D66: Drie keer als een gevaarlijke partij ?

d66 eurocrisisAls het aan D66 en hun leider Alexander Pechtold ligt dan worden we heel binnenkort allemaal als fulltime Europeaan wakker. De nationale driekleur wordt onmiddellijk ingeruild voor Europees blauw met sterretjes. Ook moeten we ons binnen één week op het gemeentehuis melden met medebrenging van het Nederlandse identiteitsbewijs of het paspoort. Tegen betaling van een voor Europa gunstig  bedrag van 100 euro per persoon wordt dit dan verplicht omgeruild tegen een echt Europees exemplaar. Om het allemaal nog universeler te maken wordt er en passant ook nog even een wetsvoorstel door D66 ingediend om ons lichaam automatisch als een pakket reserveonderdelen te gaan bezien, waarbij je als je niet uitdrukkelijk het tegendeel hebt vastgelegd, bij voorbaat geacht wordt toestemming te hebben gegeven tot hergebruik. Drie punten nader bekeken.

1 – Europa

Uit het verkiezingsprogramma van D66: “D66 kiest voor Europa. Nederland kan alleen groeien door een sterk, veilig en welvarend Europa, met het handhaven van de euro en het toewerken naar een echte, democratische politieke unie. Met een sterk Europa kunnen we de toekomst aan. Werk maken van echte oplossingen voor de economische crisis en voor de klimaatverandering. Opkomen voor burgerrechten en vrijheden. Bijdragen aan een beter, democratischer en slagvaardiger Europa kan alleen door actief mee te doen. Daarom zeg wij Ja tegen Europa. D66 pleit voor een volwaardig gemeenschappelijk buitenlands- en veiligheidsbeleid. Europa moet met één mond spreken binnen de NAVO en VN.”

Wat D66 betreft is niets te gek wat Europa betreft. Als Pechtold er over praat krijgt hij lichtjes in de ogen onder het uitroepen van de tekst:

opzij opzij opzij
maak plaats maak plaats maak plaats
we hebben ongelofelijke haast
opzij opzij opzij
want wij zijn haast te laat
we moeten rennen springen vliegen duiken vallen opstaan en weer doorgaan
we kunnen nu niet blijven we kunnen nu niet langer blijven staan

2- De integriteit van ons lichaam

In o.a. de Grondwet, het Europees verdrag Voor de Rechten van de Mens zijn artikelen opgenomen over de integriteit en het zelfbeschikkingsrecht wat ons lichaam betreft. Wat willen we als we komen te overlijden. Als er niets is bepaald betekent dit automatisch dat er niet gesneden, geschaafd of geknipt wordt. Dat men niet met begerige blikken en euro’s of dollars in de ogen met de koelbox in de aanslag kan gaan staan. Dat organen en lichaamsdelen namelijk een hot item zijn blijkt op dit moment meer dan duidelijk in ons buurland Duitsland waar een groot zogenaamd “Organspende-skandal” aan het licht is gekomen.

De negatieve optie

Als het aan D66 ligt wordt voor het hele orgaandonorschap de zogenaamde negatieve optie gehanteerd. Omdat de meeste mensen niet weten wat dit precies inhoudt hier wat –fictieve- voorbeelden:
1.    Hartelijk gefeliciteerd met uw nieuwe abonnement op onze krant “Het Dagblad voor de slimme Nederlander”. Ons is gebleken dat vele landgenoten best graag een krant lezen. Om aan deze stille wens te voldoen sturen wij u vanaf volgende week daarom automatisch onze krant tegen een vergoeding van slechts 85 euro per maand. U hoeft hiervoor niets te doen. Wilt u geen gebruik maken van ons fantastische aanbod dan verwachten wij binnen drie dagen een aangetekend schrijven waarin u deze wens kenbaar maakt;

2.    Geachte klant. Ons is gebleken dat u al lang een trouwe afnemer van onze autoverzekeringen bent. Om u nog meer van dienst te kunnen zijn bieden wij u daarom ingaande volgende week een volledige rechtsbijstandverzekering aan voor slechts 15 euro per maand. De verzekering gaat automatisch in. U hoeft hiervoor dus niets te doen. Ook de premie boeken wij  automatisch af. Gemakkelijker kan het dus niet voor u. PS. Als u geen gebruik wilt maken van ons mooie aanbod dan verwachten wij binnen een week een telefoontje van u op ons 0900 xxxx nummer (5 euro per seconde). Door in het menu voor de juiste keuze optie te kiezen kunt u etc. etc

D66 Kamerlid Dijkstra

Kamerlid Pia Dijkstra (D66) dient volgende week een initiatiefwet in waardoor iedere burger automatisch orgaandonor zou worden. Met het initiatiefwetsvoorstel wil Dijkstra het huidige toestemmings-systeem vervangen door het zogeheten Actieve Donor Registratiesysteem (ADR) waarbij iedere burger automatisch donor wordt en zelf in actie moet komen als hij of zij niet automatisch als donor wil gaan fungeren. Dijkstra wil op deze manier de wachtlijsten voor organen terugdringen. “Volgens haar hebben veel mensen er niets op tegen dat hun organen na hun dood worden gebruikt, maar laten zij zich niet als donor registreren omdat het er niet van komt”.

Eigen lichaam als hoogste goed

Of iemand zijn of haar lichaam ter beschikking wil stellen als orgaandonor of voor andere doeleinden is een puur persoonlijk iets. Het gaat om ethiek, moraal, recht, geloof, eerbied voor het leven en over standpunten betreffende, leven en dood. Een negatieve optie, inhoudende het automatisch inleveren van de persoonlijke beslissingsvrijheid, ook als je er helemaal niet over na wilt denken, is wat mij betreft een enorme stap te ver, zeker als je daarbij ook nog eens een zinnetje gebruikt als: “Volgens D66 hebben veel mensen er niets op tegen dat hun organen na hun dood worden gebruikt.”  Dat laatste riekt toch wel heel erg naar manipulatie.

3 – Alexander Pechtold

Het derde punt van gevaar ligt wat mij betreft in de persoon van Alexander Pechtold zelf. Hij wil te graag meedoen, scoren, regeringsverantwoording dragen en bij de groten in Europa horen. Hij krijgt er rode wangetjes van. In het Kunduz-debat werd even zijn ware ik duidelijk toen Arie Slob van de ChristenUnie vroeg waarom zijn partij niet mee had mogen doen in het proces om tot het “bezuinigingsakkoord”  te komen. Haast verbeten, gooide Pechtold in de ring dat ze met hun vijven genoeg stemmen hadden. Lees: niet zaten te wacht op nog een mee-eter, die wilde delen in de roem van de overwinning.

Duidelijk is dat D66 graag voor de muziek uit wil lopen. Dat kennelijk niets te gek is als het op Europa en mee-regeren aankomt. Het zou en zal zeker niet mijn keuze zijn als het er op aankomt om een vakje rood te gaan maken.

Ben H.J. Bennink

43 reacties

 1. Mannetje P. gedraagt zich als een echte zonnekoning met veels te grote schoentjes, waar hij vaker naast loopt dan er in.

  Meer woorden ga ik niet aan het crapuul en zijn partijtje vuil maken.

 2. Heel grappig dat toen Pechfault in de politiek kwam hij meteen begon te roepen dat er in dan haag niks van klopte en dat het allemaal vriendjespolitiek was, en dat het allemaal een vreselijk fout was….waarna alle pluche-vogels over zijn opmerkingen schande spreken. (hierover is dan ook helemaal niks meer terug te vinden , zeer vreemd..)

  Paar jaar later, naar de bilderbergclub, en hoppaaaaaaa, blad aan boom.

  Ach, ja, bekijk zen kop eens en voel de intentie..uit een gezicht, niet het ‘uiterlijk’ maar de uitdrukking valt veel af te lezen…

  En trouwens hij niet alleen…als de macht lonkt worden alle principes voor euros ingeruild.

  Wie dacht er nou echt dat de politici er voor het volk zaten?
  Hoe vaak moeten we nog bedonderd worden voor iedereen het beseft?

  George Orwells Animal Farm…keer op keer.

 3. @Ben H.J. Bennink
  Goed stukje. Alleen is dit politiek en veel minder economisch. Ik heb ook soort gelijke gedachten rond D’66 en ook over Groen Links. Groen Links die er alles aan doet om veel meer op D’66 te lijken.

  1) De pro Europa standpunten van D’66 (en GL) zijn dus ook meteen pro neoliberalisme standpunten en een ieder weet dat dit Europa NIET echt democratisch is ook roepen D’66 (en GL) dat er een democratisch Europa moet komen.

