De Europese Unie en koekhappen richting de ondergang

45

Nog even en dan gaat het grote feest beginnen. Onafhankelijk van hoe met verder met Griekenland en de EU zal gaan aflopen begint er een nieuw tijdperk waarin koekhappen tot één van de belangrijkste fenomen zal uitgroeien.

koekhappen

De regeringen van Portugal, Spanje, Italië, Frankrijk en ga zo nog maar een tijdje door, staan klaar om hun eisenpakket, met veel lawaai en flinke volksbetogingen, bij de EU in te dienen.

  1. Als er een oplossing komt voor de Grieken dan zal deze flink wat extra “EU-geld”, lees ons geld, gaan kosten. Wat voor de Grieken geldt moet ook voor alle andere landen kunnen gelden, dus tel maar uit;
  2. Als er géén oplossing komt voor de Grieken en het op een Grexit uitdraait dan kost het ook heel veel geld én zal ieder roepen dat nu toch wel meer dan duidelijk is dat het beleid rond besparingen absoluut niet werkt en er dus ook veel extra geld en tegemoetkomingen nodig zijn .

Het grote gevecht

De komende week moeten Ministers van Financiën en regeringsleiders beslissen. Optie één of twéé. Direct daarna begint het grote gevecht pas echt. Knijpen en krabben, bangmaken, dreigen, slijmen, bananenschillen en groene zeep. Ieder wil de meeste koek. Binnenhalen wat er te halen valt. Chaos en radeloosheid.

De ECB overstroomt de markt met geld

Bij toenemende onrust blijft de ECB maar één optie over namelijk het overstromen van de markt met bijna oneindig veel geld. De deksel moet op de paniek-pan blijven. De keizer zonder kleren mag voor het volk en de markten niet voor het voetlicht verschijnen. In werkelijkheid zal elke redding niet meer dan uitstel van het einde zijn.

Politieke verschuiving

Le Pen, Grillo, Iglesias, Tsipras, Farage, Wilders en vast nog meer nu nog onbekenden zullen de trom gaan roeren en oproepen om tot een definitief einde van de euro, de Eurozone en mogelijk zelfs de EU te komen.