Wat zijn de beste cryptocurrency exchanges?

Een crypto exchange is een platform waarop gehandeld kan worden in cryptocurrency. Hoewel het hele cryptosysteem gedecentraliseerd is, en crypto’s  peer to peer verhandeld worden, moet er wel een plaats zijn waar de handelaars elkaar kunnen “ontmoeten”. Een crypto exchange kan je daarom het best vergelijken met een beurs of marktplaats waar vraag en aanbod virtueel wordt samengebracht.

In principe dient een exchange dus enkel voor het verhandelen van cryptocurrencies, bijvoorbeeld wanneer je een aantal van je Bitcoins wil inruilen voor Ethereum. Wanneer je echter als beginner nog geen enkele crypto bezit moet je deze eerst aanschaffen. Dit kan bij een cryptocurrency broker, waar je heel eenvoudig crypto’s kan kopen via Ideal of aan bankoverschrijving.

Een broker biedt ook vaak goede klantenondersteuning en is daarom ideaal voor beginners. Echter, tegenwoordig kan je via de meeste exchanges ook crypto kopen en worden de begrippen exchanges en brokers door elkaar gebruikt, dus is het goed opletten geblazen welke service er wel en niet wordt aangeboden.

Hoe kies ik de beste cryptocurrency exchange?

Er zijn enorm veel crypto exchanges, en er blijven er steeds bijkomen. De juiste keuze hangt af van wat jij belangrijk vindt. Enkele zaken waarmee je best rekening kan houden:

  • Je kan kiezen voor een Nederlandse crypto exchange die meer gebruiksvriendelijker is en waar je eenvoudig kan betalen met Ideal. Bovendien kan je rekenen op een Nederlandstalige klantenservice voor al je vragen. Maar de internationale exchanges zijn vaak groter en bieden meer opties.
  • Als je de exchange ook wil gebruiken om bepaalde crypto’s aan te kopen met euro’s, dan moet je kijken welke exchange ook handelt als broker en welke crypto’s zij aanbieden.
  • Niet elke exchange biedt evenveel handelsmogelijkheden. Daarvoor moet je letten op het aantal trading pairs dat voorhanden is.
  • Bij het aanschaffen van je crypto’s kan het zijn dat je crypto’s officieel op de wallet van de exchange blijven staan en jij ze niet echt in eigen handen hebt. Het is vaak de meest handige optie, maar niet de meest veilige, er zijn in het verleden als meerdere crypto’s gestolen door hackers. Daarom kan je ook kiezen om je crypto’s zelf op te slaan met een software of hardware wallet.        

De beste crypto exchanges uitgelicht:

Bitvavo

Meer informatie over Bitvavo

Op deze Amsterdamse exchange kan je ook meer dan vijftig digitale valuta direct kopen en je betaalt er maximaal 0,25% handelskosten. Bitvavo biedt een eenvoudige interface voor de beginnende handelaar.

Zodra je meer ervaring hebt opgedaan kan je overstappen op de geavanceerde versie. Er is een ruime optie aan betaalmethodes waaronder iDeal, Bancontact en Creditcard. De gekochte digitale valuta kan je bewaren op de Bitvavo wallet of een eigen externe wallet.

OKEX

Meer informatie over OKEX

OKEX in een in 2017 opgerichte cryptocurrency exchange, gevestigd in Malta.

OKEX beschikt over een groot aantal cryptocurrencies die op hun platform gelist zijn. Ook biedt het plaform van OKEX de gebruikers veel gemak door het aanbieden van verschillende eenvoudige betaalopties, zoals bijvoorbeeld het welbekende iDeal. De beurs van OKEX biedt ook een groot aantal trading-opties aan, zoals bijvoorbeeld marge, spot en derivatenhandel. Ook biedt OKEX gebruikers de mogelijkheid om meer rendement uit hun crypto te behalen door Staking, mining en savings aan te bieden.

Bitcoinmeester 

Meer informatie over Bitcoinmeester

Op dit Nederlandstalige platform kan je eenvoudig met Ideal meer dan 200 verschillende crypto’s kopen en verkopen. Deze kan je bewaren op de Bicoinmeester wallet software. Je betaalt er een iets hogere fee, maar deze kan dalen zodra je handelsvolume stijgt.

Bitcoinmeester biedt een uitstekende klantenservice en indien je je crypto’s weer wil laten uitbetalen maken zij het geld onmiddellijk over.

Binance

Meer informatie over Binance

Binance is het grootste cryptocurrency handelsplatform ter wereld op basis van volume. Het is bovendien ook een van de snelste. Vanuit de trustwallet kan je digitale valuta veilig zenden en ontvangen en je kan ze er ook opslaan. De handelsmogelijkheden zijn enorm uitgebreid en kunnen overweldigend zijn voor de beginnende trader. Maar hiervoor biedt Binance ook een vereenvoudigde standaard interface aan.

Binance is niet alleen het meest toonaangevende handelsplatform ter wereld, via de Binance Academy kan je jouw kennis rond crypto up-to-date houden en met het Binance launchpad bieden zij ondernemers de kans om nieuwe cryptoprojecten tot stand te laten komen. Het innoverende bedrijf biedt sinds kort de Binance Visa Card aan waarmee je je cryptovaluta kan uitgeven bij meer dan 60 miljoen verkopers wereldwijd.

Litebit

Meer informatie over Litebit

Deze broker uit Rotterdam werd in 2019 verkozen tot beste crypto broker 2019 en ook in 2020 zijn ze weer genomineerd. Dit succes hebben ze te danken aan hun drie kernwaarden: veilig, simpel en persoonlijk. En dat zie je ook meteen als je hun site bezoekt waar je de keuze hebt tot aanschaf van meer dan vijftig crypto’s. Een account aanmaken op Litebit en je eerste digitale munten kopen is écht simpel en het support team is 24/7 beschikbaar voor al je vragen.

Coinbase (Pro)

Coinbase logo
Meer informatie over Coinbase

Coinbase is het meest populaire platform voor de aankoop van crypto’s in de Verenigde Staten en bereikt intussen ook al 35 miljoen mensen in meer dan 100 landen. Dat maakt Coinbase een betrouwbare partner voor het kopen, opslaan en verkopen van cryptovaluta.

Het merendeel van de crypto’s wordt opgeslagen in een beveiligde offline opslag. De crypto’s die opgeslagen zijn op de server van Coinbase zijn ook verzekerd. Bovendien kan je op hun platform kennismaken met specifieke cryptovaluta’s door het bekijken van filmpjes en het beantwoorden van enkele eenvoudige vragen. Op deze manier kan je gratis een klein aantal van elke crypto verdienen.

Coinbase Pro is de professionele exchange versie van Coinbase waar je peer to peer crypto’s kan uitwisselen. De huidige versie ondersteunt ongeveer 65 verschillende “pairs”. Coinbase Pro is een echte reus in zijn vak met een dagelijks handelsvolume van 222 miljoen dollar.

Kraken

Meer informatie over Kraken

Kraken trad in 2011 op de voorgrond als Crypto exchange. Als beginnende trader kan je rekenen op gebruiksvriendelijkheid, een goede klantenservice en een ruime hoeveelheid online informatie om je wegwijs te maken in de cryptowereld.

Maar Kraken richt zich ook heel sterk tot de grotere klanten. Het aantal aangeboden crypto-pairs blijft groeien en de verscheidenheid aan handelsmogelijkheden voor de gevorderde trader is enorm. Zo biedt Kraken meer complexe trading mogelijkheden zoals margin trading en investeren in futures. De fee structuur is zeer competitief en voor de allergrootste spelers kan de fee zelfs helemaal vervallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: