Door Tjeu | Stel u krijgt van uw bank een brief met als onderwerp: ‘Ons beleid inzake Zimbabwaanse wet- en regelgeving beleggingen.’ Na enkele plichtplegingen gaat de brief verder met de woorden ‘Naar aanleiding van Zimbabwaanse wet- en regelgeving inzake beleggingen hebben wij ons beleid aangescherpt. Om te kunnen bepalen of u een specifieke relatie met Zimbabwe heeft, moeten wij u een aantal vragen stellen.’

tentakel amerika

Om welke specifieke relaties gaat het en om welke vragen? Daarop geeft het formulier ‘Aanvullende identificatie’, dat gevoegd is bij de brief, antwoord. Het gaat om vier specifieke relaties:

 1. heb je het staatsburgerschap van Zimbabwe
 2. heb je een verblijfsvergunning voor Zimbabwe
 3. heb je een woon- of postadres in dat land
 4. heb je een Zimbabwaans telefoonnummer.

Maar het gaat niet alleen om je eigen relatie met het land maar ook om die van mensen uit je omgeving of die je kent, met name je wettelijke vertegenwoordiger, je gemachtigde en om je beleggingsadviseur. Over hen moet je verklappen of een van de bovenstaande vier relaties, die je met het Zimbabwe kunt hebben, op hen van toepassing is. In totaal zijn het zes vragen waarop je ‘ja’ of ‘nee’ kunt aanvinken. ‘Heeft u één of meerdere vragen met ‘ja’ beantwoord dan kunnen wij u in sommige gevallen onze beleggingsdienstverlening niet meer aanbieden.’ Om welke gevallen het gaat wordt niet vermeld.

Zimbabwe, Verenigde Staten

Zimbabwe, dat is toch het land van Mugabe met een potsierlijk monetair beleid? Wat een mop. U gooit de brief en het vragenformulier schaterlachend in de blauwe papierbak. Hupsakee, weg ermee. Een brief van je bank naar aanleiding van Zimbabwaanse wet- en regelgeving inzake beleggingen… Wat een fantasie heeft schrijver dezes. Lees nu in plaats van Zimbabwe de Verenigde Staten van Amerika en dan wordt het plots bloedige ernst. Eind augustus 2014 viel zo’n brief verstuurd door ING bij mij op de deurmat. Het lachen vergaat je en ongerustheid slaat om het hart maar je wordt gesust met de woorden: ‘Wij stellen u deze vraag om te kunnen bepalen of wij u onze beleggingsdienstverlening kunnen blijven aanbieden. Dit doen wij op grond van ons beleid met betrekking tot de Amerikaanse wet- en regelgeving inzake beleggingen.’

Financiële Tentakels

Lees de woorden nog eens… ‘op grond van ons beleid.’ Niet alleen bijten ze in hun eigen staart, die woorden, maar ook verspreiden ze de geur van dwang en onmacht. Dat riekt naar ‘don’t shoot the piano player.’ Daar zit een gigantische knoet vanuit Washington achter. Waarom? Het antwoord is heel eenvoudig. De VS is al jaren bezig de wurggreep van z’n financiële tentakels om z’n vermogende staatsburgers aan te snoeren teneinde de zwaar uit de hand gelopen uitgaven te kunnen blijven betalen.

Bankgeheim?

Sinds eind vorig jarig buigen steeds meer Zwitserse banken voor de Amerikaanse druk om gegevens van hun Amerikaanse cliënten door te sluizen naar Washington. Het Zwitserse bankgeheim wordt steeds verder ontmanteld. Dit op grond van een overeenkomst tussen Zwitserland en de VS aangaande het vrijwillig doorspelen van banksaldo’s van Amerikaanse staatsburgers naar Washington. Vrijwillig? Geven de Zwitsers geen gehoor aan de verzoeken dan dreigt een strafrechtelijk knoet. En nu steekt Washington z’n tentakels uit naar Nederlandse banken, die slaafs de wil van Amerika volgen en dat eufemistisch ‘ons beleid’ noemen.

Laatste stuiptrekkingen

Maar dat is niet alles. Onlangs heeft de Amerikaanse overheid de kosten verbonden met het afstand doen van het Amerikaanse Staatsburgerschap verhoogd met ruim 400%, zo meldt Forbes.com. De kosten voor het opmaken van een akte van afstand zijn gestegen van $450 naar $2350. Dit alles om het leven van Amerikanen, die overwegen belastingvluchteling te worden, zuur te maken. Het begint echt pijnlijk te knellen. Het zijn de stuiptrekkingen van een land dat op het punt staat bankroet te gaan. Zoals het de VS vergaat, zo vergaat het de rest van de wereld, want zij zijn heer en meester over de wereldreservemunt. Alweer een spijker aan de doodskist van het monetaire systeem.

22 reacties

 1. Teveel schuld. Teveel militaire uitgaven om het imperium te onderhouden, 800+ bases wereldwijd. Misbruik van reserve currency status. Teveel oorlogen. Verlies van waarde dollar -/- 98% sinds loslaten goudstandaard.

  Lees de collapse van Rome, een blauwdruk voor het VS imperium. Nu maar hopen dat dollar denominated assets, duh, ook dat geile euro ‘project’ meezuigt naar de diepte.

  Squid Pro Quo, biflaten.

  1. niet enkel de VS geeft in verhouding te veel uit aan defensie, Frankrijk en verenigd koninkrijk doen hetzelfde bv beiden in het bezit van aircraftcarier en opereren wereldwijd met hu troepeninzet, beide landen zijn ook financieel failliet

   1. Kijk eens naar het percentage defensie uitgaven tov gdp. Gelukkig betaalt de rest van de wereld de defensie uitgaven van de VS, in ruil daarvoor ontvangen wij vrijheid en protectie

    **snark**

    1. Ik heb daarnet samen met mijn Braziliaanse eega toch maar besloten in Brazilië te blijven;
     http://mobiel.nu.nl/algemeen/3867369/nederlander-vindt-navo-weer-belangrijker.html
     Er zijn veel dingen die ik mis want ik ben nou eenmaal een echte kaaskop…
     Maar dat rare schapen gedoe…
     Jullie blijven maar bukken en bukken.
     Waar zijn de tijden dat men de barricaden nog opging?
     Ik was er destijds als jongeman ook op het malieveld…
     Ergens begin jaren tachtig…
     Afijn, blij dat ik in de B van BRICS zit…

     Jongeluy

     1. Tsja, die navelstreng hè. Kom je nooit helemaal van los.

      De maatschappelijke elite, het politieke circuit, de vakbonden, ze zijn allemaal goeddeels losgezongen van de rest van de samenleving, het klootjesvolk. Wie moet het verzet nog kanaliseren en leiden. Die barricaden blijven dus leeg.

      We moeten het doen met opgeblazen EU lakeien als Timmermans. Dat soort narcistische leugenaars is vandaag de dag de maat der dingen. Een windstootje en het hele vermolmde bouwwerk dondert in elkaar.

 2. Goede analyse, het is dweilen met de kraan open voor de USA, Wat is de dollar nu nog helemaal waard? Steeds meer landen nemen openlijk afscheid van de dollar als reverve currency en zetten USD om naar de yuan. Niet een hele gekke gedachte voor de lange termijn.

  De Britse pond was voor de tweede wereldoorlog ook een supermacht als valuta. Na de oorlog en bretton woods kreeg de dollar de machtige status als wereldmunt, tot de kredietrisis. Toen begonnen de leiders van de met dollars volgepropte centrale banken zich toch even achter de oren krabben.

  En nu met alle derivatenhandel en de Federal resrve die de aandelenmakten omhoog pompen is niet meer te overzien hoe groot de schade zal zijn met een nieuwe crash als die van lehman.

  Wat volgt na de val van de dollar is het algemeen geaccepteerd krijgen van de SDR, of iets dat daar op lijkt. Ik had verwacht dat dat al snelle zou gebeuren, maar het wordt allemaal nu wat gerekt.

  1. @ Dre

   Ach je weet wel de SDR (special drawing rights) is een waanzinnige oplossing enkel nog meer van het zelfde papieren rommel. De SDR is net als de dollar gedekt door niets anders dan gebakken lucht. SDR is een van de satanische plannen van het IMF om de controle over het geldsysteem in eigen hand te houden. Enkel de gouden en zilveren standaard zijn een garantie voor de koopkracht van het volk. Blijkbaar houd het vok ervan om dagelijks gebruikt te worden als belastings bitch anders valt het niet te verklaren. Vrije mensen gebruiken geen papier geld!

 3. Als toevoeging, zo goed gaat het in Amerika:

  Americans are pessimistic about the future. Only a quarter think economic conditions in the United States will get better in the next year, and just 40 percent believe their family’s finances will get better over the next year. Consequently, most do not see themselves getting back to where they were any time soon.

  “Despite nearly five years of job growth and declining unemployment levels, Americans remain skeptical that the economy has improved and doubt that it will improve any time soon,” said Van Horn. “The slow, uneven, and painful recovery left Americans deeply pessimistic about the economy, their personal finances, and prospects for the next generation.”

  http://www.presstv.ir/detail/2014/08/31/377221/americans-still-pessimistic-over-economy/

 4. Hoeveel mensen zijn zich ervan bewust,dat zij niet anderen napraten,maar hun eigen intuitie ( hun persoonlijke unieke kracht) raadplegen ?
  Hoeveel intelligentie,zelfbewustzijn,overtuiging en kennis omtrent zijn positie heeft de mens op onze Moeder Aarde ten opzichte van het geheel?
  Als er een Moeder Aarde is,is er ook een Vader Aarde.
  Wij zijn per slot van rekening allen een kind van een Vader en een Moeder.
  Uw verstand zal onder steeds hogere druk komen te staan.
  De goed bedoelende,kunnen hun achterstand nog wel inlopen,door zich bewust te worden van hun goede intenties,tel uw zegeningen, elke dag.
  Degenen met slechte intenties,zullen hun straf (zware leerweg ) alsnog moeten aflopen.
  Zo luid de wet van Aantrekkingskracht.
  Er is geen mens, die de Natuurwetten met voeten kan treden.
  Ook al heb je een auto van € 500.000 onder je reet.

 5. Als de stand-off tussen EU/NAVO en Rusland over Oekraine één ding duidelijk maakt is het wel hoe slaafs Europa/EU de VS volgt. Zelfs in een confrontatie met Rusland,waarin het dreigen met geweld van de NAVO niet wordt geschuwd. De financiele tentakels waar in dit artikel wordt verhaald zijn niet meer dan een onbetekenend detail in dit grotere geheel der dingen.

  1. Kijk een naar het nieuws in de telegraaf over Rusland, het is een anti campagne die inmiddels al enkele jaren aan de gang is, het lijkt zo langzamerhand wel alsof we kranten in voormalig Hitler Duitsland aan het lezen zijn. waarbij een volkshaat moet worden gevormd tegen de vijand in het oosten.
   alle kranten zijn inmiddels lid van een soort van”Kulturkammer” een vrije kritische pers is niet meer in de dagbladen te vinden.

  2. …Tenzij je het ziet als oorzaak van de loop der dingen. Dan wordt de wereldmunt van onbetekenend detail tot quintessence. Dan wordt er ook meer en meer duidelijk over de achterliggende bedoeling van de snel toemende chaos all over the world en de fanatieke drive achter de nieuwe Koude Oorlog.

   De ‘global reset and recovery’, zoals Christine Lagarde van het IMF het noemde, inclusief de invoering van een nieuwe munt, kan immers niet stilletjes in een regenachtig weekendje worden geregeld.

 6. De financiële tentakels gaan heel ver, het is ook het in bezit / belang in hebben in essentiële bedrijven, zoals media, kijk eens naar het eigendom van dagbladen, radiozenders en andere informatiebronnen,

  vraag je eens af waarom op de radio altijd dezelfde muziek word gedraaid en nooit iets uit Frankrijk/Duitsland/Italië, BUMA/STEMRA draagt netjes via een software programma zijn centjes af aan groepen in de VS,

  Belangrijke posities bij de media worden bekleed door personen die in de smaak vallen van de groot aandeelhouders.

  Een voorbeeld is de omroep BNR die in het begin redelijk scherp op het financiële nieuws lette, maar na diverse overnamesituaties een spreekbuis is van het Algemeen Pers Bureau

  Ander voorbeeld is geenstijl.nl dat ook is verkocht en sindsdien veel minder kritisch is dan bij aanvang.

  Hoe en wie de financiële zeggenschap heeft is nauwelijks te achterhalen, je kan het enkel afleiden uit wie altijd kritisch wordt benaderd en wie nooit.

  (buiten de VS heeft ook Saoedi Arabië heel veel zeggenschap in bedrijven gekocht dit via zijn petrodollars)

  1. Verbijsterend, MSM lijken niet meer dan doorgeefluiken van door overheid gewenste beeldvorming.

   voorbeeld:

   Afgelopen vrijdag 29/8 kwam de regering met de beantwoording van een lijst met kamervragen over vlucht MH17.

   http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vliegramp-mh17/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2014/08/29/beelden-bij-concept-beantwoording-feitelijke-vragen-n-a-v-rbz-en-brieven-inzake-mh17.html

   Wie de lijst met vragen en de beantwoording op zich inlaat werken ziet dat er sprake is van een doofpot.

   Vraag 5L uit de lijst met vragen luidt:

   “Klopt het dat een schriftelijke overeenkomst is tussen Oekraine, Belgie, Nederland overeenkomst en/of Australie over het openbaar maken van het onderzoek naar de toedracht? Klopt het dat elk land de openbaarmaking daarvan kan blokkeren door een non-disclosure overeenkomst.”

   Het antwoord van de regering:

   Neen. Op 24 juli jl. hebben Nederland en Oekraïne het hierboven genoemde MoU gesloten waarin Oekraïne de verantwoordelijkheid voor het onderzoek naar de ramp aan Nederland delegeert. In het MoU heeft Nederland zich verbonden de uitvoering van het onderzoek in overeenstemming met de bepalingen van hoofdstuk 5 van Annex 13 bij het Burgerluchtvaartverdrag (1944) Daarin is vastgelegd dat de onderzoekende staat het eindrapport van het onderzoek dient te
   sturen aan de ‘state of registry’, ‘state of operator’, ‘state of design’, ‘state of manufacture’, ‘state having interest because of fatalities’, ‘state providing information, significant facilities or experts’ en ICAO. Nederland heeft zich daaraan te houden en in het MoU is daarom vastgelegd dat het rapport en de bevindingen zullen worden toegezonden aan de betrokken landen.

   De regering verwijst m.a.w. naar de protocollen van een Luchtvaartverdrag waaraan de publicaties moet voldoen en die protocollen staan geen non-disclosure afspraken toe.

   Dat mag zo zijn, het regeringsantwoord is misleidend, want er lopen drie onderzoeken:
   1) ivm repatriering passagiers en bemanning
   2) onderzoek oorzaak ramp geleid door Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid.
   3) strafrechtelijk onderzoek Nederlands Openbaar Ministerie.

   vraag 5L heeft betrekking op ONDERZOEK 2

   Het al geruime tijd circulerende gerucht over non disclosure afspraken heeft echter betrekking op het derde onderzoek, dat van het Openbaar Ministerie en die heeft op 7 augustus inderdaad een deal gesloten:

   http://nos.nl/artikel/692419-om-sloot-deal-over-onderzoek-mh17.html

   Vervolgens komt de NOS op vrijdagavond met een documentaire die nog eens uitgebreid ingaat op het terugkijkt op het opgevoerde rouwcircus. Over de deal van het OM: geen woord.

   http://nieuwsuur.nl/onderwerp/692716-terugblik-op-mh17ceremonie.html

   (Kijk ook nog eens naar de beantwoording van de vragen in paragrraf 2 en denk dan een terug aan de wijze waarop Timmermans in z’n VN speech van 22 juli de bevolking van de separatistische provincies die de de lijken van vlucht MH17 daadwerkelijk hebben geborgen als ’thugs’ wegzette). Om te kotsen.

   1. Dus, biflaten OPGELET. Het onderzoek naar de daders van de aanslag op MF17 gaat in de DOOFPOT. Denk zelf maar eens na over wat dat zegt over degenen die ons besturen, onze bondgenoten, onze media.

 7. Goed artikel. Wie is Tjeu?? Een nieuwe schrijver? Wat mij betreft aangenomen. Hele goede blik op de bizarre werkelijkheid.

  Weet je wat ik raar vind, dat de waarde van de dollar momenteel maar blijft stijgen, is daar een logische verklaring voor? De ‘analisten’ gooien het op macrocijfers, maar is het niet eerder de huidige situatie in Oekraine? Je hoort er bijna niets over, maar het begint toch aardig uit de hand te lopen. http://www.zerohedge.com/news/2014-09-01/ukraine-defense-minister-warns-worst-conflict-wwii-shifts-forces-combat-full-scale-r

  1. dat de dollar stijgt is niet verwonderlijk, de boycot acties tegen Rusland gaan ten koste van de Europese handel (export naar Rusland), de VS heeft nauwelijks hinder van de boycot acties, Europa snijdt zich in zijn eigen economische vingers, logisch dat de dollar dan in waarde stijgt en de euro omlaag gaat

   Als de Russische gaskraan gaat haperen betekend dit dat de EU duur gas via tankers moet kopen overzee.

   Door de VS te volgen vernietigd de EU zijn eigen economische toekomst. De EU zou beter af zijn door samen te werken met Rusland en de VS adieu zwaaien.

   1. De dollar stijgt in dit geval vanwege de toegenomen oorlogsdreiging, omdat het nog steeds de wereldreservemunt is. Aan de mate van stijging kun je de dreiging inschatten. Tot nu toe nog steeds redelijk onbeduidende stijgingen en dalingen, maar Rusland resp. China (SCO/BRICS+) wordt andere koek.
    Hoewel als je dit interview van Max Keiser met Trace Mayer ziet zal Bitcoin de wereld veranderen. Ik wens ze succes.
    http://www.runtogold.com/2014/09/max-keiser-with-trace-mayer-to-discuss-bitcoin-and-geopolitics/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: