En daar verdwijnt weer 146 miljard euro in het zwarte gat dat de Europese Unie heet:

Onderhandelaars van het Europees Parlement (EP) en van de lidstaten van de EU hebben deze week een akkoord bereikt over een EU-begroting voor 2015 ter waarde van 141,2 miljard euro. De Europese Commissie had in november voorgesteld volgend jaar 141,3 miljard euro uit te geven. Daarnaast trekt de EU op verzoek van het parlement 4,8 miljard euro extra uit om achterstallige rekeningen te betalen.

Die begroting opmerkingen zijn altijd heel bijzonder om te lezen. Wat valt op?

euro

Allereerst was er al een budget afgesproken (1 biljoen euro!) na hard overleg. Kennelijk mocht dat dus weer opnieuw nu voor komend jaar. Wat nog meer? Kennelijk is er sprake geweest van onderhandelen tussen EC, EP en de Lidstaten. En het bedrag is van 141,3 miljard euro naar beneden onderhandeld naar 141,2 miljard euro. Ofwel, er is 100 miljoen euro onderhandeld op 141.300.000.000 euro. Hahaha. Nu al niet meer serieus te nemen dus, maar het gaat nog verder.

Dan de opmerking dat ook weer 4,8 miljard extra euro belastinggeld overhandigd moet worden om de openstaande *achterstallige* rekeningen te betalen. U weet wel, o.a. de kosten van het annexeren van Oekraïne enzo. Zelfs met de extra 1,1 miljard euro van Nederland (de Naheffing Soap) en de (wat is het nu?) zo’n 3 miljard van het VK, en de eindeloze stroom met extra bonnetjes van de Europese Commissie, moeten wij burgers nu nog weer 4,8 miljard extra bijbetalen. Het houdt niet op, steeds weer die extra bonnetjes die we volgens Rutte ook gewoon moeten betalen. (En dat doen we ook, betalen, we hebben immers geen keuze meer daarin. Dat zelfbeschikkingsrecht heeft Rutte namelijk al weggegeven in 2012.)

En: Wanneer je nu elk jaar 141,2 miljard euro blijft uitgeven, blijft er over 7 jaar (2014-2020) uiteraard heel weinig over van ons biljoen voor onverwachte uitgaven over de looptijd. Dat betekent dus dat de stroom extra bonnetjes wel continu moet blijven komen, anders is het budget immers op ruim voor het einde van de looptijd. En dat kan uiteraard niet, dat kost ons burgers dan weer heel veel geld. Dus de EU geeft nu alvast aan dat de stroom van extra te betalen bonnetjes blijft komen ook in 2015 en daarmee ook tot eind 2020 dus. Het bijbetalen met naheffingen is EU business as usual geworden.

Met dit alles maakt de EU alvast duidelijk dat het zeer zeker niet bij de 141,2 miljard gaat blijven komend jaar. Dat maakt die naar beneden onderhandelde kosten al helemaal lachwekkend. Hoe serieus moeten we de EU nu nog nemen als het volcontinu veel meer blijf uitgeeft dan afgesproken? Nou, niet serieus, zo stelde zowel de Nederlandse als ook Europese Rekenkamer al vast. En weet vervolgens ook dat uw eigen belasting ingezet wordt tegen uw beste interesses, zoals voor oorlogsvoering tegen de burger. Het is dus weer een grove belediging. (Bron: Langleveeuropa)

6 reacties

 1. De èchte bedoeling (achter de schermen) van de EU is natuurlijk altijd al geweest om er een dictatuur van te maken.

  Alleen nù begint dit pas in te zinken bij de burgers.

  Te laat ; de val is namelijk jaren geleden al geruisloos dichtgeklapt.

  1. Te laat ; de val is namelijk jaren geleden al geruisloos dichtgeklapt.
   M.a.w. we laten een plas en alles blijft zoals het was , en blijven stomweg stemmen op dezelfde roversheid .

   1. Tja.. velen zijn reeds gehersenspoeld! Want velen, stemmen op pro EU-partijen.
    Overigens, het is idd te laat! Of er moet een wonder gebeuren bjv. de euro collapse!

    Btw het zal vast eens gebeuren !!

 2. Vergeet niet,dat dit alles onderdeel uitmaakt van het grote algemene bewust wording proces.
  Niets gaat voor niets in het menselijk bestaan,maar de zon en maan zijn gratis als je hem ziet.
  Geld speelt geen enkele doorslaggevende rol in het geheel.

 3. Van mij mag alle geld in de hele wereld worden afgeschaft. Zodat er in feite alleen nog maar vrijwilligerswerk bestaat. Nooit meer stress, nooit meer schulden, maar wel werken met passie en alles is gratis. Zou dat niet wat zijn? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: