De ‘Zwarte Lijst’ van het internet

22

censorDe Hoaxwijzer stelt lijsten op van websites die “foutieve informatie, hoaxes en ongefundeerde complottheorieën verspreiden”.  Je kunt deze beter vermijden, is de goede raad.  Het gaat zowel om Nederlandstalige als Engelstalige sites.  Nou dit werkt bij ons averechts want wekt net onze belangstelling (wat verboden wordt, is altijd des te aantrekkelijker nietwaar?).  De Hoaxwijzer wijst op, zoals de naam al zegt, hoaxes oftewel valse geruchten, oplichting en bedrog; en ook op fraude op het internet en virussen. Wat is er precies niet goed om heen te surfen? En van wie komen deze goedbedoelde adviezen?

De Zwarte Lijst

Biflatie staat gelukkig (?) niet in het rijtje.  Maar vooral de omschrijving en verantwoording van waarom precies een bepaalde website af te raden is, is interessant.  Alles over de New World Order, Bilderberg, kritiek op Monsanto, 9/11, complottheorieën in het algemeen, Ufo’s en andere buitenaardsheden,  en de ontkenning van global warming wordt door de Hoaxwijzer op hun zwarte lijst gezet. Iedereen die dus ook maar enigszins over een afwijkende waarheid schrijft, wordt gezien als hoax.

Wie bepaalt de waarheid?

Ook kritische sites als Infowars en Zaplog staan in het rijtje. Tevens is Langleveeuropa.nl, een website die hevige kritiek uit op de uitwassen van het instituut EU, opgenomen als ‘foutieve informatie’. Hebben de mensen achter de Hoaxwijzer misschien een eigen agenda? Nergens is een “about” of “over ons” te vinden dus we stellen ons ernstige vragen bij de bedoeling van dit alles… Wellicht dat Biflatie na dit bericht ook aan de beurt is?

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie