Decred

Decred is een blockchain cryptocurrency die gelanceerd werd in 2016 en veel gelijkenissen vertoont met Bitcoin. En dat is geen toeval want een van de belangrijkste doelstellingen van Decred is namelijk om in te spelen op de beperkingen van Bitcoin zoals schaalbaarheid en centralisering. Het doel van de Decred token (DCR) en het eigenlijke protocol is het creëren van een open bestuur, de interactie binnen de community en een duurzaam financieringsbeleid.

Decred koersDe prijs van Decred

De DCR-token werd initieel gelanceerd met een airdrop. De startprijs van ongeveer $1 USD schoot in april 2018 omhoog tot een all time high van net geen $100 USD. Deze waarde was niet houdbaar, maar sinds oktober 2020 is de koers weer steil omhoog gegaan, wie weet richting een nieuw record. 

Hieronder vind je de prijsgrafiek van Decred. Hiermee heb je een analyse wat de prijs heeft gedaan in het verleden. Ook vindt je de mogelijkheid om direct de crypto te kopen.

 

Decentralisatie

Een van de belangrijkste doelen van het Decred protocol is om ervoor te zorgen dat de beslissingsmacht niet in handen komt van een klein groepje die alle stemmen  overheersen. Door het introducren van een ticket-holder stemsysteem kan iedereen met voldoende DCR deelnemen aan en stemmen in het debat over de toekomst en het beheer van Decred. Decred creëerde ook een platform, Politeia, dat gebruikers toelaat om voorstellen in te dienen en met elkaar in discussie te gaan. 

Personen of instanties die niet de mogelijkheid hebben om voldoende DCR permanent te staken en stemrecht te vergaren wordt de mogelijkheid geboden deel te nemen aan stakepools. Door het bundelen van krachten kunnen meer partijen stemmen en wordt het bestuur nog verder gedecentraliseerd. De stakepool wordt hier op haar beurt ook voor beloond. 

Veiligheid en betrouwbaarheid

Om dit stemrecht nog verder te verzekeren maakt Decred gebruik van een hybride systeem voor het bereiken van consensus, waarbij het gebruik maakt van een combinatie van Proof of work (PoW) en Proof of Stake (PoS). Decred gebruikt PoW voor het mijnen van nieuwe blocks, maar de mijners krijgen hiervoor slechts 60% van de beloning. Het PoS consensus mechanisme wordt gebruikt om de deelname in het ticket-holder systeem mogelijk te maken. Om de stakers te belonen wordt er hier 30% van de beloning gebruikt. De overige 10% wordt bewaard in de Decred Treasury. In de Politeia discussiefora wordt er dan besproken en gestemd over hoe deze nuttig kan ingezet worden. 

Schaalbaarheid

Decred wordt autonoom bestuurd en is nu zodanig gedecentraliseerd dat een harde splitising zoals tussen Bitcoin en Bitcoin Cash haast niet mogelijk is. Om veranderingen in het systeem door te voeren moet er immers een grote meerderheid van stemmen gehaald worden. En zoals eerder besproken zijn deze stemmen veel gelijker verdeeld dan bij Bitcoin. Door het vermijden van een harde splitsing wordt de schaalbaarheid van Decred beter beschermd. 

Decred koers verwachting 2021 – 2025 – De laatste Decred koers

Decred gebruikt de kracht van Bitcoin, maar voorziet tegelijkertijd oplossingen voor de pijnpunten die Bitcoin niet heeft kunnen oplossen. Aangezien de cryptomarkt sterk aan het groeien is en zowel Bitcoin als Decred enkele mooie maanden achter de rug hebben lijkt de weg open te liggen voor nog meer groei. Decred is bovendien nog niet bekend bij het grote publiek, maar zodra hier verandering in komt zal Bitcoin moeten uitkijken voor deze sterke concurrent! En hoewel niets zeker is in cryptoland, lijkt het ons niet verkeerd om te proberen profiteren van beide successen. 

Het belangrijkste voor het kopen of het traden van een cryptocurrency is, is dat je weet waar het bedrijf mee bezig is. De nieuwe ontwikkelingen zullen zorgen voor een grotere adoptie en een verandering van de prijs uiteindelijk.

Zo is het team achter Decred dus druk bezig met nieuwe innovaties wat erg positief is voor de toekomst. De Decred toekomstprijs zal ook geheel afwachten zijn hoe al deze bovengenoemde punten gerealiseerd gaan worden door het team hierachter. De plannen en verwachting voor 2021 – 2025 zien er in ieder geval goed uit.

Decred kopen of verkopen

Wil je Decred kopen via iDeal of andere betrouwbare betaalmethodes? Dat kan dat het best via een aantal platformen en exchanges met een goede reputatie. De beste opties in Nederland zijn Bitvavo, Bitcoinmeester, Litebit en Binance.

Beste websites om Decred (DCR) te kopen in Nederland

AanbiederVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=Bitvavo

Beste exchange in Nederland

Rating

9.5

Aantal cryptocurrencies

75-100

BekijkBitvavo
 /></a><br />
<p class=Binance

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9.2

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBinance
 /></a><br />
<p class=Bitcoinmeester

Grootste Nederlandse broker

Rating

9.1

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitcoinmeester
 /></a><br />
<p class=Plus500

Grootste CFD broker

Rating

8.5

Aantal cryptocurrencies

20

BekijkPlus500
 /></a><br />
<p class=Kraken

Internationale exchange

Rating

8.1

Aantal cryptocurrencies

25

BekijkKraken

Bij bovengenoemde exchanges kan je allemaal Decred kopen, verkopen en traden. Het grote voordeel is dat je eenvoudig via iDeal kan afrekenen en ook bij het verkopen het binnen 24 uur weer op je bankrekening staat. Ten slotte hebben al deze platformen een erg goede reputatie en zijn ze erg gebruiksvriendelijk. Wanneer je de crypto koopt, heb je het ook direct in je wallet staan op het platform.

Interesse om meer te weten over andere cryptocurrencies? Bekijk hieronder de complete lijst van cryptocurrencies waar wij over geschreven hebben.

Aandelen overzicht footer

Biflatie.nl heeft ook over andere aandelen geschreven:
Airbnb aandelenTwitter aandelenSnapchat aandelenAmazon aandelenNIO aandelen
Palantir aandelenMicrosoft aandelenNetflix aandelenJD.com aandelenAlibaba aandelen
Zoom aandelenTesla aandelenGoudmijn aandelenAir France KLM aandelenBeyond Meat aandelen
Spotify aandelen

Veel bekende traders en experts hebben een positieve prognose van Decred zoals deze bijvoorbeeld.

Wil je gebruik maken van het traden van futures om kans te maken op hogere rendementen als de prijs stijgt? Dan kan je het beste gebruik maken van de Binance futures hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.