Nog even en dan gaat het grote feest beginnen. Onafhankelijk van hoe met verder met Griekenland en de EU zal gaan aflopen begint er een nieuw tijdperk waarin koekhappen tot één van de belangrijkste fenomen zal uitgroeien.

koekhappen

De regeringen van Portugal, Spanje, Italië, Frankrijk en ga zo nog maar een tijdje door, staan klaar om hun eisenpakket, met veel lawaai en flinke volksbetogingen, bij de EU in te dienen.

 1. Als er een oplossing komt voor de Grieken dan zal deze flink wat extra “EU-geld”, lees ons geld, gaan kosten. Wat voor de Grieken geldt moet ook voor alle andere landen kunnen gelden, dus tel maar uit;
 2. Als er géén oplossing komt voor de Grieken en het op een Grexit uitdraait dan kost het ook heel veel geld én zal ieder roepen dat nu toch wel meer dan duidelijk is dat het beleid rond besparingen absoluut niet werkt en er dus ook veel extra geld en tegemoetkomingen nodig zijn .

Het grote gevecht

De komende week moeten Ministers van Financiën en regeringsleiders beslissen. Optie één of twéé. Direct daarna begint het grote gevecht pas echt. Knijpen en krabben, bangmaken, dreigen, slijmen, bananenschillen en groene zeep. Ieder wil de meeste koek. Binnenhalen wat er te halen valt. Chaos en radeloosheid.

De ECB overstroomt de markt met geld

Bij toenemende onrust blijft de ECB maar één optie over namelijk het overstromen van de markt met bijna oneindig veel geld. De deksel moet op de paniek-pan blijven. De keizer zonder kleren mag voor het volk en de markten niet voor het voetlicht verschijnen. In werkelijkheid zal elke redding niet meer dan uitstel van het einde zijn.

Politieke verschuiving

Le Pen, Grillo, Iglesias, Tsipras, Farage, Wilders en vast nog meer nu nog onbekenden zullen de trom gaan roeren en oproepen om tot een definitief einde van de euro, de Eurozone en mogelijk zelfs de EU te komen.

 

45 Responses

 1. Het gebeuren rond Griekenland is een symptoom van vastlopende monetaire systematiek.

  Hoe het ook afloopt rond Griekenland, het systeem zal vastlopen zonder drastische verandering.
  Griekenland is sowieso de aanzet tot die verandering, daar is niet meer aan te ontkomen.

  Het zal er van afhangen hoe het “Europees verstand” verder met de materie omgaat.

  Pss

  1. Dat is een bondige samenvatting, mee eens. Het zal er van afhangen hoe het ‘Europees verstand’ hiermee omgaat, ik zou het zelfs durven verruimen naar ‘Wereldverstand’.

   1. kleine “detail” van wat de consequenties zijn van een volledig ontspoord economisch beleid:

    The WWII Dresden Holocaust – ‘A Single Column Of Flame’, Rense.com,

    “You guys burnt the place down, turned it into a single column of flame. More people died there in the firestorm, in that one big flame, than died in Hiroshima and Nagasaki combined.” –Kurt Vonnegut, Jr

    On the evening of February 13, 1945, an orgy of genocide and barbarism began against a defenseless German city, one of the greatest cultural centers of northern Europe. Within less than 14 hours not only was it reduced to flaming ruins, but an estimated one-third of its inhabitants, possibly as many as a half a million, had perished in what was the worst single event massacre of all time.

    Toward the end of World War II, as Allied planes rained death and destruction over Germany, the old Saxon city of Dresden lay like an island of tranquility amid desolation. Famous as a cultural center and possessing no military value, Dresden had been spared the terror that descended from the skies over the rest of the country.

    In fact, little had been done to provide the ancient city of artists and craftsmen with anti-aircraft defenses. One squadron of planes had been stationed in Dresden for awhile, but the Luftwaffe decided to move the aircraft to another area where they would be of use. A gentlemen’s agreement seemed to prevail, designating Dresden an “open city.”

    February 13/14 1945: Holocaust over Dresden, known as the Florence of the North. Dresden was a hospital city for wounded soldiers. Not one military unit, not one anti-aircraft battery was deployed in the city. Together with the 600,000 refugees from Breslau, Dresden was filled with nearly 1.2 million people. Churchill had asked for “suggestions how to blaze 600,000 refugees”. He wasn’t interested how to target military installations 60 miles outside of Dresden. More than 700,000 phosphorus bombs were dropped on 1.2 million people. One bomb for every 2 people. The temperature in the centre of the city reached 1,600 Centigrade. More than 260,000 bodies and residues of bodies were counted. But those who perished in the centre of the city can’t be traced. Approximately 500,000 children, women, the elderly, wounded soldiers and the animals of the zoo were slaughtered in one night.

    1. Waarom zie ik drie negatieve duimpjes bij dit bericht? in een oorlog zijn burgers de grootste slachtoffers of het nu aan eigen zijde of aan de ‘zijde’van de vijand is. wat veel mensen vergeten is dat de eerste mensen in Duitse concentratiekampen Duitsers waren, in Duitsland was in de tweede wereld oorlog ook verzet, denk aan de Die weiße Rose waar een van de leden een hospic was bij de wehrmacht en aan den lijve heeft ondervonden hoe zinloos oorlog is, De NATO heeft Libië en Irak verwoest, De Nato gebruikt uranium verrijkte munitie waardoor nu kinderen in Irak Leukemie krijgen, het leven onder een dictator daar was beter dan het leven dat de mensen daar nu hebben. Ben ik omdat ik in een NATO land dan hetzelfde als de mensen die bommen gooien? Hoe veel mensen in Europa zijn voor de Europese Unie? We zijn inwoners van de EU, dit betekend niet dat we het altijd eens zijn met het beleid van onze overheid. Welke mogelijkheden zijn er om aan te geven dat we het er niet mee eens zijn, voor demonstraties heb je tegenwoordig een vergunning nodig! De meeste stemmers hebben de moed opgegeven en gaan niet meer naar de stembus. Tot slot: In oorlog worden veel misdaden tegen de mensheid begaan, door alle partijen, degene die het meest lijden zijn de burgers.

     1. Is natuurlijk wel leuk dat elk wat roept,maar de gewone 1-2-3 keer modale mens is nog vreselijk afhankelijk van dit systeem.
      De meesten hebben te veel verplichtingen.
      Het is zaak,in deze hoog propagandistische fase zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven.

 2. Grote vraag is natuurlijk hoelang het proces van tijd rekken gaat duren. Vooralsnog verwacht ik weer één of ander halfbakken compromis. Maar de toestand in Griekenland wordt met de dag penibeler; lees dit bericht: http://www.nu.nl/economie/3993328/grieken-halen-miljarden-van-bank.html Wanneer het inderdaad weer op een compromis uitdraait dan wordt de situatie alleen nog uitzichtlozer. Er is niet één durfal binnen die EU-ministerraad die nu durft te roepen van stop er mee. Ze moeten toch voelen aan hun water dat de boel gaat schuiven. We zien het gebeuren.

  Momenteel verschijnen veel opbeurende berichten in onze MSM met het oog op de naderende verkiezingen volgende maand. Zoals altijd in een neergaande economische spiraal zijn er af en toe (kunstmatige) gecreëerde kleine oplevingen. Op dit moment heel simpel het gevolg van de laagste rente zonder inflatie, en met dalende grondstofprijzen op weg naar deflatie. Even kijken wat de olie gaat doen, maar de speculatie op hogere olieprijzen zal het verliezen wanneer blijkt dat de wereldwijde economische groei zo dadelijk weer wordt afgeremd als het effect van de wereldwijde laagste rente ooit is weggeëbd door de schuld op schuldstapeling. Want dat is wat Draaki momenteel veroorzaakt. Meer schulden maken want geld ligt voor het oprapen, kost geen drol meer. En dan komt de kwestie Griekenland weer op een moment dat geld ongeveer voor niets is, dus een tijdelijke overbruggingslening is dan de goedkoopste en makkelijkste oplossing. Wie dan leeft, wie dan zorgt(schuld moet worden afgelost, maar als we beginnen af te schrijven, dan is het eind zoek). Maar straks zal het uitdagende gedrag van de nieuwe Griekse regering voor nieuwe onrust zorgt. De rijkere Grieken zien de bui al lang hangen en hebben zo meteen hun eurootjes veilig gesteld.

  Toch lijkt de slapende massa wakker te worden. Let op, als zo meteen de Griekse banken dreigen te gaan schuiven en er direct gecollecteerd moet worden, dan zijn wij met ons allen niet thuis en houden de deur stijf dicht. Mijn deurbel is al volledig lam gebeld en ons kleingeldpotje op de dressoir is momenteel hartstikke leeg. En laat dat duidelijk zijn, wanneer er gebeld wordt voor een nieuwe bijdrage voor welk eurodisneyland dan ook, dan is deze jongen in staat om die collectant z’n collectebus bruut afhandig te maken en deze ter plekke leeg te schudden op mijn versleten deurmat. Het is wat mij betreft afgelopen met onze muntunie. Met grote verontrusting vraag ik mij af wat figuren zoals Pechtold nog altijd bezield om zo hardnekkig te geloven in hun eigen gelijk en dat het met de EU en de euro nog goed zal komen. Dit gaat ons nog veel geld kosten, maar ik ben straks niet thuis. Mijn deurmatje is versleten en het collectepotje is leeg. Basta!

 3. Ondergang EU en € zijn nog de enige kans voor Europa welvaart en democratie overeind te houden. Blijf vasthouden aan de EU en u krijgt de voor juli a.s. geplande fascistische coup (TTIP) er gratis bij.

  Met vasthouden aan de ECB (filiaal van de FED) blijven wij speelbal van de globalisten (fascisten). John Perkins (leven lang gewerkt voor IMF en Wereldbank) legt uit hoe de octopus zijn prooien wurgt:
  John Perkins on Globalization
  https://www.youtube.com/watch?v=TFC18pFvo1g

  De kringloop (van de globale geldoceanen) blijft op gang door het handelstekort; de deviezen oceanen komen vanzelf weer terug naar Wall Street.
  Met een (ongereguleerde) derivaten oceaan is een briljante dictatuur opgezet:
  “Dus 26 trillion dollars is een geldplas niet haast onvoorstelbaar is. En dit zijn alleen nog maar de derivaten die direct aan de euro zijn gekoppeld. In z’n totaal, is de globale derivaten bubble meer dan 700 trillion dollars “. “http://theeconomiccollapseblog.com/archives/tag/derivatives-bubble http://godfatherpolitics.com/8467/the-quadrillion-dollar-derivatives-bubble/

  Onze politci zijn goede wasmiddelverkopers. Meer van het zelfde, lekker doorgaan op de ingeslagen doodlopende weg. Sneller, leuker, de weg naar de toekomst ( – wie wil er nu achterblijven? ….)

  1. Ik had nog nooit van deze man, John Perkins, gehoord. Maar wat een goede documentaire is dit. Samen met vele anderen laat hij voor mij toch weer een aantal aspecten samenvallen, die mij hoop voor de toekomst blijven geven.
   Hoe verschillend is deze man vergeleken bijv. bij zo’n Karen Hudes.
   Bedankt Leugendetektor

 4. het geld is al weg, het beste is het te vergelijken met een boekhouding van een klein bedrijf, je hebt in de boekhouding debiteuren, dubieuze debiteuren, en de vorderingen op debiteuren die oninbaar zijn en tenslotte afgeboekt worden, deze posten werken allen door op de winst en verliesrekening en het eigen vermogen, zolang je (zo goed als) oninbare vorderingen als vordering laat staan, dan ziet de winst en verliesrekening/eigen vermogen er nog goed uit. Zodra je de openstaande vorderingen gaat opschonen afboeken kom je uit op een ander realistischer plaatje. Het geld is al weg, het enige wat we nu doen is de boekhouding optisch gezond houden terwijl de achterliggende vorderingen niets meer gaan opleveren. in een gezonde bedrijfsvoering hadden deze al lang afgeboekt moeten worden.
  het enige verschil met een normaal bedrijf dat zijn geld moet verdienen om zijn rekeningen te betalen kan de overheid zijn eigen geld digitaal printen zodat de overheid niet in cashflow problemen komt. gezond is de boekhouding van de overheid niet.

  1. Heb je per toeval het e-mail adres van Draghi? Die nare cashflow lossen we met een vingerknip op, we moeten enkel maar aan de knopjes geraken. Maar ook daar kunnen we creatief in zijn, het noemt creatief boekhouden.

 5. bij alweer een weer herhalingsartikel over Griekenland ga ik een stapje hoger in de financiële wereldpolitiek, Het spel dat de grote financiële instituties leveren, de strijd tussen het IMF en China, waarom plaats ik dat stukje hier, waar vroeger landen in nood moesten aankloppen bij het IMF kunnen landen tegenwoordig aankloppen bij China, dit artikel is een must read en legt uit hoe het westen en het oosten in een financieel werelddominantie spel zijn verwikkeld: http://russia-insider.com/en/2015/02/04/3126 Expert: Oil Price Wars Fatally Wounded the Petrodollar, de titel van het artikel gaat over de petrodollar maar als je het artikel leest dan heeft het een bredere context, namelijk het IMF het schuldafhankelijk maken van landen en het ongenoegen dat dit geeft bij China en Rusland.

  1. Dank JT, het doet me denken aan een rapport van het IMF van een tijdje gelden, het enige dat we daaruit kunnen besluiten is dat er binnen het IMF verdeeldheid heerst. Maar zoals altijd zullen we niet horen wat mensen met gezond verstand te vertellen hebben. Ze zijn er wel, ook binnen het IMF. Zal dit nog in een artikel verwerken, het is vrij eenvoudig en perfect aansluitend op wat je hier bericht, dank.

   1. Werner af en toe, nee eigenlijk altijd krijg ik het idee dat je ieder ‘gevaarlijk’ concept/idee op een hoog niveau onschadelijk maakt, door het te smoren/langzaam dood te laten bloeden, zodra je een artikel schrijft over een bepaalde problematiek, dan is het voor de gemiddelde lezer onleesbaar. Tot nu toe haak ik bij jouw stukjes/artikelen na de eerste twee alinea’s af. Ze zijn niet kort en bondig helder en toegankelijk. Academici met een flink stuk filosofie in hun opleiding zullen het wel doorgronden, maar niet de gemiddelde biflatielezer, die gemiddeld MBO/HBO niveau heeft. Biflatie moet toegankelijk zijn voor de gemiddelde Nederlander en heeft een voorlichtende rol. bij jouw reacties krijg ik af en toe het gevoel alsof ik te maken heb met een ‘mol’ een soort van zeer geavanceerde internet trol. Waar de gewone internet trol “aluminium hoedje” roept is het stukmaken bij jouw artikelen en commentaren op zeer hoog niveau. Het smoort bepaalde onderwerpen omdat jouw stukken te ontoegankelijk zijn en de aandachtsspanne van de lezer te kort is om door te lezen. Nu kom ik weer terug op Schoppenhauer die in zijn kunst van het gelijk krijgen meerdere technieken noemt, een van de meest geavanceerde en het hoogste niveau is het; te moeilijk maken van je stellingen waardoor de tegenstander het opgeeft en afdruipt. Je bent goed opgeleid maar je commentaren/stukje leiden af en laten onderwerpen sluipenderwijs verstikken. Als je iets schrijft aan een grotere doelgroep, dan een stuk dient toegankelijk te zijn voor de lezer. je schrijft nu voor WO – master en zou moeten schrijven voor een schoolklas op het MBO/HBO, het moet helder en toegankelijk. Ik hou mijn twijfels bij jouw commentaren. de afgelopen tijd krijgt biflatie te veel herhaling van dezelfde uitgekauwde onderwerpen, doet geen scherp onderzoek naar andere economische/bestuurlijke onderwerpen en krijgt te veel wazige berichten die lezers wegjagen of nieuwe lezers afschrikken.

    1. Beste JT, vandaag is iedereen expert in alles, zelfs in de meest absurde dingen heeft men zich vervolmaakt. Het resultaat is dat we niet meer tot twee kunnen tellen en dat moet je dan zeer ingewikkeld en gewichtig trachten uit te leggen. En zie nu, de wereld ligt in een deuk en morgen is het wereldoorlog. Zelfs Schopenhauer wist het al, waarom wij dan niet?

     1. Yesterday a morning came, a smile upon your face.
      Caesar’s palace, morning glory, silly human race,
      On a sailing ship to nowhere, leaving any place,
      If the summer change to winter, yours is no disgrace.

      Battleships confide in me and tell me where you are,
      Shining, flying, purple wolfhound, show me where you are,
      Lost in summer, morning, winter, travel very far,
      Lost in losing circumstances, that’s just where you are.

      Yesterday a morning came, a smile upon your face.
      Caesar’s palace, morning glory, silly human race,
      On a sailing ship to nowhere, leaving any place,
      If the summer change to winter, yours is no,
      Yours is no disgrace.
      Yours is no disgrace.
      Yours is no disgrace.

      Death defying, mutilated armies scatter the earth,
      Crawling out of dirty holes, their morals, their morals disappear.

      Yesterday a morning came, a smile upon your face.
      Caesar’s palace, morning glory, silly human, silly human race,
      On a sailing ship to nowhere, leaving any place,
      If the summer change to winter, yours is no,
      Yours is no disgrace.
      Yours is no disgrace.
      Yours is no disgrace.

      https://www.youtube.com watch?v=Vd4jeeu90Rk&index=17&list=WL

      Steve Howe, Traci Lords en een goede fles cognac. En laat die kl*tenwereld alsjeblieft-alsjeblieft buiten blijven.

    2. Overigens JT, over heel de situatie kunnen we kort en bondig zijn:

     (1) iemand schiet met een bazooka geld in de markt
     (2) iemand anders komt zeggen dat er niet genoeg geld is

     (1) en (2) behoren tot dezelfde familie, ze hebben gestudeerd om de bevolking te belazeren en de bevolking trapt er met beide voeten in. Kijk naar (1) en (2) en tracht dan aan je kinderen dit soort logica uit te leggen. Een hint, het valt niet uit te leggen omdat het totaal absurd is en ontdaan is van elementaire boerenlogica. Eenvoudig, niet? Hebben we daar Schopenhauer voor nodig, nee toch?

     1. Even tussendoor , Jaren tachtig kan het niet beter verwoorden volgens mij zonder beledigend te worden ! echt goed man ! De reactie van Werner hierop spreekt boekdelen.
      Tegenwoordig zijn bijna de helft van de artikelen en of reacties van Werner en jammer genoeg , die ik totaal niet begrijp..
      Lees nu eens goed Werner , Je hebt al genoeg tips gekregen…

    3. Mede daarom ben ik hier weg en blijf dus voorlopig maar weg.
     Humorloos stoffig onnavolgbaar emotieloos gedoe en dan dat overloze gebral van zo’n dronken teveelweter in de nacht….
     Ik ga maar weer, daaaag!
     PS
     Koen, je moet es meer aan jouw reklame inkomsten denken joh of zie je het juist stijgen???

     1. ik heb weleens dat dat de bedoeling is, lezers wegjagen op internetwebsites die het bestuur kritisch volgen, ook het vervelend stalken met onzinnige commentaren is een strategie om kritische reageerders weg te pesten. Het beste is om afwijkende reageerders en artikleschrijvers te confronteren met hun gedrag an anders gewoon te negeren

     2. Vandaar dat ik al een tijdje terug schreef dat ik steeds een muziekje hoorde, en het is er nog steeds als je goed luistert…

      Trollieoehoeeee, trollieoheee, trollieohoeee, trollieohoehoeee…

  2. Nou, nou, China en Rusland doen dit soort praktijken al jaren. Daarop zijn al hun bilaterale contracten gebaseerd. Dat is niks nieuws. Maar hoe doen zij dit dan wel. Zij stellen heel wat acceptabeler voorwaarden aan kredietverstrekking dan het IMF en Wereldbank voor die landen zouden doen. En als het moet leveren zij zelfs de arbeidskrachten voor de m.n. infrastructuur- en mijnbouwprojecten. Gewoon ordinaire dwangarbeid voor langgestraften, dat wel, maar het werkt wel in de praktijk.
   Ik schreef hier al eens eerder over: https://biflatie.nl/artikelen/china-artikelen/de-grote-langjarige-opmars-van-china/
   En voor mijn gevoel zit het artikel er met zijn olieverhaal en Saudi-Arabië helemaal naast, zolang die dollar nog steeds als transactievaluta gebruikt wordt. De Amerikanen zeiden ooit heel arrogant: de dollar is onze currency, maar jullie probleem. Nou, dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Denk nog maar eens aan de rede van de Gaulle. In feite had de USA bij het loslaten van de goudstandaard al in default moeten gaan, maar dat gebeurde niet vanwege hun gevoerde politiek en grote overwicht dat zij toen nog hadden. Vandaag ligt de situatie echt een beetje anders. Nu er dan aan ook de poten van die dollar gezaagd wordt, moeten ze ook niet zeuren. Want wie zeurt krijgt een beurt en wie blijft zeuren, daar moet het gelijk gebeuren. Nou staat voor de SCO/BRICS+ nog steeds niet alles op de rit, maar vergeet ook de grote groep van de zgn. ‘niet-gebonden landen’ niet. De hegemonie van de USA wordt echt doorbroken, daar kun je op wachten, net zoals alle grootmachten uit het verleden eens ten onder zijn gegaan. Het waren vaak de laatste stuiptrekkingen die het echte gevaar vormden. Zelfs de bondgenoten van de USA beginnen steeds zenuwachtiger te worden bij dit wel zeer eenzijdige beleid dat ze voeren.

   1. ik las deze week een artikel dat China een hele spoorlijn heeft aangelegd in afrika, hoe kan het dat china dergelijke projecten oppakt en het westen niet, indien het westen het niet oppakt waarom dan niet door grote bedrijven, de Shell verdient genoeg in afrika om grote infrastuctuur projecten te financieren. indien zij dit doen dan is de lokale bevolking minder boos op de shell en hun eigen personeel kan er ook van profiteren, een win-win situatie, maar het gebeurt niet.
    zelfs de soviet unie destijds heeft na de inval in afganistan daar infrastructuur projecten aangelegd, wegen, scholen, ziekenhuizen, gezorgd voor onderwijs voor de bevolking, ze kregen zelfs de mogelijkheid om te studeren in de Soviet unie, ik heb de VS/EU dergelijke zaken niet zien doen in afganistan, hooguit een klein schooltje als de camera liep. waarom doet het oosten wel aan practische hulp en het westen enkel aan ‘hoe hou ik ze afhankelijk’ hulp (microkrediet is ook weer zo’n schuldgevangenis)

 6. Ik verwacht iets heel anders dan de meeste anderen hier nml een versnelde invoering van een politieke unie. Daarbij wordt de optie van een oorlog met Rusland met de dag groter. Tot nu toe staan alle EU landen achter steeds verdergaande sancties tegen Rusland. Want die sanctie kunnen alleen maar doorgevoerd worden op basis van unanimiteit. Ja en Griekenland steunt ze ook nog steeds. Dus op dat front zijn alle EU landen het roerend met elkaar is. Jullie verwachten toch niet dat de politici zomaar de boel laten instorten.

  1. Voor wat het waard is: het zijn niet de politici die “de boel laten instorten” maar de markt die onder haar eigen gewicht bezwijkt. De politici kunnen het systeem nog enige tijd overeind houden door her-en-der stutten te plaatsen maar betonrot krijgen ze niet uit de fundering. Om in deze beeldspraak te blijven: funderingsherstel is nodig. Kostbaar en niet zonder risico’s. Bovendien niet erg aansprekend. Liever werkt de politiek aan -voor de buhne, het volk- zichtbare resultaten zoals glimmende paleizen, high-speed ambities en multi-culti-decorum. Niets anders dan bij jou op kantoor dus: same collective, same motives, same rulers, same guy always doing’ the dirty job.

 7. Het is heel makkeijk te voorspellen, hoe het met Europa gaat aflopen, dat is een schot in open doel!

  Ten eerste het geldprinten van de ECB neemt steeds grotere proporties aan, het blijft niet bij 1,1 triljoen Euro.
  Ten tweede Griekenland wordt voor de tiende keer (tot wel honderd keer!) uit de stront getrokken, ten kosten van ons (Ja, Nederlanders U mag om dit te betalen door tot Uw 70e te werken!, WWZ en WAO uitkeringen verdwijnen, Griekenland heeft dat geld veel harder nodig!)
  Ten derde ook Spanje, Frankrijk, Italie, Ierland en Portugal gaan zich roeren en gaan steeds meer kosten, vandaar geldprinten tot in het oneindigen ( triljarden, mult-triljarden , nog meer nullen!).

  Het spel gaat verder tot een kind roept; “De keizer is naakt”. Het bekende sprookje! Dan wil niemand nog , met dat strontpapier “de Euro” zaken doen. Dan pas is het uit en afgelopen en kan er weer een nieuwe start worden gemaakt.

  Tja, de geschiedenis herhaalt zich regelmatig.

 8. 18.24 16 feb 2015
  +++EILMELDUNG+++ Staatliches griechisches Fernsehen: Keine Einigung bei Verhandlungen der Eurogruppe +++EILMELDUNG+++

  1. Maar wat lees ik in de FAZ ? Eine neue Verhandlung könnte am Freitag stattfinden.
   Eerlijk gezegd, dit spelletje kan me niet meer boeien. Grieken kan je NOOIT vertrouwen. Ik moet eerst een Nieuwe Drachme zien vooral ik geloof dat GR uit de euro is.

   1. We weten toch al wat de uitkomst is!

    Dijsselbloem komt triomfantelijk op de laatste dag melden, dat ze met de Grieken tot een overeenkomst zijn gekomen…….goh, geweldig toch (De drachme komt nooit meer terug)!

    Ofwel in het Nederlands, dat wij (de sukkels uit Nederland) weer miljarden mogen ophikken voor de Grieken, die never en nooit ook maar 1 Euro terugbetalen. Een paar weken later kondigt het Nederlandse kabinet aan, dat er verder in onze sociale voorzieningen moet worden gesnoeit, doorwerken werken tot je 70e jaar.

    Hoe simpel (en stom) kan je als land zijn om een ideologie in stand te houden, die nooit door een burger is ondersteunt. Niet door Nederlandse burgers ,maar ook niet door Griekse burgers, want ook die worden er niets beter van.