  En daarbij tracht D’66 eurosceptici onder het kamp van nationalisten te schuiven. Nee je hoeft geen nationalist te zijn om serieuze kritiek op dit Europa te hebben.
  a) We weten dat dit redden van de PIIGS eigenlijk het redden en spekken van onze banken en beleggers gaat. De bevolkingen in de PIIGS worden NIET geholpen. Ook met schulden overladen economisch systeem is uiteindelijk NIET te redden en zal uiteindelijk alleen uitelkaar knallen.
  b) Daarbij is het neoliberalisme dood en een gegarandeerde weg voor Europees fascisme dat uiteindelijk uitelkaar kan spatten door nationalisten. Zie voormalig Joegoslavië.
  c) Het beleid dient in belang te zijn voor de gezamelijke Europese bevolking en niet voor de banken en de lobbygroepen van multinationals en andere grote industrie.
  d) democratisch in deze EU kan je wel vergeten. Het wordt hoe langer hoe meer bureaucratischer.
  e) Er komt vanuit de EU geen enkele serieuze politiek om tot een daadwerkelijke transitie naar duurzame, menselijke en een EU-regionale samenlevingen te komen. Ook mag in dit EU niet aan de groei-religie niet getwijfeld worden.

  Dat Europa ons 60 jaar vrede heeft gebracht is zeker geen garantie dat dit het ook voor de komende 60 jaar zo is.

  2) Over orgaan donatie kritische vragen over hersendood: http://www.hersendood.org/ (ps. Ik weet niet wat de kwaliteit van deze info is….) En daarbij kan men ook uit spiritueel of religieus oogpunt bedenkingen of al op zijn minst vragen hebben omtrent dit onderwerp, dus dan zal je moeten aangeven dat je na overlijden liever met rust wordt gelaten vanwege je levensovertuiging en dus een NEE aan te geven. Zo registreer je op een eenvoudige manier alle “gelovigen”. Aan de andere kant heeft orgaan donatie ook zijn goede / sociale kanten. Laten we dit ook niet vergeten. En wettelijk gezien heb je recht op lichamelijke integriteit en ook het grondwettelijk recht op levensovertuiging. En niet iedereen is atheïst.

  3) van veel politici kan je op de pot. Pechthold is hier zeker NIET uniek in. Ik zet altijd een braakemmer klaar als ik naar een politiek programma kijk….

 4. Volgens mij is peggold even vergeten dat het sentiment omtrent Europa afgelopen jaren wel een beetje naar beneden is gezakt, was het eerst de vraag, hoe gaat Europa eruit zien in de toekomst voor Nederland, is nu de vraag, hoe komen we er weer heelhuids vanaf??

  Verbazend dat ze nog zoveel zetels krijgen in de peilingen. De noodzakelijks stappen zoals D66 dat zegt, is namelijk dat WIJ meer gaan betalen voor Spanje, Griekenland en de rest die volgt!!

 5. Pechtold ?
  Dat haagse EU-condoompje ?
  Een fluim van de eerste orde !
  En gezien het nederlandse (?) gehele politieke landschap is dat een zeer ernstige constatering.

  Iets ander : Tissen moest naar de wc en heeft er weer eens een column uitgedrukt.
  Met moeite natuurlijk ; hardlijvigheid alom.
  Kan ook niet anders in deze barre tijden. ‘ De nederlandse overheid moet stimuleren ‘, zo luidt het.
  Met welk ‘geld’ vertelt hij echter niet.
  Kan hij ook niet hè ? Is zijn fout niet, daarniet van.
  En wanneer hij (terecht) stelt dat er ‘werk-werk-werk’ moet worden gecreëerd’ , vergeet hij er ‘spontaan’ bij te zeggen dat het alléén maar om werk in de private sector kàn gaan ; niet de publieke ofwel staatsgesubsidieerde natuurlijk ; want dat kost welbeschouwd alleen maar geld, hè ?
  En zo nog meer ‘plannetjes’ die aangeven dat niemand in Europa (terecht !) nog een uitweg uit ‘onze’ problemen ziet, behalve dan het opnieuw inblazen van de VOC-roofgeest : ‘jatten wat je jatten kan in het buitenland’.
  Alleen ontberen we de kannonnen van weleer en is het buskruit verrot en vochtig.

  Gelukkig koos hij voor een esotherisch symbool met z’n fotootje bij z’n column, namelijk een tulp.
  Jawel, ene schone bloem, zo typerend voor Nederland.
  Al komt ie oorspronkelijk uit Turkije. Dat mocht de pret niet drukken.
  Het verklaarde in het verleden zelfs de ‘prijs’.
  Onwillekeurig gingen mijn gedachten terug naar de tijd van de ’tulpenbollenhype’ ; op het hoogtepunt van hun ‘waarde’ kon u voor de bloembol van de zeldzame zwarte versie een leuk grachtenpand in A’dam kopen in de 17e eeuw.
  Ook al bloeide het ding maar een week of twee, en staan de grachtenpanden er na vier eeuwen nu nog.
  Snel doorverkopen dus.
  Doorschuiven.
  Steeds sneller. En sneller.

  Totdat ie bloeide.
  Twee héle weken ja.

  Zo moet dat, in aanloop naar ‘het hoogtepunt’.

  OF dieptepunt …

  Zooo kenmerkend voor de huidige situatie …

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2012/articles/nu-stimuleren.xml

  Maar ja, condoompjes scheuren, hè ?

  En de palen waarop de grachtenpanden zijn gebouwd mogen niet ‘droog’ komen te staan zeggen ze …

  Maar wat nou als nou beide problemen zich tegelijkertijd voord …

  Ach, laat maar …

 6. @7 zijn brilletje is een Nyenrode-brilletje….

  Wat kan je van de visie daardoor verwachten?

  Den Tis kan beter een overalletje en een lasbril op sterkte kopen wanneer de pleuris uitbreekt :))

 7. Met D66 vraag je je een ding af, hoe kunnen ze zo hoog in de peiling staan? Vooral onder jeugd schijnt Pechtold enorm populair te zijn als ik de MSM mag geloven. Maar misschien heeft dat alles met zijn anti-Wilders houding te maken. Overigens vind ik Pechtold als vleeswording van de EU promotie neer te zetten veel te veel eer. Laten we niet vergeten dat de hele Nldse politiek minus PVV, PvdD, SP en in iets mindere mate de CU allemaal voor een snelle integratie zijn. In kamerstemmen is dat momenteel meer dan 2/3 de EU toejuichen.

 8. @9 ktm, wat is er eigenlijk pricipieel fout aan ‘naked-short’ ???
  Is toch in principe niets verkeerd aan als je geen tegenstander bent van vrije handel en dus ook met derivaten??
  Is het probleem dat de prijzen grootschalig gemanipuleerd, gestuurd worden, en dat er veel gehandeld wordt met voorkennis?

 9. @11 : Je speelt met / gokt op de ‘waarde’ van iets dat je niet bezit noch werkelijk wil bezitten of kopen, èn je kunt die ‘niet-zelf-bezeten-waarde’ (op pampier) zo ook nog eens [u]in aantal of volume[/u] vertien-of-verduizendvoudigen, ALSOF het ‘bestond’, waardoor degenen die wèl die wèrkelijke waarde bezitten of wensen te bezitten in verhouding tot de reële aanwezigheid van het goedje-in-kwestie, volmaakt fictieve prijzen daarvoor zullen moeten afrekenen.

  Spéculation pur sang alors …

  et cela devrait être interdit …

  … want ‘de vraag’ wordt op deze wijze vervalst ; de korte-naakt-ganger is zelfs niet geïnteresseerd in wèrkelijke levering-gn-gnnn…

  Khazaren-hefboom-truc om de ‘zaak’ onder (K-)controle te (be-)houden, en anders niks …

  Voor PM’s heeft ‘naked short’ overigens op dit moment een gunstige invloed ; ‘ze’ hebben de ‘hefboom’ omgedraaid, waardoor het spul gewoon gratis is… oftewel zwaar ondergewaardeerd…

  Zet de totale hoeveelheid US-dollar(-schulden)(inclusief derivaten-verplichtingen) maar eens af tegen de EIGEN aanwezige fysieke goudhoeveelheid aldaar , en het blinkende goedje blijkt ineens ruim [u]200.000[/u]$/Oz waard te zijn … pampieren US dollartjes …

  U heeft ’t goed gelezen ja …
  laat dat brilletje dus maar gerust op de tafel liggen …

 10. Voor iedereen die wel eens bij een Bilderberg conferentie is geweest, lag er iets moois in het verschiet. Zo ook voor Pechtold die er dit jaar gezellig met Rutte (e.a.) naar toe is gegaan op uitnodiging. Let maar op, deze man gaat het ver schoppen na de verkiezingen. Uiteraard met een europees vlaggetje in zijn hand.
  Het is toch te gek voor woorden dat deze ideeen op deze manier aan het (slapende) nederlandse volk worden uitgelegd…
  Stel vragen, eis antwoorden!

 11. Toch heb ik liever D66 dan de rechts-conservatieve VVD die alleen maar aan de rijken denkt en de zwakkeren in de samenleving financieel uitkleedt tot op het bot!

 12. @12. Bedankt. Het gaat toch om handel met geleende aandelen? Ik bedacht me gisteravond/nacht: Als het mogelijk is om geleende aandelen weer uit te lenen, dan kunnen partijen de markt op gaan en meer ‘verkopen’ dan het aantal dat daar ‘onderligt’. Blijkbaar kun je reeds uitgeleende aandelen zelf ook weer op de markt brengen. Geen volgsysteem dus.
  Zo zou je nadat ze met onwerkelijke aantallen verkocht zijn tegen een daardoor gemaakte lage prijs weer kunnen kopen, de aandelen terug naar de eigenaar en geld overhouden.
  Als ik het zo kan zien dan worden kleine partijen altijd de dupe van dit soort kwaadwillende grote partijen.
  Een echte uitwas van het kapitalisme en versterkt nog meer mijn idee dat banken en financiele markten door strenge regels beteugeld moete worden.

 13. Zoals het er nu voorstaat heb ik familie verteld, dat mijn organen gebruikt mogen worden om iemand anders leven te redden na mijn dood.
  Mocht het onzalige plan van D66 doorgang vinden, dan trek ik dit direct in, ook zal ik dan juist bezwaar maken tegen gebruik van mijn lichaam na mijn dood en om zeker te zijn, dat er niets te gebruiken is: Ik ga dan kettingroken en me elke dag lamzuipen, zodat er niets te gebruiken is!

 14. @15 Moin, volgens mij ijs D’66 op sociaale-economisch terrein de laatste jaren net zo rechts als de VVD.
  Daar kom nog bij dat ze met hun Europese ambities echt het contact met de realiteit en het volk gaan verliezen. Ze zijjn misschien nog niet heel klein maar ik denk dat als je informeert bij de burgers naar de meest dwaze partij dat ze hoge ogen gooien.
  En aangezien ‘Europa” een neoliberaal ding is, houdt dat dus in dat per saldo D’66 het inderdaad wint van de VVD. In negatieve zin dan.

 15. @ktm, ‘naked short’ is dan toch te vergelijken met het verhuren van je huis waar je zelf in woont, of het verkopen van grond dat je niet hebt.
  Er moeten toch regels te bedenken zijn die dit nagenoeg onmogelijk maken (aandelen op naam? enz ).
  Het feit dat dat niet gebeurt geeft te denken… het zal toch niet…

  Versterkt mij wel in mijn mening dat het kapitalisme sterker beteugeld dient te worden..

 16. @KTM: het is gewoon handelen na het gebruik van wat geestverruimende middelen zoals LCD of zo. Trouwens je hebt op een leuke zweverige manier het begrip “derivaat” aan de lezers uitgelegd. Zullen we de Dollar en de derivaat ook synoniem laten verklaren?

 17. @16 Ik begrijp je woede, maar offer je leven niet op aan de neoliberalen door te gaan zuipen, vreten en door te stomen. Sta voor je eigen waarden en idealen en laat deze niet verkwanselen door de politiek waanzinnigen in de tweede kamer. Of het nu de nationalisten, neoliberalen of de achteruitkijkspiegeltjes tuurders zijn. Zelf ben ik spiritualist (eigentijds paganist) en heb behoorlijk wat vragen bij de procedures en zaken rond leven en dood rond orgaan transplantatie. Aan de andere kant is het zeker een sociale daad.

  Je kunt beter een plan maken om dit azijn zure land definitief te verlaten. Daar doe je jezelf wel een dienst mee.

 18. @8 Madman, ik denk dat ie ook een onderduikbril nodig zal hebben. Ik bedoelde eigenlikk dat Pechtold dan een ‘onderduikbril’ nodig zal hebben als ….

 19. @Wayne MenS : Dat doe ik al jàren ; uit mijn lijf valt dan ook binnenkort niets fatsoenlijks meer te trekken vrees ik hi-hi …

  Ik zag zojuist dat ik vannacht weer eens iedereen voor ‘ongesgoolde’ heb uitgemaakt ; daar moet niemand zich iets van aantrekken; dat doet m’n whiskas.
  Sorry dus.

  @verontrust : Natuurlijk zijn die derivaten gewoon crimineel.
  Van 1936 tot 1982 waren ze dan ook verboden in de VS.
  Helaas werden ze onder Clinton na een nacht lang z’n neus door wit poeder te hebben gehaald, niet alleen gelegaliseerd maar ook gedereguleerd.
  In sommige VS-staten vallen ze onder de wet van ‘Kansspelen’, serieus. Gelijk hebben die betreffende staten trouwens.
  Afijn, mede dankzij het vrijgeven van die derivaten ging het in eerste instantie onder Sniffing Bill [u]op papier [/u] weer ‘goed’ met de financiën van de VS.

  Warren Buffet schreef over derivaten in z’n “Letter to shareholders , 2002, Berkshire Hathaway” :
  ” The derivatives genie is now well out of the bottle, and these instruments will almost certainly multiply in variety and number until some event makes their toxicity clear … (they) are financial weapons of mass destruction “

  En dat ‘event’ ligt inmiddels om de hoek te loeren ; klaar om ‘afgeschoten’ te worden …een reuzachtige financiële ‘paddestoel’ tot gevolg hebbend … de beurzen van New York en Londen totaal wegblazend … en het Damrak begravend onder een dikke laag van neergedwarreld stof …

 20. Logisch dat ze voor europa zijn ,deze partij heeft al heel wat schade berokkent,van Mierlo de oprichter van D (duivel)666
  heeft ooit gezegd ik gooi een bom onder christelijk nederland
  dat is ze goed gelukt, waardoor liefde en respect al grotendeels verloren zijn gegaan,het egoisme is daar voor in de plek gekomen
  feitelijk dus een wolf in schaapskleren deze partij.

 21. @KTM: je vergeet de lijken die onder het stof zullen verdwijnen. Velen zullen uit wanhoop van het dak van Beursplein 5 afspringen. Het enige wat de politiek hier zal doen is het aanstellen van een commissie die gaat onderzoeken waardoor het zo ver heeft kunnen komen.

 22. @16

  Ik ben het in grote lijnen eens met de reactie op jouw post van S7P.

  Verder wil ik graag benadrukken dat een mens in balans in staat is negatieve invloeden van buitenaf daar te laten.

 23. @22 KTM, mmm ik moet zeggen dat ik hiet iets van opgestoken heb. Niet dat ik geen vermoeden had dat er vals gespeeld wordt, maar meer hoe dat in de praktijk kan gaan.
  En ik moet zeggen, het is echt heel erg.
  NB, ik hoor steeds dat Reagan de man van de derugulering van het bankensysteem was. Dat vind ik weer zo grappig, jij zegt dan Clinton de kwade genius was.
  Lijkt mij persoonlijk dat dit meer iets voor de republikein Reagan was. Maar goed, het feit blijft.

 24. @26: Clinton heeft ervoor gezorgd dat iedereen maar een huis kon kopen en dat verhaal is min of meer in de jaren ’90 naar Nederland overgewaaid. Wilde je nog meetellen? Dan moest en moet je een eigen huis hebben. Je ziet in wat voor shit we nu zitten.

 25. @27 ja dat is waar. En zoals ik het begrijp hebben die banken die, in werkelijkheid oninbare leningen, onherkenbaar verknipt en verpakt met een triple A strik eromheen, als verrassing de wereld in gestuurd.
  En een VERRASSING bleek het te zijn. Lachen met die cowboys. Ze hebben wel humor.
  De ellende was m.i. nog groter dan ‘noodzakelijk’ doordat je niet wist waar de rotte leningen zaten en dus welke bank nog te vertouwen was.
  Het perverse systeem heeft dus ook een vertrouwenscrisis veroorzaakt.

 26. @Verontruste burger: vervolgens werd het een hype en ging iedereen “beleggen”. Ik ben er zelf nooit ingetrapt al hebben diversen mij geprobeerd een beleggingspakket te verkopen. Ook aandelenleasepakketten. Hoe stom konden hele volksstammen zijn! Diverse discussies gehad met van die financiele kantoortjes die je tijdens etenstijden belden. Ik deed me vaak voor als heel belangstellend en als ik aan het einde van het gesprek vroeg van: “gelooft u het eigenlijk zelf allemaal wel”” ? werd het gesprek abrupt beeindigd.

 27. @5 S7P, ik ben het met je eens. Het is zo vrezelijk irritant, dat als je vind dat WIJ zelf moeten blijven bepalen wat er in DIT land moet gebeuren, je meteen van een stempel ‘nationalist’ wordt voorzien. En dat is weldegelijk wat die arrogante politici als Pechteld doen. Ik zou het nog kunnen waarderen als ie dat recht voor zijn raap zou zeggen. Maar het gaat op een gemene suggestieve manier, zodat je je er ook niet tegen kunt verdedigen. Ook proberen ze deze mensen een stempel ‘beetje dom’ op te plakken door er steeds op te wijzen dat volgens peilingen …… . Mijn conclusie is dan alleen maar “een hoge opleiding zegt blijkbaar weinig over iemands verstand”.
  Maar goed, wat de orgaandonaties betreft: Dat vind ik wel een dilemma. Zouden mensen die orgaandonor zijn als ze zelf een orgaan nodig hebben voorkeur moeten krijgen boven mensen die om principiele redenen dat niet zijn???

 28. @22 ktm, by the way Clinton werd in 92 president. Dus of Reagan heeft ze gelegaliseerd of de legalisering vond plaats in 92 en niet in 82.

 29. @Verontrust : Ik maak af en toe notities als ik serieuze info op een site vindt, zo kom ik er aan. Het lijkt me sterk dat ik 1982 ipv 1992 heb opgeschreven, maar dat zou dus kunnen.
  Het kan ook zo zijn dat het gewoonweg verboden was t/m ’82 en daarna in fases is ‘losgelaten’ ; dat lijkt me het aannemelijkst.

  Dat citaatje van W Buffet stond er vlakbij en ging over derivaten, dus heb ik dat ook maar meteen overgetypt.

  Zeg, jullie denken toch niet dat ik dat allemaal uit m’n hoofd weet of zo … ik bedoel, op de letter nauwkeurig allerlei (engelse) citaatjes weergeven ?

  Maar het zou dus 1992 kunnen zijn geweest. Ik zit eigenlijk voornamelijk ’s avonds op allerlei sites te snuffelen, en laat dat nou altijd nèt de tijd zijn dat ik ook ‘ wat ‘ tot mij neem heh-heh…

  Hier, nog een leuke dan, die staat onderaan diezelfde pagina met notities :

  “Untill they become conscious they will never rebel, and until after they have rebelled they cannot become conscious ” ( George Orwell )

  Of wat dacht je van deze notitie :

  ” The Modern Age is the Jewish age, and the twentieth century, is the Jewish century “
  ( Yuri Slezkine, Professor of History at the University of California, Berkeley, uit z’n boek “The Jewish Century”, Princeton University Press )

 30. @32 ktm, uitspraak van Orwell is mooi en dat is ook waarom de ‘Arabische lente’ op een ‘islamitische winter’ gaat uilopen.

  De ‘schoonheid’ van de uitspraak Slezkine ontgaat me.
  Ik begrijp dat hij deze uitspraak in de vorige eeuw deed???
  Hij doelde vast niet op 40-45 en ook niet dat het voor alle Joden opging dat het HUN eeuw was.
  Jij had gedurende vele momenten en op vele plaatsen in 20e eeuw vast geen Jood willen zijjn. Toch??

 31. @32 ktm, om bij Orwell te blijven, wat dacht je van deze: ” the most effective way to destroy people is to deny and obliterate their own understanding of their history “

 32. @34 : Ho even, dat heeft George Oorlel uit het Communistisch Manifest geleend ; het is zelfs een voorwaarde voor het bestaan van communisme, evenals de vernietiging van religie en van het gezin als bouwsteen van de samenleving. Geestelijk en lichamelijk ontwortelen, dat beoogt het communisme ; de totale vernietiging van het idividu, en anders niks !

  En Slezkine heeft waanzinnig veel onderzoek gedaan naar de identiteit van poppetjes en partijen achter de mega-bedrijven en naar de ‘eigenaars’ van regeringen wereldwijd, en hij heeft zijn zeer goed onderbouwde constateringen gedaan en daaruit de enige logische en reële conclusie getrokken.

  Maar van mij mag je het allemaal bèst beter weten dan hij hoor … hi-hi …

  Ken je deze doc trouwens al ?

  http://www.downloadweb.org/checking.php?a=tz&ref=d&qb=SnVyaSBMaW5hIC0gSW4gdGhlIFNoYWRvdyBvZiBIZXJtZXM

  Ik denk namelijk van niet …

 33. @35, staat wel bekend als een citaat van de grote sociaal-democraat.
  Maar je kan best gelijk hebben. Het blijft een rake uitspraak.
  Zoals je weet had de grote Orwell , zoals elk verstandig individu, tijdig afstand genomen van het communisme. Uiteindelijk kwam hij tot het ware ‘geloof’ de sociaal-democratie.
  Geloof is niet het juiste woord omdat de sociaal-democratie niets met een diep besef of inzicht te maken heeft, maar een door de geschiedenis ( in het westen ) uitgekristalliseerd resultaat is, dat het best het evenwicht tussen ‘individu’ en ‘collectief/samenleving’ benadert. En daarom stabiel is ( maar niet volmaakt ).
  Communisme komt meer in de buurt van een ‘geloof’ en dan gaat het vaak verkeerd. Ik blijf wel vinden dat het communisme altijd een theorie is gebleven ( ik bedoel dan de ideeen van Marx ) en nooit in de praktijk is gebracht. Lenin is een experiment begonnen maar moest al snel concessies doen aan de theorie, denk aan de voorhoede etc en bleef vervolgens steken in terreur tegen het volk aan wie de macht toekwam.
  Bovenstaande zijn niet de feiten maar mijn interpretaties van de feiten, mijn mening.
  Lenin en vooral zijn opvolger Stalin waren gewoon misdadigers.
  Verwijzingen naar de misdaden van de communisten betekenen in mijn ogen dus niet zoveel. Het waren gewoon afgrijselijke misdaden begaan door misdadigers.
  Overigens vind ik de theorie ook verwerpelijk en ben het met je eens dat het resultaat ( misschien niet de bedoeling ) zou zijn, de vernietiging van het individu. En dat is niet leuk.

 34. @37 : het communisme is intrinsiek crimineel ; persoonlijke verantwoordelijkheid & bezittingen & keuzes annihilerend …
  So wake up …

  Please ..?

  Kij die doc uit # 35 nou maar …

  … over èchte massa-vernietiging gesproken-gn-gnn …

 35. Pechtold= Een griezelige perfectionist, die zijn wil graag een ander wilt opdringen. Deze man identificeert zich met de mensen die het niet goed met ons voor hebben. Hij is ook lid van de Bilderberggroep en dat was een hele eer.Een uitermate rechtse man die ook via Pia Dijkstra graag de overleden mens de organen uit het lijf wil halen. Gelukkig maar dat deze mijnheer met paarse stropdas het niet zo goed in de peiling doet.

 36. Ja, bij herr Pechthooolt zie je heel duidelijk dat zijn europa-gevoelns uit zijn onderbuik komen. Hij denkt er nauweliks over na en praat als een kip zonder kop over das grose europa. Het liefst wil hij europa, ten gunste van het groot kapitaal en de banken, ombouwen tot een groot arbeiderskamp waar mensen tot hun dood 50 tot 60 uur per week moeten werken. Zijn partijprogramma zou dan ook heel goe MEIN KAMPF kunnen heten. Hij is bang om te worden gezien als een antie-wilders maar hij kan beter worden beschouwd als een antie-drees. Hij maakt het liefst kapot wat andere in jaren hebben opgebouwd op het gebied van sociale zekerheid en arbeidsrecht. Hij wil nederland ombouwen tot een oostblok-land waar de werkende bevolking kan worden uitgebuit. De nieuwe euro-hitler is opgestaan. Hij projecteert zijn hitler-gevoelens in wilders en gaat dan als een gek tekeer zichzelf beschaafd noemende. De heer wilders is in mijn ogen nog een engel t.o.v. de heer pechthold. Hier hebben we te maken met een psychopaat die het liefst, verborgen in de achterbak van d66. op ouderen schiet en alles kapot maakt wat los en vast zit. De grote populist voor ondernemend nederland.

 37. Ja, “over mijn dead body” zei Roemer: Pas maar op Roemer daarna haalt D66, zonder het te vragen, je organen eruit !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: