Coronavirus/Covid19: Laatste nieuws op 10 maart 2020. Heel Italië in lockdown!

‘Last updated: March 10, 2020, 07:35 GMT. De recentste officiële cijfers:
Coronavirus Cases:
114,458
Deaths:
4,027
Recovered:
64,270′ Het Coronavirus treft nu 115 landen en territoria plus de Diamond Princess. Sinds onze laatste update zijn er Panama en Mongolië bijgekomen. De situatie in Nederland blijft voorlopig status quo met 321 besmetten en 4 overlijdens. Daarmee staan we op plaats 13 van de ergst getroffen landen en plaatsen. Twee plaatsen hoger dan buurland België met 239 besmette personen. Even was er sprake van een 74 jarige patiënt overleden in een ziekenhuis aldaar. Maar het Ministerie van Volksgezondheid spreekt dat tegen. 

Lockdown

Italië is wel het zwaarst getroffen land binnen Europa. Met meer dan 9000 ziektegevallen en 463 overledenen. ‘Italië gaat volledig in ‘lockdown‘, dat heeft premier Giuseppe Conte maandagavond aangekondigd. Alle inwoners van het land moeten thuisblijven, “behalve voor werk of noodgevallen”. Daarmee komt er ook een einde aan het onderscheid tussen “rode” en “gele” zones: in het hele land zullen dezelfde strenge voorzorgsmaatregelen gelden: alle publieke bijeenkomsten worden verboden, alle scholen en universiteiten moeten de deuren sluiten, en alle sportwedstrijden worden tot nader order afgelast. Bekijk hier welke evenementen allemaal worden getroffen. De ingreep is volgens Conte nodig om “de zwaksten in onze samenleving te beschermen”. De maatregel gaat vanaf dinsdagochtend in. Lees hier meer.‘ Het land doet daarmee precies wat wij als ‘onmogelijke’ oplossing aanboden. Een totale stand still, niemand die nog buitenkomt, niks ingegaan…maar dit dan in àlle landen! Wie, welk land volgt?

Nieuws en updates

In Spanje zijn alle scholen, ook crèches, in de getroffen gebieden gesloten. In Frankrijk worden bijeenkomsten van meer dan 1000 mensen verboden. Zolang we de slachtoffers, de zieken kunnen opvangen stelt er zich geen probleem, maar wat als alle ziekenhuizen vol zitten? Donald Trump blijft kritiek oogsten over zijn manier van aanpak van het virus. Dit is de man, verantwoordelijk voor 300 miljoen mensen, die tevoren al zei dat alles onder controle is. Die zegt in elf dagen zijn gezicht niet meer te hebben aangeraakt. Denkelijk heeft hij e.e.a. toch niet goed begrepen… We zijn blij toch ook wat goed nieuws te kunnen melden. In Zuid-Korea neemt het aantal besmettingen stilaan af! Als dit land de weg inslaat die China voorheen ging, is de derde grootste virushaard op zijn retour. De premier roept wel op tot voorzichtigheid, en niet te snel conclusies te trekken.

https://www.youtube.com/watch?v=KkOuhFTFphw

7 reacties

 1. Volgens sommige analisten is de huidige neergang op de beurzen geen teken dat er een financiële crisis en recessie aan zit te komen en moeten we ons niet druk maken. Daar zitten ook analisten van banken bij. Gezien de zorgwekkende situatie in Italië denk ik er zelf heel anders over en het hebben binnenkort in dit theater de Griekse crisis in veelvoud.

  1. Natuurlijk komt er wel een recessie. De handel van en naar italie ligt helemaal stil. Mensen zijn bang en spenderen niet. Recessie zit er onherroepelijk aan te komen.

 2. Nederland blijft voorbeeldland. Volgens de (nog steeds breed
  lachende) premier zijn ‘alle buffers goed gevuld’ en kan er geen uitbreiding
  van de besmetting ontstaan als de gelukkige inwoners elkaar van afstand
  bestrooien met kushandjes. Draconische maatregelen zijn dus helemaal niet
  nodig.
  Let niet op de nijnagels die roepen dat ook hier economisch en viraal Italiaanse toestanden zullen ontstaan (al is een gezonde ‘correctie’ natuurlijk altijd welkom),

 3. Kijk, alle beleggers kopen weer alsof er niets is gebeurd. AEX +4%. Maar spoel even 3 weken voorruit. Hoe ziet het er DAN uit in Europa??? Ik durf te zeggen dat het tien keer zo erg is… Veel overheden hebben niet zulke strenge maatregeln genomen. Wat in italie is kan ook in duitsland of frankrijk, of nederland.

 4. De daling van de beurzen gisteren is vandaag al weer verleden tijd.
  Zo hard als het gisteren naar benden ging gaat het vandaag weer omhoog een storm in een glas water.

  1. Ja, vooral de volatiliy-index, en dat is eigenlijk geen best teken. “De volatiliteit is echter dusdanig hoog dat de aantrekkelijkheid van de markt op basis van indicatoren wordt genegeerd” (koopjesjagers).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: