‘De media moet de consument misleiden’

[youtube id=”JC0KsGVMvOU” align=”center”]

Via Huizenmarkt-Zeepbel & RtlZ

23 reacties

 1. Ik ga er nu even van uit dat veel mensen diep innerlijk toch beseffen dat er echt iets mis is aan de economie (en we NIET tot een “elitaire” groep behoren van weters), maar het niet kunnen benoemen en ook in hun sociale context niet echt over kunnen praten. De reden waarom, die peptalks en leugens nodig zijn om de mensen gerust te stellen van hun eigen angsten, dat dit probleem niet oplosbaar is. Zeg maar het kalmeren en geruststellen van de bevolking en zolang ze blijven horen dat het goed komt zullen ze deze praatjes tegen beter weten te blijven geloven. Uit angst voor het andere alsmede de ijdele hoop om in deze materiele samenleving verder te kunnen leven.

  Ik kan me niet indenken dat al die extreme noodmaatregelen niet tot vragen gaan leiden bij de mensen, maar de angst, die deze vragen met zich meebrengen op allerlei manieren weg zien te drukken. Ook is er voorlopig geen zichtbaar eind aan de bezuinigingswoede.

  Voorbeeld : Overduidelijk maakte het NOS Oostblokpropaganda journaal toentertijd een grote issue over de tijdelijke verlaging de overdrachtsbelasting, maar dat heeft uiteindelijk niet geleid tot een substantiele groei van de huizenmarkt, maar heeft de mensen wel even wat rust in hun geest gegeven.

  En zolang de bevolking minder geld heeft zal deze ook niet meer kunnen besteden, wat men ook op de TV zegt.

  Kortom de TV is massa-psychofarmaca voor het volk.

  1. Ah, nu snap ik het!
   Dat is dus die blauwe pil…
   Nou was ik autistisch of zal dat nog steeds wel zijn in de ogen van velen.
   Nu snap ik dat ook…
   Ik laat mij niet hersenspoelen.
   Ik zit op mijn eilandje en heb mijn eigen afwijkende mening. Fout mag niet, je moet immers normaal meeblaten…
   Ik snap het.
   Wat moet dat erg zijn om normaal te zijn.
   Braaf geloven wat men zegt, de pastoor, de premier, NOS journaal, de hulpverlener, je pillen braaf nemen.
   VRE-SE-LIJK
   Nee, laat mij maar autistisch en realistisch zitten wezen.
   De mens moet dringend evolueren van een volgzaam en egocentrisch volkje naar een waarlijk sociaal mens welke eigen verantwoordelijkheid neemt. Nou nam ik altijd al teveel verantwoordelijkheid en ben ik veel te eerlijk.
   Nee, ik snap het opeens helemaal.

   NOS wasverzachter van de poppenspelers voor de neurotypische medemens.
   BLAUWE PILLEN bitchezzz hehehe
   Maar wacht, en de elite dan?
   Je wilde me toch niet zeggen dat die ook maar wat aanrommelen.
   Nee, wacht, dat moeten de poppenspelers zijn.
   Afijn, volgens mij wordt er al duizenden jaren een fokprogramma aangehouden op volgzame en feitelijk schizofrene mensen. Die gaan braaf naar de kerk, bestrijden andere volkeren die andere boekjes lezen. Men sterft voor andermans afbraak, èh opbouwmissie… Hè, broertje Balkenende met je olie en gaspijpleidingen???
   Maar goed, dat is het onderwerp politiek.

   Ik mis dus dat gen. Het gen om hetzij te belazeren of mij te laten belazeren. Nu snap ik ook opeens waarom ze mij gevaarlijk vonden en op wilden sluiten en ik op het Internet al honderden keren allerlei labeltjes heb gekregen…
   Afijn, ik ga nog een tijdje door met vanuit de Amazone het internet onveilig maken…
   RED PILLS baby hehehe

   Jongeluy

   1. Zit in hetzelfde schuitje en ik weet dondersgoed wat het is. Het is niet altijd makkelijk om een hoog IQ te hebben en toch niet goed in de maatschappij kan functioneren.

    Mensen met een functioneringsprobleem als autisme zien de zaken op hun eigen manier. M.a.w. kijken op hun eigen manier naar de wereld en dit is zeer gevaarlijk voor systemen, want die worden doorzien. Het is essentieel om onze uniekiteit als mens keer op keer te bevechten en ons niet door de gehaktmolen van de eenheidsworst te laten persen. Als eenheidsworst ga ik en waarschijnlijk ook jij nooit functioneren.

    1. Zeer juist, IQ is een vloek in de huidige moronsamenleving. Dat zoveel mensen die huizenhoge regerings- en bankiersleugens blijven geloven slaat me elke dag meer met verbazing. Zitten die dan ALLEMAAL aan de prozac ??

     1. Ze hoeven nog geen eens aan de prozac of andere psychofarmaca te zitten. Het gaat erom dat mensen, zichzelf een boel wijsmaken om hun verworven positie zien te handhaven en hiervoor zijn steeds “fraaiere” hersenspinsels voor nodig. Dus infeite de angst om hun luxe positie te verliezen door een val van het systeem of een paradigma verandering. Er zijn gewoon enorm veel belangen in dit systeem. De verslavingen aan gadgets en andere goodies, de luxe, die vaak door uitbuiting gemaakt zijn. Het zijn hersenspinsels uit angst, om zichzelf wijs te maken dat het vanzelf weer goed komt en dat het gerechtvaardigd is. Maar aan de anderekant heb je zeker een punt. Alcohol en drugs verslaving (en Prozac is ook een drugs) komt ook in hoge kringen veel voor en dat geeft ook te denken.

      De combinatie van hoog IQ en een psychosociale beperking is een grotere vloek dan alleen een hoog IQ. In mijn geval: Je bent anders, je hebt ook beperkingen, daarbij heb je een hoog IQ om met hele vreemde ogen naar de maatschappij te kijken en je hebt al meerdere keren je hoofd tegen de muren van de maatschappij gestoten Alsof je van een andere planeet afkomt. En dan ga je steeds meer dingen zien. Verder ben ik geheelonthouder, want ik wens controle overmijn geest te houden.

     2. Vraag een willekeurig kind naar zijn visie op het geldgebeuren en luister vooral naar hun motivatie daarover. Hebben die allemaal daarom een hoog IQ en/of een psychosociale afwijking?
      En wat is een hoog IQ, alles boven de 100? Over een bepaald onderwerp kan je misschien wel heel slim zijn, maar over een ander onderwerp zo naïef als maar kan. Voor zover ik weet kan trouwens het getal dat er uit rolt bij een IQ test 8 punten naar beneden of naar boven afwijken.

 2. Het blijft een leuk ‘speeltje’ voor de K-families hè, zo’n ‘world reserve currencie’ hihi : http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=89345 Kun je wereldwijd (communistische) revoluties mee starten naar believen. En er zo je ‘Master Plan’ mee doordrukken/opleggen natuurlijk ! Wéreldwijd,hè ? Ik zeg : WAAAAUWW !!! Want dat was vanaf 1913 de wèrkelijke opzet, laten we wèl wezen-gn-gnnn… Dabbedoelik ..!

 3. Dit zegt veel over het niveau van hoogleraren in Nederland…..zo’n kereltje heeft in z’n villawijkje nog niet door dat miljoenen mensen totaal aan de grond zitten en dat de tijd van psycho-babble inmiddels een lang gapasseerd station is….

  1. Dat is wel erg makkelijk gezegd. Deze man is zeker erg intelligent, maar zijn sociale situatie bepaald ook hoe hij denkt. Hij zit met zijn voeten erg diep in het huidige systeem, heeft er ook veel belangen in en zal de meest verregaande theorieën bedenken om het verhaaltje van dit systeem kloppend te maken. En hier kan men erg ver in gaan. Ik denk zelfs dat je om een foutieve theorie kloppend te krijgen intelligenter moet zijn dan te zeggen dat iets niet kan en wat de andere richting wel is. Hij zou ook niet snel toegeven dat het huidige verhaal niet klopt, tenzij je hem theoretisch in een hoek duwt en hij geen andere kant op kan. Immers veranderingen van theorie is gevaarlijk voor zijn orde en de orde waarvoor hij werkt/leeft. Dus dan wordt het overwegen dat het verhaal niet klopt wel erg moeilijk. Zeker zal een nieuw economisch / sociaal paradigma defacto een revolutie betekenen op de manier hoe we gaan leven. Daarbij heeft het gros van de bevolking nu belang in het heersende systeem. Veel meer dan toen in de jaren ‘ 60 met de opkomst van allerlei alternatieve bewegingen.

   Dit getuige wel de middeleeuwen. Toen leefde we in een tijd dat de aarde plat was en de aarde het middenpunt is van het heelal. Wat men toen men niet allemaal bedacht had om het zo te laten zijn. De planeten hadden de meest vreemde omloopbanen. Toen men pas toegaf dat de aarde niet middenin, maar de derde planeet van de zonnestelsel is werd het model ook veel eenvoudiger. En vanwaar die weerstand. Een nieuwe theorie aka veranderingen worden gezien als een gevaar voor de gevestigde orde. En om een nieuwe theorie te accepteren moet men eerst bergen angst en onzekerheid te overwinnen.

   En let wel.. Hoeveel mensen met buitenissige en afwijkende theorieën en visies, die mogelijk een gevaar waren voor de positie van de kerkelijke macht niet op de brandstapel gezet en men allerlei waanideeën had over witchcraft aka hekserij. Tot onzinnige uitvindingen als de heksenwaag aan toe.

   Het is voor mensen, die minder of geen belangen hebben in het heersende systeem om de fouten van het systeem aan te kaarten en op verandering aan te sturen. Uiteindelijk zal geen enkele foutief verhaal standhouden en ten ondergaan aan nieuwe inzichten.

   1. Waarom ga je er van uit dat ik het heb over niveau van intelligentie…..? Dit kereltje zak best wel slim zijn…..net zo als honderden andere (veelal linkse) hoogleraren….ze zijn iig slim genoeg om hun hele leven uit de goedgevulde staatsruif te vreten en te graaien zonder enige verantwoordelijkheid af te leggen(zie Diederik Stapel, Roos Vonk en andere salonsocialisten)….nee ik heb het over een ander niveau….ethisch, moreel……

    1. Ik ben er vanuit gegaan dat je met het niveau van de hoogleraren mikt op het vasthouden aan een totaal ongeloofwaardig economisch verhaal en niet zo zeer over het ethisch / moreel besef.

 4. Helemaal met je eens, dat is dan ook precies de reden waarom ik al jaren geen reguliere tv meer kijk.

  Het is een leugenfestival.

 5. Professor Fred van Raaij heeft een lange geschiedenis met de tabaksindustrie achter de rug, maar is toch lid van de Raad van Toezicht in het Amphia Ziekenhuis te Breda. Vormen tabak en ziekenhuis een ideale situatie?

  http://www.tabaknee.nl/tabakslobby/de-mensen-achter-de-lobby/28-de-mensen-achter-de-lobby/290-professor-fred-van-raaij-tabakslobbyist-die-toezichthouder-is-van-een-ziekenhuis

  Wie betaald bepaald. Ik krijg zin om met tomaten te gooien.

 6. Iedereen die iets verder kijkt dan zijn neus lang is verwijst dit naar het rijk der fabelen.
  Gisteren weer 440 mensen overbodig in Oss.
  Dat zijn consumenten die weer minder te besteden krijgen.
  Minder winkelverkopen, minder afzet van producten, meer werklozen erbij.
  De grote fout die gemaakt wordt is dat er alleen korte termijn winsten tellen, want op de lange termijn is een heel ander verhaal.
  Volgens mij ben ik gek, als ik zie dat consumenten minder te besteden hebben, dan weet ik dat dit impact heeft op de economie.
  Toch doet deze regering en EU alleen maar aan lastenverzwaring.
  En nog een vergissing.
  Je kunt uitkeringen uitknijpen ( bijstandsgerechtigden zijn er al 30% op achteruit gegaan ) maar het zijn ook consumenten.

  1. Straks weer 200.000 bulgaren en roemenen erbij, ik las hier ergens in een reactie dat je een all-round Tjechische vakman voor 4 euro per uur prima werk kan laten doen….truckchauffeurs rijden hier voor 1,85 per uur…..KAN NOU WERKELIJK NIEMAND BEGRIJPEN DAT DIT DE DOODSKLAP VOOR ONZE WELVAART IS???????????…..en we maken het ieder jaar erger…..

  1. Thanks, KTM. Voor de observateurs en connaisseurs onder ons zijn de tekenen al duidelijk zichtbaar. Wat dacht je van de derivatentijdbom? Die zou weleens in maart kunnen ploffen!

 7. Is U reddy? Nou en of!!
  Goeie link. Hadden die landen ook maar hun munt aan de dollar moeten koppelen, waardoor het voor de VS moeilijker wordt zijn inflatie te exporteren. Het kan dan alleen nog maar door duidelijke devaluaties t.o.v. de dollar. Die Yanks zijn toch blijkbaar niet zo stom. Ben benieuwd naar de tegenzet van de Smiley’s.
  Het fysiek in bezit hebben van goud in die vermelde landen uit die link kon de prive-mens daar toch nog wel eens van dienst komen.
  Hoe dan ook op wereldwijd niveau heb ik toch de indruk dat er iets niet helemaal meer klopt. Het lijkt haast alsof fiatgeld niets meer waard is.

 8. Zijn zienswijze komt overeen met de socionomics. We zijn geneigd te denken dat gebeurtenissen onze collectieve stemming bepalen. Er is veel voor te zeggen, dat dit omgekeerd is.De mens is een kuddedier en neemt onbewust de stemming (of trend, of hoe je het maar noemen wilt) over en die bepaald vervolgens de gebeurtenissen.
  Waar hij zich, denk ik, vergist, is dat we die stemming eenvoudig kunnen beïnvloeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: