De hodlers: 11 Miljoen bitcoin bewegen niet

0

Dit al sinds een jaar, tot december 2019. En hoewel de koers van BTC verdubbelde en meer sindsdien. Van vaste handen gesproken! Dit zijn de échte hodlers. Zij die kopen en vasthouden tot? Tot de bitcoin koers veel en veel hoger staat zeker? De voorspellingen en koersdoelen van $100.000 tot wel (slik) 1 miljoen dollar op het digitale bord staan misschien?

Winstgevend

Om precies te zijn gaat het om 11,58 miljoen bitcoin die al een jaar blijven waar ze zijn. Op beurzen maar meer waarschijnlijk in hardware wallets. We schreven reeds eerder over de grootste winnaars in het digitale tijdperk. Die hodlers dus, omdat bitcoin winstgevend was voor 98,66 procent van de tijd. Tussen het ontstaan in 2009 en vandaag, tien jaar later.

Verleidingen

Tussentijdse rally’s kunnen zeker verleiden tot te vroeg verkopen. Net als forse dalingen tot wel crashes. Zoals we nog in november 2019 meemaakten, toen BTC van $14.000 tot $7.000 zakte. Maar niets van dit kon de hodlers van die 11 miljoen BTC verstoren. Ook vandaag niet, begin december 2019, omdat er negatief nieuws naar buiten komt uit ZuidAfrika. Het land waar cryptomunten uiterst populair zijn. Niet zo bij de overheid lezen we: ‘South Africa’s central bank is planning new rules to prevent the use of crypto in evading currency control regulations.’

Huid en haar

Tja, het is een doorn in het oog van nogal wat overheden dat wie crypto bezit, zich kan onttrekken aan de regels die gelden voor bezitters van fiatmunten. Deze laatste zijn met huid en haar gebonden aan de verstandige beslissingen (zeldzaam) maar ook de ‘niet zo verstandige’ (ampel) vanwege centrale banken. Cashbeperkingen voor transacties en om over grenzen te brengen (VS en EU). Een regelrechte oorlog tegen contanten verduren (in meer en meer landen). Banken die failliet gaan (India) waardoor noeste spaarders, dit uitstervende ras, afgesneden zijn van hun fiatbezit. Plus dan nog eens de inflatie moeten ondergaan, in àlle landen ter wereld, waardoor de koopkracht van fiat ondermijnd wordt. Een mens zou voor minder in cryptomunten vluchten!

Ten aanval

Cryptobloge.com: ‘South Africans are currently restricted to sending a total of 11 million rand ($750,600) across borders, with anything over 1 million rand requiring a special application to the South African Revenue Service. Some within the country have begun using cryptocurrency as a convenient workaround for the fiat restrictions.’ Een begin van de aanval op crypto is reeds gemaakt: ‘FNB (een belangrijke Zuid-Afrikaanse bank, nvdr) closed all business banking accounts for companies dealing in cryptocurrency last week.’ De nieuwe regels, momenteel nog onbekend, zouden ingang vinden in het eerste kwartaal van 2020…