Er wordt veel geschreven over de verschillende crises die ons land overvallen. Hoewel overvallen misschien niet het juiste woord is. Sommige mensen spreken over gecontroleerde crises die niet uit zichzelf zijn ontstaan maar zijn geregisseerd door louche beleidsmakers die inzien dat het einde nadert van een op schulden gebouwde welvaart. De elite wil het einde van een tijdperk op eigen wijze oplossen. Daarbij valt het kwartje natuurlijk de verkeerde kant op.

Er doen veel analyses de ronde over de oorzaak van de opgestapelde crises. Er zou sprake zijn van een complot van schatrijke duistere families die achter de schermen opereren en de centrale banken hebben opgericht. Er zou sprake zijn van knoeiende bestuurders op het hoogste niveau van organisaties als VN/WEF/IMF/EU enzovoort die elkaar de bal toespelen. Er zou ook sprake kunnen zijn van het einde van een cyclus van hoogconjunctuur die zo oud is als de mensheid bestaat.

Helaas is de huidige neergang een keihard gegeven en zal er wat moeten gebeuren om de crisis om te buigen naar een periode van herstel. Herstellen betekent beter worden na een ziekbed. Daarvoor bestaan middelen als medicijnen met nadelige bijwerkingen en medische ingrepen. De mondiale economie wordt gevormd door mensen met gevoel en daardoor zal een zieke economie moeten worden hersteld met hulp van pijnlijke maatregelen.

Het is belangrijk dat mensen beseffen dat er iets aan de hand is en dat de politiek niet de juiste oplossing voorhanden heeft. Zoals het verleden heeft geleerd worden foute regeringen afgezet via revoluties. Misschien hoeven we het niet zover te laten komen als we de adviezen ter harte nemen van mensen met visie die oplossingsgericht denken. Gelukkig zijn er wakkere lieden die inzien wat er allemaal verkeerd gaat. Als je dat inziet en goed kunt analyseren dan kun je ook de juiste oplossing aan bieden. Daarvoor moet je naar voren treden. Nico Sloot en Nikita Neijssel doen dat in deze podcast van de Nieuwe Wereld: https://www.youtube.com/watch?v=nSv6a4Ae_lM

Deze podcast is een dikke aanrader. Ook de website van https://binformedia.nl/ is een hele nuttige. Veel kijkplezier!

GW

13 reacties

 1. Persoonlijk heb ik meer met Nick en Simon.
  Vandaar dat ik ook zeer aangedaan was toen ik las over hun scheiding.
  Dat is toch weer een historisch keerpunt, hè.

  Maar gelukkig is er nog veel meer ellende om over te mijmeren.
  Ben ik wel weer blij mee.

 2. Bent u er ook helemaal klaar mee?
  Of wilt u ook eens echt helemaal de waarheid zeggen?
  Bent u het beu om genegeerd te worden en als wappie betiteld te worden!

  Dan bent u bij ons aan t goede adres!
  Meld u aan bij ons: De bond voor fake news!
  Ga snel naar : bondvoorfakenews.nl

  Wij hebben een eigen server waar u onbeperkt al uw waarheden kunt plaatsen. Leuk of niet leuk en volledig anoniem!
  Nou en geloof maar dat de elite bang is van ons. Maar wij geven niet op!

  Voor elk bericht vragen wij slechts een kleine vrijwillige bijdrage van 8 euro het meeste ervan gaat naar goede doelen!
  (wij accepteren ook bitcoins)

  Met zijn allen voor wereldvrede!
  Ons motto is : Fake it, untill you make it!

 3. Complotdenken maakt alles een stuk overzichtelijker…..je hebt een gezamenlijke vijand….je hoeft ook minder ingewikkelde analyses van problemen te maken….je wijst gewoon naar de complotconstructeurs….het is ook makkelijker behapbaar voor voor de doelgroep die overtuigd moet worden…..een doelgroep voor wie drie zetten vooruit denken onmogelijk is…..

 4. “…wakkere lieden die inzien wat er allemaal verkeerd gaat.”(?)

  Doet iedereen elke dag en de zwarte lijst wordt juist daardoor steeds langer. Zorgt dat voor oplossingen? Nee, het is contraproductief en versterkt de neerwaartse spiraal.
  Wie probeert het eens met een bescheiden opsomming van hoopvolle, kleine initiatieven die DESONDANKS tot leven kunnen komen?
  (Doorbreek het fatalisme!)

  Na tijden van een ongekende groei en bloei komt er –hoe dan ook- een einde aan de materiële welvaart in de ‘rijke’ samenleving, die tevens heeft gezorgd voor een ongekende mentale verarming.

  Klagen en kalmeringsmiddelen helpen niet op weg naar meer bescheidenheid. Elkaar niet opvreten, maar elkaar steunen. Omdat de mate van de duisternis niet wordt bepaald door het donker, maar door het licht.

  1. Heel mooi verwoord Sacha….maar tegen dovemansoren….aan alle kanten vechten excessen om de voorrang…..mijn maag keert om bij het lezen over dat kopschoppersproces….steden worden jungles met steeds hardere mensen…..hoor net dat Femke cocaine wil legaliseren, dat zal veel helpen…..man,man…..om ziek van te worden…..en gezien de statistieken worden we er ook ziek van….doodziek….

  2. Mee eens. Het denken in ‘geld en genot’ zal ons vergaan als we worden gedwomgen om de strijd op te nemen tegen de eigen IK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: