Ik weet niet of andere lezers op dit discussieplatform het is opgevallen, maar mij valt op dat de Nederlandse samenleving bezig is hard te veranderen. Nu loop ik al een paar jaartjes mee in dit kleinschalige polderlandje en leef ik tevreden in een van oorsprong plattelandsgemeente in de provincie Drenthe. Tevredenheid gaat mij boven rijkdom. Misschien had ik eerder een vak moeten leren of ondernemer moeten worden i.p.v. ambtenaar, maar voorlopig lukt het nog om rond te komen met een AOW en ABP-pensioentje. Hoewel die nieuwe pensioenwet niet veel goeds belooft geniet ik nog van de nodige afleiding en het schrijven van ongezouten proza.

Cancelcultuur

Sinds mijn pensionering in 2017 ben ik meer gaan schrijven en help ik wat mensen met hun belastingaangifte. Ook mijn secretariaat in het bestuur van een steunstichting geeft de nodige voldoening. Als auteur op een website met een paar duizend bezoekers per week moet je af en toe wel iets over jezelf schrijven zodat lezers begrijpen wat iemand drijft. Aan het einde van deze column heb ik een nieuwtje dat minder prettig leest maar deel uitmaakt van de dagelijkse realiteit. Het is onderdeel van mondiale ontwikkelingen die het leven af en toe een andere wending geven. Ik zie tevens een soort van nieuwe evolutie waarvan ik hoop dat deze ook kritisch wordt beschouwd door andere gelijkgestemden. Het is de nieuwe tijd van wokeness, inclusie, diversiteit en de cancelcultuur waarin we voor fout gedrag van onze natie in het verleden ons excuseren bij monde van onze Minister President. Dit had ik tien jaar geleden niet zien aankomen.

Bedenkingen

Mijn generatie groeide op in de tijd van wederopbouw na de WO2 en is gewend zelfstandig te denken en te handelen in een democratische welzijnsstaat. We waren gewend een eerlijke mening te geven, ook al strookt deze niet met de mainstream gedachte. Daarom spreek ik mij nu uit op twitter. Ik heb twitter herontdekt en ben van mening dat iedere gezonde mening er toe doet. Mits onderbouwd en met verwijzing naar bronnen indien er (wetenschappelijke) studies aan ten grondslag liggen. Meedoen op twitter komt voort uit ergernis over allerlei opgedrongen veranderingen van bewegingen die buiten onze oud-Hollandse cultuur staan en er op gericht zijn ons leven te beïnvloeden. Ik geef nog eens een opsomming van een aantal onderwerpen waarover ik mijn bedenkingen al eens heb uitgesproken.

Zoals de genderdiscussie die ik in mijn jonge jaren heb gemist maar nu in de schoolboeken wordt onderwezen, maar gelukkig ook door de NPO, dus handig voor mij: Wat betekent lhbtqia+? Ik ben halverwege de les afgehaakt, ik durf mij nauwelijks uit te spreken waarom, ben helemaal wakker geschud. Stel je voor, mijn onderkant een man en de bovenkant een vrouw, en allerlei andere varianten. Niks mis mee, zou René van der Gijp zeggen. Maar ik ben van de oude garde en weet dat zelfs Yuval Noah Harari, de rechterhand van Klaus Schwab, mij met zijn boek “Homo Deus” niet kan overtuigen om aan mezelf te gaan twijfelen. Voor alle duidelijkheid, ik heb dat boek niet gekocht.

Door met de volgende gekte, het eten van meelwormen. De discussie is dat we het klimaat aantasten met onze eetgewoonten zoals vlees eten, zuivel en alles wat van het boerenland komt. Daarom moet bijna de helft van onze typische Hollandse boerderijen plaats maken voor bouwgrond. Een cultuuromslag van ongekende omvang. Ook hiermee onderwijst men alvast de jeugd. Op school worden ze voorgelicht over nieuwe soorten voedsel, zoals meelwormen die best te pruimen zouden zijn. Hier lijkt mij sprake van indoctrinatie in ons onderwijs.

Dan hebben we nog de ontering van onze nationale helden. Gemeenten worden door activisten onder druk gezet om straatnamen met de namen van Piet Hein en Michiel de Ruyter e.a. te veranderen. Er zou bloed aan hun handen kleven. Ook zwarte Piet, negerzoenen en jodenkoeken etc. moeten het ontgelden. De excuses voor het slavernijverleden met een schadefonds van 200 miljoen is het nieuwste op gebied van de cancelcultuur. Het gaat ons nu belastinggeld kosten. Hoeveel gekker gaat het nog worden? Ik zou het bijna vergeten, “Black Lives Matter” en de “MeToo-beweging” passen ook in dit straatje. Waar leggen we de grens? Ik durf een jonge schoonheid op straat al niet meer na te kijken. Deed ik eerder wel om geen stijve nek te krijgen.

Ook de overheidsrepressie uit de coronatijd moeten we niet vergeten. De tijd waarin alle informatie die afweek van de voorlichtingscampagne van de overheid inzake het omgaan met corona en de vaccinatie werd afgedaan als desinformatie. Medici mochten zich vanuit hun vakgebied op sociale media niet kritisch uitspreken over de mRNA-vaccins. Ze werden gecensureerd. Het werd de tijd van desinformatie en censuur die wordt toegepast door de gevestigde media. Zo kwamen alleen op de alternatieve media de video’s voorbij van ME-geweld waarbij ‘Romeo’s’ werden ingezet tegen demonstranten. Ook bij de laatste boerenprotesten in Zwolle kwam deze keiharde arrestatie-eenheid in actie. Bij de blokkades van klimaatactivisten zien we deze zware jongens niet.

Verder zijn er meer beteugelende maatregelen de revue gepasseerd die makkelijk kunnen terug keren. Regeringen zijn ingefluisterd dat bange burgers dictaten makkelijker accepteren ingeval er angst heerst voor virussen, klimaatverandering, onbetaalbare energie, oorlog in Europa, en straks de val van de euro. Daarvoor worden we alvast zachtjes gemasseerd met een voorzichtige propaganda over de invoering van de digitale euro, de CBDC. Ik verwees regelmatig naar meerdere interviews met monetaire deskundigen. Pas zag ik deze video voorbij komen met Arno Wellens en Bert Slagter: “De weg naar de CBDC-hel is geplaveid met goede bedoelingen.”

Biflatie.nl stopt er mee

Tenslotte het nieuwtje waar ik in de eerste alinea op duidde. Biflatie.nl stopt m.i.v. 1 januari a.s. De eigenaar heeft mij in november geïnformeerd en geeft mij de gelegenheid daarover een eigen melding te doen. Ik kan nog een aantal columns schrijven. Ik heb geen invloed op deze beslissing omdat ik geen deel uitmaak van de redactie. Ik weet dat een zelfstandig draaiende website veel kosten met zich meebrengt. Het spreekt voor zich om dan inkomsten te genereren. Ik hoopte op meer auteurs voor meer diversiteit. Een discussieplatform kan moeilijk draaien op 1 of 2 auteurs. Ook is het lastig om de discussie onder de columns te begeleiden. Ingrijpen bij ongepaste reacties betekent censuur en door niet in te grijpen ontstaat er gekibbel waarbij reageerders veranderen in ‘reaguurders.’ Lezers haken dan af.

Het is niet anders, ik schrijf nog een paar columns en ga verder met mijn eigen blog: gerritwelbergen.wordpress.com. Deze is openbaar maar zonder commentaargedeelte. Ik ga wat minder schrijven omdat ik mij meer op twitter begeef. Daar volg ik onderzoeksjournalisten en twitteraars die zich durven uit te spreken tegen onrecht en misstanden. Mijn tweets vind je hier: twitter.com @ GWelbergen.

GW

30 reacties

 1. Hoi Gerrit,

  Jammer dat Biflatie ermee stopt.
  Ik las je columns, en een deel van de reacties hierop, graag.
  Ik zal je blijven volgen via je eigen blog. Twitter is aan mij niet besteed.

  Met vr. gr.
  Ron

 2. Vreselijk triest dat deze site (met een ander geluid) stopt.

  Inderdaad Nederland is verandert ,soft door de woke-cultus die tegenwoordig overheerst.
  Er gebeuren hele rare dingen in onze maatschappij, maar men vindt een excuus voor de slavernij belangrijker. Zal dat excuus ook gemaakt worden aan de autonome witte Nederlandse bevolking, die zwaar heeft geleden onder het lijfeigenaarschap, wat de adel (vooral koningshuizen) in staat stelden om de bevolking uit te buiten. Of is dit selectieve verontwaardiging, nep, voor de bühne, zogenaamd mee huilen met de wolven in het bos. Echt walgelijk, maar ook minachting naar je eigen burgers.

  Maar mijn mening is aan het uitsterven, onbelangrijk, de meerderheid is woke en wit is automatisch schuldig, toch!
  Hopelijk komen die woke figuren er niet achter dat de Nederlandse burger zwaar is gedupeerd in de jaren 1940-1945. Dat is nog niet zo lang geleden, maar kennelijk vergeten en slechts een alinea in de geschiedenis boeken. Nee, er zal nooit een excuus komen van de Duitse overheid, want ja het is een generatie geleden, daar kunnen hun niks aan veranderen.

  Helaas, ik moet dus eeuwig en geduldig wachten op excuus en hoef al helemaal geen schadevergoeding te verwachten, ofschoon ons huis is plaat gebombardeerd, nooit een rooie cent vergoed gekregen……….maar ik zal wel fout zijn…….allemaal onze eigen schuld.
  Rutte steekt geen poot uit voor deze slachtoffers van WW2.

  We hebben de verkeerde leiders, zeker weten…….

 3. Absoluut jammer !

  Mocht ik zelf of andere reageerders hier denken dat ik heb “bijgedragen” aan de beslissing van Biflatie om er mee te stoppen OOK aan “mij” heeft gelegen, dan heb ik maar één antwoord aan iedereen (èn aan mezelf) :
  Ik heb altijd de (vaak geschiedkundige) FEITEN geprefereerd boven de (“Staats-“)PROPAGANDA !

  Pùnt.

  “Sorry !”

  Met veel dànk aan Koen en (later) Richard voor het jarenlang tolereren van “mijn” mening !

  Het gaat jullie allemaal goed !

  ( ondanks wat 2023 ons gaat brengen heheh … )

 4. Zie je nu , René!!
  Nu gaat biflatie stoppen!

  En dat is allemaal jouw schuld 🙂 !
  En wie moet ik nu kloten, heb je daar wel eens over nagedacht???

  Je bent bedankt hoor 🙂 !

  1. Biflatie.nl (sinds 2009)

   Een blog opgericht om te praten over de economie naar de 2008 crash, mat veel gedachten van doem en destructie…
   En zie : We leven nog steeds!

   En dan was er een internetcowboy die er een gok,- en cryptosite van wou maken…ter eigen gewin.
   Maar dat menneke had niet gerekend op de oude garde… van het oude normaal.
   Tis wat met die jonkies eee, hahaha
   Snel rijk worden! Gokken en lenen ,en natuurlijk bitcoins!
   En lukt het niet? Verkopen die boel!
   Snelle handel.

   Dit laat meteen de triestheid zien van het oppervlakkige leven vandaag de dag.
   Zowel innerlijk als uiterlijk.

   Maar ik hoop nog op een kerstwonder!
   En laat ons de laatse dagen in gezelligheid besteden.

   Mensen, hou jullie allemaal goed en we zien elkaar in electric dreams!

   https://youtu.be/PE1lzqJCeJ0

   1. Sorry voor de tiepfouten, maar dat kwam ook door René en da beddoellik nou net. Wie moet ik nou de schuld geven van alles als biflatie er niet meer is?
    En waar kan ik hem nog vinden?

    Ellende ellende! René, René, wat doe je me toch aan!?

    Geef me for hots sake nog wat linken! Zodat ik TENMINSte nog en paar jaar voortkan! I beg you!

    En ik beloof jou dat ik stop met populieren te kweken, als tegenprestatie.
    Want het is belangrijk om als vrinden uit elkaar te gaan , vind ik.

    Willen we dat afspreken, René?

    Dus laat ons samen de boemlala doen.
    Ter vriendschap.

    https://youtu.be/8AY3zw00WlE

 5. Kep zinne voor de tijd dat biflatie nog bestaat er een een eindfeestje van te maken, wie doet er mee?

  Wie is er woke en loves Der Klaus?
  Ik wil handjes zien!
  Want wij zijn de Wakkeren!
  De laatsten der Mohikanen!

  Opdat wij het nooit zouden vergeten!
  En wat ben ik blij dat ik er bij mocht zijn, dat ik dit nog mocht meemaken.

  -een link-

  En de groeten aan Eddy 🙂 (vanwege de boemlala)

 6. En dan nu , een ode aan Gerrit Welbergen, want als er IEMAND de laatste der mohicanen is , is hij t wel!

  Een Phoenix herrezen uit de as van de belastingdient, een ziener na het zien.
  En profeet!
  Gelukkig hebben we zijn blog nog!
  Zodat we onze angst niet hoeven te verliezen…
  gerritwelbergen.wordpress.com

  of zijn twitter : twitter.com @ GWelbergen

  En laat in Godesnaam allemaal bang blijven!
  Want wat kunnen we anders doen?
  Beetje vertrouwen hebben in de toekomst zeker? Ach man hou toch op!

  We gaan er allemaal aan!
  Accepteer dat nou eens!

 7. Beset Gerrit,

  Echt jammer ik las je altijd graag en zal dat ook blijven doen. Je weet er is
  een amerikaanse uitdrukking: go woke go broke. Het zijn gewoon bolshevisten
  onder een andere naam zo doen ze het namelijk altijd. Nu komt het moeilijkste gedeelte deze zio kommunisten gaan altijd over to genocide want uiteraard is niet iedereen gediend van deze criminelen. We zijn er nog lang niet , de gifspuit
  was pas een opwarmertje. Daarom kan je ook zien dat wat we nu meemaken
  is ook gebeurd ca 100 jaar geleden in de VS en Europa. Als de banksters de munt waardeloos maken krijg je een stuurloze van god losgeraakte maatschappij. Zwakke mannen creeren nu eenmaal losgeslagen maatschappij en harde mannen creeren een evenwichtige maatschappij.

  De routekaart voor komende ca 2 jr. Lees en huiver.
  https://yandex.com/images/search?from=tabbar&text=fasen%20der%20enteignung%20markus%20krall&pos=0&img_url=http%3A%2F%2Fgoldseiten-forum.com%2Fattachment%2F174282-phasen-enteignung-png-cd83eb012c9574c394b360ffee074874-png&rpt=simage&lr=10466

  De naam Biflatie.nl zal dus weer vrijkomen wie weet springt er nog iemand in. Zou de nl overheid druk hebben uitgeoefend? Lijkt me onwaarschijnlijk daar is het een te onbeduidende site voor.

  Toch zal jij twitter erg waarderen en je kan daar ook mooi je stukjes linken zeker weten dat je een groter publiek gaat bereiken. Ook substack is geen slecht medium en kan evt achter een paywall.

  Het gaat je goed Gerrit veel succes met je columns.

 8. Net ‘Black Friday’ achter de rug is het nu ‘Paarse Vrijdag’.
  Geen idee wat ’t betekent, maar in ieder geval weinig goeds.
  De ‘Vrijdag’ schijnt ’t wel op z’n geweten te hebben, zoals – ik meen – ook de Judaskus op een Vrijdag werd uitgedeeld.

  Wat dat laatste te maken heeft met het stoppen van biflatie.nl?
  Niets natuurlijk, want Gerrit schrijft dat hij ’t ook niet kan helpen. Geen woord van de gasterende hoofdsponsor van de site over een rabiate, laatste reddingspoging van de klassieke erfenis van Piet Pineut.

  Jarenlang heb je je vertrouwelingen vol gepompt met gigajoules opstandig venijn en andere narigheid. Om nu, op het moment suprême, tegen de proletariërs te zeggen: “Lees mijn oneliners maar verder op twitter”, nota bene het speeltje van multimiljardairs, tegen wie je argeloze lezers in staccato te hoop hebt laten lopen.
  Dat kan niet!. Ook Piet pikt dat niet!

 9. De stikstofcrisis wordt alvast getackeld door de provincie Overijssel door een uitrijverbod uit te vaardigen voor mest op eigen land van de boeren. Het scheelt enorm in stikstofuitstoot en zo kunnnen de zgn. PAS-melders door met boeren (we moeten toch zeker eten blijven verbouwen om het betaalbaar te houden) en zijn de belachelijk grote dwangsommen gelukkig van de baan voor deze boeren. Creatief en simpel. Waarom is ons kabinet niet met deze oplossing gekomen? Of de heer Remkes? Eindelijk rust voor de PAS-melders die niets fout deden en volledig blind hebben gevaren op de beloftes van de overheid.

  We gaan zien wat er gestemd wordt door Nederland in maart nu het op zoveel fronten compleet misgaat. Als je met tientallen miljarden tot je beschikking de problemen niet op kunt lossen voor je burgers en bedrijven, moet je constateren dat je faalt als coalitie. Ik kan alvast niet wachten en heb goede hoop op een frisse wind.

  Jammer dat het stopt hier, maar niets blijft nu eenmaal hetzelfde. Bedankt iig.
  Succes op Twitter, Gerrit.

  1. Wat ben je toch heerlijk volgzaam, Laurie!
   Want alles verandert he!
   Just go with the flow en je krijgt helemaal vanzelf een basisinkomen gestort op je sociale debit kaart.

   Oh wat zijn wij heden blij!
   Zet je laarsje maar vast, want we gaan goede tijden tegemoet!
   Ik snap eigenlijk niet wat je kwam doen op biflatie, want we hebben het toch goed, en krijgen het steeds beter!

   Gewoon vertrouwen hebben in je ‘overheid’ , en ook vooral positief denken he! Zet de thermostaat maar een graadje lager… om het klimaat te redden.

   Goed Bezig! Woke 4 life and hail Greta!

   1. Lees anders mijn post nog een keer en dan goed.

    Verder verwar je “volgzaam” met “je niet druk maken over dat waar je geen invloed op hebt”. Dat is echt compleet iets anders.

 10. En dan nu de Biflatie Top 5 in de muzikale medley, speciaal voor René..

  op nummer 5 :
  https://youtu.be/8x5pTVU5Iqw

  En na dit prachtige lied gaan we door naar nummer 4:

  https://youtu.be/qBo_wOgbnpo
  Voel die biet! co2 neutraal!

  En dan nr 3 :

  https://youtu.be/W36NaA08_gU
  rumble in the trumble!

  Dan gaan we over naar nummer 2!

  https://youtu.be/J5f0MTAjpck

  En dan nu een nieuwe nr 1, en hij is beter dan vorige jaar! Beloof ik jullie!

  https://youtu.be/cl4cLEToPfc

  Met dank aan Klaus en de Illuminatie.

 11. Alle sites waar ongecensureerd en zelfs een afwijkende mening gewoon wordt geplaatst verdwijnen gestaag!

  Dat is mede het gevolg van de overheid die steeds verder vanuit repressie wenst te functioneren en een volk dat in overgrote meerderheid over een overdadige schaapachtige mentaliteit beschikt.

  Dus ook hier een gelijk lot als ook de in mijn ogen met beste site ooit GeenNieuws.nl gebeurde, een onvoltooid einde!

  Bedankt en het gaat U goed!

  1. Beste Theo,

   GeenNieuws.com paste juist een tamelijk strenge moderatie toe, maar betrok ook goede reacties op het forum rechstreeks bij de publicaties.
   (Gepensioneerd) redactieteam all over the world, brandpunt NL, met veel kennis en ervaring op veel gebieden, maar gespeend van commerciële dromen over knalrode Ferrari’s voor de deur. Een site als een uppercut, recht(s) voor z’n raap. Knoestige weerbaarheid in vaak kostelijke parodie, tegelijk onthullend-leerzaam, spannend en vermakelijk.
   Zoals je misschien nog weet heb ik er een tijdje met veel plezier aan mogen meewerken.

   Het idealisme van jarenlange toewijding viel tenslotte – zonder de (misschien) gehoopte mentale uitwerking op de verwende en in feite onverschillige lezersfamilie, ten offer aan ‘ouderdomsslijtage’.

   De leegte die het verdwijnen van geennieuws.com achterliet wordt door sommigen nog steeds gevoeld en kan naar mijn mening in geen enkel opzicht worden vergeleken met biflatie.nl.

   Groetje, solo.

   1. Dag Solo, goed je weer ergens tegen te komen.

    Daar als ik het over GeenNieuws.com heb, deze nog steeds in mijn ogen als de beste site ooit beschrijf geef ik geen oordeel over de achterlatende leegte!

    Wel dat sites waar je iets kan en mag zeggen steeds meer verdwijnen, mede onder druk van diverse partijen en in hun kielzog die lamlendige schaapachtige bevolking.
    Het wordt steeds lastiger om een site te vinden waar artikelen nog over enige kwaliteit beschikken en waar je een reactie kwijt kunt die niet slechts voldoet aan de denk ideeën van de reactie.
    En Biflatie plaatste zo lezende ook heel veel, alhoewel het aan reacties een stuk minder zijn dan indertijd op GeenNieuws.

    Ondanks dat de site al een poosje uit de lucht is, staat dat icoontje nog altijd als de nummer 1 op mijn beeldscherm, dus over gemis gesproken!

    Dus je laatste alinea onderstreep ik ten volste!

 12. Jammer dat deze site stopt. Ik zal je blijven volgen Gerrit. Bedankt voor het hier delen van je ongecensuurde denkbeelden. Blijf je volgen. Fijne feestdagen.

 13. Citaat: “Jammer, ik heb wel interesse om de website over te nemen.”

  Dat zou mooi zijn.
  Een alternatieve stem die niet gedoofd wordt.

  1. Ik had Koen Dil eerder al benaderd maar nul op rekest gekregen.
   De nieuwe eigenaar ken ik niet maar nog een website erbij in Luxemburg bij Gandi lijkt mij geen probleem en het lijken me de kosten ook niet. Ik beheer dagelijks meerdere websites. Deze kan er ook nog bij. Echter ga ik er geen cent voor geven tenzij ik een gespecificeerde balans krijg met alle uitgaven en inkomsten.

 14. ‘Woke Mind Virus’?
  Premier Rutte biedt (liefst in VIER talen tegelijk) namens de Staat der Nederlanden excuses aan voor het slavenverleden en de door de NL overheid begane ‘misdaad tegen de menselijkheid’.
  Vaste motto: ‘We zijn verantwoordelijk, maar niet aansprakelijk’.

  Mag iemand zich dan tenminste afvragen hoe ’t zit met de ‘mind’, als zeer actueel blijkt dat ’ten departemente’ ‘systemisch’ racisme en discriminatie in denken en handelen nog steeds blank aan de oppervlakte liggen?

  Hier botst het ‘woke virus’ dus frontaal op de weerbarstige werkelijkheid. ‘Mooie’ woorden veranderen daaraan niets.

  1. Excuses maken voor iemand anders is m.i. niks waard. Je kunt geen excuses maken voor wat iemand anders heeft gedaan. Dat zou een mooie boel worden, want dan zou je ook schuldig zijn. Je kunt het gedrag van een ander hooguit veroordelen.

   Vergeving en loslaten komt vanuit jezelf, als de ander niets biedt of niets meer te bieden heeft. Anders eet de boosheid je van binnen op en houdt het je tegen om te groeien als mens. Soms vindt iemand het prettig om erin te blijven hangen. Zo hoeft diegene geen verantwoordelijkheid te nemen voor diens eigen leven, dus dat kan ook.

   Overigens veroordeel ik iedere vorm van discriminatie. Zoals Frank Boeijen al in 1984 zong: denk in de kleur van je hart.

   Wees erop beducht dat iemand altijd onbedoeld iemand anders kan kwetsen; dit werkt twee kanten op. Voorbeeld: zwarte piet is kwetsend en ervan beticht worden dat je door van kinds af aan van zwarte piet te houden zou discrimineren ook. Maak het bespreekbaar met respect voor elkaars gevoelens om tot een compromis te komen. Mooi toch hoe we dan samen groeien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: