Correctie op de cryptomarkt ten einde?

Op 30 september 2019 begon a.h.w. vanuit het niets een herstel van de koersen van de meeste cryptomunten en tokens. Q4 is ook positief ingezet. Koersstijgingen van 7, 8 en meer procenten dus, al voor de tweede dag. Te vroeg om victorie te kraaien? Toch zullen miljoenen cryptobezitters opgelucht ademhalen. Al zijn ze mogelijk zonder het te weten zelf verantwoordelijk voor de koersstijgingen! Indien deze heropleving doorzet is misschien opnieuw een heel moeilijke les geleerd. Namelijk dat het vaak loont om te (bij)kopen when the blood runs through the streets

Psychologisch

Kopen of bijkopen in een zwaar gedaalde markt is contrair handelen. Tegengesteld aan wat de massa doet. De uitdrukking wordt toegeschreven aan John D. Rockefeller. ‘The way to make money is to buy when blood is running in the streets.’ Het is in de praktijk ontzettend moeilijk, psychologisch, om alzo tegendraads te handelen. Daarom is automatisch kopen en bijkopen in deze ook weer de ideale wijze van beleggen. Zonder emoties, die neen schreeuwen wanneer je tegen de meerderheid der beleggers in wilt gaan. Een vast bedrag beleggen dus op een vast tijdstip, bijvoorbeeld elke maand op de 1ste. Dan koop je minder bij stijgende koersen, maar méér wanneer die dalen. Eens de koersen herstellen, bezit je méér voor minder geld geïnvesteerd. Dan ga je koersdalingen meteen ook als koopkansen beschouwen, wat het in geval van kwaliteit, substantie, belangrijkheid ook zijn. De opgaande trend dient dus wel ter hervatten, vroeg of laat.

Hodlen

Ook kopen en vergeten, kopen en houden, door dik en dun, kan vaak lonend zijn. Zo is voor bitcoin, BTC, alvast aangetoond dat de hodlers reeds tien jaar gelijk hebben. Ondanks de vele forse correcties is de bitcoinkoers altijd hersteld. In zijn tienjarige bestaan sinds 2009 is dat het geval geweest. En waarom zou het in de toekomst anders zijn? De digitale munt heeft in no time wereldbekendheid gekregen. Erkenning, meer gebruik, in betalingen maar vooral in waardeopslag. De onderliggende technologie van de blockchain is dan minstens zo belangrijk geworden. Met anno 2019 reeds toepassingen die diep ingrijpen in de maatschappij, de handel, de industrie en de administratie. The future looks bright!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: