De mainstream media – zonde van de tijd

pressDat we de mainstream media, de grote, machtige media een poepje gaan laten ruiken in dit artikel zal u wel vermoeden.  Alleen al het tweede deel van de titel heeft twee betekenissen.  ‘Zonde van de tijd’…die u er aan besteedt; u zou nuttiger zaken kunnen doen met uw tijd.  En ‘zonde van de tijd’ bedoelen we ook als : het is dé zonde van deze tijd en eeuw dat die grote media de burger niet beter, correcter voorlichten.  Want dat is hun taak.  Journalist zijn is niet zomaar een baan als commercieel vertegenwoordiger, kapper of IT-specialist. Journalistiek heeft of zou moeten hebben : een uiterst belangrijke maatschappelijke functie van het publiek informeren, op de hoogte houden, uitleggen en, ja, af en toe ook bij de kraag durven pakken, met de neus op (onwelriekende) feiten drukken.

George Orwell

Deze Britse journalist, schrijver en criticus (1903 – 1950) is terecht een van de meest bewonderden uit zijn vak van de 20ste eeuw; revolutionair in wat hij schreef en zei en wars van elk totalitarisme.  Enkele quotes in de context van informatie, pers en kritiek :

“In a time of universal deceit – telling the truth is a revolutionary act”.  “Freedom is the right to tell people what they do not want to hear”.  “Freedom of the press, if it means anything at all, means the freedom to criticize and oppose”.

Gebrek aan onafhankelijke media

Kijk naar Valencia, Spanje.  Het bestuur van deze autonome regio heeft besloten de publieke omroep RTVV te sluiten en pas nu hangen de medewerkers de vuile was buiten : ze werden jarenlang gedwongen te fungeren “als spreekbuis van de regionale overheid”.  Geen journalisten dus maar hoernalisten, uit noodzaak, uit schrik voor hun baan.

Wie betaalt bepaalt, schrijft Visionair.nl terecht.  Onafhankelijke informatievoorziening is ondanks wat veel mensen denken niet het hoofddoel van veel nieuwsmedia.  Het gaat ook hier veelal om geld verdienen en dat doe je door je broodheren, de eigenaars van die media en hun aandeelhouders, niet tegen de haren in te strijken :

“De Nederlandse pers wordt dan ook net als veel mainstream media wereldwijd grotendeels gecontroleerd/sterk beïnvloed door de (internationale) bankenelite en de corporatocracy juist omdat die een boel geld te besteden hebben. Dit gebeurt via verschillende paden.  Als eerste bijvoorbeeld via aandeelhouderschap, waarbij winst behalen de belangrijkste prioriteit is van een bedrijf. Een nieuwsbedrijf dat genoteerd is op de beurs lijkt dan ook direct in tegenspraak te zijn met een ‘vrije onafhankelijke pers’, Daarnaast zijn veel banken tegenwoordig aandeelhouders van deze nieuwsbedrijven zodat ze via die positie een directe invloed hebben op de media.  Tevens vindt controle/beïnvloeding plaats door regelmatige plaatsing van advertenties van grote bedrijven in media. Deze bedrijven stoppen met adverteren bij eventuele negatieve publicaties over het betreffende bedrijf, zodat de media die kritisch zijn op deze bedrijven een deel van hun inkomstenstroom uit advertenties zien wegvallen. Zo wordt kritisch zijn direct bestraft en niet kritisch zijn beloond.  Kan media onafhankelijk zijn als ze op de beurs genoteerd staan en geld verdienen dus per definitie het belangrijkste doel is? Ook zijn veel mediabedrijven net als andere bedrijven bedrijfsleningen aangegaan bij de banken en afhankelijk van deze instituten voor hun financiering en daarmee hun directe voortbestaan. Kritiek hebben op deze banken of zaken publiceren die nadelig zijn voor deze instituten zoals bijv. mensen uitleggen hoe het huidige economische systeem daadwerkelijk werkt, zou kunnen betekenen dat kredietverstrekking wordt stopgezet en zo het hele bedrijf ten onder gaat”.

Het Grote Complot

Volgende video is in dit verband uiterst nuttig en verklarend :

[youtube id=”CCSJeJxS9gc” align=”center”]

Kunnen we de mainstream media aldus nog wel vertrouwen om ons de waarheid te brengen, de naakte waarheid…?

Kijken we naar de VS dan zien we dat het daar nog veel extremer gesteld is, met het merendeel van bijvoorbeeld het televisielandschap in handen van slechts 8 conglomeraten.  En wiens brood men eet diens woord men spreekt, luidt het gezegde.

Onze boodschap is : geloof niet alles wat u leest, of ziet op TV of hoort op de radio.  Raadpleeg ook en vooral de alternatieve media.  Denk aan de woorden van Jim Morrison “Whoever controls the media, controls the mind”!

mainstream

Eén reactie

  1. MSM is een reclamebord voor de kleine groep satan-aanbiddende elite die nog niet eens genoeg hebben aan weelde die zo groot is dat ze het levenslang niet kunnen verbruiken, nee, ze willen alles domineren tot op het bot.

    Om daar de werkelijkheid aan af te meten is net zo slim als dat je vraagt aan een dief om jouw huis over te slaan omdat je veel waardevolle spullen hebt , maar of hij aub aan jouw huis voorbij wil gaan omdat je je spullen echt heel hard nodig hebt om te overleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: