Het is niet alleen maar kommer en kwel in tijden van crisis, althans, niet voor iedereen. Sommige mensen op onze aardbol weten wel degelijk hoe je heden ten dage bakken met geld moet binnenharken. En met bakken met geld bedoel ik ook echt heel veel bakken met geld, wat dacht u van een uurloon van dik $ 1.700.000,- oftewel een inkomen van 41 miljoen dollar per dag? Eigenaar van de bekende Sands casino`s Sheldon Adelson verdiende het. Hij is dan ook één van de grootverdieners van 2013. Zijn vermogen steeg met  68%, tot 37 miljard dollar.

money

Zuckerberg & Buffet

En wat te denken van Facebook eigenaar Mark Zuckerberg, deze knul is nog geen 30 jaar oud maar heeft in 2013 wel een gemiddeld maandloontje gekregen van meer dan $ 1.000.000.000,-. Ook Warren Buffet mag niet klagen zo aan het eind van dit jaar als hij terugblikt op zijn prestaties. Hij verdiende gemiddeld zo`n $ 37.000.000,- per dag en daarmee steeg zijn vermogen van 46,4 miljard dollar in januari tot 59,1 miljard dollar in december 2013. De beste man, inmiddels alweer 83 jaar oud en het “Oracle of Omaha” genoemd, wordt nog steeds geroemd voor zijn fenomenale marktgevoel en foutloze economische voorspellingen. Met dit soort prestaties kun je hem daarin geen ongelijk geven.

Walmart & Microsoft

Bij vele mensen zal de familie Walton geen belletje laten rinkelen, maar het is toch de rijkste familie ter wereld. Ook zij hebben een geweldig jaar achter de rug met 4 leden in de stijgers top tien van 2013 met een gemiddelde stijging van zo`n 40%! De erfgenamen van deze familie hebben een bedrag van bijna $ 150.000.000.000,- in het vooruitzicht en dat allemaal door de bekende supermarkt formule van Walmart. De vier familieleden hebben elk zo`n 35 miljard dollar en hebben er in 2013 elk zo`n 10 miljard bij gekregen. Uiteraard mag Bill Gates ook niet ontbreken in dit artikel, hij verdiende slechts een lousy $9,3 miljard dit jaar, maar is nog wel één van de rijkste mensen van de wereld met een vermogen van iets meer dan $69 miljard dollar.

Slim wederom rijkste man ter wereld

De rijkste man ter wereld in 2013 is volgens Forbes Carlos Slim met een geschat vermogen van 74 miljard dollar. De tweede plek is voor de heer Gates en de derde plek wordt ingenomen door Amancio Ortega, eigenaar van het Spaanse modehuis Zara. In 2013 waren er 1.426 miljardairs in de wereld, waarvan het gemiddeld vermogen is gestegen naar 5,4 miljard ten opzichte van 4,6 miljard in 2012. Het totale vermogen is moeilijk uit te rekenen, maar geschat wordt dat het totale cumulatieve vermogen van alle miljardairs uitkomt op ongeveer 6,5 biljoen dollar. Uiteraard zijn er niet alleen winnaars, de grootste loser van 2013 is de Braziliaan Eike Batista, hij verloor gemiddeld zo`n 50 miljoen dollar, per dag! Lees ook: Hoe je ruim 30 miljard in een jaar verliest.

12 reacties

 1. Hoeveel geld neem je mee bij je dood? Inderdaad, nada, noppes …

  En je sterft na slechts een paar jaar, miljardair, arme luis of ergens tussenin.

  Planeet aarde is ongeveer 4 miljard jaar oud dus wat is 80, 90 jaar? Dat is wat veel mensen niet in de gaten hebben.

  1. Hallo Rob,
   Voor zover ik het zie,ben je een oude ziel in levens.
   Maar je bent niet spiritueel in zelfkennis,verleden en van de wereld/universum om je heen.
   Als je minder eigenwijs zou zijn,je karma eens goed zou analyseren en volledig met je gevoelsverstand in dialoog kunt gaan,zullen er veel vragen en onzekerheden voor je beantwoord worden.
   Dit was een een gratis en belangeloos advies,voor jou als zoekende in de woestijn.
   15 jaar geleden was ik in de zelfde situatie als jij dus,raadpleeg eerst nauwkeurig je ziel en je karma,voor je hier een reactie op geeft.
   groet, bertus

  2. Maar je hebt dan wel de status ”de rijkste van het kerkhof te zijn”
   En dat is ook wat waard in de high sociati,
   Draait het daar eigenlijk wel om in het leven?

 2. http://xandernieuws.punt.nl/content/2013/12/14-experts-2014-wordt-ongekend-financieel-en-economisch-rampjaar

  Al die doemdenkers in bovenstaande link denken dat er nog een hoop economische rampspoed zal komen.
  Ach dan zal het tegenovergestelde wel gebeuren. We modderen wat door en volgen het japanse scenario.

  Ik moet zeggen dat een blik bruine bonen onlangs in prijs verhoogd werd van 52 eurocent naar 70 eurocent in de supermarkt waar ik vaak kom.
  Toen ik in de Aldi, Lidle en AH keek wat een blik bonen daar moest kosten, 70 cent, 69 cent en 89 cent.

  Ik zit me af te vragen wanneer het financieel uitkan dat ik zelf mijn bonen ga verbouwen en opeten.

  Kent iemand van biflatie toevallig iemand die een eigen groente tuintje heeft, zijn eigen bonen verbouwd en deze eventueel wil verkopen voor 52 cent per blik?

 3. Deze zogenaamde “grootverdieners” verdienen hun fortuin over de ruggen van hun medemens en zij zijn de enigen die van de devaluatie van onze ongedekte fiat rommel valutas profiteren.

 4. 1b3xp34k. Weer van die afgustige socialistische onzin. Over de rug van een ander. Mijn endeldarm loopt er spontaan van leeg. Ga zelf iets ondernemen , u mag zoveel verdienen als u wilt. Waarschijnlijk in loondienst en steeds meer willen hebben van degene die elke maand uw salaris betaald. Ik wordt niet goed van uw soort en daat zit NEEderland vol mee. Gatverdamme.

  1. Toch raar dat sommige leden van homo sapiens 24.000 uur in een dag hebben zitten. Maar wacht, waar gaan al die touwtjes naar toe?
   Ah, ik zie het al, daar heb je de handjes van Hans. Oeps, er trekt iemand aan het touwtje.
   Maar even serieus Hans.
   Stel dat de welvaartskloof verdiept, verbreedt of wat dan ook…
   Stel dat ene Hans de helft van al het geld verdiend.
   Dan ben je toch dictator? Dan heb je nog een groepje elite soldaten wat zich NAVO noemt. Al die arme sloebers hebben natuurlijk leningen nodig. En als ze die niet accepteren dan moet er wat nucleair afval overheen.
   Afijn, Hans, het zou werken zoals het 30, 40 of 50 jaar geleden was. Niet perfect natuurlijk maar ik heb goede herinneringen!
   Ik zie het steeds verder aftakelen om mij heen. Vooral moreel…

 5. @ Hans Polderman , Ik ben het er helemaal mee eens dat een ondernemer zoveel mag verdienen.echter de vraag wat is een ondernemer ? Ik ken er maar weinige die met eigen geld het risico durven te lopen , de meesten zijn allemaal meelopers die pretenderen dat ze ondernemer zijn .

 6. Er is een verschil tussen een ondernemer die zelf iets doet behalve aan touwtjes trekken en die alleen maar aan touwtjes trekken. Ene kant heb je de slager ofzo en aan de andere kant members of the board enzo…
  Die slager gun ik z’n 4×4 maar zo’n Gates mag een eind oprotten met zijn quasi monopolie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: