Op 1 januari 2002 werd er afscheid genomen van de fysieke gulden en werd de euro geïntroduceerd. Vanaf 1975 begon het proces die streefde naar één Europese munteenheid. De voorloper van de euro heette o.a. de European Unit of Account. De EUA was een mandje van Europese valuta. Bij cyclische analyse draait het om de hoeveelheid data. Daarom maak ik gebruik van data op weekbasis van 1970 t/m 6 juli 2012. De langste periode betreft dus de voorloper van de euro. Hieronder ziet u lange termijn cyclusanalyse van de EUR/USD. De rode lijn is een optelsom van cycli


Op het moment van schrijven staat de EUR/USD net boven de $1,22. Van alle weekcycli staat alleen de dominante 3,5 wekencyclus nog omlaag. Een verdere daling is tijdelijk te verwachten. Hieronder ziet u vijf golven die in de dagkoersen zijn gezet. De golven zijn gebasseerd op de Elliott Wave Theorie.

Disclaimer: dit artikel is puur informatief en is is niet bedoeld als beleggingsadvies of een aanbeveling tot het kopen of verkopen van aandelen, grondstoffen en/of andere financiële producten. Auteur is geen beleggingsadviseur. Het zijn expressies van ideeën. Auteur heeft geen positie in de EUR/USD op het moment van publiceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: