Er doen verschillende theorieën de ronde die de Nederlandse bevolking leren dat ons oude culturele landschap wordt vervangen door een betonnen heilstaat. Voor de één een dystopisch denkbeeld voor de ander een droombeeld. Ik zou er niet over schrijven als het voor mij geen schrikbeeld zou zijn, maar ik ben al geschrokken van het schrikbewind dat de Europese Unie voert o.l.v. ene Ursula, geflankeerd door ene Frans en andere regenten. Frans en Ursula hebben prachtige denkbeelden over de toekomst van een nieuw Europees wereldrijk dat pas klaar is als alle Europese landen lid zijn van de club. Moeten er geen landen uitstappen zoals GB deed. En moeten landen niet gaan twijfelen over het voortbestaan van de EU dat met de ECB als bewaker over de euro de zwaarste jaren sinds de oprichting doormaakt. De euro verzwakt tegenover andere valuta en is in anderhalf jaar 25 dollarcent gedaald tegenover de dollara.

Wereldregering

De daling van de euro en oplopende inflatie heeft alles te maken met economische oorlogvoering, geopolitieke spanningen en de regionale oorlog tussen dictator Putin en president Zelenski, gesteund door Ursula, Frans en de rest. Daaronder bevinden zich marionetten zoals Joe Biden, Macron, Mark Rutte en andere “puppets on a string” die gezien hun manier van optreden aan de touwtjes hangen van de globalisten die de Agenda 2030 uitrollen. Ze worden gemend door een elitaire club van schatrijke miljardairs die prachtige ideeën hebben om de wereld te verbeteren volgens slimme ideologieën die tegelijk de mens verbeteren. Gekneed naar eigen inzicht want als massa heb je niets in te brengen. Dat is niet handig als we onder druk van de mondiale problemen moeten toegroeien naar één wereldregering. Medezeggenschap bestaat niet in een dictatuur.

17 Doelen

Bij het samenstellen van een mondiaal bestuur kunnen alleen de kopstukken van de aangesloten lidstaten van de VN mee knikken in de slim georganiseerde vergaderingen. Op verschillende topconferenties worden voorgekauwde besluiten genomen, zoals het Klimaatakkoord van Parijs(2015) en, ook in 2015, de samenstelling van de roemruchte Agenda 2030 die nu in ijl tempo wordt uitgerold. Een meerderheid van de 193 lidstaten van de Verenigde Naties heeft deze ontwikkelingsagenda voor 2015 – 2030 goed gekeurd. De agenda bestaat uit 17 doelen, die inmiddels bekend zijn als de 17 SDG’s. Iedere lidstaat heeft een kleurrijke website ingericht waarop het logo prijkt met de 17 regenboogkleuren. Met vette chocoladeletters wordt een betere duurzame wereld gepropageerd. Het zijn 17 jubeldoelen die ons afleiden van de harde werkelijkheid dat de wereld en de samenleving onmogelijk maakbaar kan zijn. Dat lukt alleen als bange mensen zich braaf conformeren aan het “gezag.” Als iedereen tegensputtert met eigenzinnige gedachten over de inrichting van z’n eigen leven in onze eigen leefomgeving dan wordt het nooit wat. Autoritaire ideologieën zijn bedacht aan de borreltafel.

Vreemde heersers

Wereldverbeteraars zijn zo oud als de mensheid. Het waren de alleenheersers die ideeën hadden over het inrichten van een betere wereld naar eigen model. Daarvoor moesten wat landjes worden veroverd en werden koeriers te paard vooruit gestuurd om verzegelde brieven te overhandigen aan de lokale regenten. Ook toen hadden de landjepikkers in de gaten dat je eerst internationale contacten moest leggen om goede banden te krijgen met de lokale regenten. Verschillende (wereld)oorlogen bewijzen dat de eeuwige hunkering naar wereldheerschappij altijd uitliep op een grote mislukking. De wereldrijken van de grote namen uit het verleden, zoals Alexander de Grote, Peter de Grote, Napoleon, Hitler, enzovoort zijn altijd mislukt omdat bewoners van bezette gebieden geen heersers accepteerden uit den vreemde.

Schwab

De huidige globalisering voorspelt dus weinig goeds. De globalisten wisten met hulp van Big Tech en de digitalisering soevereine landen aan zich te verbinden. Regeren op afstand zonder koeriers is dan een stuk eenvoudiger. Door digitalisering en open grenzen zijn we het nieuwe tijdperk in gewandeld van de vierde industriële revolutie. Vanuit het WEF heeft één invloedrijk persoon met hulp van de VN een draaiboek geschreven waarmee met toepassing van technologie, sociale inclusie en ecologische duurzaamheid de wereld en de mensheid onder totale controle kan worden gesteld. Alleen met een gehoorzame kudde bereik je de groene weiden. Het draaiboek heet “The Great Reset” geschreven door de vooruitstrevende professor Klaus Schwab(84). Als oprichter van het WEF trekt hij al vanaf 1971 aan de touwtjes. Heel opmerkelijk dat een bestuurder van een internationale organisatie al 51 jaar de scepter zwaait. Schwab is geen democratisch gekozen voorzitter. Het WEF is heel nauw verbonden met de VN zodat we ons zouden moeten afvragen wat de werkelijke intenties zijn van deze supranationale organisaties.

The Great Reset

De opeenvolgende crises die ons teisteren zijn ideale gelegenheden om met allerlei verordeningen vrijheid beperkende maatregelen op te leggen. Heel geleidelijk worden onze bewegingsvrijheid en financiën aangetast. Als je inkomen daarvoor nog toereikend is dan wordt gewoon de aanschaf van “besmette” producten, zoals fossiele brandstoffen, vliegreizen, etc., bemoeilijkt. In een “klimaatcrisis” worden we gewezen op onze bestedingen, door coronalockdowns werden we beperkt in onze winkelaankopen, door de gierende inflatie wordt ons geld minder waard, en na de energiecrisis is het wachten op de volgende stap. Dat wordt centrale bankgeld als het fiduciair geldsysteem failliet gaat, waarvan de onderliggende gouddekking in 1971 is omgeruild voor krediet, een ideaal verdienmodel voor de banken. Geld lenen moest goedkoper door de rente te verlagen; sparen werd daardoor ontmoedigd. Hierdoor stroomde het geld via de financiële markten rechtstreeks naar de schatrijke 1 procent miljardairs die ruim meer dan de helft van het wereldwijde vermogen bezitten. Als de massa ontwaakt zal de mondiale schuldenberg langzaam gaan schuiven en wordt “The Great Reset” voltooid. De natte droom van Klaus Schwab die het scenario schreef voor deze doldwaze komedie. Binnenkort in het theater van droefenis, benieuwd of het publiek tot het einde blijft zitten.

GW

39 reacties

 1. Voor de liefhebbers van spannende theorieën kan ik dit redactioneel stukje aanbevelen van Blckbx.tv:
  https://www.blckbx.tv/binnenland/waarom-zijn-nederlandse-de-autoriteiten-zo-bang-voor-david-icke

  Van zijn gedetailleerde voorspelling uit 1998 lijken een aantal details uit te komen die nogal griezelig klinken en daarom door de autoriteiten worden weg gedrukt in de complothoek. Misschien moet David Icke na zijn bezoek aan Amsterdam even door reizen naar Davos om kennis te maken met Klaus Schwab.

  1. Er staat (naar mijn mening) een vètte fout in dat artikel van blkbx.tv :

   “Verder ziet hij de opkomst van een wereldleger, onder de vlag van de NAVO die als politieagent van de wereld zal fungeren”

   Dat moet de VN zijn, niet de NATO, dat kàn gewoon niet anders !

   En dàn heeft Icke het gewoon bij het rechte eind.

 2. Goed advies voor komende tjd:

  HOW BERNANKE BROKE THE WORLD

  Bericht vertalen naar het Nederlands | Engels nooit vertalen
  Porter & Company

  HOW BERNANKE BROKE THE WORLD
  BY PORTER & COMPANY – 21 OCT 2022 – VIEW ONLINE →

  THE BIGGEST BUBBLE IN HISTORY DEFLATES
  YOUR STANDARD OF LIVING IS GOING TO FALL IN HALF
  Soon, you’ll wake up to hear reports on CNBC and Twitter about ATM machines not working across the country.

  JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon will appear on CNBC, to explain that for the good of the country, his bank and all the other banks in the country are buying long-dated Treasury bonds. And, to protect America, it’s important that we all take a pause and stop withdrawing cash from the system, which means a “temporary” shutdown of other banking operations for a week or two.

  It will happen. It’s unavoidable.

  A couple of interesting facts…

  The price of U.S. Treasury bonds is collapsing. Since the end of July, the 10-year Treasury rate has risen sharply, from a yield of 2.65% to over 4.3% now. There haven’t been bigger losses in the U.S. Treasury bond market, EVER.

  Signs of inflation are fading, and the American economy is obviously heading into a severe recession. But rather than stabilizing – which is what usually happens – the selloff in longer-dated U.S. Treasury securities is intensifying, and liquidity is at its lowest levels since March 2020.

  That suggests that the market doesn’t trust the dollar anymore. And that means the entire system is at risk.

  Payback’s A Witch
  The sell-off in long-dated Treasuries isn’t because of last year’s inflation. It’s because the market knows that the U.S. Treasury cannot possibly afford a real rate of interest on its massive $31 trillion in debt.

  Think about it: this year’s increase in Social Security benefits payments is 8.7%. At even half that rate of inflation, a 2% real yield on a 10-year U.S. Treasury bond would be well above 6%. If the U.S. government has to pay anything like that rate of interest to roll over its debts (average duration is 5 years) in the coming years, it is already bankrupt.

  There are $24 trillion worth of publicly traded U.S. Treasury securities. At 6% interest, that’s $1.4 trillion a year in payments. That’s roughly 40% of total federal tax receipts.

  This same kind of panic struck last month in the long-dated bonds of Great Britain. Now, along with big declines in long-dated U.S. sovereign bonds, the Japanese yen is falling apart, and the Swiss National Bank is suddenly accessing currency swap loan facilities from the Federal Reserve.

  Most worryingly, liquidity is disappearing in the U.S. Treasury market, the most liquid financial market in the world. Analysts at Bank of America wrote yesterday that “the [U.S. Treasury] market is fragile and potentially one shock away from functioning challenges.” That’s broker-speak for “we’re in uncharted territory here.”

  We are on the cusp of a complete panic in the world’s bond markets. Like we explained last week, a global “Minsky Moment” is looming.

  We think this crisis will be the largest the world has seen since World War II. That brought the end of sterling’s role as the world’s reserve currency. This will end the U.S. dollar’s reign as the world’s reserve currency.

  What’s next is going to be incredibly painful. Most of the developed world is going to see its standard of living decline 30% to 50% over the next 4-6 years. There’s going to be a lot of anger and a lot of violence.

  It’s worth remembering how we got here.

  Lies, Damned Lies, And Printing Presses
  I’m talking about Ben Bernanke. As the Chairman of the Federal Reserve from 2006-2014, he decided in the aftermath of the Global Financial Crisis that the banking system had to be saved, by any means necessary. To finance the massive losses – which were over $10 trillion in the U.S. alone – the world’s central banks began printing money and buying government bonds to finance massive bailouts.

  Like squirrels watching a bank robbery, the members of the Nobel Committee – which recently awarded Bernanke the prize in economics – saw everything that happened and knew nothing about what it meant.

  Printing money doesn’t cure economic problems: it simply skews who pays for them.

  Printing trillions to paper over the financial system’s losses moved the egregious errors of Bank of America, Bear Stearns, Lehman Brothers, Goldman Sachs, AIG, Fannie Mae and Freddie Mac, General Electric, General Motors and others from their balance sheets, onto the balance sheet of the U.S. Treasury and the Federal Reserve.

  Morally these actions are repugnant – much like requiring that taxpayers finance hundreds of billions’ worth of second-rate college educations for 10 million lazy, underachieving students – but on a vastly bigger scale.

  The real problem isn’t financial. Printing money changes societies by giving the government virtually unlimited amounts of power. That warps the ambitions of politicians and gives socialists unlimited budgets. People soon believe every problem can be solved by the government and the printing press. Trade-offs are no longer required. Costs are no longer relevant. In this kind of environment, no problem is too big to solve through politics and the central bank. And if there isn’t a crisis, then one will soon be invented.

  And, sure enough, as soon as the U.S. central bank began to sell assets and return to “normal” policies in 2018 and 2019, a new, even bigger crisis was “found.”

  A novel coronavirus. Never mind that coronaviruses appear all the time and that most people will get and survive the flu a half dozen times in their lives… this time the world went completely nuts.

  Everything was shut down for two years – except politics. Trillions were spent on vaccines – vaccines that don’t prevent you from getting Covid or from transmitting Covid. It was definitely a government vaccine: it cost trillions, everyone was forced to use it, and it didn’t work.

  Nothing else worked during the Covid lockdown either. Kids don’t learn at home. Employees don’t work at home. Flimsy surgical masks don’t prevent you from contracting or spreading Covid – they don’t work, but they were required too. Fauci wore two masks, everywhere. He received four different shots of the “vaccine.” Guess who got Covid anyway?

  Worst of all, the government spent unlimited sums of money on things like the ridiculous “paycheck protection program,” which might as well have been called “Fraud on a Federal Scale For You.”

  The lie that we could print over the mortgage losses led directly to the lie that wearing a paper mask can stop a virus. Or that a vaccine created in a few weeks and tested only on a handful of people could stop a coronavirus that constantly mutates. With a printing press, there’s no problem that appears too big for the government to handle.

  But, much like the “vaccine” and the paper masks, the printing press is just a lie too.

  Altogether, the world’s central banks have printed over $25 trillion over the last 12 years.

  In the United States, the printing was equal to more than 30% of our GDP. In the Eurozone, the printing was twice as large – over 60% of GDP. In Japan, the printing has been equal to over 100% of GDP.

  You can think of these figures as being the size of the mirage we’ve been living in.

  Reality looms.

  Time to Opt-Out of “Money” Entirely
  Our advice? Do everything you can to avoid holding the currency or the bonds of bankrupt western nations that have been trying to print their way to prosperity. And most importantly, do not let the current rally in the U.S. dollar fool you.

  Yes, it’s the basis of the current monetary standard and, as such, in a crisis it is where all the banks will hide. It could continue to strengthen for several more weeks or months. But it has no more legitimacy than the euro or the yen. And it is only a matter of time – maybe only hours – before it will begin printing again, trying to keep the system from coming apart at the seams. Maybe it will work – but only after the value of the dollar (and the rest of the paper money) has fallen by 50% or more.

  What will survive this crisis? Energy. Bitcoin. Land. Timber. Critical metals, like copper. High-quality, capital efficient businesses that aren’t in debt.

  What will fail? Anything that has to refinance debt in the next 5-7 years.

  Porter & Company © 2022 – Unsubscribe

   1. Valt mee maar is enkel bedoeld voor diegene die wat financiele geschiedenis
    willen leren , we zijn nl. niet in de huidige situatie toevallig terecht gekomen.
    Je kent het spreekwoord kijk een gegeven paard niet …..

  1. “YOUR STANDARD OF LIVING IS GOING TO FALL IN HALF”

   Mocht dit gebeuren, dan hebben wij het nog steeds goed. Andere landen hebben een groter probleem.

   1. Het zal waarschijnlik minder gaan om wat we na een ‘halvering’ overhouden, dan om hetgeen we hebben moeten inleveren. Maar elk nadeel heeft z’n voordeel: minder materieel bezit maakt meestal ook minder aanmatigend.

 3. Na de zoveelste letterlijke herhaling van een ingeblikte tunnelvisie-op-sterk-water toch nog “…benieuwd of het publiek tot het einde blijft zitten”?

 4. Vooralsnog hebben we 70 jaar economische vooruitgang gehad en de heer Schwab staat 51 jaar daarvan aan het WEF-roer.

  Deze man is inmiddels al 84 jaar. Ik denk daarom niet dat hij daar zit om de wereld in de ellende te storten, maar iedereen is vrij te denken wat diegene wil natuurlijk.

  1. Probleem is dat die groei een bepaald patroon volgt over de lange termijn, waarbij inherent is dat het systeem zichzelf uiteindelijk opblaast. Dus de aanname dat o.a. Deze persoon niet de bedoeling zal hebben het systeem op te blazen klopt m.i. Niet.

    1. Mss wil het WEF de CBDC om de welvaart voor de mensen op peil te blijven houden? Dit is wat dhr. Schwab met het WEF al 51 jaar redelijk goed lukt nl. en i.p.v. rusten op zijn oude dag (hij is 84 jaar), maakt dhr. Schwab zich nog steeds hard hiervoor.

     Had hij de boel om zeep willen helpen, dan was dat vast al eerder gelukt. Hier een complot in zien? Ik vind het werkelijk knap.

  1. Ach meneer Bahlmann, het is gewoon een kwestie van het grote plaatje zien. Er zijn wel lezers hier die dat zien, misschien ieder op eigen wijze. Het huidige systeem staat op instorten en hoe dit zich gaat ontwikkelen en wanneer de eerste donkere wolken verschijnen is een kwestie van de horizon in de gaten houden. Eerst gaan we de herfst in en van de mooi gekleurde blaadjes genieten. En dan ineens valt de winter in.

 5. Mark Moss & Kyosaki over de marxiSStische wereldwijde coup :

  https://www.youtube.com/watch?v=0H6nAH5IXBU

  HALLOOO “AIVD” ? (*)

  Je “MAIN FUNCTION” vergeten of zo ?
  Werd ’t jullie allemaal iets te “Algemeen” ???

  Of werd de Koude Oorlog jullie wat te warm of zo ?
  En bende van ‘baasje’ verwisseld ? ? ?
  De noord- voor de zuidpool verwisselend ? ? ?
  Zèlfs bij de Aldi kun je een kompasje voor 1€ kopen, stelletje Zio-Zuigertjes !!!

  Man-màn ; dààr betalen we toch zeker geen belasting voor hè ? Pfff …

  * = àls daar nog iets van over is dan, hè ?

 6. 2030 wordt me het jaartje wel, zeg!

  Onze natuur zal dan onherstelbaar in elkaar klappen en we schijnen economisch in de afrond te storten.

  Zoveel mensen met voorspellende gaven. Echt heel bijzonder.

  De toekomst zal het leren. Voorlopig kan men nog ruim 7 jaar “heerlijk” bibberen en onheil blijven voorspellen.

 7. NIET om “partij” te kiezen tussen de VS en Rusland ( immers, beiden worden (kosher) centraal aangestuurd naar mijn historisch bescheten mening ) , maar toch, EVEN dit videootje van jewtube heheh :

  https://www.youtube.com/watch?v=NSZyKYitC3M

  Kijk, als je àlle continenten (totààl ! ) onder controle hebt, wordt àlles één grote MIND FUCK voor het Gewone volk natuurlijk !!!
  ( de Chinees, de Rus, de Europeaan, de Amerikaan, ZELFS voor de “kleine / normale” jood )

 8. Het Gewone Volk : “de Eeuwige Slachtoffers” van de Wereldwijde Koshere Zwendel zeg maar.

  Het Volk dat gewoon een (veilig & betaalbaar) “huisje-boompje-beestje-bestaan wil dus …

 9. Er werd zowaar ene prijs toegekend door SSchwab aan “Ursalake von der Leyen’ als “Goalkeepstertje van The Great Rest-Agenda” hihi

  https://www.frontnieuws.com/geen-satire-von-der-leyen-krijgt-great-reset-award-uitgereikt/

  Op zich een geniale analyse, samengevat in één zin :

  ” Tot voor kort werd de Great Reset van het World Economic Forum een complottheorie genoemd. Deze week kreeg de voorzitter van de Europese Commissie een prijs voor haar inzet voor diezelfde Great Reset.”

  Wàre het niet dat dat dit alles déél uitmaakt van een Groter (K-)Plan, waarin u geacht wordt “partij” te kiezen.

  Echter, het (K-)”geheimpje” achter dit alles is dat u, ongeacht uw “keuze”, u TOCH voor dezelfde (Uiteindelijk) Dominerende Partij kiest, of dit nou de VS/EUR of anderzijds “Rusland” is !!!

  Snàpt U het nog ?

  Nou, IK wèl !

  Want ik heb “iets” te veel gelezen (*) over alle SCHIJNconflicten die de Wereld de afgelopen ( minimaal ! ) twee eeuwen heeft geteisterd !!!

  * = geen Nederlandse (totàle SHIT-)”literatuur” natuurlijk, maar Franse heheh…

 10. Weet je wie er ook zo goed was in voorspellen en dat zonder interweb of linken hè!

  Nostradamus!

  Die kon er ook wat van hoor!
  Kunnen GW en RB en vele, vele anderen nog een puntje aan zuigen.

  Misschien ligt het aan de garderobe, dat kan natuurlijk. Want groen is het codewoord.

  Maar goed, hier is zijn verhaal :

  https://youtu.be/sOgu0rjCdnM

  Jaaaaaaaa!

  1. Daarom stel ik voor dat we vanaf nu de de jaarlijkse biflatieprijs voor wie de beste Nostradamus is moeten gaan uitloven!

   De winnaar krijgt een glazen bol EN zal voor EEUWIG (!) de toekomst in pacht hebben!

   Ga naar biflatie.nl/nostradamusaward
   en doe mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: