bloomberg belicht het verschijnen van het artikel eveneens en merkt op dat het net gepubliceerd wordt ‘at a time the trade war is spiraling out of control.‘ Out of control, inderdaad, want wat kan China anders doen dan antwoorden met eigen, toch nog in omvang beperkte tegenmaatregelen. Waarop de regering Trump, in alles het laatste woord willen hebbend, vervolgens niets anders kan doen dan…? U raadt het.

Geen winnaars tijdens een handelsoorlog

Niet één grootmacht wil gezichtsverlies lijden. Tegelijkertijd toch beseffend dat beide een straatje zonder einde ingeslagen zijn want, zoals we weten: er zijn geen winnaar tijdens een handelsoorlog. Sinds maandag 24 september 2018 wordt Iowa alleen, reeds voor meer dan 1 miljard dollar economisch bedreigd, aldus de Amerikaanse kamer van koophandel. Vertaald in banen betekent dat er niet minder dan 456.000 banen op het spel staan. De handelsoorlog gaat gestaag door en steeds meer partijen (én mensen) gaan dat economische voelen.

loading…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: