Uiteraard is het hoofdpaginanieuws de ’terugkomst’ van bitcoin. Terug dan van nooit weggeweest. Voor de langetermijnhouders van de munt, de hodlers. De ‘massa’ die in december 2018 BTC nog dood verklaarde, lijkt weer opnieuw aan boord te komen. Dat is ook te zien aan de koersen. In de luttele eerste dagen van april 2019 staat bitcoin alweer 60 procent hoger. Maar de crypto- en blockchainwereld heeft gedurende de berenmarkt van een twaalftal maanden nooit stil gezeten. Wel integendeel, er is weer heel wat opwindend nieuws te melden. Leest u vooral verder in dit recentste CBB, Crypto Biflatie Bulletin!

“Dogecoin is cool”

Wanneer grootheden, unieke personaliteiten zich uitspreken, dan spitst de nederige sterveling de oren. Zeker wanneer het visionair Elon Musk betreft, de uitvinder en initiator zeg maar van o.m. de electrische auto. Wie heeft nog nooit van de Tesla gehoord? Als het gaat over technologie en innovatie, is dit wel dé man. Engagement in een andere wereld van de toekomst (en die toekomst is nù) zou hem zeker passen. Voor het eerst spreekt Musk zich duidelijk uit met een voorkeur. Eerder al noemde hij bitcoin ‘brilliant’. En een veel betere manier om geld te transfereren dan fiatmunten. Die gaan er volgens Musk zowiezo uit. Bitcoin is ook de eerste munt waar ‘iedereen’ (niet-ingewijden) aan denkt. En terecht. Maar er zijn zoveel andere interessante munten… Tesla’s CEO thinks Dogecoin is “pretty cool.” Dat zouden we denken! Wat is Dogecoin eigenlijk voor munt?

Nerds

Dogecoin (DOGE) is begonnen als een soort grap, in 2013. Het volgende lees je nu nog op de website van het project. ‘Dogecoin is an open source peer-to-peer digital currency, favored by Shiba Inus worldwide.’ Een grote D en de afbeelding van een hondenras. Jawel, deze Japanse hond is hun mascotte. Verder: ‘Created by Jackson Palmer & Shibetoshi Nakamoto.’  Deze laatste omschrijft zichzelf op Twitter als ‘Software Engineer, creator of original DogeCoin code, nerd, starcraft 2 and eSports superfan.’ Voor buitenstaanders kan dit erg ongewoon klinken, maar dit soort intelligente technology wizzards is niet te onderschatten. Dit zijn de makers, de uitvinders, de brains, dus we moeten hen toch hun rare gewoontes en kleine kantjes gunnen. De gemeenschap van wel 100.000 volgers van DOGE is waarschijnlijk al even fanatiek en enthousiast. Maar de grap werd al vlug ernst.

Puppy wordt grote hond

De DOGE was vooral bedoeld als tipping service (tips geven, letterlijk, als kleine vergoeding). Op de Amerikaanse sociale nieuwssite Reddit en Twitter, om iemand te belonen voor content of sharing. De makers, Billy Markus van Portland, Oregon, en Jackson Palmer van Sydney, Australië, konden toen waarschijnlijk niet voorzien dat hun dogecoin de 24ste in marktomvang zou worden. Met een marktkapitalisatie van meer dan 400 miljoen in dollar tegenwaarde. Op moment van schrijven, 3 april 2019, gaat de DOGE opnieuw met 33 procent omhoog. Zal deze cryptomunt dé standaard worden voor digitale betalingen? En bitcoin dus vervangen, op dit ogenblik de grootste kanshebber? Neen. Maar dat is ook niet belangrijk. Wat wij denken? Dat er meer, veel méér digitale munten zullen gebruikt worden. Vooral dan tokens. In diverse milieus, in verschillende gemeenschappen. Met waarschijnlijk één munt die de allerbelangrijkste zal worden. Daarover hier verderop meer.

If you can’t beat them…

…join them. Als je ze niet kunt verslaan, is het beste maar méé te doen. Zo moet PayPal gedacht hebben, de bekende transfert service om middelen over te maken. Te betalen, te ontvangen. Tevoren eigendom van eBay en sinds 2015 zelfstandig noterend op de aandelenbeurzen. Het Amerikaanse bedrijf investeert voor de eerste maal ook in de blockchain technologie. ‘PayPal has joined the Series A round for Cambridge Blockchain, a digital identity enterprise software provider, marking the company’s first official investment in the blockchain space.’

“Blockchain heeft geen regulering nodig”

Het is de opmerkelijke uitspraak van de Oostenrijkse minister voor  Digital and Economic Affairs, Margarete Schramboeck. Stel je voor: ze hébben daar een minister voor?! Daar kunnen heel wat andere landen nog een lesje van leren? En nog wel een intelligente dame die terecht stelt dat men de blockchain wereld vooral vrij moet laten. Tijden de ANON Blockchain Summit zat ze in het panel. Het onderwerp was de rol van de overheid in tijden van blokketens. “Europe has a strong tendency to overregulate. […] And then we are surprised that there are no European companies in the top 10 worldwide.” Die zit, dunkt ons…

Wordt Ripple de standaard?

Eerder dan zoals alom verwacht bitcoin (BTC)? Het is de vraag die Zycrypto.com stelt. Maar die ook meer insiders bezig houdt. Zeker nu de grootste cryptohandelaar van de VS deze munt heeft uitgekozen als centrale munt voor zijn nieuwe betaalservice. Leden van Coinbase kunnen nu gratis ripple (XRP) verzenden, internationaal. ‘Coinbase announced its new cross-border cryptocurrency payment platform that is to use XRP and USDC which will be converted to supported local currencies.’ De Ripple is een munt om nauw in het oog te houden. Haast geen week gaat voorbij of het gelijknamige bedrijf voegt klanten toe. Of komt met ander positief nieuws. Afnemers van haar supersnelle en spotgoedkope xRapid systeem. Internationaal geld verzenden en ontvangen dus. Honderden van de grootste banken en financiële instellingen werken er al mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: