Met de komst van een ETH ETF neemt het optimisme binnen de Ethereum (ETH) community verder toe. Er gaan nu zelfs geruchten rond dat Ethereum in staat kan zijn om richting Bitcoin te stijgen. Kan Ethereum Bitcoin inhalen?

De goedkeuring van een ETH ETF is goed nieuws gebleken voor Ethereum. De ETH koers is namelijk al meer dan 20% gestegen sinds het nieuws over de goedkeuring naar buiten kwam. Crypto experts van K33 Research voorspellen nu dat er door deze ETH ETF meer dan $ 4 miljard aan kapitaal kan binnenstromen naar de Ethereum markt in slechts 5 maanden tijd.

Dit soort instromen van kapitaal kunnen een gigantische Ethereum rally in stand brengen en het is dan ook geen verrassing dat er meteen gespeculeerd wordt over een mogelijke inhaalslag vergeleken met Bitcoin.

K33 Researcht Benoemt 5 Voordelen van Ethereum tegenover Bitcoin

De crypto experts van K33 Research geven in hun onderzoeksrapport 5 redenen waarom ETH het beter kan gaan doen dan Bitcoin:

  1. Lagere bedrijfskosten voor validators: Als Ethereum met Bitcoin vergeleken wordt is het al snel duidelijk dat er bij Ethereum sprake is van lagere kosten voor validators. De validators van Ethereum hebben lagere operationele kosten en zijn daardoor minder genoodzaakt om ETH te verkopen. BTC miners moeten tegelijkertijd vaak BTC verkopen om hun operationele kosten te kunnen betalen. BTC staat bekend als een van de moeilijkste te minen cryptos. 
  2. Token stimulansen: Waar Bitcoin per dag $ 43,8 miljoen uitbetaalt aan zijn miners geeft Ethereum slechts $ 7,2 miljoen uit aan zijn miners. Dit is $ 36,6 miljoen minder en dit leidt dus tot een lagere verkoopdruk binnen de Ethereum markt. 
  3. Token burn mechanisme: Sinds de implementatie van EIP-1559 wordt bijna 80% van de transactiekosten geburnd, waardoor de algehele token voorraad van ETH afneemt. De andere 20% van de transactiekosten houdt het netwerk live. Dit is een groot verschil tegenover Bitcoin, deze crypto heeft namelijk een vaste voorraad. 
  4. Vastgezette voorraad: Maar liefst 40% van de gehele ETH-voorraad is vastgezet in DeFi services. Hiermee wordt de circulerende voorraad dus kleiner gemaakt. Dit kan helpen bij de stabiliteit van de ETH koers en ook bij mogelijke koers stijgingen. 
  5. Hogere on-chain activiteit: Doordat ETH vele verschillende projecten en markten ondersteunt, zoals DeFi, Layer 2 oplossingen, gaming en NFT’s wordt het Ethereum netwerk een stuk meer gebruikt dan Bitcoin. In het geval van Ethereum staat netwerkgebruik ook gelijk aan ETH burning. Dit zorgt ervoor dat de populariteit van het platform alleen maar groter wordt, terwijl de token zelf alleen maar schaarser en duurder wordt.

Ethereum Koers Verwachting – Gaat Ethereum Stijgen naar $10k? 

De recente koersactie van Ethereum heeft ervoor gezorgd dat een groot gedeelte van de technische indicatoren van ETH er ook veelbelovend uitzien. De RSI van 64 geeft aan hoe de koopdruk voor ETH nog altijd hoog is, ofwel dat gebruikers geïnteresseerd zijn in Ethereum.

RSI van ETH Stijgt naar 55 – Bron: TradingView

Desondanks geeft het MACD-histogram een verkoopsignaal af met een waarde van 156,1.

Als er gekeken wordt naar de korte en lange termijn EMA’s van Ethereum ziet de toekomst van de op-een-na grootste crypto van de wereld er veelbelovend uit. De ETH koers bevindt zich boven zowel de 10-daagse als 30-daagse EMA’s van de korte termijn als de 50-daagse en 100-daagse EMA’s van de lange termijn.

De toekomst van Ethereum lijkt dus veelbelovend. De recente ETH ETF-goedkeuring heeft geleid tot het nodige optimisme en de fundamenten van de ETH koers lijken er überhaupt beter uit te zien dan Bitcoin. De ETH koers heeft echter nog een lange weg te gaan voordat het in de buurt komt van de prestaties van Bitcoin. Bitcoin heeft op het moment een market cap in de buurt van de $ 1,41 biljoen terwijl Ethereum een market cap heeft van $ 457 miljard.

Ethereum zou met meer dan x3 moeten stijgen om in de buurt te kunnen komen van Bitcoin. Ondanks dat dit in de nabije toekomst onrealistisch lijkt, is het zeer goed mogelijk dat Ethereum een nieuwe ATH behaalt in de buurt van de $ 5.000.

Alternatieven om te Overwegen

Op het moment dat Ethereum stijgt zal een groot aantal andere cryptos ook kunnen stijgen. Dit komt doordat Ethereum net als Bitcoin nog altijd een groot effect heeft op de rest van de markt.

In het geval van een Ethereum rally zijn er meerdere nieuwe cryptos die optimaal kunnen profiteren. Om deze reden bespreken we hieronder een drietal van de beste nieuwe crypto’s van dit moment. Alle drie deze projecten zijn in staat om aanzienlijke winsten te realiseren op het moment dat ze gelist worden op exchanges tijdens een Ethereum rally.

99Bitcoins (99BTC) – Crypto Informatie Website Lanceert Eigen Crypto Token

99Bitcoins is een bekende naam binnen de cryptowereld. Dit project lanceerde in 2010 al een website waar gebruikers terechtkunnen als ze willen leren over crypto. Sinds deze oprichting in 2010 is dit platform enorm gegroeid en op dit moment heeft 99Bitcoins meer dan 2 miljoen gebruikers voor zijn crypto cursussen en meer dan 700.000 abonnees op zijn YouTubekanaal.

Dit project heeft er nu voor gekozen om zijn eigen crypto te ontwikkelen met de lancering van de 99BTC presale. Deze token is voornamelijk ontwikkeld voor het unieke en nieuwe Learn 2 Earn systeem van 99Bitcoins. Binnen dit systeem kunnen gebruikers leren over crypto en vervolgens crypto verdienen.

De 99BTC token dient als beloning op dit platform. Daarnaast zullen gebruikers die de token vasthouden ook in aanmerking komen voor andere voordelen zoals trading signalen, online webinars en exclusieve toegang tot VIP community groepen.

De presale van 99Bitcoins heeft inmiddels al bijna $ 2 miljoen aan vroege investeringen opgehaald. Tokens kosten tijdens deze presale $ 0,00108 per token, maar zullen verder gaan stijgen in prijs op het moment dat er $ 2,7 miljoen is opgehaald. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek 99Bitcoins Presale

PlayDoge (PLAY) – Nieuwe Play to Earn Meme Coin Transformeert Bekende Doge Meme In Virtueel Huisdier 

PlayDoge is een nieuwe Play-to-Earn meme coin die gebruikers in staat stelt om voor een virtueel huisdier te zorgen, en hiermee vervolgens crypto te verdienen. PlayDoge transformeert de legendarische Doge meme in een virtueel huisdier op basis van de Tamagotchi-stijl. Je zult als speler van deze game moeten zorgen voor dit huisdier, maar het ook eten geven en trainen. 

Gebruikers zullen vervolgens in staat zijn om minigames te spelen met hun virtuele huisdier. Bij deze minigames kunnen spelers de native PLAY-token verdienen. Door gebruik te maken van 8-bit 2D vormgeving weet het project in te spelen op de jaren 90 nostalgie die bekend staat om zijn simpele maar virale games. Naast dat de PLAY-token dient als beloning heeft het echter ook nog andere functies.

De PLAY-token kan namelijk gestaked worden voor aantrekkelijke beloningen. Gebruikers die hun tokens nu vastzetten komen in aanmerking voor een APY van boven de 120%. Op dit moment zijn er dan ook al meer dan 120 miljoen tokens vastgezet. In totaal is 6% van de token voorraad gereserveerd voor staking beloningen terwijl er ook 50% van de token voorraad is gereserveerd voor de presale.

De presale van het PlayDoge project wist al snel een groot succes te worden. Deze presale heeft namelijk al meer dan $ 2,2 miljoen weten op te halen in slechts een week tijd. Tokens kosten nog beperkte tijd $ 0,00503 bij deze presale, maar zullen binnenkort verder gaan stijgen naar $ 0,00504. Tokens zijn te koop middels BNB, ETH, USDT en creditcard.

Bezoek PlayDoge Presale

Base Dawgz (DAWGZ) – Een Wereld van Moeiteloos Handelen, Communiceren en Verkennen over Meerdere Blockchains 

Base Dawgz is ontworpen voor crypto liefhebbers die op zoek zijn naar avontuur en innovatie. Dit project vindt inspiratie in de vrijheid van base jumping en probeert deze vrijheid dan ook naar de crypto blockchain te brengen.

Dit crypto project tilt de multi chain functionaliteit naar een hoger niveau. Base Dawgz maakt gebruik van de nieuwste Web 3 technologie zoals Portal Bridge om feilloze interoperabiliteit tussen ETH, SOL, BSC en AVAX mogelijk te maken. Het project heeft als doel om niet alleen de grenzen van navigeren in de gedecentraliseerde wereld te verleggen, maar ook te verbreken.

https://x.com/BaseDawgz/status/1798020060893913476

De presale van Base Dawgz biedt nu een unieke mogelijkheid om vroeg bij dit veelbelovende project in te stappen. Gebruikers kunnen binnen deze presale voor een gereduceerde prijs instappen bij dit project voordat het gelist wordt op de Base Chain. Op deze manier kunnen gebruikers aanzienlijke winsten verdienen.

De presale van de DAWGZ token heeft inmiddels al meer dan een kwart miljoen dollar opgehaald. Tokens kosten tijdens deze presale nog beperkte tijd $ 0,00479 per stuk, en zullen in de volgende fase van de presale verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, SOL, BNB en AVAX.

Bezoek Base Dawgz Hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: