Cryptomarkt leeft weer op/Aandelen tussen hoop en vrees/Buitengrens Europa dicht

Bitcoin plus 19 procent. XRP plus 16 procent. Ethereum (ETH) doet er op dinsdag 17 maart 2020 rond het middaguur 15 procent bij. De altcoins die de laatste twee dagen of zeg maar sinds weken het zwaarst getroffen werden, komen terug van heel diep. Sommige zoals de kleinste, neem een Worldwide Asset eXchange (WAXP) gaan boven de 50 procent stijging op enkele uren. Aandelen zoals van de AEX, de olieprijs; wel meer stijgt opnieuw in waarde sinds vanochtend, om dan toch snel weer licht n het rood te blijven. Min 1 procent. Het is een weifelen tussen de ernst van het Coronavirus en de rigoureuze maatregelen die overheden treffen om het tegen te gaan. Dit zal nog een hele poos zo doorgaan. Beurzen wat omhoog en wat omlaag. De grote klappen zijn denkelijk voorlopg achter de rug. De economische schade ten volle zal pas later duidelijk worden. Maar het is mogelijk dat veel aandelen het ‘ergste’ reeds ingeprijs hebben. Beurzen lopen vooruit, zo’n drie tot zes maanden. Kijk, nu wordt de buitengrens van de Shengen landen in Europa voor 30 dagen gesloten.

Paniek

Gisteren, op 16 maart 2020, noteerde BTC rond deze tijd nog iets beneden de $4500. Om daarna gestaag op te klimmen twaalf uur lang, met uitschieters, tot bijna $5400. Ogenschijnlijk doen crypto’s hetzelfde als aandelen, maar dat klopt niet helemaal. Ze reageren op de ontwikkelingen rond het Coronavirus. (Wat aandelen natuurlijk ook wel doen.) Het gekke is dat al wie zijn en haar digitale munten verkocht recent, de eersten zijn om opnieuw in deze markt te stappen. Paniek en angst heersen, sinds weken in ernst, op de beurzen. Zowel de aandelenbeurzen als de cryptobeurzen. Zwakke handen laten los, wie in paniek schoot gooiede zijn volledige bezit door het raam, bij wijze van spreken. Maar vergeten we niet, om over digitale munten te spreken, dat deze mensen gebéten zijn. Geproefd hebben van. Aangestoken zijn. Besmet. Door het Coronavirus? Neen, maar door het cryptovirus. Beleggen in crypto’s is tegelijkertijd de snelste manier om (fiat)geld te verliezen. Dat is de afgelopen maand bewezen, en ettelijke malen daarvoor. Maar ook de snelste manier om véél te verdienen. Héél veel. Ook dat is al vele keren bewezen. Of kent u veel financiële instrumenten die met meer dan de helft in waarde stijgen, op een dag of enkele uren zelfs?

Specimen

Zoals landbestuurders, burgers, eigenaars van bedrijven leven tussen hoop en vrees; beleggers doen dat ook. Deze laatste, de belegger, doet dat ook. Maar het is toch een bijzonder soort specimen van de menselijke soort. Eén dat alleen of voornamelijk (we spreken over het gros van hen) koopt wanneer iets duur is, of duurder wordt. Dan kan hij er niet genoeg van binnenhalen. Lust er wel pap van! Terwijl, wordt een aandeel, een munt of token goedkoper, dan wil hij/zij er absoluut van af. Wèg ermee! Daalt in waarde (neen: in koérs, en dat is heel wat anders!) Wordt minder waard (helemaal niet, er wordt alleen maar minder voor betaald) Gaat naar nul! (Natuurlijk niet, de wereld vergaat heus niet hoor!) Tegen de massa in gaan, zo moet je werken, zo moet je investeren. Onze two Satoshi’s opinion? Op langere termijn verdient alleen de hodler, en de contrarian. Wat u…?

Eén reactie

  1. Cryptomarkt leeft weer op dit is het Bounce effect. De cryptomarkt heeft in minder dan een maand 50% ingeleverd ja dan krijg je altijd een paar koopjes jagers. Er is niets dat zo hard gedaald dan de cryptomarkt en dit is nog maar het begin wees wijs en koop goud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: