China schuift de Amerikaanse dollar nog verder van zich af

Dat doet het land door de weging van die dollar in haar CFETS RMB Index voor de tweede maal te verminderen. Voluit is het de China Foreign Exchange Trade System Yuan Index. Het mandje van 24 munten dient om de waarde van de Chinese munt tegen af te zetten. Sinds 2015 is het de tweede keer dat de USD minder gewicht en dus belang krijgt. De nieuwe weging is ingegaan op 1 januari 2020.

Omen

Van 26.40% bij de start van de Index in 2015, telt de dollar nu nog slechts voor 21.59% mee. Dat is tegelijk een token…en een teken…en een waarschuwing. Een token niet in de zin van een cryptomunt. Maar als in ‘a token gesture’. Noem het een gebaar. Een teken van effectief minder belang gaan hechten aan de greenback. Daarin staat het land lang niet alleen. Verschillende andere nemen op hun manier meer afstand. Rusland dat zijn reserves in dollar stelselmatig verlaagt. China nog dat minder en minder Amerikaanse staatsobligaties (US Treasuries) opkoopt. Turkije, Iran en Maleisië die plannen maken voor een cryptomunt bedoeld voor de moslimwereld et al.

Enemies United

Zelfs een die hard fan van president Trump zal moeten toegeven dat de man een record aan landen tegen de haren in heeft gestreken. Sinds zijn inauguratie in 2017. De reeds genoemde, plus Mexico, India, de lijst is erg lang. Ondergetekende noemt het verschijnsel ‘Enemies United’. Door de VS als oude en nieuwe ‘vijanden’ bestempelde naties die zich verenigen. We noemden China’s actie eveneens een waarschuwing. Het land wéét dat Amerika weet dat China weet…kunt u nog volgen? Dat de VS het hardst te treffen zijn in hun portefeuille. Het is de grootste nachtmerrie van ’s lands bewindvoerders dat hun munt meer en meer aan belang zou inboeten. Wat al vele jaren plaatsvindt natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: