‘China wil dollar vervangen in handelsverkeer’

yuanChina wil zoveel mogelijk internationale handel rechtstreeks in lokale valuta afrekenen, zo verklaarde de Chinese vice-premier Zhang Gaoli tijdens een gesprek met zijn Russische collega in de Chinese hoofdstad Beijing. De twee beleidsmakers spraken over het intensiveren van de financiële samenwerking tussen beide landen, waar ook het gebruik van de eigen valuta in het handelsverkeer onder valt. Tot op heden verlopen transacties op de valutamarkt via de Amerikaanse dollar, een overblijfsel uit de twintigste eeuw waar beide landen het liefst van af willen.

Valutaswaps

De Chinese munt is dankzij verschillende valutaswaps al rechtstreeks inwisselbaar voor Japanse yen, Australische dollars, de Braziliaanse real, de Nieuw-Zeeland dollar, de euro en tal van andere munten. Het zijn de eerste stapjes richting een nieuw monetair systeem, waarin verschillende handelsmunten gebruikt kunnen worden voor internationale handel. Deze ontwikkelingen zetten de status van de dollar als wereldhandelsmunt verder onder druk. Lees meer op marketupdate.

3 reacties

 1. But, but… the dollar is as good as gold!?!

  Het westerse schuldensysteem gaat door het putje biflaten. Neem maatregelen.

 2. Hier is China al een tijd mee bezig en vind het erg stil in de media omtrent dit topic.

  Andere landen die dit wilden doen zijn nu een koppie kleiner gemaakt door de VS…. Bij China en Rusland zal ze dat niet lukken denk ik.

  De vraag is wat gaat er gebeuren als de VS dan niet meer op onze zak kan teren?

 3. Op http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/05/Vals-Oost-West-conflict-over-Oekrane-middel-naar-IMF-wereldmunt lees ik ook een bericht met dezelfde strekking als dit bovenstaande bericht. Namelijk het volgende:

  “*Vals Oost-West conflict over Oekraïne middel naar IMF-wereldmunt*
  Xander 08-05-2014 15:23- in China, Economie, EU, NWO-Complot, Rusland, VS

  Putin goede vriend van ‘Mister NWO’ Henry Kissinger – Op SDR’s gebaseerd valutapakket –voorloper van wereldmunt- mogelijk al in 2015 ingevoerd.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.