De Corona Crash: de parallelle wereld versus de ‘echte’ wereld

5

Een heel bijzondere video. Ongelofelijk interessante en intelligente zaken worden hier besproken en uitgesproken! Niet te missen dus! VPRO Tegenlicht: ‘Het coronavirus raast door de financiële markt. Wat gebeurt er in die parallelle wereld, waar beursvloeren worden gesloten, de handel regelmatig wordt stilgezet en sommigen alweer op koopjesjacht gaan?’ ‘Op vrijdag 20 maart verzamelde een klein deel van de Tegenlicht-redactie zich in het bijna geheel verlaten VPRO-gebouw in Hilversum. We schreven een select gezelschap van financiële insiders van over de hele wereld aan. Hoe de beurzen zich op deze 20 maart zouden gedragen, wisten we uiteraard niet. We wisten wel dat de financiële markten de weken ervoor ongekend hectisch waren geweest. Het was misschien wel de meest hectische periode sinds de financiële crisis van 2008.’ Het begint al meteen goed en warempel, met Dr. Marc Faber die precies hetzelfde zegt wat Biflatie schreef, al eerder. Niet het Coronavirus is de oorzaak van de economische crisis die we nu meemaken. Die er nog aankomt en geloof maar: we ain’t seen nothing yet! Denk al maar aan de pensioenfondsen van deze wereld. Waarvan de middelen, de beleggingen, uw en ons geld, in ‘de beurs’ zit. Jawel, van aandelen moeten ze ’t hebben. Wij dus ook…

5 REACTIES

 1. De simpele redenering van Marc Faber bijvoorbeeld is overduidelijk en inderdaad Joost, door ons al vaker belicht. Tegenlicht is één van de weinige MSM-programma’s die het tegengeluid opzoeken. Niet alleen de economen aan het woord laten van de bekende overheidsinstituten, of van het bankenkartel. Maar ook het woord geven aan de echte marktvorsers die geen blad voor de mond nemen. En niet gehinderd door ingeprente angsten om de echte waarheid te vertellen.

  Het is tijd om door de façades van de grote bankgebouwen heen te kijken om te weten wat er momenteel zich afspeelt in die duistere wereld van complexe bancaire producten, zoals de derivaten etc. In de VS gaan veel alarmerende berichten rond over paniekingrepen via de FED-achterdeur. De FED hoeft hun crisismaatregelen niet allemaal openbaar te maken en dat betekent dat er zaken worden afgewikkeld die het daglicht niet kunnen verdragen. Lees bijvoorbeeld dit artikel: https://wallstreetonparade.com/2020/03/the-dark-secrets-in-the-feds-last-wall-street-bailout-are-getting-a-devious-makeover/

  Er wordt met biljoenen aan kapitaal gegoocheld zonder dat de bovenwereld er lucht van krijgt. Het is schimmig en duister allemaal. In feite gewoon crimineel. Het kapitaal volgt een schimmige route zonder dat het in de samenleving terecht komt waar het hoort. Ooit waren banken opgericht om onze centen in bewaring te nemen en daar een reële rente voor te vergoeden. Toen het krediet hun verdienmodel werd is het langzaam mis gegaan. Met krediet kon je complexe financiële producten ontwikkelen die door slechts weinigen echt werden begrepen. Maak er een mooi pakket van(derivaten), verhandel het op de markten, en alla, een nieuw verdienmodel was geboren.

  Met lage rentetarieven valt nauwelijks nog wat mee te verdienen. Op gegeven moment is de mondiale kredietberg te hoog en overal in de economie uitgesmeerd. Onze welvaart is gebouwd op krediet. Ooit komt de tijd dat er afgerekend moet worden. Het vooruit schuiven van de aflossingsverplichtingen en het injecteren van stimulerende middelen door centrale banken is uitgewerkt. Waarom? Heel simpel, de top is bereikt en het laatste stukje ging nogal moeizaam. Hoe snel een afdaling kan gaan daar komen we binnenkort achter.

  • In tijden van crisis wordt er vaak verwarring gesticht. Deze prof heeft zeker wel een punt maar is ook behoorlijk theoretisch. In de praktijk zien we toch echt de afgrijselijke beelden van overbelaste IC-afdelingen met enorme pieken in sterftecijfers van de opeenvolgende landen. Probeer hier maar eens beleid op te maken. Het is manoeuvreren. Kiezen tussen de volksgezondheid en de economie. Ik wil niet direct geloven in de rondzingende complottheorieën die roepen dat deze “Corona-happening” allemaal van te voren is geregisseerd door leden van de NWO. Dat de Chinezen bewust het virus hebben laten ontsnappen uit hun laboratorium, hoewel daar wel meer aanwijzingen voor komen. Het is veel insinuatie zonder echte bewijslast. We moeten ons focussen op de realiteit en dat is dat de mensheid met zijn opgebouwde krediet-gedreven welvaart enorm geraakt wordt door rampspoed en dientengevolge de snelheid waarmee we een crisis in duiken.

   • ‘Kiezen’? Tussen de pest en de cholera? Tussen de zieke mens
    en de zieke economie? Deze ‘intelligente’ crisis dwingt tot een
    tweesporenbeleid: het één doen zonder het ander te laten:
    gezondheidsmaatregelen, naast financiële overlevingssteun aan bedrijven. Het zal neerkomen op de pest én de cholera: in de arme wereld sterft de mens, in de rijke wereld de economische welvaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.