Vorige week was de handel op het Damrak vooral gedreven door uitspraken van centrale banken en de verkiezingen. De kranten stonden vol met nieuws en de AEX-index sloot vrijdag 14 september de week iets hoger af op 338 punten. Deze week kan de AEX verder omhoog op basis van de dagcycli. De AEX dagcyclus topt op 30 september 2012. Klik op de grafiek voor een grotere weergave.
De weekcycli voor de S&P500 geven vooraslnog de richting aan. De laatste S&P500 weekcycli toppen op vrijdag 28 september aanstaande, zoals hieronder in de grafiek is te zien. Het is merkwaardig dat ook de EUR/USD dagcyclus op 27 september een top maakt. Een draai in de markten is te verwachten na het weekend van 29 en 30 september 2012. Tegen die tijd een nieuwe update!
Disclaimer: dit artikel is puur informatief en is is niet bedoeld als beleggingsadvies of een aanbeveling tot het kopen of verkopen van aandelen, grondstoffen en of andere financiële producten. Auteur is geen beleggingsadviseur. Het zijn slechts expressies van ideeën. Auteur heeft geen positie in de AEX-index op het moment van publiceren. Biflatie.nl kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventueel geleden schade.
Herbert Borghuis van GlobalCycleResearch
Gaat de aex dan eerst stijgen tot het einde van de maand en dan dalen omdat de bovenste blauwe lijn hoger uitkomt dan gemiddeld?
Cyclische en TA aan het einde van een fiat geld systeem en aan het begin van een Kondratieff winter, zinvol? M.i. niet. We leven in andere tijden. HFT en algo headline scanners bepalen de waarde van de virtuele economie. Laten we ons concentreren op instandhouding van de echte economie. Als deze kermis zo doorgaat zal een ‘like’ teveel op Facefuck tot oorlog leiden. Wakker worden.
Nou…ben benieuwd of Elmer gelijk gaat krijgen met zijn maankalender. Ik heb hem al in mijn agenda geparkeerd staan: 12 en 15 oktober. Hiertussen valt de dag waarop in het verleden op de maankalender grote beurscrashes plaats hebben gevonden. Zou toch bizar zijn!
#1 Het draait om het moment waarop de blauwe lijn gaat pieken of dalen (in de toekomst). De top is op 30 september en daarna volgt een bodem op 15 oktober. En dan weer een top op 22 oktober. Maar we zien dan wel verder. Een gemiddelde speelt geen rol.