    Laat je elk jaar maar chanteren, stelletje sukkels in Den Haag!

 9. De besluiteloze Europese politiekers doen denken aan de Britse premier Neville Chamberlain. Ze zijn mentaal niet in staat i.v.m. GR zelf een beslissing te nemen en zullen uiteindelijk achterhaald worden door de gebeurtenissen.

  1. Een van de problemen is de de EU bestaat uit landen met verschillende culturen, talen, etc. Deze kun je mi niet op een hoop vegen en hetzelfde behandelen. De gekozen politici van de diverse landen vertegenwoordigen verschillende achterbannnen. Afhankelijk hoe ze dat doen krijg je dus belangen conflicten. Vandaar ook dat het allemaal niet zo makkelijk is.

   1. Gelukkig hebben we nu nog verschillende culturen en talen onderling… Een van de problemen is dat Europa daar niet trots genoeg op is..

  2. Daar ben ik het niet mee eens, Neville Chamberlain heeft alles gedaan om een nieuwe wereld oorlog te voorkomen, als je kijkt naar alle ellende die WW1 en WW2 met zich hebben meegebracht dan zou iedere politicus het vuur uit zijn sloffen moeten lopen om conflictsituaties te voorkomen en vreedzaam op te lossen. Achteraf gezien had Neville Chamberlain geen gelijk, maar dat kon je toen niet weten, wat men destijds wel wist en iedere dag in het VK aan den lijve kon ondervinden waren de wonden van WW1, geen wonder dat hij alles heeft geprobeerd om vrede te handhaven.

   1. U hebt volkomen gelijk, Jaren Tachtig. Mijn vgl met Chamberlain sloeg op het beeld dat de officiële geschiedschrijving van hem geeft. Nuchter bekeken was niet hij maar Churchill voor de Britten een fatale figuur, zowel voor WOI als voor WOII. Hij mag m.i. terecht de grafdelver van het Britse Rijk genoemd worden.

 10. Zie John Perkins

  Veel Grieken overleven Syriza niet
  Het wordt hun dood.

  Variakus maakt een rondreis langs Europese steden en lacht ronduit steeds vriendelijk en heel gemoedelijk gezien de situatie van Griekse Banken economie en burgers.
  Fact Een:

  EU ECB weten dat ze in hun euro en hun eu blijven en zich niet naar rusland zullen richten.

  Velen vermoeden dat de fam. van Minister en Vanis Varoufakis bang zij gemaakt door Cia Fbi en Mossad via bijv een Soros of andere van de 1% -groep rijksten. We maken ze af.. plat gezegd.
  ISis is een Cia Israel/mossad Saoedi arabie opgezette en goed functionerende coalitie

  Zelfs de aanslagen in eu steden is door de mossad en cia opgezet menen insiders. Moslims voeren ze alleen uit dus weinige die vermoeden.Hoe joods en welk een betere soldaat kan je verkrijgen..
  Die zijn op gelijkende wijze werkzaam naar en in Syriza.

  De Griekse burger komt hier verder uit in hogere armoede. Daar is een verrekijker niet nodig voor.
  Sukkels zonder ruggengraat – is een oordeel , staat onvriendelijk en vol in de realiteit van het dagdagelijkse leven.

  Over enkele jaren wordt alle Griekse olie en gas opgeboord door twee of drie multinationals en Grieken en Griekenland ontvangt geen cent aan inkomsten.
  Syriza maakt t mogelijk.
  Dat gaat nu al zo met al het Goud -alu.- Zilver- bauxiet en andere commodities welke gratis het land verlaten. Gratis en alles Non Taxed.
  Over 50 jaar is hun olie en gas opgeboord en afgevoerd ..en blijft de Griek achter met de helft van haar huidige bevolking en in minder aan sociale – onderwijs- scholing inkomsten enz.

  Factor Twee:
  Werkt en de Werken van je Eu van Banken en Multinationals en de Europese elite: uitlenen aan Griekenland -diep in de schulden om de balansen van Duitse en Franse banken te ‘redden’ vervolgens staatsbedrijven opkopen….voor 1/10 van de werkelijke waarde .. Spoorwegen- Havens -Eilanden -Gas licht en water -…
  Hoge werkeloosheid waarmee je afdwingt een lager minimumloon van 480 euro per maand. Zie en luister naar Merkel.

  Doortastend dat woord en haar betekenis bestaat niet in t /de Griek..s

  Dans nog eens wat….en gooi zo je eigen Land en Mensen stuk.

   1. In ‘vaktermen’ :
    Ze verkopen hun tafelzilver zijn en worden immer (straat) armer en nog vaster in de Bodice- Korset van het Imf en Eu ECB Banken en multinationals –financiele markten en derivaten.

    ..Delay gratification… in t jargon — ….stel bevrediging snelle behoeften wat uit…- om een veel grotere welvaart en welzijn te hebben later in tijd.
    (heb je de fles voor je staan neem een =1 glas..je leeft langer gezonder helderder .stelt opa van 98..)

    Direct cashen – verwoordt als: schulden aflossen- en vervolgens toekijken hoe de ver-multinational-iseerde –‘geprivatiseerde’ – staats-bedrijven miljarden binnenhalen.

    Belasting vrij – ik herhaal belastingontdoken – (noem de 0,022% van Google of de 1,9% van Apple en alle anderen) welke baten anders in de overheidsstaatskas waren gegaan. En met welke velen werk hadden behouden i.p.v. nu werkeloos thuis te moeten zijn.

    Waarom en hoe Belastingontduiking –being non-taxed- de pijler is van je Eu Euro ECB en onze fijnere joodse kornuiten/Gsachs Rockefeller RothschildsMossad /Cia Fbi/Nsa.

    Daar heb je BEDRIJVEN VOOR NODIG WELKE DIE STATUS ZO IN BRUSSEL KUNNEN VERKRIJGEN…….
    Hoe verkrijgen die ‘lieden’ bedrijven- bezit- vast goed- value-infrastructuur ook nog eens tegen 1/10 van de werkelijke waarde..?

    Dat is twee maal. verarm je je mede nerderlander een eu-er…hoe verwonderlijk.
    Het is een wonder een eu-wonder.
    Twee maal is in de dagdagelijks eu kwadratisch.

    1. ware beter : stel snelle bevrediging behoefte uit..neem 1 glas en geniet er twee zo intens van…een ipv 12 leegtes..
     ook al het nieuwe eu- wonder..

 11. ten aanzien van Griekenland en de overige verarming van landen, meestal krijg je in dergeljke gebieden een schaduw economie, een economie tussen burgers onderling die bestaat uit ruilhandel en zwart geld, het is een gevolg dat de bestaande economie nog verder zal uithollen. de overheid kan uiteindelijk volledig digitaal geld gaan invoeren maar als de burger zich afkeert van het bestuur kan een land enkel in armoede en chaos vervallen. Denk eens aan landen met een zwakke econmie en munt, de burgers daar stappen over op een munt uit het buitenland, in Azie en Zuid amerika kan je altijd met dollars betalen omdat de lokale munt nog veel slechter is. In landen die naar de afgrond worden gedirigeerd zullen vergelijkbare dingen gebeuren, waarom zou een griek nog zijn belasting betalen als je er toch niets meer voor terug krijgt. Ik kan niet begrijpen waarom de elite dit laat gebeuren omdat het ze zelf ook raakt, het wordt voor verarmde burgers steeds aantrekkelijker om rijke toeristen te beroven en te gaan inbreken in luxe villa’s van buitenlandese rijkaards. voor nederland; als de verschraling voorzet dan kunnen de beter gesitueerden niet meer veilig s’ avonds naar de stopera of de schouwburg, hun kinderen kunnen niet meer veilig over straat in de studentensteden, daarom begrijp ik niet hoe kortzichtig bestuurders zijn ten aanzien van bezuinigen op de burger, uiteindelijk worden zij er zelf ook door geraakt.

 12. Hi Ben, mij ontgaat even waarom jij Faraday noemt in de laatste zin. Gaat het misschien om zijn kooi? Ik vermoed dat je heel iemand anders bedoelt.

 13. Ben en ook: ik heb beslist geen uitgesproken politieke voorkeuren, maar Tsipras (en ook Varoufakis) horen in dit rijtje beslist niet thuis. Ongetwijfeld zullen al jouw genoemde mensen (Farage=Faraday neem ik aan) het over vele zaken aangaande de EU en de Euro eens zijn. Maar daar gaat het in essentie helemaal niet om bij de Grieken. Die gaat het om het ‘opgelegde’ systeem. Tenminste zo komen ze op mij over en dat gaat wel een stapje verder dan alleen de EU.
  Maar we zullen zien hoe de zaken zich verder gaan ontwikkelen voor de EU. Ik verwacht dat ook dit weer een langer slepende affaire wordt, zoals gewoonlijk. Hoewel ik liever zou hebben dat er nu eindelijk eens een kogel door de kerk zou gaan, zodat iedereen weer eens weet waar hij of zij staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: