Jonathan Freedland, columnist van The Guardian, schreef: “Never do liberal Zionists feel more torn than when Israël is at war”. “Liberale joden zullen het huidige Israël, met de extreme politieke visie, de continue landjepik strategie en het groeiende racisme onder de eigen bevolking, inmiddels toch tot een halt moeten roepen.” (New York Times; 23-08-2014 p.7). Laten we de situatie in het Midden Oosten eens beschouwelijk en open en eerlijk proberen te verklaren.

Isis

Extremisme neemt de overhand

Elke grote religie en overheid lijkt inmiddels wel te zijn overgenomen door een soort van kwaad extremisme. Het Midden Oosten en inmiddels de gehele wereld, is in de ban van de snel oprukkende ISIS. Zeker na dé internetfilm kaskraker van het jaar met Foley waarin zijn hoofd blijkbaar is afgesneden en breed is uitgemeten in de media (een raar filmpje als je het mij vraagt, maar dat terzijde). ISIS spant wat mij betreft de kroon als het gaat om extremisme. Maar ook het Jodendom heeft met Netanyahu en zijn vrienden een aardig extremistisch leiderschap, gezien zijn passie voor het gebruik van geweld en het openlijk uitspreken van de wens om zijn vijanden te verdelgen. Waar hij vijf jaar geleden nog bereidt was om te praten over vrede is zijn mening nu 360 graden gedraaid: “De oorlog tegen Hamas kan erg lang duren.

Israël is steeds extremer geworden

De huidige politieke kliek in Israël is extreem rechts te noemen, of dit het religieus of orthodoxe zionisme is, is mij niet helemaal duidelijk, maar dat de politieke vrienden van Netanyahu in de Knesset momenteel behoorlijk extreem rechts is doorgeschoten is duidelijk. De roep om totale vernietiging van de inwoners van Gaza is zeer aanwezig, zelfs een lid van de Knesset, Ayalet Shaked, riep op “om de moeders van de Palestijnse slangen te doden”. Ook de maatregelen om demonstreren te verbieden en het recht op vrije meningsuiting steeds minder vrij te maken neemt extreme vormen aan. Een fenomeen dat wereldwijd groeit en de kloof tussen de overheden en de burgers alsmaar vergroot.

De strijd tegen ISIS

Zoals Israël strijd voert met Hamas, zo voert Amerika inmiddels strijdt met ISIS. Israël en Amerika zijn grote bondgenoten en er zijn vele aanwijzingen dat de politiek in Amerika door de jaren heen is overgenomen c.q. geïnfiltreerd door de Zionisten (lees vooral dit artikel). Stel nou dat dat waar is, laten we immers vooral een open en eerlijke gedachtegang houden, dan heeft Amerika een verklaarbare reden om ISIS aan te vallen. Want Obama is duidelijk wat betreft ISIS: “It`s a cancer that has no place in the 21st century”. Handig is het ook, want ISIS heeft in korte tijd de rol op zich genomen van de “extremistische Islam” wat inmiddels de Taliban en Al Qaida (bestaan ze nog?) opgeslokt lijkt te hebben. Nu ook Netanyahu de Hamas vergeleken heeft met ISIS is zo`n beetje alles dat met (extremistisch) Islam te maken heeft bij de ISIS neergelegd en kunnen deze grootmachten zich samen opmaken voor de strijd tegen één gezamenlijke extremistische vijand.

Het grote voordeel van ISIS

Omdat ISIS onlangs een Kalifaat heeft uitgeroepen over zowat het gehele Midden Oosten, is elk land in dit Kalifaat een mogelijk doelwit van landjepik geworden door de Verenigde Staten. Iets wat Israël met Gaza in het klein doet, zeg maar. Dat verklaart ook het statement van US General Dempsey, dat het “nu even niet zo belangrijk is om grenzen te respecteren in de strijd tegen ISIS”. Het bestaan van ISIS en het uitroeien daarvan geeft Amerika (en Israël) blijkbaar een vrijbrief om elk land waar ISIS zich bevindt te bombarderen. Zo kan Amerika ook eindelijk Assad aanvallen zonder dat het zich hoeft te verantwoorden, aangezien ISIS zijn hoofdzetel in Syrië heeft zitten.

“Val ISIS maar aan!”

Door het slimme “marketingbeleid” van ISIS (twitter, facebook en youtube) te combineren met gruwelijke middeleeuwse praktijken is in korte tijd de gehele wereld op de hoogte gesteld van hun bestaan. Met flinke exposure in de mainstream media waar geen ontkomen aan is, is in ieder geval elke westerling ervan overtuigd geraakt dat dit soort gedrag toch écht niet door de beugel kan. “Val maar aan hoor Obama, Merkel, Cameron en Rutte! Bombardeer die landen c.q. ISIS maar plat!”.

Een vrijbrief voor oorlog

Ook Israël staat te popelen om nietsontziend toe te slaan in Gaza. Gesterkt door de gedachte dat de meerderheid van de Westerse bevolking inmiddels achter hen staat om de Islamitische extremist uit te bannen. De gemiddelde westerling veegt, als ik me niet vergis, Hamas, de Taliban en Al Qaida toch op één hoop met het wrede ISIS. Dus zal het hen niet zo veel uitmaken welk deel van die Islamitische landen of groeperingen gebombardeerd worden. “Dat ISIS tuig moeten we toch niet willen met z`n allen…”, en zo lijkt een vrijbrief om het Midden Oosten massaal aan te vallen gecreëerd te zijn door middel van de plotselinge opkomst van ISIS en hun uitgeroepen Kalifaat.

Niets geleerd

Waar houdt dit op? Na decennia lang overleggen en debatteren om een kans op vrede te laten slagen zijn we weer terug bij af. Niets geleerd van de geschiedenis en alsmaar op zoek naar een mogelijkheid om vrede af te ketsen van beide kanten is het nu dan eindelijk zo ver voor onze politieke leiders. Een massale aanval op dit keer de ISIS, lijkt aanstaande. Met alle gevolgen van dien. ISIS heeft als bijkomend voordeel voor zijn tegenstanders natuurlijk ook dat het zich niet alleen in het Midden Oosten bevindt, maar ook binnen de eigen landsgrenzen middels de terugkerende Jihadstrijders waardoor het wachten is op een gruwelijke aanslag in het Westen. Het is allang oorlog tussen het Westen en de Islam en het valt op dat ISIS wel erg veel plotseling opdoemende voordelen heeft voor zowel Israël als Amerika om voor eens en voor altijd de strijd met de Islam aan te gaan, met goedkeuring van de eigen bevolking. Verdeel en heers.

Is ISIS nu wel of geen complot?

Had Yasmina Haifi gelijk toen ze zei dat ISIS een zionistisch complot is? Ik zelf hou me verre van dit soort uitspraken, maar als we bovenstaande beschrijvingen in het achterhoofd houden stoort het me toch dat de zogenaamde feiten van haar “ontdekking” in de media niet zijn onderzocht en niet besproken zijn en dat ISIS wel degelijk bepaalde voordelen heeft voor de drang van Amerika en Israël om deze landen aan te vallen. Yasmina Haifi is zonder enig tegengeluid aan de kant geschoven en voor gek verklaard. Naast het feit dat ISIS zo ontzettend veel besproken is in de media en hierdoor veel angst heeft gezaaid onder de westerse bevolking, is er geen enkele rechtschapen moslim, christen en burger die oorlog wil. Onze leiders daarentegen lijken er veel voor over te hebben om ons burgers in een spiraal van geweld te wringen. Had ik de situatie in Oekraïne al genoemd…?

32 Responses

 1. Gewone mensen, burgers of bedrijven starten geen oorlogen, maar het is juist overheden die oorlogen starten.
  Wie anders kan oorlogsmaterieel kopen en onderhouden. Ik heb nog nooit van een bedrijf gehoord die potentiële klanten overhoop gaat schieten. Stel je eens voor dat jij of een bedrijf naar de bank gaat, met het volgende bedrijfsmodel: ik ga winst maken d.m.v. Het vermoorden van 10 miljoen mensen. Je zult heel snel failliet gaan.
  Maar de overheid kan dat wel. Via belastingen het geld ophalen, de burgers bang maken dat de vijand komt en je beroep je op het recht van verdediging tegen de barbaarse vijand. Deze succes formule werkt tot op de dag van vandaag. Hitler deed ook met succes.
  En nu weer. Dit gaat ooit een keer echt fout.

 2. Je mening ten aanzien van Israël is helaas niet op feiten gebaseerd, meneer Teun. Het is de enige democratie in het midden oosten. Ze geven maximaal ruimte aan moslims: die mogen zelfs in de Knesset zitten. Ze nemen gewonde palestijnen op en verzorgen ze in hun ziekenhuizen. Palestijnen die zich netjes gedragen mogen gewoon in Israel werken en krijgen een normaal loon.
  Ze leveren beton aan de palestijnen voor het bouwen van huizen, maar die gebruiken de palestijnen om tunnels te maken. Ze waarschuwen zelfs de palestijnen voordat ze Hamas kopstukken elimineren.
  Maar het enige wat Palestijnen doen is Israel naar het leven staan.
  Ze erkennen niet eens het bestaan van het land Israel.
  Ik heb groot respect voor Israël! Zij beschermen hun burgers op exellente wijze en proberen daarbij zo min mogelijk slachtoffers te maken.
  Helaas is de uitspraak : Israël gebruikt wapens om z’n inwoners te beschermen, terwijl de Palestijnen burgers gebruiken om hun wapens te beschermen” ,maar al te waar.

  1. Hallo Peter.
   Het is geen mening van mij, ik heb geprobeerd om dit artikel te laten baseren op wat ik zie en lees. En dat beide kampen (Israel en US tegen Islam) steeds extremer worden in hun denkwijze. Die hele discussie over wie er fout zit ja of nee is een kip en het ei verhaal. Daar gaat de mensheid nooit niet uitkomen laat de geschiedenis en het heden zien, Bovendien heb ik mijn zolder al vol liggen met dit soort discussies. Ik hou me verre van een kant kiezen, wat mij betreft is dat een keuze uit twee kwaden.

  2. Beste Peter,

   Je bent dus voorstander van apartheid.
   Laat me dat toelichten.

   Een groep mensen met Europees uiterlijk, achternamen en DNA nemen een cultuur cq religie aan. Ze spreken geen Hebreeuws meer.
   Men gelooft in een boek.
   Door discriminatie in Europa wil men naar het -door dat boek- beloofde land.

   Ander punt is dat Israel geen scheiding tussen staat en synagoge kent.
   Niet voor niets werden er recentelijk vele honderdduizenden Russen met het Joodse geloof naar Israel gehaald.
   Zoiets deed Brazilië eind 19de eeuw ook.
   Men importeerde miljoenen Italianen in de hoop dat de meerderheid blank bleef.
   Joden hebben allerlei rechten zoals huisvesting, uitkering en studiebeurs. Niet Joodse inwoners hebben die rechten niet.
   Democratie weliswaar maar met een nogal scherpe rand.

   Ik weet waar ik het over heb want ik heb jarenlang voor een Joodse organisatie gewerkt en was bijna met een Joodse getrouwd.
   Haar vader was een hoge officier.
   Ik heb een tijdje bij hun thuis gewond in Tel Aviv zowel in een groot mooi huis als op een zeewaardig jacht.
   Die vader vertelde me dat ze de niet Joden wat graag uit willen roeien zodat ze eindelijk in vrijheid kunnen leven. Liefst in een groot Israel.
   Dochterlief dumpte me voor een rijke Zwitser, tsja, het zijn en blijven Joden…
   De beste vriend van wijlen mijn vader is een bekende Joodse rabbijn en een aangetrouwde oom is Joods.
   Ik heb dus nodige met de paplepel binnen gekregen.
   Jij dus ook zoals wij goyim vrijwel allemaal.
   Weet je wat dat betekent?
   Niet Joden zijn een minderwaardig ras, goyim dus..
   Want ja, er kan maar een superras uitverkoren zijn niet?

   Jongeluy

 3. Tja, nu de ‘free oil for $ meme’ bijna is uitgewerkt moet je die gratis olie toch op een andere manier zien op te pompen.

  Ze gaan over lijken; anders implodeert het hele westerse systeem.

 4. Beste mijnheer Teun,wie zal anders dan Amerika en Israel de moordbrigades van isis en de moord en vernietiging van Israel in hun zgn grondwet hebbende hamas,stoppen en vernietigen…De. europeesche unie?Nooit en never,want praten en huisvesten van moordenaars zoals de eu eigenlijk zo graag doet zal binnen korte tijd a la Irak, leiden tot ook opheffing van elke norm en waarde alhier,voorzover nog steeds en hopelijk aanwezig.

  1. En wat nu als die moordbrigades het speelgoed zijn van de geheime diensten van, misschien wel, de landen die jij noemt? Het zal je toch niet ontgaan zijn dat de VS (en de EU) zelfs heel opzichtig getracht hebben om in Egypte die Morsi van de extremistische Moslimbroeders aan het bewind te helpen. Of dat El Quaeda destijds voor de CIA de Russen in Afghanistan bestreed, in Libie Khadaffi en z’n bewind elimineerde en op dit moment in Syrie hetzelfde met Assad probeert te doen.

   Hoe logisch is het overigens om Verenigde Staten als tegenpool van de extreem sunitische ISIS te zien wanneer diezelfde VS voortdurend bezig zijn de kracht van shitische landen als Syrie en Iran voortdurend te ondermijnen?

   1. Al meer dan een eeuw zie je dat die yankees de rol van imperialist overnemen van Engeland, Frankrijk, Spanje en in mindere mate ook van Nederland, Portugal, België en Italië. Rusland is even een apart geval maar zou zeker niet mogen ontbreken in rijtje van imperialisten.
    China en Japan is weer een ander verhaal dus die noem ik even niet.
    Als je nog verder terug gaat in de tijd mag je ook landen als Turkije noemen of wat dacht je van de Arabieren.
    Punt is dat er niets is veranderd alleen de technologische mogelijkheden zijn er bijgekomen.
    Moet je voorstellen dat je als relatief nieuwe wereldmacht de grootste tegenstander namelijk de USSR en in hun kielzorg alle andere socialistische en communistische regimes in een hoek zet.
    Maar de elite wil nog meer. Zo simpel is het.
    Dan nog het bizare feit dat het niet één clubje is dat meer wil maar dat overal de psychopaten en rijke families elkaar ook nog bestrijden of juist opportunistisch de handen in één slaan. Zo kan het dat de vijand van de vijand een vriend is… Alles voor meer macht!
    Natuurlijk is niet alleen de USA in opkomst maar is er nu zoiets als BRICS … + …
    What’s new?
    Niets!
    De geschiedenis herhaalt zich, alleen de spelers hebben een andere naam.
    Wij zijn nog steeds overgeleverd aan de rijke machtswellustigen.
    Internet heeft niet echt geholpen om het volk de elite van het pluche te jagen. Die elite heeft honderdduizenden tikgeiten in dienst en in hun kielzog miljarden verkeerd geinformeerden of anderszins gehersenspoelde mensen die vanuit cognitieve dissonantie wat graag meehelpen om de leugens in stand te houden. Religieuze selectie heeft van mensen bange volgzame schapen gemaakt. De rest is gek niet waar.
    We are screwed…
    Resistance is futile…
    Leg je er maar bij neer en zit je tijd uit…

    Jongeluy

   2. Het ondermijnen van die shiitische kracht is ook noodzakelijk omdat de doelstelling van beide religies wereldwijd hetzelfde zijn,nl onderwerping,slavernij en vernietiging.

 5. Wat heeft dit artikel met biflatie te maken?
  (Verkeerde) meningen vormen over het wereld(oorlogs)toneel?
  Wie wil wie de zee indrijven? de radicale moslims

 6. Mooi he, zo’n fonkelnieuwe terreurorganisatie als ISIS. Zomaar uit het niks in no time naar het brandpunt van de media aandacht. Wreder en moordzuchtiger dan al het eerdere moslimextremisme en bovendien niet te beroerd om de wereld daar uitgebreid met beeldmateriaal van op de hoogte te stellen. Ik zou zeggen: we kunnen voorlopig weer even vooruit met de ‘war on terror’, Mag ook wel, er is momenteel een vgrote raag naar alibi’s voor imperialistisch militair geweld.

 7. Iemand die ik jullie niet wil onthouden als het om toenemende extremisme gaat. Kijk en luister naar zijn filmpjes online:

  MARK PASSIO

 8. “The discovery of the world’s largest, known gas reserves in the Persian Gulf, shared by Qatar and Iran, and new assessments which found 70 percent more gas in the Levantine in 2007, are key to understanding the dynamics of the conflicts we see today.

  “In 2007, Qatar sent USD 10 billion to Turkey’s Foreign Minister Davotoglu to prepare Turkey’s and Syria’s Muslim Brotherhood for the subversion of Syria. As we recently learned from former French Foreign Minister Dumas, it was also about that time, that actors in the United Kingdom began planning the subversion of Syria with the help of “rebels”‘

  In other words, the idea to arm, train and fund an army of jihadi militants, to oust al Assad and open up Syria to western interests, had its origins in an evolving energy picture that clearly tilted in the favor of US rivals in the region.

  http://www.opednews.com/articles/1/The-Latest-in-the-New-Cold-by-Mike-Whitney-Assad_Brics_Cold-War_Iran-140813-449.html

  Uitstekend artikel waarin de verbanden tussen het oplaaiend geweld in het Midden Oosten, de stand-off tussen de VS en Rusland in de Ukraine, het moslimextremisme en de teloorgang van de petrodollar met elkaar in verband worden gebracht.

  Dat nieuwe gasveld in de Perzische Golf (Pars, waar Jim Willie het ook regelmatig over heeft) is overigens gigantisch groot. Samen met het gas uit Rusland zou het voor 100 tot 120 jaar in de Europese gasbehoefte kunnen voorzien.

  In vind dit artikel echt een ongelofelijke aanrader. U mag mij beschimpen als U zich dat, na lezing ervan, niet met mij eens zou zijn.

  1. Ik ben ergens aan het begin al afgehaakt.
   Je brengt honderdduizenden Moslimstrijders niet zomaar in beweging en al helemaal niet met geld uit het westen.
   Assad is een dictator en is geen lievertje.
   Hij zit er niet voor niets.
   De elite wil graag stevig blijven zitten.
   Als Assad het slim had gespeelt dan had ie echt vrije verkiezingen uitgeschreven maar dat was dan exit Assad geworden.
   Best case was Syrië een gematigd Moslim land geworden zoiets als Iran en dus niet zoiets als Saudi Arabië.
   De meeste landen in het midden oosten zijn kunstmatig geschapen in de 19e eeuw door de toenmalige koloniale machten.
   Iran en Egypte zijn hier een uitzondering op.
   Ze kennen omvangrijke minderheden maar zijn in wezen stabiel te noemen als het gaat om de wensen van de bevolking.
   Landen als Irak, Syrië en Libië kennen geen eenheid qua bevolking.
   Het zijn lapjesdekens van verschillende groeperingen zowel cultureel, taal en religie.
   Mooiste zou zijn als de grenzen via democratische processen opnieuw getrokken worden waarna men eventueel een unie aangaat zoals de EU.
   Maar dat zullen voorlopig wel zoete dromen zijn.

    1. Nu nog een inhoudelijke reactie maar dat is waarschijnlijk teveel gevraagd. Daarom gaan wij over op de man en over de vorm, is het niet?

 9. Laten we t andersom smelten noemen… Goud vloeit er zo uit…en snel…wat overblijft is de wolfraam…
  .
  Tungsten
  Physical properties
  Melting point 3695 K (3422 °C, 6192 °F)

  Goud
  Melting point 1337.33 K (1064.18 °C, 1947.52 °F)

  1. Ik had anders geleerd dat legeringen unieke eigenschappen hebben die lijken op chemische verbindingen. Maw. heeft een legering een eigen uniek smeltpunt. Er smelt niks uit ofzo zoals bijv. een mengsel van water en alkohol waarbij de alkohol verdampt. Tenzij je wellicht de legering aan het koken brengt…

     1. Je hoeft helemaal niks te smelten ; zet er gewoon maar een accuboormachientje + metaalboortje op.

      Als ie ‘stokt’ zit je op wolfraam te ‘kakken’ hihi

 10. @Peter te Velde : kende je déze al ? :

  ■ ‘The jew World Order is upon us’, a SPLENDID article :
  ( a download copy, so the links in this text sadly don’t work )

  http://www.mikroland.nl/bahlmann/The-Jew-World-Order-Unmasked-by-ZionCrimeFactory.pdf

  trèk er eens een avondje voor uit, zou ik zeggen ..!

  Israël / de ‘joden’ is/zijn nèt zo goed een duister clubje, waarschijnlijk het meest duistere ooit.

  En moslims zijn gemanipuleerde schapen, nèt als het ‘christelijke’ (?) Vrije Westen, heel simpel.

 11. wat het succes van ISIS aangeeft is dat de vrijwilligers de bestaande samenleving de rug hebben toegekeerd,

  Dit kan allerlei redenen hebben, één ervan kan zijn dat de vrijwilligers in de bestaande samenleving geen gevoel van eigenwaarde/status kunnen vinden en bij ISIS wel, (ISIS god van de crisis)

  slechte economische vooruitzichten, geen perspectief hebben op het verkrijgen van een baan die status geeft, je niet (meer) bij de samenleving betrokken voelen, onrechtvaardige welvaartsverdeling, klasse justitie, (grote bankiers worden niet vervolgd, kruimeldieven wel) zorgen ervoor dat alternatieven aantrekkelijk worden, waaronder ISIS.

  toen de wereldeconomie in de bubbel zat was er veel minder voedingsbodem voor terrorisme, jihadisme, anarchie

  Wat voor de westerse wereld een fout is geweest is zeggen dat migranten meekunnen doen in de samenleving, direct gelijk zijn en zonder argwaan of twijfel worden ontvangen, terwijl wereldwijd, ieder land waar je komt, je als nieuwkomer altijd een buitenstaander bent, of je nu in China of België gaat wonen of als blanke Nederlander in Algerije, je bent en blijft een nieuwkomer, zeker als je uiterlijk afwijkt van de bestaande groep bewoners.

  Als nieuwkomer dien je je altijd te bewijzen voordat je echt mee kan doen. De maatstaven liggen altijd hoger dan bij de autochtone bevolking. (dit is de realiteit)

  Het feit dat westers regeringen dit niet erkennen maar in een idealistische droom leven, doet niet af aan de realiteit. Nieuwkomer zijn in beginsel buitenstaanders, iets anders beweren is een leugen. Je zal als nieuwkomer keihard moeten werken om echt geaccepteerd te worden in een bestaande samenleving, doe je dit niet, dan bevestig je hiermee vooroordelen die de bestaande groep heeft. (je gaat als Nederlander geen kratje bier doen met je vrienden in een Arabisch land.

  Het feit dat regeringen anders zeggen zorgt enkel en alleen voor desillusie en teleurstelling in de samenleving. wat reden kan zijn om je af te keren van de samenleving en je aan te sluiten bij een groep de zich verzet tegen bestaande regeringen.

  Dit betekend niet dat nieuwkomers slecht behandeld moeten worden of moeten worden buitengesloten.

  slechte economische vooruitzichten zorgen voor meer intolerantie en maken alternatieven aantrekkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: