De bankenmaffia heeft het er maar druk mee. Ze lijken momenteel tevergeefs conflicten op grote schaal uit te lokken om het economische systeem te kunnen resetten op een manier waarbij zij hun controle over het geldsysteem in handen kunnen houden. En in dat proces van grootschalige oorlog daarbij tevens flink wat te kunnen verdienen aan die conflicten. Never waste a good crisis!

De afgelopen jaren is het bewustzijn over het bankensysteem bij de gewone mensen enorm gegroeid. Zelf geloofde ik bijvoorbeeld 5 jaar geleden nog volledig dat banken het geld van spaarders uitleenden. Inmiddels weet ikzelf dankzij films die inmiddels miljoenen keren bekeken zijn op het internet zoals Money as Debt en Zeitgeist Addendum wel beter en met mij een boel andere Nederlanders. Er is zelfs inmiddels een hele beweging onstaan die heel helder uitlegt dat de meeste problemen die we momenteel kennen een logisch systeemgevolg zijn van hoe ons huidige economische systeem werkt; www.onsgeld.nu.

En dat bewustzijnsproces heeft zich niet alleen in Nederland maar in grote delen van de wereld afgespeeld.  Mensen die begrijpen hoe ons geldsysteem werkt en hoe rente daarin continue geld van de armste 90% naar de rijkste top 10% pompen kijken er niet meer raar van op als wetenschappers aantonen dat 147 bedrijven 40% van de totale rijkdom van 7 miljard mensen in handen hebben. Of dat de 85 rijkste mensen meer geld bezitten dan de 3,5 miljard armsten in de wereld. En de mensen die nog altijd geloofden dat deze ongelijkheid alleen buiten Nederland voorkwam werden recent teleurgesteld toen bleek dat de rijkdomverdeling van Nederland eigenlijk niet beter is dan die in de VS. In juni 2014 werd nogmaals duidelijk dat de rijkste 10% van Nederland 61% van al het vermogen bezit terwijl de armste 60% net ongeveer 1% van het totale vermogen bezit.

Nu zou een weldenkend mens wellicht kunnen verzinnen, misschien kunnen we de rijkdom wat eerlijker verdelen. We laten de rijkste 10% van Nederland wat meer belasting betalen en we ontzien de armste 60% wat meer. Maar vreemd genoeg zien we dat de politiek in Nederland het precies andersom gedaan heeft. De belasting is op allerlei manieren verhoogd. Het meest duidelijke is de btw verhoging zodat elke Nederlander nu 21% belasting betaald over elk paar sokken wat hij of zij koopt. En aan de andere kant gaat Nederland vrolijk door met haar rol als belastingsontduikersparadijs voor onder meer de 147 rijkste bedrijven die reeds al 40% van al het vermogen in de totale wereld in bezit hebben. Tegenlicht laat deze praktijken prachtig zien in haar documentaire The Tax Free TourLees verder op Visionair.nl

85 reacties

 1. De bankenmaffia.. liegende politici, .. media die ons willen helpen met de gedachte dat de Russen onze vijand zijn.. het CBS dat ons voorliegt over dingen als cijfers van Inflatie en werkeloosheid.
  Het wordt met de dag erger.
  Een simpele brief naar de Telegraaf werd geweigerd omdat ik suggereerde dat het tijd wordt dat er een nederlandse http://www.shadowstats.com moet komen, die ons de werkelijke inflatiecijfers geeft. Nu.nl weigerde een stukje over de mogelijkheid dat de Oekrainers wellicht het vliegtuig uit de lucht schoten omdat het verdacht veel leek op dat van Poetin die maar een paar 100 km verderop vloog en dezelfde kleuren had.
  Ga zo maar door. De pers heeft z’n kritische funktie allang verloren en zit grotendeels in de tang van de bankenmaffia en politieke leugenaars.

  1. Helemaal akkoord. We worden voorgelogen en bedrogen waar we bij staan en in de eerste plaats door de overheid en de bankiers.

 2. Vandaag op Eenvandag over dat er een grote kans is op oorlog in Europa! Juist door de Russische troepenopbouw ten oosten van Oekraïne en de NAVO in de Baltische Staten en de Zwarte Zee is de kans groot dat er ‘per ongeluk’ op elkaar geschoten wordt, daardoor de boel escaleert en we in Europa de poppen aan het dansen hebben.

  Wat voor gevolgen zal dat voor de Nederlandse burger hebben wanneer Europa direct in een grote oorlog met Rusland betrokken raakt? Ik acht de kans heel groot dat Rusland zal samenspannen met de landen in het Midden-Oosten en één front gaat vormen tegen het Westen. Dan zullen Syrië-gangers ook hier aanslagen plegen.

  1. U bent een bruikbaar onderdeel in het globale geheel.
   Heeft u wel eens om een eerlijk antwoord gevraagd?
   Met de juiste Intenties,zou u het ook gekregen hebben.

  2. Voordat ik m’n M16 uit het vet haal zou ik liever eerst eens antwoord willen zien op vragen als:

   * Waarom dirigeerde Air Traffic Control Kiev MH 17 naar een route die over het oorlogsgebied voerde en die 200 mijl nordelijker lag dan de gebruikelijke route.

   *Waar zijn de geluidsopnames van de gesprekken tussen Air Traffic Control Kiev en de cockpit van MH17 die door de SBU (veiligheidsdienst van Ukraine) in beslag werden genomen na het neerstorten van het vliegtuig en wat stond er op die opnames.

   * Welke informatie staan er op de Flight Data Recorder en de Cockpit Voice Recorder. Beide black boxes zijn terecht en blijken uit te lezen.

   * Waarom komt er geen antwoord op de tien vragen die het Russische Ministerie van Defensie op ma 21 juli stelde naar aanleiding van hun publiek gemaakte radarwaarnemingen. (waaruit o.a. bleek dat vlucht MH17 op 3 tot 5 mijl afstand gevolgd werd door een militair vliegtuig)

   http://rt.com/news/173976-mh17-crash-questions-ukraine/

   * enz, enz, enz.

   Oh ja, wat die Syrie gangers betreft: vind je het niet merkwaardig dat de VS El Quaeda in Syrie van wapens voorziet, de Moslimbroertjes in Egypte ondersteunt en Wahabistische geloofsgekkies uit Saoedi Arabie geen strobreed in de weg legt. Dat is nog een een vreemde ‘war on terror’.

   ‘Een Vandaag’ zal dit soort vragen niet stellen. Instituut Clingendael ook niet.

   FW Engdahl doet dat wel:

   http://www.youtube.com/watch?v=oNet5aLKaWg

   Maar ja, niet interessant voor de MSM.

 3. Ach, biflaten, fractioneel begon met 98%, en doorstaat binnen ons geliefde Europa amper de Basel 3 / stress test 2,7% …..?

  Heheh, net als; het eigen risico binnen de zorg, medio 2018 op €850,- pppj schat ik zo in.

  Een parkeerbonnetje was recent nog Hfl 35,-, en nu €80,- zo’n beetje.

  Toch?

  Het gaat niet om geld(systemen), het gaat om macht. Via stemrecht (terreur van de onwetende meerderheid), lobbyisten, en leugens.

  Breek de macht, en vraag en aanbod heerst, met een betrouwbare intermediair.

  De huidige macht kan alleen worden gebroken door zichzelf. Tot dat moment is het wellicht raadzaam om de kermis vanaf de zijlijn te aanschouwen en de muntjes niet uit te geven aan de rups of de octopus.

 4. Het wordt tijd dat we gezamenlijk afscheid gaan nemen van de huidige politici en bankiers en een eigen koers gaan varen.

 5. ” terreur van de ONWETENDE meerderheid ”

  Pràchtig verwoord, houtskool !

  @lopert : BTC wellicht ?
  Is nèt zo goed gemanipuleerd, toegegeven, maar omgekeerd evenredig aan de PM-prijzen’.

  Zul je zien.

  En dàn wil je ‘m bezitten, geloof mij nou maar hihi …

 6. Hoe zeer ik ook tegen het huidige systeem ben, denk ik dat het belangrijk is om niet te ver door te slaan naar de andere kant.

  Filmpjes als “money as debt” en “zeitgeist addendum” slaan namelijk een beetje door, verliezen daarmee hun geloofwaardigheid en zorgen voor extremisme naar de andere kant. Begrijp met niet verkeerd, het zijn filmpjes die kritisch zijn richting de huidige status quo en zijn daarmee goedbedoeld, maar nuance en precies de vinger op de zere plek kunnen leggen is erg belangrijk. Het heeft geen zin om een operatie uit te voeren op een muis met een cirkelzaag.

  Waar ik op doel is dat geld als schuld niet het probleem is. Het daadwerkelijke probleem is het feit dat de banken dit nagenoeg ongelimiteerd kunnen doen en de risico’s van falen bij de samenleving kunnen neerleggen.

  Elke bank zou geld moeten kunnen creëren, want dit is simpelweg een boekhoudkundige truc van het uitlenen van geld. Het zelfde principe van geld creëren vindt ook plaats wanneer je geld aan een vriend of familielid uitleent; de lener bezit geld om uit te geven en de uitlener heeft dit geld ook op de balans staan als vermogen. De geldhoeveelheid is hiermee vergroot; geld = schuld.

  Het daadwerkelijke probleem is de centralisatie van macht in de machtige centrale banken. Zij zorgen er direct en indirect voor dat de geldhoeveelheid ongelimiteerd kan blijven groeien. Zij veroorzaken de bubbels, waardoor er in de economie op grote schaal verkeerde beslissingen worden genomen die de bevolking verarmt. Het bekendste voorbeeld hiervan is de huizenmarktzeepbel waar we nu in verkeren en is mogelijk gemaakt door kunstmatig goedkoop krediet.

  De centrale banken zorgen voor inflatie, waardoor overheden grote schulden kunnen blijven maken die als een last op de schouder van de belastingbetaler drukt en deze inflatie zorgt voor de geldontwaarding die juist de armste onder ons het hardste treffen en juist de rijkste het meest in de kaart spelen; zijn degene met connecties en de toegang tot de grote kredietstromen.

  De centrale banken en de speciale positie van de banken in de maatschappij moet worden beëindigd. Centrale banken moeten een kleinere rol krijgen als dat ze nu hebben, de concurrentie binnen de bankensector moet worden vergroot en de belastingbetaler mag niet meer opdraaien voor foute beslissingen binnen banken.

  De mogelijkheid om te verdienen aan krediet moet weer terug gegeven aan de kleine man. Iemand die €1000 heeft gespaard zou gewoon weer €50 á €60 per jaar moeten kunnen verdienen op een deposito en niet de €15 die je nu kan krijgen, omdat banken een oneerlijk concurrentievoordeel hebben en een connectie hebben met de centrale bank voor een goedkoop krediet.

  1. Zelfs al zou ik de grootste libertarier van Nederland zijn dan nog zou ik de geldschepping niet zo maar aan particuliere banken willen overlaten. Zeker niet als het om fiatgeld gaat; geld dat, ten opzichte van de waarde die het vertegenwoordigt, vrijwel kosteloos aangemaakt kan worden.

   Er zit echt een groot verschil tussen kredietverlening die zich afspeelt tussen particulieren en kredietverlening tussen particulieren en geldscheppende banken. Bij kredietverlening tussen particulieren verandert de maatschappelijke geldhoeveelheid niet; geld verhuist alleen tijdelijk van de knip of girorekening van de één naar die van de ander. Bij kredietverlening door banken aan particulieren neemt de geldhoeveelheid toe en wel met het bedrag van de kredietverlening.

   Je hoeft alleen maar naar de ontwikkeling op de Nederlandse huizenmarkt te kijken om te zien wat dat practisch gesproken betekent. In de jaren ’90 gingen de remmen op de hypothecaire kredietverlening in Nederland helemaal los. Gevolg was dat alleen al tussen 1995 en 2000 de Nederlandse huizenprijzen konden verdubbelen. Je zou rond die tijd maar een flink bedrag gespaard hebben om je niet tot aan je nek in de schulden te hoeven steken bij de aanschaf van een huis. Raak je in vijf jaar tijd je toch maar mooi de helft van je spaarcenten kwijt. En in die onteigening spelen commerciele banken een minsten even grote rol als de door jou zo verguisde centrale banken. Minstens, want meer dan 95% van de maatschappelijke geldhoeveelheid bestaat inmiddels uit door commerciele banken in omloop gebracht schuldgeld.

  2. Krediet, geld uit lucht, weliswaar met onderpand aan de andere kant van de balans, kan, bij niet terugbetalen, worden omgezet in echte waarde; het bedrijf, de woning, de machines, de aandelenportefeuille.

   Da’s toch niet helemaal fair?

   Zodra de kredietverlening stopt, verhongert 70% van de wereldbevolking. Krediet is funest.

   Het is in wezen heel simpel; met krediet teer je in op toekomstige consumptie, en wel exponentieel. Elke vorm van krediet zorgt voor interen op de toekomst; je consumeert nu, en dus niet later. Dat kan wel, maar dan kom je te allen tijde in een exponentiele, en dus doodlopende fase. Waarvan we het begin van de ‘mother of all bubbles’ meemaken as we speak.

   Uiteraard kan een cyclus 100 jaar duren. Maar elke generatie krijgt haar Waterloo.

   Biflaten.

   1. WANT, een beetje krediet bij de boer, zorgt voor meer graan. En de bakker maakt gebruik van het kredietaanbod van de gretige bankier. En de projectontwikkelaar leent als een idioot om al die bakkerijen onder te brengen; de speculant met zijn aandelenportefeuille geeft die portefeuille als onderpand (krediet) om meer aandelen te kunnen kopen (consumptie) etc etc

    EXPONENTIEEL

    Daar is tie weer, biflaten….

    Nu nog een stresstest voor de buhne.

    1. En dat essentiele aspect; exponentieel, leert u vanzelf waarderen. Met 7 miljard mensen, and counting, een papieren economie 4x zo groot als de ‘werkelijke’ economie, Deutsche Bank met iou’s ter waarde van 5 x Europeesch GDP, en eindige fysieke grondstoffen.

     Waarom denk je dat de 73 ‘eigenaren’ van hetzelfde ouncje goud op de Comex zo vurig in bescherming worden genomen?

     En waarom het injecteren van gif in grondwater tbv fracking oil met argusogen wordt gemanouvreerd naar oost Ukraine?

     China met haar FX reserves het continent Africa inpalmt?

     Terwijl de wereldbevolking op Facebook tracht te achterhalen of ‘inpalmpt’ nu wel of niet met een ‘D’ moet.

     Jezus zeg….

     http://m.youtube.com/watch?v=yH1cFnzzp7w

     1. Waarom denk je dat de 73 ‘eigenaren’ van hetzelfde ouncje goud op de Comex zo vurig in bescherming worden genomen?

      Maar willen ze goud of willen ze alleen maar een beetje gokken op de prijs van goud?

     2. Comex is onderdeel van het fractionele systeem. Bij falen is het “dus” een systeemrisico. Want als het met goud niet helemaal klopt, hoe zit het dan met ijzererts, koper, zilver……. spaargeld etc etc.

      Full faith & credit Rocksan. In China is recent het hele commodities als fractioneel onderpand voor schuld onderuit gegaan.

      Full faith & credit, it’s what’s for dinner.

      Lastig om te doorzien zo nu en dan. Zie het maar zo; zodra het winkelend publiek doorheeft dat de slager water door het gehakt mengt, verkoopt ‘ie z’n slavinken ook niet meer.

     3. Hah! Ik lijk wel gek af en toe. Of zou ik een ebola light variant onder de leden hebben? Eentje die vroegtijdig uit het lab voor populatie management is ontsnapt?

     4. Hah! Ik lijk wel gek af en toe. Of zou ik een ebola light variant onder de leden hebben? Eentje die vroegtijdig uit het lab voor populatie management is ontsnapt?

     5. Simpel : 99% van de ETF goudkevers zijn NU al hun geld de facto kwijt. Als nog maar 1% van die “bezitters” hun eigendom fysiek opvragen is het bingo : DEFAULT, aju paraplu, de COMEX heeft het gewoonweg niet. Wens je je te beschermen tegen inflatie, obligatieshit of beurscrashes via aankoop van edelmetaal : koop FYSIEK en hou het ZELF bij. “Ergens”, maar zeker niet op de bank.

     6. Ik moet daar overigens aan toevoegen; de kracht van manipulaties.

      Ergens bovenaan staat iemand die rept over een NL shadowstats.

      Kijk eens naar mijn reactie, hier, en dan met name dit:

      “”Want als het met goud niet helemaal klopt, hoe zit het dan met ijzererts, koper, zilver……. spaargeld etc etc.””

      Eerst noem ik ijzererts, dan koper, dan zilver, dan spaargeld……

      Ijzererts? Fucking important denkt men dan. Koper? Ah, ja, dat mooie glimmende koper, gepoetst, nostalgie. Dan: zilver, ‘waarde’, geld, monetair. Dan: Cash. Ahhh, de ogen gaan open. Kijk naar de volgorde van relevantie, opbouwende fase.

      Zo werkt het; Full faith & credit.

      Biflaten.

     7. You’re welcome. Er is meer tussen hemel en aarde. 🙂

      En laten we vooral de humor niet verliezen.

  3. Zeer goed verwoord Liberty.
   Dit is 1 van de belangrijke pijnpunten.
   Hiernaast zijn er nog andere aspecten die rede geven tot grote zorg zoals de steeds groter wordende kloof tussen rijk en arm wereldwijd.
   De corruptie op de hoogste nivo’s die niet hard genoeg wordt aangepakt terwijl de gewone man hiervoor de prijs betaald.
   En toch weer die wereldwijde schuld die hoger is dan ooit en nooit afbetaald zal worden.
   Zolang ik geen massale demonstraties zie zoals in andere landen waar men letterlijk met vrees voor eigen leven zich inzet om een verandering teweeg te brengen valt het allemaal dus dan wel mee in de EU en ons landje.

 7. Haha, bepflatie….

  Oeh pas op, oeh kijk uit, de bankenmafia, de elite, de bubbels en de bobbels…allemaal veilig vanachter het toetsenbordje bij de kachel.

  Wel leuk om te bekijken, ik had het nog niet eerder ontdekt maar als ik zo de oudere artikelen bekijk blijven er volgens mij maar weinig mensen meer over die reageren behalve een klein groepje dat elkaar constant bevestigd hoe slecht het er wel niet uitziet en hoe oneerlijk het allemaal is 🙂 haha wat een lol.

  1. Ik ken nog iemand met 300 kg semtex. From Russia, genoeg op de zwarte markt maar daar weten onze Zoetermeerse mollen vast alles van…
   Of is dat weer een brug te ver?
   Je wilde het met praten oplossen?
   Of in een caravan met moestuintje creperen?
   Wilde je in jouw rijtjes huis je los maken van het systeem?
   Je zit aan alle kanten vast in het systeem.
   Het schip zinkt met jou erbij.
   Geen reddingsvlot…

   Voor jou ook dit advies:
   1. Vorm een team en koop wapens, zowel korte als langeafstands en vooral veel munitie, kan je altijd nog ruilen.
   2. Keramisch waterfilter, kan via mij aangeschaft worden, even emailtje naar Koen Dil van deze website en dan komt het goed.
   Dit is echt geen grap mensen! Ik koop het bij de producent zelf, een bekende van mij!
   3. Droog en Blikvoer om het eerste jaar te overleven. Als ik een zwartkijker ben kan je het evengoed nog opeten of aan de huisdieren geven. Sterker nog, je eet continue van de voorraad zodat die vers blijft. Nieuwe aankoop achteraan en vooraan opeten.
   4. Als de donder zorgen voor zilveren munten en goud baartjes. Ik heb adresjes!
   Alternatief is bitcoins kopen en deze in Brazilië weer omzetten naar Real. Ik regel alles, ook geen grap en dan een retourtje deze kant op kopen. Retour gooi je uiteraard weg. Of je het allemaal overleeft is net zozeer de vraag als zitten waar je bent.
   5. Preppen, boekje kan helpen maar je kan vast zelf wat verzinnen.
   Begin inderdaad met die moestuin maar ook vochtresistent setje om vuur te maken, potten om fruit te wekken, denk maar aan hoe grootmoeders de winter overleefde. Metalen gereedschap zoals bijl, schep, hark, etcetera. Veel zeep, gaat decennia mee, ook vitamines voor het eerste jaar. Ga alsvast zaden inslaan en begin alvast met experimenteren.

   Team + wapens + goed voorbereiden zowel fysiek als qua kennis = winnen!

   1. Yesss, moers, working on it. Off-grid-shit noem ik het maar. Gebed zonder einde, dat preppen.

    Ik heb wel lol in dat moestuingedoe, samen met mijn dochtertje, dus ik verenig het nuttige met het aangename. Je moet wat he, als je leeft in 2 werelden.

    Elke maand een item, of meerdere.

    1. Whahaha ik ken iemand en die heeft 1000 kilo Tempex…van de gamma…

     Whihihi wat een figuren hier. En elkaar maar veren in de rate steken en roepen hoe gevaarlijk ze wel niet zijn 🙂
     Oei oei de bankenmafia zal bang zijn hoor. En als de bubble barst pas dan maar op. Haha.
     Schiet trouwens niet hard op hier met de aanvoer van nieuwe stukjes, gaat dat altijd zo traag of houdt de NSA en de BVD dat tegen 🙂

     Nou ja, veel plezier ermee, ik heb t wel gezien hier.
     Wordt niet te bang , want dat is misschien nou net de bedoeling van de illuminati ,hihi 🙂

     1. Jammer dat je er nu al mee stopt. Ik hou wel van een beetje confrontatie. Overigens ik geef nooit duimpjes, maar nu wel een pluim vanaf deze plaats. Voor wat betreft de aanvoer van nieuwe stukjes, vraag het eens aan de vaste schrijvers. Het kon wel eens zijn dat er daaronder zijn die het met je eens zijn.
      En is dat Tempex niet verkeerd gespeld, een beetje fonetisch gespeld? Moet dat niet Tampax zijn? Dan weet je bijna zeker dat je ongeveer de helft van de mensheid een groot genoegen kunt doen. Maar of ik dat nou koop bij de Gamma, ik dacht het niet. Ik heb daar zo mijn adresjes voor.

     2. Helaas lopen dit soort figuren vrij rond.
      Politie nam mijn aangifte niet serieus.
      Ik heb mijn deel gedaan.
      Maar een kilootje op de hei had aardig wat indruk bezorgd bij die kliek. Ik was er niet bij maar ken betrokkenen persoonlijk. Of ze hebben allemaal gelogen of het was een doos strijkers, what ever. Volgens hun was het wat anders en er waren mensen echt bang! Afijn, het is al zolang geleden, zal me niet verbazen als dit verjaard is.
      Maar van mij mag er wel een kilootje tegen de gevel van een of andere bank zolang er zich geen persoonlijke ongelukken voordoen. Banken zijn overduidelijk medeverantwoordelijk voor de puinhoop op deze aarde; gebrek aan democratie, welvaartskloof, milieuschade, oorlogen, etcetera.
      Het klinkt misschien gek maar ik ben tegen geweld en dan in het bijzonder tegen al wat leeft tenzij het gaat om zelfbeschikking en zelfverdediging zie bijv. afscheiding New Russia in Ukraine.
      Juist daarom ben ik voorstander van vrij wapenbezit.
      Nu bezit de overheid het geweldsmonopolie en misbruikt dat al decennia zo niet langer, zie NATO.
      Ook zie je dat de slechteriken zich bewapenen.
      Kan iemand mij in Godsnaam uitleggen waarom “goede” mensen zich niet mogen bewapenen?
      Aangezien de meeste mensen op zich goed in elkaar steken ben ik juist voor wapenbezit zoals in Zwisterland het geval is. Dan kan de goede meerderheid indien nodig het heft in handen nemen. Iedereen dienstplicht en daarna wapens mee naar huis. Dat is pas democratie. Zwisterland is dan ook een van de beste landen om te leven en ik heb er dan ook maanden met plezier doorgebracht.
      Nuff said…

     3. Gelukkig zie ik die plussen en minnen helemaal niet.
      Mijn internet verbinding is volkomen dichtgeschroeft en zie echt alleen tekst en kan gelukkig nog net inloggen en een POST doen. Dan kan op veel websites al niet meer zonder een hoop javascript toe te staan.

     4. Dit zal ook wel weer een grapje van onze Dick S zijn.. Wie weet met hoeveel namen hij hier reageert.. Als je er eenmaal aan begint…

     5. Dat zou je wel willen weten, he Bas? Als iedereen zou posten onder alleen zijn eigen naam, dan was dat probleem snel opgelost nietwaar? Of als iemand zich bekend zou maken, zoals ik heb gedaan. Eerlijkheid duurt het langst, maar soms duurt het inderdaad wel lang.

     6. Dick S. heeft zich bekend gemaakt?
      Vertel…
      PS
      Ik ga Koen vragen of er nog meer reaguurders zijn met hetzelfde IP adres als jij.
      Geen antwoord is al verdacht…
      Koen?

     7. N.B. Aan jezelf. Jouw commentaar was iets in de geest van dat je Dick S niet met hem in verband gebracht had. En je vond ook dat ik nogal vaak reageerde voor een ….. Blijkbaar heb je last van ernstig geheugenverlies. Maak je geen echte zorgen, daar hebben wel meer mensen last van en die lopen ook allemaal vrij rond. En ga je gang, vraag het aan Koen, je zult nog verbaasd komen te staan, als je überhaupt antwoord van hem krijgt. Gelukkig voor jou heb ik een vast IP adres en geen dynamische, anders zou je je nog een ongeluk moeten zoeken. En doe mij, jezelf en waarschijnlijk vele anderen op dit forum een lol en schei nou nog toch uit met dit soort onzin en laat ons gewoon zinnige discussies voeren i.p.v. al dat prep gedoe en dat appelleren aan Koen Dil in de trant van kijk mij eens, ik ken Koen Dil persoonlijk. Je lijkt wel een kleuter. Het lijkt trouwens ook alsof jij wel eens Bas kon zijn. Geen antwoord is al verdacht. Hoe verzin je het.

     8. Ik = Bas,
      Bas, is dat wat?
      woehahahaahaa, ik heb vandaag nog niet zo gelachen!!!!

     9. Beste Dick,
      Je hebt helemaal gelijk!
      Tevens is het duidelijk dat je ergens mee zit.
      Wil je er over praten?
      Koen mag bij deze mijn contactgegevens aan jou geven.
      Of andersom.
      Sowieso sterkte!
      Moer S. T.

      ….

      hips

     10. Dick S. heeft zich bekend gemaakt?
      Vertel…
      PS
      Ik ga Koen vragen of er nog meer reaguurders zijn met hetzelfde IP adres als jij.
      Geen antwoord is al verdacht…
      Koen?

     11. N.B. Aan jezelf. Jouw commentaar was iets in de geest van dat je Dick S niet met hem in verband gebracht had. En je vond ook dat ik nogal vaak reageerde voor een ….. Blijkbaar heb je last van ernstig geheugenverlies. Maak je geen echte zorgen, daar hebben wel meer mensen last van en die lopen ook allemaal vrij rond. En ga je gang, vraag het aan Koen, je zult nog verbaasd komen te staan, als je überhaupt antwoord van hem krijgt. Gelukkig voor jou heb ik een vast IP adres en geen dynamische, anders zou je je nog een ongeluk moeten zoeken. En doe mij, jezelf en waarschijnlijk vele anderen op dit forum een lol en schei nou nog toch uit met dit soort onzin en laat ons gewoon zinnige discussies voeren i.p.v. al dat prep gedoe en dat appelleren aan Koen Dil in de trant van kijk mij eens, ik ken Koen Dil persoonlijk. Je lijkt wel een kleuter. Het lijkt trouwens ook alsof jij wel eens Bas kon zijn. Geen antwoord is al verdacht. Hoe verzin je het.

     12. Ik = Bas,
      Bas, is dat wat?
      woehahahaahaa, ik heb vandaag nog niet zo gelachen!!!!

     13. Beste Dick,
      Je hebt helemaal gelijk!
      Tevens is het duidelijk dat je ergens mee zit.
      Wil je er over praten?
      Koen mag bij deze mijn contactgegevens aan jou geven.
      Of andersom.
      Sowieso sterkte!
      Moer S. T.

      ….

      hips

     14. Waar een kleine zomerbreak al niet goed voor is Houts 🙂

      Geen bedoelingen om mensen bang te maken ‘Lachende Derde’, we proberen eerder bewustzijn te creëren en publiceren over bepaalde aspecten en gebeurtenissen die plaatsvinden in ons huidige (economische) systeem. As we speak gaat de op een na grootste bank van Portugal niet failliet omdat het wordt gered door de Portugese overheid. Zelf heeft de Portugese overheid trouwens geen geld ofzo, want ze hebben een nationale schuld van 221,4 miljard en de schuld t.o.v. het BBP is 129% ( http://www.tradingeconomics.com/portugal/government-debt-to-gdp ) dus wordt de bank (Banco Espirito Santo) met geld uit een Europees noodfonds gered. Want in Europa gaat het lekker hoor, zie ook de grafiek hieronder.

      Een bailout 4,4 miljard euro omdat anders het Portugese financiële systeem kapot gaat. Maar goed, voor de rest niets aan de hand met dit systeem hoor, business as usual. Succes bij de Gamma.

     15. En de Portugese overheid hoopt het geld weer terug te halen bij ’toekomstige investeerders’, waarmee de innige maar dodelijke omhelzing tussen overheden en banken nog even doorgaat.

      Benieuwd overigens wanneer de Italiaanse overheid, Italie in derde recessie sinds Lehman, bij elke pauselijke ontlasting €8 miljard aan haar BNP toevoegt.

 8. Governments and central banks have made little or no progress in recovering from the Lehman crisis six years ago. The problem is not helped by dependence on statistics which are downright misleading. This is particularly true of real GDP, comprised of nominal GDP deflated by an estimate of price inflation. First, we must discuss the inflation adjustment.

  The idea that there is such a thing as a valid measure of price inflation is only true in an econometrician’s imagination. An index which might be theoretically valid at a single point in time is only subsequently valid in the wholly artificial construction of an unchanging, or “evenly rotating economy”: in other words an economy where everyone who is employed remains in the same employment producing at the same rate, retains the same proportion of cash liquidity, and buys exactly the same things in the same quantities. Furthermore business inventory quantities must also be static. All human choice must be excluded for this condition. Only then can any differences in prices be identified as due to changes in the quantity of money and credit. Besides this fiction, an accurate index cannot then be constructed, because not every economic transaction is reported. Furthermore biases are built into the index, for example to overweight consumer spending relative to capital investment, and to incorporate government activity which is provided to users free of cost or subsidised. Buying art, stockmarket investments or a house are as much economic transactions as buying a loaf of bread, but these activities and many like them are specifically excluded. Worse still, adjustments are often made to conceal price increases in index constituents under one pretext or another.

  http://www.cobdencentre.org/2014/07/the-coming-slump/

 9. OT

  Is er overigens iemand die onderstaande statistiek kan verklaren:

  http://www.tradingeconomics.com/united-states/foreign-direct-investment

  ‘Directe buitenlandse investeringen (DBI, Engels: Foreign Direct Investment (FDI)) gebeuren wanneer men direct investeert in de productie in een ander land. Dit kan gebeuren door een bedrijf daar op te starten (“greenfields”) of door een lokaal bedrijf over te nemen. Dit wordt meestal gedaan door andere bedrijven in tegenstelling tot financiële instituten die indirecte investeringen gaan doen zoals het kopen van een aantal kleine percelen grond of de aankoop van aandelen of obligaties.’

  Als ik op bovenstaande grafiek of kan gaan namen buitenlandse investeerders in de VS dit jaar per saldo massaal de benen. Het saldo van de buitenlandse directe investeringen in de VS daalde van 75 milard dollar in de tweede helft van 2013 naar -117 miljard dollar in de eerste helft van 2014. Ter vergelijking: het saldo op de lopende rekening van de Amerikaanse betalingsbalans daalde van -87 miljard dollar in de tweede helft van 2013 naar -111 miljard in de eerste helft van 2014. Het gaat bij die daling van die buitenlandse investeringen dus echt wel om bedragen die wat voor stellen.

  Iemand een idee wat hier achter kan zitten en waarom bijvoorbeeld de dollarindex gewoon boven de 80 blijft?

  1. Het lijkt me dat de definitie die je geeft redelijk correct is. Maar volgens mij verwar je ODI (Outbound direct investment) met het tegengestelde Inbound direct investment ofwel zoals jij dat omschrijft Foreign direct investment. Outbound geeft dus aan wat een land in het buitenland onderneemt, het tegenstelde is dus wat andere landen in jouw land investeren op die manier. Die zaken zijn natuurlijk op geen enkele manier echt met elkaar te vergelijken.

   1. Ik dacht aanvankelijk met een saldogrootheid te maken te hebben, in dit geval dus het saldo van inbound en outbond direct investment. De gedachtegang is dan vervolgens dat ‘Inbound’ leidt tot onvangsten (= vraag naar dollars op de valutamarkt) op de kapitaalrekening van de Amerikaanse betalingsbalans, ‘outbound’ tot uitgaven (=aanbod van dollars op de valutamarkt) op de kapitaalrekening . Een negatief saldo van ‘inbound’ en ‘outbound’ betekent dus dat er via dit deel van de kapitaalrekening van de Amerikaanse betalingsbalans per saldo meer dollars op de valutamarkt worden aangeboden dan gevraagd en, gegeven de omvang van de bedragen, flink veel meer.

    Nog eens goed gekeken en gezien dat (eerste regel nota bene) boven de grafiek staat:

    Foreign Direct Investment in the United States decreased to -117086 USD Million in the first quarter of 2014 from 75453 USD Million

    http://www.tradingeconomics.com/united-states/foreign-direct-investment

    Bovendien gaat het om kwartaal- in plaats van halfjaarcijfers.

    We hebben het dus alleen over inbound direct investment, maar nog steeds blijft dit gegeven dus suggereren dat buitenlandse investeerders hard weg lopen en niet zo’n beetje ook. Zo’n daling heeft zich nog nooit eerder voorgedaan. (Stel het tijdsinterval van de grafiek bijvoorbeeld maar eens in vanaf 1980 of nog verder terug) Ik kan de cijfers totaal niet plaatsen.

  2. Toch nog wat aanvulling. Veel van wat er geinvesteerd wordt, wat onder het hoofd valt van wat jij aanhaalt, heeft te maken met arbitrage handel. Prof. Fekete, Keith Weiner en Sandeep Jaitly hebben m.n. veel over deze arbitrage handel geschreven. Het alleen investeren in het buitenland of andersom heeft voor de grote jongens alleen maar zin als er extra verdiend kan worden aan ook nog aspecten zoals renteverschillen en valutaschommelingen. Zodoende zijn rente en valutaschommelingen met daarbij natuurlijk de landelijke omstandigheden grote drijfveren om elders te investeren of juist niet. Maar er zijn ook nog landen die met enorme reserve-overschotten zitten en daar ongetwijfeld een baas voor zoeken. Eerlijk gezegd zeggen me de grafiek en tabel van blijkbaar van Lanschot mij niet zoveel. Het ligt echt wel iets gecompliceerder dan dat dan om op basis van deze gegevens een goed plan te trekken.

  3. Hmm, Rocksan, hoe zit het in bredere zin met investeringen en globalisering? En de dollar index? Kijk er maar niet naar, het is een door centrale banken gecontroleerde shitshow.

   1. Vergis ik me of beginnen de regisseurs een beetje haast te krijgen? Er wordt momenteel wel een beetje erg veel haat gemobiliseerd, vind je niet? ’t Lijkt wel of de systeempooiers een beetje desperaat aan het worden zijn. Heeft misschien met King Dollar te maken, misschien ook niet.

    Deze wijven trappen in ieder geval gewoon niet in:

    http://www.youtube.com/watch?v=J_R9-LCwd54

    deze ook niet:

    https://www.youtube.com/watch?v=We7Cy8YSPVU

    Mooi man.

 10. Als ik me niet vergis is het gebruikelijk de kapitaalrekening van de betalingsbalans op te spitsen in.

  1. directe investeringen: overname of opstarten van bedrijfsactiviteiten in/uit het buitenland

  2.indirecte investeringen ofwel beleggingen: aankoop van waardepapieren als aandelen, obligaties of onroerend goed in/uit buitenland

  3.Leningen aan/uit buitenland

  4.officiele verkeer; kapitaalverkeer door centrale banken

  Tot zover de theorie. In de praktijk is het vaak lastig om precies aan te geven wat waar thuishoort en waar statistieken naar verwijzen. Het IMF schrijft hier dikke manuels over waar bijna niet door heen te komen is (denk alleen maar eens aan het dubbelzinnige ‘goud en vorderingen in goud’)

  Waar jij naar verwijst in bovenstaande post (valuta- en rentearbitrage) zal naar mijn gevoel eerder neerslaan bij de items (2) en (3) uit mijn opsomming, waar ik over begon heeft betrekking op item (1). ’t Trok m’n aandacht door de omvang van de verandering en de abruptheid.

 11. Inderdaad ben ik de war gebracht door de reclame van van Lanschot. Excuus. Ik begreep het ook al niet helemaal als basis voor een investeringsplan.
  Naar mijn idee zullen valuta en rentearbitrage een grote rol spelen in juist welk land je bepaalde investeringen gaat doen. Als je grote investeringen doet ben je voor een deel afhankelijk van de mogelijkheid om daar ook ooit je geld weer vandaan te halen. Daar speelt ook de politiek nog een niet te onderschatten rol in. Maar als die tenietgedaan wordt door juist die verwachte toekomstige arbitrageverschillen dan heb je een probleem. En dat zou best wel eens in de USA kunnen spelen. De dollar stijgt weliswaar t.o.v. een aantal munten, maar een logische grond is daar nog niet voor te vinden, behalve dan de aanname dat de dollarrente ooit meer gaat stijgen dan de rente voor de ODI. Ze lijken juist eerder in te zetten op een verdere daling van de dollar en dat op zich is niet zo onlogisch. Maar je hebt gelijk het is een fors bedrag en dat zo gauw ergens anders even plaatsen kan ik niet. Lijkt me wel iets om te blijven volgen.

 12. ‘Inbound’ … ‘outbound’ ..wàt een ingewikkelde termen allemaal … pfff …

  Gewoon fysiek goud & zilver bezitten, evenals Bitcoin & altcoin.

  Dan heb je meteen het hele ‘gelduniversum’ bij de Fokking Fiat-ballen.

  Stelletje gesgoolde ongesgoolden-gn-gnnn ..!

  ( PS : ik moet toch maar eens nodig een LOI-curzusje doen geloof ik … )

 13. Dat bewustzijnspatroon is prima.
  Maar het is wel belangrijk,hoe we daar zuiver en gericht mee om gaan.
  waar je je aandacht op richt,wordt je je van bewust.
  En waar je je van bewust wordt,dat zal je aantrekken,of het positief of negatief is.
  De uitkomst zal je zelf niet bepalen,dat hangt sterk van je eigen intenties af.
  Geluk en bedrog,zijn zeer speculatief in dit geheel,maar nooit structureel op termijn.

 14. Ik ben het eigenlijk niet zo eens met dit standpunt. Dat wij die 3% binnenslepen door educatie die aansluit op de wensen van het huidige tijdsbeeld betekend alleen maar dat wij goed inspelen op het huidige beleid. Het probleem is dat mensen het beleid zelf bepalen, maar ervoor kiezen om de macht van hun pensioengeld door 3-en te laten beheren. Die keuze zorgt voor deze situatie en wordt grotendeels veroorzaakt door verkeerde informatie, maar zo lang dit de keuze is van de meerderheid zal dit beleid niet worden veranderd.

 15. Hé, penningmeestert van de EFL : Je muntje (cap=17K€) is de afgelopen 24 u weer even 18% ik elkaar gejankt, jongen !

  O ja, die ‘Lachende Derde is Kwademan cq Madman natuurlijk.

  Maakt dezelfde sgrijffouten in iedr geval.

  Dat jullie dat niet ZIEN, zeg ..!

  Hé Madman, heb jij wellicht die bosbrandjes daar in Zweden aangestoken ?

  Je kunt rendiervlees ook gewoon op de barbecue gooien … hoef je niet meteen het hele land vor af te branden-gn-gnnn …

  Meuteneukertje van me hihi …

 16. @Mr EFL : GRAPJE !!!

  (rustig aan maar !)

  Ik ben de TROTSE bezitter van 15K EFL, sta ‘maar’ (*) op 25% verlies en koop morgen of overmorgen 15K bij

  Serieus !

  * = 25% LIJKT veel (verlies), maar gezien de prijsontwikkelingen van de Altcoins van de afgelopen 6 maanden is dit zonder meer VOORBEELDIG te noemen ; zelfs Nr1 Altcoin (Litecoin/LTC) is van 48$ naar 8$ gegaan, dus durf ik eenieder bij deze de EFL aan te bevelen !

  Dat gebitsmuntje komt er wel, lèt maar op !

  Hollands Glorie !
  ( u moet alleen wèl een beetje geduld hbben-gn-gnnn …)

  ( De Bitcoin trekt de Altcoin-kar, hè ? )

 17. @EFL-penninkmeestert : jullie EFL is gewoon ONVOLDOENDE TE KOOP op bekende cq grote beurzen

  DOE dar nou eens iets aan !

  Zijn jullie BLIND of zo ???

  (zèlfs Poloniex is er mee gestopt, kun je nàgaan !!!)

 18. KOE-Hoen ..!!!

  Khèp een ideetje! Serieus !

  PLAK nou eens 2 maanden lang een promo-advertentie voor de EFL in je rechterkolom ! (*)

  En ALS je nou ècht slim bent, koop je deze week 1 miljoen (4.500 € !) EFL op, en verkoopje dit RAZENDSNELLE muntje ‘van de plank’ !
  WEDDEN dat je laatste 100K EFL nog meer opbrengen dan je hele miljoentje ?

  Dàbbedoelik !

  * = even daarmee wachten tot ik m’n 15K (goedkoop!) heb aangekocht, hè ? )

  1. Tering… de gulden is terug of beter nog de electronische variant van de Florijn.
   Zo noemen ze dat ding nog steeds in Brazilië trouwens.
   Florin…
   Ik mag zoals Micha Kat elke dag doet schrijven:
   BREAKING
   Behalve humor, vaak beschonken, heb je de spijker weer op z’n kop geslagen!

   Jongeluy

 19. hahaha,Oei, wat een chaos…

  het wordt tijd voor een beetje nieuwe orde op biflatie , haha

  a new biflatie order 🙂 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: