Cryptocurrency als nieuwe definitie van geld

In één reuze grafische voorstelling toont Visualcapitalist.com ‘Crypto’ in al zijn glorie. Van het prille beginjaar 2009 toen de eerste digitale munt, bitcoin, op de financiële markt verscheen. Over de andere grote blockchains, ecosytemen en coins in de daaropvolgende jaren. Hoe op een luttel decennium tijd de termen bitcoin, digitale munten en crypto niet meer weg te denken zijn. Het lijkt alsof de hele wereld ermee bezig is. Maar eigenlijk zou pas één procent er heel actief in zijn. Wat hen, ons, ondergetekende nog tot pioniers maakt van de digitale industrie en maatschappij. En dat die er komt, komende is, op moment van schrijven reeds een plaats heeft, staat wel vast. Crypto wordt niet voor niks ‘het digitale goud’ genoemd. De allereerste plek waar digitale munten zich aan het vestigen zijn is meteen de belangrijkste. Namelijk in het hart, in de kern van the world as we know it. De wereld der financiën, in de meest brede zin van de term dan nog. Finance gaat langzamerhand out. Is eindig, zoals het territorium van de traditionele banken. Om straks vervangen te worden door DeFi, decentralized finance. Het geld dichter bij de mensen brengen. Ander geld dan. Echt geld, dat ‘eindig’ is en dus niet à volonté kan worden bijverzonnen. Dat was Satoshi Nakamoto’s droom…

Het grote plaatje

De key players, de public actors, de praktische toepassingen, definities van begrippen als stablecoins en privacy coins. Om niet te vergeten The Big Picture; u vindt het allemaal hier (voor de fans: ook om boven hun bed te hangen dan)

(klik hier voor de ware grootte)

2 reacties

  1. Dit is gewoon onzin goud heb fysiek in je handen.
    Als er een groot conflict uit breekt dan wordt de communicatie (internet) het eerst uitgeschakeld en dan heb je niets meer aan je crypto munten.

  2. “Satoshi Nakamoto’s droom…” kun je ook gerust boven je bed hangen. Niet décentralisatie, maar juist céntralisatie en centrale controle is de duidelijke trend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: