Coronavirus: terug van nooit weggeweest?

5

Noord- en Zuid-Amerika kennen hernieuwde uitbraken van COVID-19, het Coronavirus. De topexpert van de VS markeert de komende twee weken als cruciaal. Werd er te vroeg victorie gekraaid? Zijn burgers en/of overheden te nonchalant geweest? En hoe staat de rest van de wereld er voor qua besmettingen en overlijdens? De tien miljoen besmettingen en een half miljoen overlijdens komen in zicht op donderdag 25 juni 2020. De WHO, Wereld Gezondheids Organisatie houdt een viruele persconferentie vandaag via haar Twitter en Facebook kanalen.

Terug naar af

Ook Biflatie hoopte niet, nooit meer op het onderwerp terug te moeten komen, en kijk. Terwijl in West-Europa de vliegtuigen met toeristen alweer onderweg zijn, teistert het virus andere werelddelen opnieuw in hevige mate. Hier vindt u vanwege de Nederlandse overheid alle reisadviezen en waarschuwingen.

Ontnuchterend

De harde cijfers over heel de wereld dan zoals Worldometers.info die brengt op 25 juni 2020. Dit zijn dan nog slechts de gevallen die door testen bekend zijn geraakt. Wanneer en waar niet getest is, daarvoor zijn de cijfers uiteraard onbekend. We mogen dus gerust aannemen dat de ware toestand erger is dan hieronder weergegeven. De aandelenbeurzen ontnuchterden en kregen een flinke tik naar aanleiding van dit versoberende nieuws gisteren. Zij liepen al zo ver vooruit op een zogenaamd V-vormig herstel van de wereldeconomie. De beursnoteringen leken reeds elke band met de reële economische toestand verloren te hebben – en dan hoor en lees je dit:

Live

Dit is de realtime interactieve wereldkaart van de gekende gevallen van COVID-19. Vanwege de internationaal erkend als meest betrouwbare bron: de Amerikaanse Johns Hopkins Universiteit.