‘Last updated: February 26, 2020, 07:45 GMT
Coronavirus Cases:
81,017
Deaths:
2,765
Recovered:
30,189′ Het virus is op één nacht uitgebreid naar 42 landen en territoria, plus het cruiseschip Diamond Princess in quarantaine voor de kust van Japan. Dat is omhoog van 37 op dinsdag 25 februari 2020.  

“Het kan wel eens uw laatste vakantie worden” waarschuwt de Minister voor Gezondheid van Thailand. Waarbij hij de burgers aanraadt niet te reizen naar het buitenland. Er zijn drie nieuwe besmettingen bijgekomen in het land, wat het totaal op 40 brengt.

Door het virus dat zich verspreidt naar de meeste werelddelen, noteren de aandelenbeurzen al dagenlang rood; dit vanwege de economische schade die meer en meer voelbaar wordt.

Door de felle toename in Italië van besmetten (322) en overlijdens (11), verspreidt het Coronavirus zich naar verschillende andere landen dichtbij: Oostenrijk, Kroatië, Zwitserland en zelfs tot in Spanje. Duizend toeristen zitten op Tenerife vast in een hotel omdat er vier Italianen het virus in zich dragen. De tweede besmetting op het Afrikaanse continent is ook te wijten aan een Italiaanse burger; in Algerije. De eerste besmetting was in Egypte. Met de slechte gezondheidssituatie in Afrika in het algemeen, kan dit wel eens voor nieuwe massale verspreiding zorgen…

Soon coming to a place near you

Want ook Nederland wordt zo goed als geraakt, bedreigd toch.

18 reacties

  1. De economie is in de Europese Unie nog altijd belangrijker dan de gezondheid van de afzonderlijke lidstaten. De Europese commissaris voor gezondheid Stella Kyriakides zegt dat de grenzen open moeten blijven. Ook de Italiaanse premier Giuseppe Conte weigert om grenscontroles in te voeren. Dat zou niet helpen de beheersing van het virus te stoppen. Voormalig minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini roept nu op om Conte’s ontslag te eisen als hij Italië en de Italianen niet wil beschermen. Ook de Franse minister van Transport Jean-Baptiste Djebbari heeft geweigerd de grens tussen Frankrijk en Italië te sluiten. Duitsland doet het ook niet. Kortom, de afspraak over open grenzen conform het Schengenakkoord is volgens ‘Brussel’ belangrijker dan de bescherming van de bevolking.

      1. Het ene land zal harder getroffen worden dan het andere. Nederland kent veel flex- en uitzendwerkers en die werknemers zijn het eerst aan de beurt om eruit te vliegen als deze crisis langer duurt. Nederland is een export- en doorvoerland dus we krijgen er veel last van.

      2. Lijkt bijna onmogelijk gezien de kleinere bevolkingsconcentraties in grote steden. De komende tijd moet blijken in hoeverre het sentiment paniek gaat zaaien op de beurzen. Als alles en iedereen op de rem gaat staan dan ligt een economische neergang voor de hand.

        1. En dan lopen begrotingstekorten snel op en is er veel minder geld voor de zorg aan Covid-19-patiënten beschikbaar, waardoor dit virus dan helemaal los gaat.

        2. En dan lopen begrotingstekorten snel op en is er veel minder geld voor de zorg aan Covid-19-patiënten beschikbaar, waardoor dit virus dan helemaal los gaat.

    1. Het gaat ook helemaal niet om de gewone burgers maar het draait om economische cijfers, geld en niet in de laatste plaats om macht. Er wordt zelfs al geschreven dat het coronavirus met de komst van het voorjaar en de zomer vanzelf zal verdwijnen. Ook de afname van het aantal besmettingen in China wordt als positief nieuws binnengehaald om de beurzen niet sneller te laten dalen. Het zal mij benieuwen hoe er wordt gereageerd in Nederland als er zich ineens een flink aantal besmettingen aandienen. Het zal mij niks verbazen als er al een aantal rondlopen nu.

      1. Maar als straks hogere temperaturen intreden, geen koorts dus, dan raken we allemaal in een voorjaarsstemming. En als centrale banken te hulp schieten zijn we het virus haast weer vergeten. Wordt op den duur (maatschappelijk) geaccepteerd. Maar nog lagere rente en nog meer kwantitatieve verruiming is de bubbel opnieuw opblazen. Hoe wil je een economie stimuleren die stagneert door een pandemie.

        1. Na een extreem zachte winter volgt nog weleens een koud voorjaar. Maar hopen dat de maartse buien overwaaien en de gevolgen verder beperkt blijven.

    2. Grenzen sluiten tegen een virus is net zo nuttig als een contactenonderzoek pal na de massale carnavalsverdwazing in Limburg.
      Nederland heeft blijkbaar ook al de beste aanpak van van besmettingen, dus waar zijn we nog bang voor?

      1. Ik ben er zelf ook bang voor zelf heb ik heel veel angst dat ik dood eraan ga.ik kijk er alles over filmpje tekst bericht maakt niet uit wat.ik maat er fotos van stuur ze door. Door de angst van mensen gaat het ook vaak al slecht

        1. Dat laatste is zeker waar. Een uit de kluiten gewassen
          griepepidemie, in de verste verte niet zo dodelijk als bv. het Afrikaanse Ebola (waarover je niets meer hoort), wordt in de media hysterisch opgeblazen en richt daarmee meer geestelijke dan lichamelijke schade aan in een samenleving die alle problemen via ons aller ‘smart’ mobieltje dacht te kunnen oplossen.
          Laat je dag niet verpesten door angst en commerciële
          bangmakerij. Zolang je leeft moet je niet vergeten om de kleine, goede dingen om je heen te zien en er van te genieten.

  2. Halverwege de dag veerden de beurzen in Europa op en de futures in de VS idem dito. Zoekend naar de oorzaak vond ik berichten dat de Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz, heeft toegezegd het schuldenplafond dat Duitsland wettelijk hanteert los te willen laten. Dat betekent dat gemeenten en deelstaten ‘ongelimiteerd’ terecht kunnen op de geldmarkt. En dat betekent nieuwe lokale investeringen die de economie uit het slob moeten trekken. Als de grootste economie van Europa gaat stimuleren met overheidsmaatregelen dan veren ineens de Europese beurzen massaal op. Met Italië voorop. Het is in de EU namelijk de gewoonte dat de lidstaten elkaars ‘goed gedrag’ kopiëren. Als de beurzen nu bij voorbaat al de virusvrees aan de kant zetten, dan kunnen we weer opgelucht adem halen. Nu nog een medicijn voor onze viruszorgen. Laat de lente maar komen.

  3. Is het ook mogelijk dat IS en Al-Qaeda dit virus in handen krijgen en daarmee aanslagen gaan plegen op plekken waar veel mensen komen?

    1. O ja, een c-bom. Geen confettibom maar corona… Maar btw, let maar niet meer op het virus. De beleggers hebben nu hoge koorts. Beurscrash aanstaande? AEX nu al min 4,17 procent. Wat dan als virus intrede doet in NL?

      1. Tijd voor een megabeurskrach en de totale vernietiging van het huidige financiële, monetaire en economische systeem. Om na deze catastrofe een wereldwijde planeconomie in te voeren met daarbij één wereldmunt en één universeel basisinkomen.

  4. Wat is het beste voor de economie en samenleving, dit virus volledig zijn gang maar laten gaan en dan veel mensen tegelijk ziek, maar waarbij bedrijven wel op een lager tempo door blijven draaien en de wereldhandel doorgaat, of bedrijven preventief stilleggen en hele gebieden op slot te zetten uit angst voor verspreiding van dit virus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: