Coronavaccin, coronapaspoort, coronacrisis

Het vlugst dat een vaccin tegen Corona/COVID-19 effectief wordt toegediend is in de VS op 11 of 12 december 2020. Dat is dan het Pfizer en BioNTech vaccin dat een noodgoedkeuring kreeg. Tegen maart 2021 zou 70 procent van de Amerikaanse bevolking gevaccineerd zijn om zogenaamde groepsimmuniteit te bekomen. Dat is de theorie, want alvast 42 procent van de Amerikanen wil er niet aan, volgens recent onderzoek. Dat is bijna de helft van alle burgers! Zij zijn ook niet de enige:´Wereldwijd is er een beweging tegen vaccinatie: de anti-vaxxers. Zij gaan ervan uit dat het geen goed idee is om een gezond lichaam bloot te stellen aan een ziekteverwekker, zelfs als die erg verdund is.´

Keuze/Geen keuze

Vanuit het verre Australië (ver voor ons, minder ver wanneer je Australiër bent) bericht vanwege Qantas, een belangrijke vliegmaatschappij. De topman, Alan Joyce, is ervan overtuigd dat voor internationale vluchten een zogenaamd Coronapaspoort komt. ´Niet gevaccineerd Mevrouw, Mijnheer? Dan kunt u helaas niet aan boord gaan.´ Niet alleen down under maar wereldwijd. Zal er in de praktijk nog wel een keuze zijn? Mag en kan een burgers over zijn eigen gezondheid beslissen? Want in het Parool lezen we dit: ´Volgens minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) komt er geen ‘indirecte vaccinatieplicht’ in de strijd tegen het coronavirus. Wel zou het kunnen dat gevaccineerden meer vrijheden krijgen dan mensen die nog niet zijn ingeënt. Regeringspartij VVD sluit ‘indirecte dwang’ niet uit: wie zich niet laat vaccineren, mag dan bijvoorbeeld niet naar binnen in overheidsgebouwen of naar evenementen.´ 

Hard tegen hard

Hartvannederland.nl vernoemt dat ook vier op de tien Nederlanders, net als in de Verenigde Staten, zich niet gaan laten inenten. En meer nog: de site peilde naar de bereidheid zich tenmiste aan de anti-Coronamaatregelen vanwege onze overheid te houden. 21 Procent van de 2700 ondervraagden wil ook dat niet, als die te lang in de tijd duren! April 2021 is zelfs te lang… Dat gaat dus allemaal nog flink botsen, tussen grote groepen burgers en de diverse overheden. In eigen land en hoogstwaarschijnlijk elders eveneens. Hard tegen hard. Het wordt dan opnieuw hommeles. Van de Arabische lente over de dood van George Floyd in de VS. Van de Franse Gele Hesjes tot de volgende maatschappelijke controverse of burgerlijke ontevredenheid – pro vaccinatie en contra. Het lijkt nooit meer op te houden…

Voor of tegen

Persoonlijk denk ik dat, gezien wat de Qantas topman voorspelde en minister de Jonge´s uitspraken, overheden het burgers dermate moeilijk zullen maken – dat ze wel zullen moeten toegeven. In mijn eigen omgeving hoor ik vooral: ´´Een vaccin op zo korte tijd fabriceren, terwijl dat normaal wel jaren duurt? Dat kan nooit veilig zijn. Dus ik neem het niét!´´ Hoe denkt u hierover, beste lezer? Wat is uw standpunt ook: voor vaccinatie of tegen? Luisteren we naar de wetenschap of toch liever niet? Biflatie verneemt het als altijd graag!

3 reacties

 1. We zien dat momenteel vooral bij beleggers de verwachtingen hoog gespannen zijn, de verschillende beursindexen tikken weer recordstanden aan. Wanneer volgend jaar blijkt dat de massa nogal huiverig is om snel te vaccineren en liever de kat even uit de boom kijkt zou het wel eens flink tegen kunnen vallen. Vooral wanneer blijkt dat de aantallen coronapatiënten minder snel dalen. De opgelegde vrijheidsbeperkingen zouden mogelijk langer gehandhaafd blijven waardoor economische groei uitblijft. Die groei is bitterhard nodig om te herstellen van de enorme coronadip.

  Begrotingsgaten dichten, extra investeringen in de zorg, extra bijdragen aan EU-klimaatplan, aan EU-coronanoodfonds, lagere belastingopbrengsten door uitgestelde faillissementen en werkloosheid. Bij afbouw van de NOW-regeling gaan onrendabele bedrijven reorganiseren en krijgt de werkgelegenheid een flinke knauw. Alleen een ijzersterk herstel kan een diepe economische krimp ombuigen naar een langzaam herstel. De ernstig zieke economie zal zich punctueel aan de voorgeschreven medicijnen moeten houden anders is een stevige terugslag niet uitgesloten en moet de patiënt weer opnieuw herstellen en zal het herstelproces meer tijd in beslag nemen.

  Langer dan een jaar in de ziektewet betekent arbeidsongeschikt en dan blijft het kwakkelen met een uitkering. Ziedaar mijn lange termijn verwachting.

  Maar of ik zelf zo snel mijn injectie ga halen, daar wil ik nog over nadenken. Voorlopig sluit ik mij aan achterin de rij. Ik versterk liever mijn immuunsysteem door gezond te eten, voldoende slaap en genoeg beweging. Gebruik vitamine D, drink bier, eet groente en fruit en vandaag nog een rondje gedaan van 10 kilometer. Houd niet van KI en houd niet van zachte dwang. Geef mijn injectie eerst aan de 70 plussers en mensen met minder weerstand. M.i. komen we dan een heel eind.

 2. Normaal gesproken heb ik veel waardering voor de wetenschap en het punt waarop het onze samenleving heeft gebracht. Het probleem echter wat sinds de ontkerkelijking begon te spelen is dat de wetenschap steeds meer de plaats van een religie is gaan innemen voor de “ontheemde” mensen met de daarbij behorende dogma’s. Hiervan wordt tegenwoordig naar mijn mening door de bestuurlijke elite steeds meer misbruik gemaakt. Waar de elite vroeger de religie gebruikte om de massa de gewenste richting in te duwen gebruikt zij hiervoor tegenwoordig de wetenschap.

  Hierdoor is de wetenschap steeds meer een verlengde van de politiek geworden, met name bij onderwerpen zoals klimaat en corona waardoor er slechts 1 juiste visie is en de rest wordt weggehoond of weggecencureerd. Dit is heel gevaarlijk want het brengt de wetenschap uiteindelijk terug naar het niveau van de middeleeuwen toen de mensen bijv. niet mochten zeggen dat de aarde rond is.

  Neem bijv. corona, daarvan wordt gezegd dat we blindelings de maatregelen moeten opvolgen omdat die gebasseerd zouden zijn op de wetenschap. Zo werd in maart beweerd dat niet medische mondkapjes niks toevoegen, en nou ineens zijn ze onder druk van de media en andere landen ineens overal verplicht. Geluiden dat ze niet werken worden vakkundig buiten de media gehouden. Ook beweren de wetenschappers welke in beeld komen dat we met een killervirus te maken hebben en worden wetenschappers welke erop wijzen dat corona niet meer doden maakt dan een zware griep weggecencureerd.

  Hierdoor geld voor mij voor de wetenschappelijke onderwerpen: hoe meer aandacht het krijgt in de media en hoe groter de dwang om het te accepteren, hoe wantrouwiger ik wordt. Ik zelf ben mede hierdoor ook niet van plan om het corona vaccin te nemen welke gebruikt maakt van een nog niet toegepaste mRNA techniek en daarbij ook nog in een recoord tijd is ontwikkeld. Het feit dat de luchtvaartsector welke op koste van de belastingbetaler overeind is gehouden dit wil afdwingen is ongehoord. Op mij komt het over dat de wetenschap, politiek, banken en multinationals samenspannen zaken zoals the great reset van het WEF door te drukken, wat normaal nooit door de samenleving zou zijn geaccepteerd. Niet geheel ontoevallig was de huidige CEO van Qantas vroeger hoofdadviseur business van het WEF…

 3. In het begin toen cojona net opkwam was er geen vliegverbod voor mensen die mogelijk besmet waren.
  Iedereen kon vanuit China overal heen reizen.
  Nu gaan ze opeens maatregelen nemen, nu het eigenlijk te laat is.
  En waarom niet een eerlijke discussie over de dodelijkheid van het killer virus, en of alle maatregelen wel in proportie zijn?
  Steeds meer mensen komen er achter dat de overheid niet het beste met het volk voor heeft, maar dat het volk eigenlijk niks meer is dan een commodity.
  Een middel om het doel te bereiken.
  Soms kun je hen daarvoor gebruiken, maar vaak staan ze alleen in de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.