Corona rukt weer op en vaccinaties hinken verder achterna

Na enkele maanden van daling van het aantal Corona besmetten, ziekenhuisopnames en overlijdens, is de pandemie terug (van nooit echt weggeweest?) De Wereldgezondheids Organisatie (WHO) stelt dit officieel vast op 2 maart 2021. Dat is te wijten aan de verschillende varianten die zijn opgedoken ondertussen, en aan het te snel opheffen van bepaalde beperkende maatregelen door overheden. Aldus de WHO.  Met steeds meer burgerprotesten in verschillende landen, het duidelijk optreden van Corona-moeheid bij de bevolking, is het uiterst moeilijk voor overheden om de gulden middenweg te vinden, aan te houden. Aldus ondergetekende. ´“If the last week tells us anything, it’s that this virus will rebound,” said Maria Van Kerkhove, the WHO’s technical lead officer for covid-19. “This virus will rebound if we let it. We cannot allow it to take off again.”´ Het hoofd van het health emergencies program, Michael Ryan, voegt er nog weinig hoopgevend aan toe dat het “unrealistic” is te denken dat het virus, de gezondheidscrisis tegen einde 2021 zal verdwijnen!

Virus: up up and…not away

Vanuit gezondheidsperspectief versoepelen we te snel, en vanuit economisch standpunt, zeker ook van het menselijke, persoonlijke, relationele, niet snel genoeg. Ga er maar aan staan, als overheid! Als het vaccineren nu maar sneller zou gaan dan de nieuwe aanwas van het aantal getroffenen door Corona/COVID-19. Maar dat verloopt akelig traag. Organisatorische problemen, minder leveringen van vaccins naargelang gedane beloften vanwege producenten, zijn naar verluid de grootste problemen. ´The biggest vaccination campaign in history is underway. More than 245 million doses have been administered across 107 countries, according to data collected by Bloomberg. The latest rate was roughly 6.79 million doses a day.´ Op deze map van de wereld zien we waar er hoeveel besmetten zijn vastgesteld, en het aantal overlijdens. Het precieze aantal wordt op worldometers.info continu geüpdate. Dat zijn dan op moment van schrijven, dinsdag 2 maart 2021: 115.082.215 besmette personen en 2.552.215 overledenen. De menselijke schade en de economische zijn zonder precedent in de moderne geschiedenis. 

Vaccin: verplicht maken of niet?

We stellen de vraag omwille van een voorval in buurland België. Daar is het namelijk een topic geworden, naar aanleiding van nieuwe besmettingen in een RVT, rust- en verzorgingstehuis. Drie leden van het verzorgend personeel hadden geweigerd zich te laten inenten. Hun goed recht want voor zover wij weten is vaccinatie nergens verplicht. Maar… ´Woon-zorgcentrum Wielant in het West-Vlaamse Ingooigem heeft te kampen met een uitbraak van het coronavirus. 12 bewoners en 6 personeelsleden testten positief op de besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant. Opvallend: drie van de zes besmette personeelsleden lieten zich niet vaccineren. Eén medewerker kreeg nog maar één van de twee voorziene dosissen. ‘Dit toont het belang van een hoge vaccinatiegraad bij zorgverleners.’ Vandaar ook onze vraag aan u, beste lezers. Mag die vrije keuze gelaten worden aan dit soort verzorgend personeel. Die wanneer ze beslissen zich niet te laten vaccineren, wel anderen, heel kwetsbaren in dit geval kunnen besmetten. Wat in dit aangehaalde geval hoogstwaarschijnlijk gebeurd is… Dank alvast voor uw reacties! 

 

 

6 reacties

 1. Ik ben zelf van mening dat er alleen politieke reden kunnen zijn om vaccins verplicht te maken, en dus geen die met volksgezondheid te maken. Als een vaccin doet wat het zou moeten doen dan zou de gevaccineerde immuun moeten zijn tegen COVID, en het voor hem dus niet moeten boeien of hij verzorgd wordt door een ongevaccineerde verzorger. Mocht er dan alsnog een problematische uitbraak komen zoals in het Belgische verzorgingstehuis, dan zou de eerste vraag die gesteld zou moeten worden zijn: “waarom laten we eigenlijk de hele bevolking vaccineren?”. De Pfizer vaccin had toch een effectiviteit van boven de 90%?

 2. Gevaccineerden, verzorgers of niet, zijn niet immuun tegen het Covid-19 virus. ‘Verwacht’ wordt dat ze zelf minder ernstig ziek zullen worden na een besmetting, die ze ook na vaccinatie kunnen oplopen en overdragen op anderen. Veel over de werking van de vaccins is nog volslagen onbekend, zeker ten aanzien van de intussen ontelbare virusvarianten. Gevaccineerden dienen zich -net als niet-gevaccineerden- dan ook te houden aan de voorgeschreven beperkende maatregelen.

  Met een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad wordt vooral het terugdringen van de (intensieve) ziekenhuiszorg en daarmee het ontlasten van de vastgelopen reguliere zorg, beoogd.
  Op het aantal besmettingen sec met Covid-19 zullen de vaccinaties vooralsnog weinig invloed hebben.

 3. De ‘politiekcorrecte’/reguliere oplossing bestaat uit het schieten met schroot, in de verwachting dat daarmee ook corona zal worden geraakt.
  Het verhogen van de menselijke weerstand door het slikken van extra vitaminepreparaten (D, selicium, zink e.d.) als natuurlijke afweer tegen de gevolgen van corona, wordt officieel naar de kwakzalverij verwezen.
  “Het nut is niet onderzocht”, zet de Gezondheidsraad.
  Waarom niet? Omdat BigPharma meer macht en invloed heeft dan de ‘kwakzalverij’?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.