Na jaren van onderzoek en ontwikkeling heeft de Chinese centrale bank eindelijk haar gedecentraliseerde digitale munt, Digital Yuan, in het leven geroepen.

De onderneming die gekozen is om tokens te verstrekken en handel voor het publiek mogelijk te maken, is de Yuan Pay Group. Het uitsluitende doel van dit bedrijf is het op de markt brengen, distribueren en veilig verhandelen van de nieuwe digitale munt.

Op het moment van schrijven is de prijs van één Digital Yuan gelijk aan €0,12. Dat is aanzienlijk minder dan al zijn rivalen. Bitcoin wordt momenteel verhandeld op €32.786,24 en Ethereum op €2.123,19

Historisch gezien schiet de prijs van digitale activa omhoog wanneer een land of een bedrijf aankondigt deze te ondersteunen, waardoor beleggers overspoeld worden met hoge winsten. Gezien de enorme overheidssteun verwachten velen dat Digital Yuan dezelfde stap zal maken. Bitcoin heeft al een nieuwe generatie miljonairs voortgebracht en nu is het tijd voor Digital Yuan om hetzelfde te doen.

Wij hebben zelf het aankoopproces doorlopen om de complexiteit ervan te onderzoeken en vonden de werking eenvoudig. Ga simpelweg naar de officiële website van Yuan Pay Group en klik op de knop “Register Now”. Vul vervolgens de informatie in en kies “Open Account”. U wordt dan doorverwezen naar een erkende makelaar in uw omgeving, waar u vervolgens verder kunt gaan met de aankoop. Het kan zijn dat u uw telefoon moet opnemen voor een automatische verificatiecontrole.

De minimale investering is slechts $250, wat aantrekkelijk is gezien de potentiële exponentiële groei van de gedecentraliseerde valuta. Er zijn geen handelskosten aan verbonden. Winsten en de initiële investering kunnen te allen tijde worden opgenomen volgens de plaatselijke voorschriften.

Als Digital Yuan dezelfde weg volgt als Bitcoin, kan de initiële investering van $250 meer dan $10M waard worden.

“Met de officiële overheidssteun is er weinig neerwaarts risico en de huidige marktomstandigheden zijn perfect voor investeringen. Belangrijke aandelenkoersen zijn gedaald en velen van ons richten zich op Digital Yuan om ongekende rendementen te behalen. Dit is onze kans om vroeg te investeren en niet nóg een bitcoin-achtige kans te missen,” – zei een senior hedgefonds handelaar die anoniem wenste te blijven in een interview.

“Het is bijna onmogelijk de verleiding te weerstaan om te investeren in Digital Yuan. Het is de eerste digitale munt die door een groot land wordt ondersteund. Daar komt nog bij dat China elke week een nieuwe miljardair voortbrengt met zijn explosieve IPO-markten,” – zegt Michael Jewles, een bekende day-trader en durfkapitalist.

Waarom neemt China deze nieuwe munt aan?

Digital Yuan kan een oplossing bieden voor het reeds lang bestaande Chinese probleem met schulden. Het land heeft momenteel 2,4 biljoen yuan (341 miljard dollar) aan officieel erkende schulden als gevolg van de illegale, maar grootschalige praktijk van het verkrijgen van meerdere leningen waarbij hetzelfde object als onderpand wordt gebruikt.

Met behulp van slimme contracten die Digital Yuan worden geleverd, zal de regering van China het vermogen van een persoon kunnen verifiëren en ervoor zorgen dat er niet meerdere leningen worden aangegaan met hetzelfde onderpand.

Een brede invoering van Digital Yuan in de Chinese economie zou de waarde ervan nog verder opdrijven en de vroege investeerders belonen. Volgens de officiële website worden de salarissen in de regio Xiong’an al uitbetaald in Digital Yuan, waarmee China het eerste land is dat digitale valuta gebruikt als betaalmiddel voor salarissen.

Als u wilt investeren, kan dat alleen via Yuan Pay Group en zijn erkende makelaars.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: