De Amerikaanse staatsschuld geprojecteerd tot 2050 – doen schulden er nog toe?

Je zou zeggen van niet. Schulden kunnen blijven aangroeien tot…in het oneindige? De Verenigde Staten zitten zelfs in het jaar 2050 niet aan 200 procent van het BNP. Kijk hoe Japan demonstreert hoe het ook kan – en geen Japanse kat die er om geeft: 257 procent schulden and counting. Opnieuw een prachtige visuele voorstelling vanwege Visualcapitalist.com. Alles bij elkaar blijft het onder controle, zou de conclusie zijn…behalve natuurlijk indien de rente (fors) gaat stijgen. ´The key takeaway from this is that the U.S. national debt will remain manageable for the foreseeable future. Longer term, however, interest expenses are expected to grow significantly—especially if interest rates begin to rise againEn dan hebben we het nog louter over de – voorlopig nog – grootste economie van de wereld….

Eén reactie

  1. Ach, de klap komt vanzelf. Alleen weet niemand wanneer die valt.
    We krijgen straks toch een wallet bij de centrale bank, maandelijks een basisloon en een ambtenaar die het individu nauwgezet volgt of dat basisloon wel besteed wordt zoals door de machthebbers gedicteerd gaat worden.
    En wijk je af of heb je kritiek? Oh,oh, dat mag niet hoor en de korting valt vanzelf in de digitale postbus. Dit geldt natuurlijk alleen voor het klootjesvolk. Niet voor de rest.
    Resumé; de wereld is knettergek geworden en alle vroegere economische wetten zijn al lang decennia overboord gegooid.
    Arme kinderen en kleinkinderen. De oudere garde is toch al om zeep geholpen door het moordvaccin. Die hebben er gelukkig geen last meer van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: