Corona in het juiste perspectief, waar blijft het voortschrijdend inzicht?

Waar blijft het voortschrijdend inzicht van ons kabinet, van de Tweede Kamer, van de (Staats)media, van de massa en van de mainstream medische wetenschap? Waarom blijft iedereen hangen in een angstpsychose?

Drama verkoopt

Hier op Biflatie waren we vorig jaar ook bezorgd toen corona zich in ons land nestelde. De dramatische beelden vanuit China en Bergamo(Italië) bleven op ons netvlies hangen. De Journaals en talkshows van onze (staats)omroepen doen nog steeds hun uiterste best om TV-kijkers aan zich te binden met dramatische beelden uit zwaar getroffen landen als India en Brazilië, en daarvoor ook de VS. India en Brazilië zijn landen waar de medische zorg hopeloos tekort schiet. Waar een groot deel van de bevolking armoe lijdt en derhalve ongezond leeft. De VS is een ‘welvarend’ land met hoog ontwikkeld zorgsysteem maar met een totaal ander zorgstelsel dan hier in NL. Ook een land met veel obesitas. Het is verkeerd dat de media deze landen als referentie nemen met de waarschuwing dat het in NL ook zo uit de hand kan lopen. Waarom doen ze dat.

“Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt”

Op de alternatieve internetmedia vind je een ander verhaal. Het zijn de onafhankelijke onderzoeksjournalisten op Youtube of op eigen platforms die gaandeweg het voltrekken van de epidemie nieuwsgierig omkijken en medische experts bevragen naar hun opgedane bevindingen. Het is opvallend dat deze wetenschappers die een ander verhaal verkondigen dan de publiekslievelingen Gommers en Kuipers niet worden bevraagd op de mainstream media. Dat de oorzaak is gelegen in belangenverstrengeling van Big Farma, politiek en de media heb ik al vaker geprobeerd uit te leggen. Dat onze omroepen afhankelijk zijn van overheidssteun heeft er uiteraard ook mee te maken. “Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.”

Verdienmodel

Big Farma doet er alles aan om hun producten aan te bevelen aan de ‘consument.’ Een bekend fenomeen is de ‘artsenbezoeker.’ Deze vertegenwoordigers van de farmaceutische bedrijven lopen de huisartsenpraktijken plat met hun geneesmiddelen. Hoe groter de afname, hoe groter de relatiegeschenken. Voor de afzet van vaccins bij een virusuitbraak gebruikt men heel slim de politiek. Als hele volksstammen geprikt moeten worden dan bezoekt men het Ministerie van Volksgezondheid. Veel mensen vergeten dat het verdienmodel voor Big Farma belangrijker is dan de volksgezondheid.

Is coronavirus een killervirus?

Het is de macht van het kapitaal die de verstrengeling van (politieke) belangen tot de normaalste zaak van de wereld maakt in de elitaire kringen die het kapitaal beheren. Niet voor niets worden de wereldwijde vaccinatieprogramma’s opgedrongen aan alle volkeren ter wereld. Het gaat niet om uw gezondheid maar om hun verdienmodel. De gezondheid van de individu kan slechts worden beoordeeld door uw eigen huisarts. Alleen de huisarts kan vanuit het medisch dossier bepalen of het zinvol is een vaccin aan te bevelen. Een gezond mens mag vertrouwen op een goed functionerend immuunsysteem en zou normaal niet opteren voor de aangeprezen pillen en prikken van Big Farma. Tenzij er sprake is van de rondgang van een heus ‘killervirus.’ Het is de vraag of het coronavirus een killervirus is.

In de video hieronder bevraagt Flavio Pasquino een huisarts die met goede argumenten weet uit te leggen waarom het coronavirus geen killervirus is. Waarom het niet nodig is om (jonge) mensen met een gezond immuunsysteem te vaccineren. Deze kritische arts wordt niet meer uitgenodigd bij de massamedia vanwege zijn ‘afwijkende’ verhaal dat niet overeen stemt met de mainstream gedachte. Oordeelt u vooral zelf:

GW

3 reacties

 1. Deskundige huisarts, vriend & helper?

  * Piep! ATTENTIE! Wegens kwaliteitsdoeleinden kan dit gesprek opgenomen worden! *

  (electronisch muziekje ‘Springtime Lover’)

  * Al onze assistentes zijn in gesprek, een ogenblik, u wordt zo spoedig mogelijk…*
  (muziekje)

  * Al onze assistentes zijn…*
  (muziekje)

  “Met Marjolein!”
  ‘Wat!? Klinkt fris, bent u een mens?
  “Zegt u ‘t maar!”
  ‘Met Stijn B. hier. Ik zou een afspraak…’
  ‘Afspraak? U zit op de medicijnlijn, meneer. Gaat u terug naar het hoofdmenu en kies afspraak. Goedemorgen!”

  * Al onze assistentes… * (Love Music)
  “Met Marjolein!”
  ‘Uh…?’
  “Zegt u het maar!”
  ‘Bent u van de medicijnlijn?’
  “Meneer, voor een herhalingsrecept moet u terug naar het hoofdmenu en vervolgens…”
  ‘Slik. Nee, nee, ik wil een afspraak voor mijn vrouw maken…’

  M: -Hebt u klachten die…
  S: -Anders zou ik niet bellen. De rug van mijn vrouw, zoals u zou moeten weten…
  M: -Ik bedoel, hebt u klachten die op corona zouden kunnen wijzen?
  S: -Nee. We zijn alleen allebei allergisch en snotteren zowat het hele jaar… We wonen trouwens midden in de rimboe, al in geen maanden een hond zien voorbij lopen. Wie zou ons moeten besmetten?
  M: -Toch moet u zich eerst laten testen. Bent u gevaccineerd?
  S: -Nee. Hadden we niet hoeven testen als we wel ingeënt waren?
  M: -Jawel. Maar waarom bent u als 80-plussers nog niet gevaccineerd? Hebt u geen oproep ontvangen van de RIVM?
  S: -Jawel, ook al een herinnering. We zijn wel oud, maar nog niet seniel; kijken effe de kat uit de boom, mag dat? Heb zelfs nog nooit een griepspuit gehaald. Bovendien is mijn vrouw niet echt mobiel. Misschien krijgen we een prik bij de eigen huisarts?
  M: -Nee, nee! Zo werkt dat niet. Wij prikken alleen met AstraZenica voor een andee categorie. U moet een afspraak maken met de GGD, zowel voor vaccinatie met Pfizer als voor een test. Zonder test geen consult.
  S: -En dan?
  M: -Uitslag afwachten, duurt twee dagen.
  S: -En de rug van mijn vrouw?
  M: -Laat haar een paracetamolletje slikken tegen de pijn.
  S: -Ze doet al maanden niks anders. Kunt u mij de dokter even aan de lijn geven, want dit kan zo niet…
  M: -Dat is onmogelijk. De dokter is druk in het spreekuur; u zult echt eerst de GGD moeten bellen voor een test.

  *** Dag later, zelfde procedure, nu niet met ‘Assistente Marjolein’, maar met ‘Assistente Margriet’, namens de huisartsenpraktijk.

  M (verbaasd): u wordt niet getest?!
  S: -Volgens GGD wijzen onze klachten waarschijnlijk niet op corona. Geen koorts, geen hoesten, geen benauwdheid. Alleen niezen en natte zakdoeken. Zoals ik al zei: de jaarlijkse hooikoorts!
  M: -Zo!
  S: -Ja, en thuistesten, zoals u zei, doen ze hooguit bij mensen in het terminale stadium!
  M: -Mmm… Wat zei de GGD precies?
  S: -Dat huisartsen de reguliere zorg blokkeren door iedereen naar de GGD te sturen. Tewijl ze zelf de mogelijkheden hebben om zich ook zonder test voldoende te beschermen.
  M: -Ja, ja…
  S: -Het zijn niet mijn woorden, maar ik begin het wel te herkennen.
  M: -Ik zal het hierover hebben met de dolkter en…
  S: -Laat nu maar zitten. Ik bel de fysio wel voor de rug van mijn vrouw. Die heeft geen asistente, maar ook geen angst voor besmetting!

  1. Prachtige persiflage, stuur ‘m door naar Yup van ’t Hek. Oh nee, Hugo de Jonge…

   Wel pijnlijk dat het een keiharde realiteit is…

  2. + 1

   Realistisch inkijkje in de bureaucratische keuken van de Nederlandse basiszorg. Geen wonder dat die -Europees gezien- egens in de buurt van Bulgarije wordt ingeschaald. Wel met het verschik dat die daar gratis is.
   Hier zijn we goed in het omfloerst commercialiseren en zoveel mogelijk spreiden van kernverantwoordelijkheden, zodat er uiteindelijk niemand overblijft die rekenschap moet afleggen of eventuele claims voor zijn kiezen krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.