Is het wel een keuze – vandaar het vraagteken in de titel?! Kijk, álles begint ´ergens´, ooit, op een gegeven moment. De aarde, de fauna, de flora en de mensch. Dat geldt ook voor de z.n. surveillance society, waar hoogleraar Shoshana Zuboff het over heeft, over geschreven en gesproken heeft. We tonen deze indrukwekkende video nogmaals op Biflatie, omdat hij enorm belangrijk is. Om te begrijpen waar we naartoe gaan, waar we al in onderweg zijn. De mens getransformeerd tot een machine. (Biflatie.nl is trouwens heel dankbaar dat we zo´n alert, wakker publiek als u in deze mogen bedienen, dat mag en moet ook eens gezegd worden!) De eerste video gaat precies over die mens-machine en is eveneens zeer bekijkenswaard. Een gesprek met Jorn Luka, die zichzelf op Linkedin voorstelt als Ondernemer | Presentator | Podcastmaker | Contentmaker. We zijn als burgers al gedegradeerd (met uitzonderingen als u en ik uiteraard, tot op zekere hoogte maar hoor…) tot: Kijkvee. Koopvee. Kiesvee. Hoeveel kleiner kunnen we nog gemaakt worden, als Mens? Tot slot van deze inleiding nog volgende opmerking: lees vooral 1984 en Animal Farm van George Orwell, en Aldous Huxley´s Brave New World. In deze drie boeken van beide schrijvers, zieners eigenlijk, ligt ons toekomstige lot. Een ware, beangstigende dystopie! Dat is: wanneer we niet waakzaam genoeg zijn. Of te lui. Of te dom. Of te volgzaam. Niet wakker en alert genoeg. Beware and be prepared!

 

 

Eén reactie

  1. Transhumanisme is inderdaad de toekomst voor het “vee” dat braaf zijn spuitjes gaat halen om op naar de horeca, evenementen of op vakantie te gaan. Zie:

    https://www.who.int/publications/i/item/9789240030381

    De volgende generatie vaccins moeten direct het DNA gaan veranderen m.b.v. de CRISPR-Cas9 technologie. Niet dat de massa eens kritisch zoud denken van wie zijn die criminelen welke me dwingen om aan een medisch gentech experiment deel moeten nemen zodat ik tijdelijk wat grondrechten terug krijg. Zoiets van je bent een getrainde aap en als je braaf doet wat ik je zeg dan krijg je van mij een banaan. Als je zo goedkoop je lichaam en je ziel aan de elites wil geven verdien je wie weet niet eens beter.

    Let wel: ik heb het dus niet om degenen die de spuit voor gezondheidsredenen hebben gehaald. Maar ook die moeten kritisch in de gaten houden wat er om hen heen gebeurt zodat ze niet op een dag wakker worden in de cloud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: