Aldus Max Keiser, gastheer en moderator van RT’s “The Keiser Report”. Hij host er zelfs een speciaal segment met de veelzeggende titel #DropFiat. ‘During the conversation with co-host Stacy Herbert, Keiser spoke about the growing demand for a non-dollar means of global settlement. With most settlements taking place in institutions it controls, the US can exert control over the policies of other nations with the use of economic sanctions.’ Net die dollar dominantie is ten einde aan het lopen, aldus Keiser. 

De pap in de mond

Keiser refereert aan een uitlating van US Congressman Brad Sherman. Die sprak over het gevaar dat bitcoin kan betekenen voor de hegemonie van de Amerikaanse dollar. Monkelend becommentarieert Max Keiser:

“Someone should tell Brad to quiet down. He’s giving the recipe book to foreign powers, how to destroy the dollar.”

Beincrypto.com

Bitcoin defensie

De gastheer van The Keiser Report is gekend voor zijn gedurfde uitspraken. En zeker voor zijn toewijding aan de opgang van bitcoin. De referentie aan de titel, de dollar als wapen, betekent dan het opleggen van sancties. Aan een hele resem landen ondertussen, die door de VS als ‘vijanden’ bestempeld zijn. Bitcoin dient dan als perfecte verdediging. Met dezelfde eigenschappen als goud, dixit Keiser, maar ‘much easier and cheaper to both transport and store’. Het zal de aldus bedreigde naties toelaten te ontsnappen aan ‘America’s empire of debt.’

Doodssteek

Die beweging weg van de dollar dominantie dankzij cryptomunten, is reeds bezig, zegt Max Keiser verder. In Venezuela bijvoorbeeld. Ook Biflatie had dit eerder al opgemerkt. China komt naar alle waarschijnlijkheid begin 2020 met een eigen cryptomunt. Iran, Rusland en datzelfde China, niet toevallig alle als ‘vijanden’ benoemd, zijn onderling druk bezig met handel. Alemaal uit en weg van de USD. De doodssteek zal komen, en dit is een noot van ondergetekende, wanneer aardolie niet meer de facto in Amerikaanse dollar wordt geprijsd. Idem dito voor de goudprijs.

Toekomstbeeld

Veel later, heel veel later, maar dit is a long shot van ons: zal iedere crytptomunt en token in BTC gewaardeerd worden. En niet meer in dollar. Het zal dan worden van: EOS = 0,000393 BTC in plaats van = $3,413. En 1 BTC wordt gewoon 1 BTC, met ‘bitcoin’ als een begrip. Een vanzelfsprekendheid. De dominantie van bitcoin zal dan heersen, een feit zijn, en de dollar wordt tweede of derderangs. Het zal dé nachtmerrie voor de Amerikaanse administratie betekenen. Helaas ook voor de economie en de bewoners van de VS. Een regelrechte distopie dus. Mee eens/oneens? Wedden voor 1 EOS? Maar de kans is groot dat we dit bij leven en welzijn niet meer meemaken. Wij als schrijver, u als lezer…

2 reacties

  1. De politiek is veel meer bevreesd voor boeren met kennis en vaardigheid en 200pk elk.
    Dat zijn ook de momenten dat de ME prutsers thuis mogen blijven en het leger wordt ingezet.
    Als boeren protesteren zet de overheid het leger in tegen zijn eigen bevolking!
    Gelukkig hebben ze geen reden kunnen bedenken om in te grijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: