CO2 – wie doet mee?

Of beter: wie doet niet mee, of zo weinig mogelijk? CO2 uitstoten in overdadige mate is slecht voor het milieu, naar verluid. Effe opzoeken welke schadelijke gassen er nog zo zijn, en wat het z.n. broeikaseffect ook weer behelst. Milieucentraal.nl: ´De belangrijkste broeikasgassen zijn CO2, methaan (CH4), lachgas en waterdamp. CO2 is de afkorting van koolstofdioxide. Het wordt ook wel koolzuurgas genoemd. De twee belangrijkste bronnen van CO2 zijn fossiele brandstoffen en verandering van landgebruik.´ Op de site staat ook hoe je zelf de uitstoot van CO2 kunt beïnvloeden, beperken dan: 

CO2 budget

RTLnieuws heeft dan nog iets origineels bedacht, lees maar verderop. Dan moeten we wel allemaal nog een aparte boekhouding gaan voeren, vrees ik. Maar minder vlees eten en minder het vliegtuig nemen zijn wel heel praktische remedies, wat u? Al heb ik persoonlijk met dat eerste wat moeite, neem ik wel maar uiterst zelden het vliegtuig. Ben ook niet zo´n reiziger. Zouden we niet beter eerst bij de bedrijven, de industrie gaan kijken, wat een vieze walmen die vaak uitstoten? En kijk, blijkbaar zijn er nog Nederlanders die er zo over denken:

´Onderzoeksbureau TNO heeft het idee voor zo’n persoonlijk CO2-budget voorgelegd aan een representatieve groep Nederlanders. En wat blijkt? Die zien het vaak niet zitten. Slechts 36 procent ziet wel wat in een CO2-budget. Als grote bedrijven meer moeten gaan betalen voor hun uitstoot verandert dat beeld ineens. Dan ziet 67 procent het wel zitten. Ook moet er rekening worden gehouden met het inkomen van huishoudens.´

2 reacties

  1. De volgende hoax, de klimaatlockdowns, zullen binnenkort wel te zien zijn bij nos, MSM en in Den Haag. Het mkb moet en zal kapot en het gehersenspoelde volk erachteraan.
    Wat ik niet begrijp dat er veel bossen gekapt worden en laat ik nou toch denken dat die bomen en planten CO2 omzetten in o2, zuurstof dat we allemaal nodig hebben.
    Net zoiets als biomassa voor de elektriciteit centrales. Dat snap ik ook niet.
    Wie wel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: