Onopvallend, maar we hebben het wel gezien hoor, ABN AMRO! Per 1 juli wijzigt de bank haar tarieven. Wijzigen wil altijd zeggen dat iets duurder wordt. Nu wisten we reeds dat je gestraft wordt wanneer je spaart. Zoals hier (Tijd.be):

´Nederlandse ING-klanten betalen strafrente vanaf 100.000 euro spaargeld´

Sparen is slecht, spenderen is goed. Spenderen moét, u weet het. Je wordt aldus ontmoedigd om nog te sparen. Maar we schrijven net dat de tarieven voor klanten altijd duurder worden, waarom eigenlijk? ABN AMRO geeft het antwoord:

´We zijn voortdurend bezig om onze producten te verbeteren en te vernieuwen. Zodat u dagelijks gemakkelijk en veilig uw bankzaken kunt doen, op de manier die bij u past. Zo introduceren we Google Pay, houden we onze ABN AMRO app compleet en up-to-date en maken we het doen van online betalingen steeds makkelijker. Daarnaast spelen banken een belangrijke rol bij het bestrijden van financiële criminaliteit, zoals fraude en witwassen. Helaas brengt dit kosten met zich mee. Een deel van deze kosten verwerken we in de nieuwe tarieven.´

´Een deel van deze kosten verwerken we in de nieuwe tarieven´; dat is zoals warenhuizen die een zeker percentage aan diefstal gedogen omdat het onvermijdelijk is, en deze kost gewoon doorrekenten aan alle klanten.  We kijken even wat deze Nederlandse bank haar klanten (?) zoal weet af te troggelen. 

´Tarief BasisPakket Betalen´

Het tarief BasisPakker Betalen verhoogt per 1 juli 2021 van 1,70 euro naar 1,95 euro. Voor dat bedrag krijgt u ´een betaalrekening, een betaalpas en toegang tot online bankieren.´ Voor extra´s moet je…extra betalen, dat dachten we al: ´De extra betaalpas blijft € 1,40. Heeft u een BasisPakket Betalen met 2 betaalpassen? Dan kost deze vanaf 1 juli 2021 3,35 per maand. Het huidige tarief is € 3,10.´Ach, het lijken en zijn au fond kleine bedragjes, maar het betekent wel een prijsstijging van zo´n 8 procent. Vele kleintjes maken trouwens iets groots, vast, zowel voor de klanten als voor de bank! En daar blijft het ook niet bij. Misschien dat u niet elke dag geld moet storten of afhalen, maar voor ondernemers kan dat wel anders liggen. Contant geld storten lijkt ons dan wel een  normale, regelmatig terugkerende verrichting. Die wordt dus ook duurder, voor afhalen én voor contant geld storten zul je moeten betalen. Let wel: dit zijn verrichtingen met je eigen geld, zuurverdiend dan nog vaak…!

Show me the money

´Tarieven voor het opnemen en storten van contant geld vanaf 1 juli 2021´

´Opnemen en storten van contant geld, eurobiljetten in Nederland

Soort rekening Tariefklasse* Tarief opnemen Tarief storten
Betaalrekening € 0 – € 10.000 Gratis  0,5% over het gestorte bedrag> € 10.000

€ 5 + 0,50% per transactie over het opgenomen bedrag
€ 5 + 1% over het gestorte bedrag per transactie

Studentenrekening

€ 0 – € 6.000

Gratis
0,5% over het gestorte bedrag> € 6.000 

€ 5 + 0,50% per transactie over het opgenomen bedrag
€ 5 + 1% over het gestorte bedrag per transactie

Jongerengroeirekening**

€ 0 – € 2.000

Gratis
0,5% over het gestorte bedrag> € 2.000

€ 5 + 0,50% per transactie over het opgenomen bedrag
€ 2,50 + 1% over het gestorte bedrag per transactie´

De bank voegt aan deze indrukwekkende tarievenlijst nog wat toe: ´De tariefklasse geldt per kalenderjaar en per rekeninghouder en niet per betaalpas of betaalrekening. Als u meerdere rekeningen heeft, worden de opnames/stortingen van al uw rekeningen bij elkaar opgeteld. Hierbij tellen opnames/stortingen van gezamenlijke rekeningen voor een gelijk deel mee´. Hmm, gelukkig heb ik een cryptorekening…

Eén reactie

  1. En tegelijkertijd vergroot wetgeving de afhankelijkheid van de burger, die wordt gedwongen tot banktransacties. Voor wie het nog niet was opgevallen: Een auto mag niet meer met contant geld betaald. Een ondernemer mag betaling van een aankoop boven €3.000- niet meer accepteren en de spaarpot die dat bedrag bevat moet dus eerst naar de bank gebracht en op een bankrekening gestort, waarbij de bank melding moet maken van een “verdachte transactie”. (WWFT wetgeving) De klant betaalt voor gebruik van eigen geld steeds meer en is bij voorbaat verdacht van “witwassen” en/of “terrorisme”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: