De ‘Zwarte Lijst’ van het internet

censorDe Hoaxwijzer stelt lijsten op van websites die “foutieve informatie, hoaxes en ongefundeerde complottheorieën verspreiden”.  Je kunt deze beter vermijden, is de goede raad.  Het gaat zowel om Nederlandstalige als Engelstalige sites.  Nou dit werkt bij ons averechts want wekt net onze belangstelling (wat verboden wordt, is altijd des te aantrekkelijker nietwaar?).  De Hoaxwijzer wijst op, zoals de naam al zegt, hoaxes oftewel valse geruchten, oplichting en bedrog; en ook op fraude op het internet en virussen. Wat is er precies niet goed om heen te surfen? En van wie komen deze goedbedoelde adviezen?

De Zwarte Lijst

Biflatie staat gelukkig (?) niet in het rijtje.  Maar vooral de omschrijving en verantwoording van waarom precies een bepaalde website af te raden is, is interessant.  Alles over de New World Order, Bilderberg, kritiek op Monsanto, 9/11, complottheorieën in het algemeen, Ufo’s en andere buitenaardsheden,  en de ontkenning van global warming wordt door de Hoaxwijzer op hun zwarte lijst gezet. Iedereen die dus ook maar enigszins over een afwijkende waarheid schrijft, wordt gezien als hoax.

Wie bepaalt de waarheid?

Ook kritische sites als Infowars en Zaplog staan in het rijtje. Tevens is Langleveeuropa.nl, een website die hevige kritiek uit op de uitwassen van het instituut EU, opgenomen als ‘foutieve informatie’. Hebben de mensen achter de Hoaxwijzer misschien een eigen agenda? Nergens is een “about” of “over ons” te vinden dus we stellen ons ernstige vragen bij de bedoeling van dit alles… Wellicht dat Biflatie na dit bericht ook aan de beurt is?

22 reacties

 1. Dit alles zal slechts voeding zijn voor meer en meer achterdocht. Achterdocht en de meer heftige vorm, paranoïa, zullen steeds “populairder” worden. Velen zullen elkaar de Zwarte Piet toe willen spelen.
  Weinigen zullen concluderen, “alles speelt zich toch voornamelijk in mijn eigen geest af”. Nuchterheid zal schitteren door afwezigheid.

  1. Alweer zwarte piet, hou toch es op over zwarte piet.
   Er gaat geen draadje voorbij of het gaat over wilders, rutte en nu dus zwarte piet………..

 2. Het is mij wel duidelijk welke lieden er achter zitten; zo’n beetje het zelfde signatuur als de vereniging tegen kwakzalverij.. die alles hebben van de voorwaarden va kwakzalvers…..

 3. wel handig, een opsomming van alle websites die de overheid/media/wetenschap kritisch volgen, nu hoeven de mensen niet zo lang meer te googlen,

  er zit natuurlijk wel een strategie achter, maatschappelijk kritische websites gelijk te vermelden met daadwerkelijk hoax sites, trucje uit de oude doos, als je een criticaster voor een deel ongeloofwaardig weet te maken, doen alsof alles onzin is wat de criticaster vermeld.

  Het is wel oppassen, als overheden niet meer tegen kritiek kunnen, de grens van een totalitair regime is snel bereikt, een goede democratie kan tegen kritiek en heeft deze ook nodig om gezond te blijven.

 4. Het lijkt wel de Nederlandse omroep stichting. Een ander gaat voor mij bepalen wat waar en niet waar is. Daar is nu alles net op stukgelopen omdat iedereen alles klakkeloos aanneemt. NEEderlanders, gewoon dom asociaal volk.

  1. hahaha, de banken hebben de afgelopen jaren de grootste onzin verkocht en de samenleving naar de ondergang gedirigeerd, dus alle banken horen absoluut vermeld te worden bij de hoaxsite

 5. Hoax?
  Of geen hoax?
  Tja, wie zal het zeggen…
  Kwestie van gezond verstand gebruiken zou ik zeggen.
  Aan de andere kant….
  Als ik zo om mij heen kijk, kunnen sommigen wel een duwtje in de goede richting gebruiken. Maar, zoals Hans al zegt, daar hebben we de NOS en RTL toch al voor?

 6. Denken jullie nou echt dat dat menneke dat als hobby doet?

  Dat zegt ie, ja, want dat moest ie zeggen, zodat de subsidiepot zijn rekening kan spekken, komaan nou mensen.

  1. Zoals clubjes als Stichting Brein?
   Begin gewoon een stichting om her en der geld te vangen.
   Deel het met de roverheid en zie daar.
   Lekker uit je neus eten en aan je zak krabben…
   Madman, wij gaan belasting heffen op moestuinen, permacultuur, guerrilla gardening, square meter gardening, etc. wegens gederfde inkomsten als btw omdat men niet bij appe kocht.
   Of wij dus even mogen vangen…

 7. Er staan echter namen op waar ik ook al mijn vraagtekens bij had zoals xandernieuws en niburu. Echter staat op genoemde websites ook regelmatig goede informatie.
  Je moet wel je ruisfilter aanzetten hè…
  En dan aan de andere kant de media als NOS journaal.
  Dat is werkelijk het andere uiterste!
  Dat besef je pas extra sterk als je zoals ik ver weg van die polder woont.
  Ook ik was decennia lang een brave burger die alles voor zoete koek slikte. Een zoektocht naar waarheid bracht mij ook naar niburu en co.
  Ik heb een tijdje echt in aliens en graancircels geloofd. Maar zoals mijn intuïtie knaagde bij aanhoren van NOS wasverzachter, ging het ook knagen bij al die vliegende schotels en circels in het maaiveld.
  Inmiddels heb ik een aardig ruisfilter opgebouwd.
  Het is juist het mooie van internet dat alles erop te vinden is.
  Het mooie is namelijk dat er geen censuur is.
  Net zoals je liefde alleen tegenkomt in een vrije maatschappij waarin helaas ook sprake is van criminaliteit.
  Wil je maximale veiligheid dan moet je in een dictatuur gaan wonen als Singapur. Maar dan moet je ook niet gek opkijken dat iedereen bang is voor elkaar.
  Zo is het ook met informatie.
  Waarheid is er alleen te vinden als iedereen openlijk mag schrijven wat ie wil.
  Tenslotte, ja, inderdaad is het een mooie startpagina.
  Dat idee had ik ook al.
  Ik zat al te kijken welke websites ik nog niet kende.
  Dabbedoelik.

  Jongeluy

 8. Vermijden? Juist niet; net als de “Index” van de katholieke kerk is het juist een handleiding voor websites, die je vooral moet lezen.

 9. …….Wellicht dat Biflatie na dit bericht ook aan de beurt is?

  Ha ha, dat zou zomaar kunnen. Ik neem wel waar dat jullie steeds kritischer worden en daar houden ze bij de hoaxwijzer niet zo van..

  Voor het geval dat, zou ik zeggen: “Welcome to the club, je bent in goed gezelschap!”

 10. Nou, als er 1 site ontbreekt op die lijst is het die van het Centraal planbureau wel. Niet alles gelijk voor waar aannemen en je bent al een heel eind. De omslag van brave alles gelovende burger tot achterdochtige persoon kwam bij mij tijden de Balkan oorlog. Nog steeds denk ik dat wij daarin zeer selectief zijn voorzien van informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: