Dai

Dai logo

DAI is een ERC20-token op de Ethereum-blockchain dat een vaste waarde heeft van één Amerikaanse dollar. Het is ook de sleutel tot het MakerDAO uitleensysteem. Wanneer een lening wordt aangegaan op MakerDAO, wordt DAI gecreëerd. Het is de valuta die gebruikers lenen en terugbetalen.

Zodra DAI is aangemaakt, functioneert het eenvoudig als een stabiel Ethereum token. Het kan gebruikt worden om voor dingen te betalen en is makkelijk overdraagbaar tussen Ethereum wallets.

Dai koersDe prijs van Dai

Dai is een stablecoin-cryptocurrency waarbij er gestreefd wordt om de waarde zo dicht mogelijk bij één USD te houden. Daardoor moeten we de koers evalueren in termen van stabiliteit t.o.v. van de USD. 

Als we kijken naar de prestatie in prijsdeviatie, volatiliteit en marktcorrelatie bij dalende economische markten, dan lijkt het dat de nieuwe generatie stablecoins zoals USDC, TUSD en PAX beter presteren dan bijvoorbeeld Tether en DAI. Maar DAI is de meest succesvolle stablecoin die geback-upt wordt door cryptocurrency. En dat maakt de Dai zeker de moeite waard om op te volgen. 

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Dai. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

Multi-collateral Dai

Het eerste type DAI was een stablecoin waarvoor een enkele activa, ethereum (ETH) als onderpand wordt gegeven, de zogeheten “Single-Collateral Dai (SCD)”. Sinds november is DAI overgestapt naar een “Multi-Collateral Dai (MCD)”, waarbij meerdere soorten cryptocurrencies als onderpand kunnen gebruikt worden om de stablecoin te creëren.

Betrouwbaarheid en stabiliteit

DAI gebruikt andere cryptocurrencies als onderpand die bovendien publiek toegankelijk zijn op het Ethereum netwerk. DAI doet dit aan de hand van smart contracts. Hierdoor heeft het geen reserves of banken nodig om stabiel te blijven. In plaats daarvan wordt Dai gedekt op het Maker-platform.

Deze decentralisatie maakt het niet makkelijker om de stabiliteit van de coin te garanderen, maar DAI levert hier uitstekend werk en is zoals eerder genoemd de meest succesvolle stablecoin die geback-upt wordt door cryptocurrency.

De toekomst van stablecoins

Als je enkel uit bent op winst maken met je crypto’s aan de hand van sterke volatiliteit op de crypto-markt, dan ben je hier aan het foute adres. Maar toch zijn de stablecoins enorm populair, en dit dankzij enkele unieke eigenschappen: 

  • Stablecoins bieden de kans aan beginnende crypto-beleggers om de eerste stappen te zetten in de cryptowereld zonder het risico van de hoge prijsschommelingen. 
  • Je handelt met de waarde van de USD, maar op een gedecentraliseerde manier. 
  • Je kan gebruik maken van snelle en goedkope transacties.  
  • Indien je wel wil speculeren op de cryptomarkt, kan je je crypto’s tijdelijk omzetten naar een stabiele coin wanneer je een sterke volatiliteit verwacht.
  • De coins kunnen dienen als nieuw betaalmiddel voor de 1,7 miljard mensen die nog geen toegang hebben tot een bankaccount.

Dai koers verwachting 2021 – 2025 – De laatste Dai prognose

We kunnen er vrij gerust in zijn dat stablecoins nog verder gaan groeien de komende jaren. Hoewel er al heel wat verschillende op de markt zijn, zoals USDC, TUSD en PAX is DAI wel de meest succesvolle stablecoin die geback-upt wordt door een andere cryptocurrency en geen middenman nodig heeft dankzij de decentralisatie. Bovendien is er sterk nagedacht over een dubbele verzekering voor de prijsstabiliteit dankzij Ethereum en Dai (MKR). Dit alles geeft ook vertrouwen in het succes van MKR en een positieve trend van de koerswaarde.

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

Zo is het team achter Dai dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Dai toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit.

Dai kopen of verkopen

Wil je Dai kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitcoinmeester, Litebit en Binance

Beste websites om Dai (DAI) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=OKEX

Internationale exchange

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

200+

BekijkOKEX
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Dai kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Aandelen overzicht footer

Biflatie.nl heeft ook over andere aandelen geschreven:
Airbnb aandelenTwitter aandelenSnapchat aandelenAmazon aandelenNIO aandelen
Palantir aandelenMicrosoft aandelenNetflix aandelenJD.com aandelenAlibaba aandelen
Zoom aandelenTesla aandelenGoudmijn aandelenAir France KLM aandelenBeyond Meat aandelen
Spotify aandelen

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van Dai zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.